Am sa postez acest TR dintr-o singura bucata. O premiera pt. mine.
Sper sa nu va suparati ca nu folosesc metoda clasica, dar pur si simplu nu mai am timp sa bibilesc zeci, poate sute de poze.
Scopul zborului: cascat gura.
Am zis sa vedem si noi cum este iarna in Austria. Lumea se lauda ca se duce la ski si vai ce frumos e acolo. Eu si sotia suntem bata cu ski-ul, dar am zis ca nu strica sa vedem daca este ca la pomul laudat.
Am avut ceva retinere sa fac rezervare la avion - am evitat mereu sa zbor iarna. Nu se stie ce vreme de r...t prinzi si iti strica toata placerea. Totusi, la un moment dat a aparut o oferta buna zic eu si am luat doua bilete cu 35 eur, totul inclus chiar si un bagaj de mana. Am luat biletele cu multe luni inainte si ulterior am inceput sa ma gandesc ce naiba fac cu ele. Am inceput sa caut conexiuni de zbor, de la VIE catre Salzburg sau Innsbruck. Am gasit ceva ieftin catre INN, dar pleca mai pe seara si pierdeam toata ziua. Oferta era cu Fly NIKI si ma tenta sa ma dau cu ei. Dar la intoarcere nu gaseam nimic convenabil si trebuia sa luam trenul. Am tot calculat si ieseam scump, avion + tren. Asa incat am hotarat: trenul. E, daca zborul catre VIE a fost pomana curata, trenul mi-a rupt buzunarul. Motiv pentru care am hotarat sa optimizez la max. Am stabilit traseul final: BBU - VIE cu Sky, VIE - LINZ cu tren, LINZ - SALZBURG cu tren, SALZBURG - INNSBRUCK cu tren si inapoi exact invers, evident fara oprire in Linz.
La check-in nu am fost atent ce a inteles tembelul de la ghiseu, desi am cerut explicit locuri pe partea stanga de la randul 20 in sus si am primit ceva pe randul 14. Sa-mi trag palme. La ultimul zbor, cu Aegean, am prins pe aripa langa motor, acum chiar pe mijlocul aripii. Sa mor de ciuda, cred ca ala a facut misto de mine, ca eu nu m-am uitat ce mi-a dat si am vazut abia la gate.
Zborul BBU-VIE a fost cel de dimineata, ca sa optimizez ziua.
Nr. Aeronava: OM-NGJ
Grad de umplere: peste 85%.
Decolare: la timp
Aterizare: 5 min. peste ora normala
Traseul aprox. BBU - Sibiu - Arad -BUD - VIE
Temp. exter. ~ -50 grd. C
Altitudine: ~ 10.000 m
Viteza: ~ 850km/h - toate acestea indicate de pilot.
Toate pozele ( 78 buc. ) de pe zborul dus le puteti vedea apasand aici: BBU - VIEDe la aeroport am luat S-Bahn-ul pana in Viena, apoi metroul, apoi un tren DB - de pe alta planeta - care mergea pana la Dortmund. Viteza max. atinsa prin Austria: 200 km/h. Trenul poate mai mult.
Mai multe poze ( 10 buc. ) cu acest "avion" le puteti vedea apasand aici: DBAm coborat in Linz, am vizitat 4 ore orasul ( Neuer Dom - Noul Dom are 134 m inaltime - cu 2 metri mai putin inalta decat Stephansdom din Viena -, Hauptplatz - piata centrala, Schloß Linz si Schloßmuseum, etc. ), apoi seara am plecat spre Salzburg.
Pentru doritori, poze ( 19 buc. ) din Linz aici: LinzIntr-o zi am vizitat Innsbruck-ul si doua zile am vizitat Salzburgul-ul si imprejurimile.
Innsbruck-ul ( in zona Tirol ) este superb. Am vizitat orasul vechi cu Maria-Theresien Strasse, Goldenes Dachl - acoperisul de aur, Stadtturm - turnul orasului, palatul Hofburg cu o expozitie dedicata alpinismului in...Alpi, Domkirche St.Jakob, Hofkirche si mormantul imparatului Maximilian I, etc. dupa care am trecut peste raul Inn ( de aici si numele orasului ) cu un trenulet SF ( tras pe cablu ), care ne-a dus la 860 m altitudine ( Nordpark )si de acolo mai departe o telecabina pana la ~ 1.900 m. Demential !!! Sus pe munte am prins si ceva contrail:
Din Stadtturm am prin un EasyJet, se pregatea sa aterizeze pe INN. Exista destul trafic peste oras, iar din turn, daca ai rabdare, prinzi multe avioane.Din oras, perpedes fiind, mai pe seara am prins: Cei care doresc sa vada poze ( 92 buc. ) din acest minunat oras, pot apasa aici: InnsbruckSalzburg-ul deasemenea superb. Am fost in afara orasului, la varful Untersberg ( ~1.800 m altitudine ), de unde se vede si aeroportul W.A. Mozart. Am vizitat, tot in afara orasului, Schloss Helbrunn ( palatul unde s-a filmat Sunetul Muzicii - cine isi mai aduce aminte ? ) iar alaturat este gradina Zoo. In oras am vizitat: orasul vechi ( Inner Stadt ), orasul nou Altstadt, piata Mozart, fortareata Hohensalzburg ( urcare cu funicularul, coborare perpedes ), Castelul si gradinile Mirabell - exterior, Muzeul Mozart ( casa unde s-a nascut Mozart ), Muzeul orasului Salzburg, Domul-Catedrala ( unde se gaseste baptiseriul in care a fost botezat, printre altii, chiar Mozart ), Galeriile Rezidenz, Muzeul Jucariilor, Muzeul de Arta Moderna + Monchsberg, Casa unde a trait Mozart ( ca adult ), raul Salz ( de unde numele orasului ), etc. Orasul este dominat de Mozart, dar aici s-a nascut si Christian Doppler ( descoperitorul efectului cu acelasi nume ). Pentru forumisti e o chestie, radarul Doppler este folosit intens in aviatie. Deasemenea s-a mai nascut Franz Wallack - a proiectat Grossglockner-ul in 1924, cand noi inca pasteam oile in munti.
O poza cu un avion care decolase de pe aerop. W. A. Mozart din Salzburg. Poza facuta din cetate.La iesirea din cetate, am prins aterizarea unui elicopter. Posibil sa fie al spitalului, nu sunt sigur.Poze ( 256 buc. ), din acest superb oras si imprejurimile sale, aici: SalzburgDupa care am plecat spre casa. Zborul a fost seara, noapte deja la 7:00 p.m.Poze ( 27 buc. ) de la zborul de intoarcere, aici: VIE - BBUZboruri foarte linistite si fara intarzieri, o nota mare din partea mea. Vremea a tinut cu noi.
Evident, la intoarcere am prins un f. bun loc la fereastra. Degeaba insa
.
Aceasta a fost excursia d-lor. Sper ca prezentarea a fost pe placul vostru.