Hi guys,
In sfirsit am apucat sa sortez si sa procesez cite ceva din ce am prins pe Heathrow. Pot spune cu mina pe inima ca daca voi dori vreodata sa vad si sa fotografiez avioane acesta este locul unde ma voi duce... traficul de o zi la Heathrow echivaleaza probabil cu ce as putea sa "prind" in citiva ani de hoinarind prin lume pe la diverse aeroporturi.
Cred ca unicele aeroporturi care pot rivaliza ca si trafic ar fi Narita, Schipol, Frankfurt, Chicago si LAX.
Din pacate asa cum era previzibil prima mea "sedinta" pe Heathrow a fost intimpinata de o ploaie deasa si marunta care a trecut doar dupa vreo 2 ore... oricum soare nu am avut...
La a doua sesiune am avut soare dar vintul nu a cooperat si cei din turn au schimbat aterizarile pe 27R care este in capatul opus fata de Terminalul 5. Plecarile au fost destul de interesante dar a trebuit sa trag contra soarelui si a ferestrelor mai mici de pe partea de sud a T5.
In concluzie pot spune ca ma voi intoarce la Heathrow cu prima ocazie dar voi face in asa fel incit sa am o zi sau doua rezervate pentru spotting.
Voi reveni cu mai multe imagini in trip report-ul pe care il pregatesc.
Sper sa nu va plictisiti pina la sfirsit... Enjoy!
Speedbird 84 - bijuteria care m-a adus de la Vancouver pe Heathrow
O vedere de ansamblu a partii centrale a noului Terminal 5 de la Heathrow. Constructia in sine este extraordinara.
In trip report voi reveni cu mai multe imagini de detaliu din interior. Poza aceasta a fost facut la 3 metri dupa
ce am trecut de Security check. Nu am avut nici o problema sa fotografiez in Terminal. Bineinteles nu am pozat
nici una dintre zonele "sensibile" - totul este sa ai bun simt.
Cam asa arata "locul meu de munca" pentru urmatoarele 4 ore.
Un BA A319 cred aterizind pe 9L
Iberia
BA757
Lufthansa A321-100
Unul din multele BA B747 din ziua respectiva - sper sa nu va plictisiti de ele pina la final
Un exotic - cel putin pentru mine - B767 Bellview
Alitalia - MD-80
BA A320 - cred...
BMI - A319
O aterizare "spre vint"... cred ca s-a simtit interesant in interior
BMI Embraer 145MP
BA A320
Lufthansa 737-300
SAS MD-80
LOT 737
KLM Cityhopper - Fokker 100
BMI - A319
Kuwait Airways - A300-600 - inca un avion exotic pe care ma bucur ca am apucat sa il vad
Air Maroc - B737-800
BA B747
Saudi Arabian 777 - Probabil cireasa de pe tort a zilei... dar inca ziua nu se terminase
TAP Portugal - A321
BA B747 - Acelasi care este 4 sau 5 imagini mai sus... ca sa va dati seama cam in ce ritm se succedau sosirile
Finnair - A320
Virgin Atlantic - A340-600 - Adevarata cireasa de pe tort a zilei
Chiar daca sint un fan Boeing acest avion este ceva total deosebit de urmarit. Culorile si motoarele GE ii dau un
farmec aparte... egalat poate doar de sora ei Virgin Atlantic B747-400. Sper ca macar unul dintre ele sa ne
viziteze cindva aici la Vancouver
Virgin A340-600 la doua secunde de touchdown
Swiss - A319
Air Lingus - A321
O vedere mai larga a activitatii de la T5 - ultimul cadru inainte sa ma indrept spre poarta de imbarcare spre OTP
BA B777 - Decolare de pe 27L. Imaginea este din interiorul avionului de aici calitatea scazuta. Se aplica si la
urmatoarea imagine.
Air India B767 pregatindu-se de hold short pe 27L
Cozile BA B747 aliniate in fata cladirii B a Terminalului 5 de la Heathrow. Imaginea este luata in timpul
aterizarii zborului cu care m-am intors de la OTP.
Egypt Air B777 - din pacate la a doua sedinta de spotting din T5 regulile jocului se schimbasera si aterizarile se
efectuau pe 27R iar decolarile pe 27L. Din aceasta cauza a trebuit sa fotografiez impotriva soarelui aproape tot
timpul si acest lucru nu m-a prea ajutat. Oricum sper ca imaginile sa fie digerabile ca material de Airliners
sigur nu sint...
Virgin Atlantic A340-600 aterizind pe 27R cu un BA B747 parcat la T5 cladirea B in prim plan
Acelasi Virgin A340 facind taxi catre T4 - de remarcat motoarele Rolls Royce spre deosebire de cele GE pe care le
vazusem in prima zi.
Lufthansa A320-200
Virgin A340-600 - Una dintre surorile aeronavei aterizate cu citeva minute inainte decolind cu hangare de
mentenanta BA in fundal. Motoarele sint GE.
Malaysia B747
BA B747 - tractat spre una din portile de imbarcare
BA A320
Air Canada B767 decolind spre casa - va ajunge acolo inaintea mea...
Sri Lankan - A340-300 - Inca un cadru pentru colectia mea de "exotice"
Sri Lankan - A340-300 - de remarcat motoarele Rolls Royce
BA B747 - cred ca deja v-ati plictisit de ele, nu-i asa?
BA B777-200 - Un detaliu cu stabilizatorul vertical
EL-AL B777-200
BA B777-200
BA A319
Heathrow Tower si Speedbird 747 pe short final
KLM - B737-800
United B777 - parcat, asteptind sa se intoarca in US
Virgin Atlantic - B747-400 - O bijuterie de avion. Din pacate unica data cind l-am vazut zburind a fost anul
trecut la Las Vegas... trebuie sa pun ceva poze si de acolo
Banuiesc ca deja stiti ce este... una dintre imaginile clasice care pot fi intilnite pe Heathrow
Aceeasi imagine clasica - doar un unghi putin diferit
BA - B777-200 - cel a carui "coada" am pozat-o mai sus parcat la un gate al cladirii B a T5. In spate se poate
observa cladirea A a T5
Speedbird 85 - avionul care urma sa ma duca acasa dupa trei saptamini de hoinarit prin lume...
Nu m-am putut abtine si am mai luat un cadru de 747
Air New Zealand - B747-400 - Sper sa am ocazia sa vad unul mai de aproape... pacat ca deja eram in avion si
calitatea a avut de suferit.
Anatomia unui BA747 - citeva detalii ale acestei minunate misinarii zburatoare care intotdeauna va avea un loc
special in inima mea.