lancer_two_one Airport Level
Numarul mesajelor : 90 Data de inscriere : 26/07/2008
| Subiect: Canadian Forces Day - Borden - Ontario - 2008 Dum 26 Oct 2008, 01:42 | |
|
Baza Borden este bine-cunoscuta multor militari din Romania; fie pentru ca au petrecut ceva timp la Borden fie ca vor urma sau isi doresc sa ajunga acolo. Ca spacific Baza este destinata instruirii diferitelor categorii de personal din Fortele Canadiene, si asa cum am mentionat deja si a altor cursanti din afara Canadei.
Ca de obicei, spectacolul aerian a fost deschis de parasutisti.Manferd (in alb) asistat de militari Canadieni, repozitionindu-si planorul pentru a fi gata de decolare. Planorul este un Salto de fabricatie Germana (in Germana Salto=Looping). Asemenea altor forte aeriene, Canada are un pilot desemnat pentru a o reprezenta la diferite demonstratii. La Borden, dupa ce si-a terminat demonstratia (solo), pilotul facut citeva treceri la verticala in ... familie, adica in celula cu sotia. Gene Soucy si biplanul lui.Decoleaza Manferd. [color=blue]Balet aerian. In zbor liber de la (daca-mi aduc bine aminte) 6,500FT, Manfred a coborit intr-o succesiune de figuri gratioase. Si conform rutinei lui, inainte de aterizare a trecut la verticala pistei, in zbor pe spate si a rupt pamblica cu ampenajul. Am evolutia asta inregistrata intr-un clip; nu prea stiu cum as putea sa-l pun aici. Spitfire-ul s-a rupt si el putin in figuri.Gene Soucy a decolat din nou cu partenera lui Theresa la bord. "La bord" insemnind oriunde numai in cockpit nu. Si deodata, de undeva de sub norii negrii au aparut Snowbirds. Am vazut atitea formatii de acrobatie, pentru mine ramin cei mai buni. Au pregatite de obicei un numar de trei programe aplicabile in functie de conditiile meteo. Desi conditiile au fost asa cum se poate vedea, au vrut totusi sa zboare chiar si cu un program mult abreviat.
La un moment se poate vedea cum chiar unii spectatori dau sa plece; nu si Snowbirds.
| |
|
Samyr444 Airport Level
Numarul mesajelor : 90 Localizare : Constanta Data de inscriere : 03/02/2008
| Subiect: Re: Canadian Forces Day - Borden - Ontario - 2008 Dum 26 Oct 2008, 16:47 | |
| - lancer_two_one a scris:
Cumva aceste Canadair CT-114 Tutor, sunt in conservare? | |
|
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Canadian Forces Day - Borden - Ontario - 2008 Dum 26 Oct 2008, 17:44 | |
| Super pozele Lancer_2_1! Imi plac mai ales cele cu Grumman-ul si Spitfire-ul.....buna treaba! | |
|
| Subiect: Avioane Tutor Dum 26 Oct 2008, 17:57 | |
| Tot ce pot spune este ca nu mai zboara cam de prin anul 2000. N-as putea spune cu siguranta daca sint conservate sau nu. Inclin sa cred ca nu. In prezent singurul operator de Tutor este Snowbirds.
Cele din poza au facut parte din flota de avioane de antrenament pe care Canada a avut-o in dotare de la inceputul anilor '60. In prezent pentru antrenament in Canada se foloseste CT-156 Harvard II (caruia in State i se spune T-6 Texan II, si pe care-l mai au in dotare si Grecii) si CT-155 Hawk (Hawk-ul Britanic, ruda si cu T-45 Goshawk din US Navy).
Pentru Snowbirds se discuta de la an la an despre inlocuirea Tutor-ului, in timp ce unii "rai" chiar imping pentru desfiintarea formatiei. Eu unul sper ca in cel mai rau caz sa schimbe Tutor-ul cu Hawk. Costurile de exploatare ale Tutor-ului sint sensibil mai mari decit ale unui avion de antrenament modern si asta este o grea piatra de moara agatata de coada Tutor-ului.
Ca informatie, intre Tutor-ul Snowdirds si cele din poza deosebirile constau numai in modificarea sistemului de comanda al motorului pentru imbunatatirea reprizei la inaltimi mici, adaugarea generatorului de fum, si bineinteles, schema de vopsire.
Sorin
PS Am vrut sa adaug citeva detalii pentru fiecare foto din mesajul meu initial. Din lipsa de timp n-am reusit sa fac totul intr-o sesiune. M-am bazat pe facilitatea de edit si am crezut ca pot face asta mai tirziu. Se pare insa ca facilitatea asta cite o data mai si dispare; eu n-am gasit-o pentru a continua sa adaug ceva explicatii la fiecare poza. Scuze.
PS1 4 dylan: multumesc. | |
|
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Canadian Forces Day - Borden - Ontario - 2008 Dum 26 Oct 2008, 20:34 | |
| felicitari pt poze , is foarte reusite....cum as putea sa vad filmu cu planorul Salto ca sunt tare curios ? |
|
| Subiect: Re: Canadian Forces Day - Borden - Ontario - 2008 Dum 26 Oct 2008, 22:12 | |
| szili,
Multumesc. Despre clip, l-am pus pe youtube. N-am un link pentru ca inca este in procesare. Titlul este Inverted Ribbon Cutting. Sper sa-ti placa.
Sorin | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Canadian Forces Day - Borden - Ontario - 2008 | |
| |
|