Ca orice scriitor roman consacrat in ziare gen "Pubertatea" incep si eu cu "deci"
Deci, asta vara, defapt asta primavara stateam eu in birou la serviciu si in nanosecundele in care ma plictiseam ma gandeam ce sa fac eu de ziua mea. Dupa vreo cateva zile sau saptamini de foit internetul gasesc ca anul asta se intimpla Farnborough. Ma gandesc la un checklist rapid si simplu: bani - check, transport - double check, armament foto - check.
Trec zilele, trec lunile la un moment dat am avut impresia ca a trecut si anul si a venit ziua fatidica de 11 iulie (T minus 2 zile pana la ziua mea) cand fericit plec in vacanta.
Ajung la Aeroportul Interplanetar Aiurel Vlaicu (prietenii stiu de ce) check in - done.
Scot legitimatia la vedere si purced sus pe la birouri sa vad ce se intimpla cu avionul. La birou liniste si pace - on time. Trag doua-trei cadre de incalzire prin birou (pe astea nu le pot posta din cauza regulilor aeroportului). Intre timp isi face aparitia si echipajul.
Coborim cu totii, ajungem la avion. Aici nimic special de raportat. Totul a decurs conform planului. M-a amuzat ca desi insotitoarele faceau anunturi ca pasagerii sa nu-si puna centurile ptr ca alimentam in timp ce imbarcam se mai auzea cate un clap de centura cuplata.
Decolam-zburam-adorm (spre rusinea mea) - n-am tras nicio poza in zbor - coborim - aterizam.
In metrou stateam eu asa semi-adormit si rupt de oboseala si citesc la duduia din fata mea un mare titlu scris cu albastru in nu mai stiu ce ziar londonez: "5 stabbed in 4 days". Nu l-am luat in seama atunci, dar dupa ce am realizat ca sint pierdut prin Londra pe o ploaie torentiala deja vedeam titlul de a 2a zi: "6 stabbed in 5 days". Intr-un final apoteotic gasesc hotelul, ma cazez.
Inainte de pozele de la miting un pic de "spotting pe ruta" facut prin Londinium:
ETIHAD A330
B744 nu stiu compania. Poza e ne-editata
BK-117
B777 de la EMIRATES. Poza facuta dintr-un parc din incinta Parlamentului UK
B744 de la Qantas
Trec zilele...incep sa se subtieze fondurile (am cheltuit intr-o zi 20 de lire numai pe inghetata) apoi nelipsita bere din fiecare seara cu colocatarii hotelului cu care ma imprietenisem...anywayz...vine ziua de simbata: show day.
Trec peste partea cu trezitul dupa 2 ore de somn si transportul la aeroport pe care l-am dormit.
Ajuns la F`boro se vedea deriva impunatoare a A380`ului de la intrare, dar las pozele sa vorbeasca de la sine, doar tin sa mentionez ca a fost o zi nasoala de pozat, iar eu nu ma laud cu talentul meu de pozator.
Cam atatea pe seara de azi. Mai pun si maine.