| Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) | |
|
+48crizatu geno electric horizob vic_atc allex gaudi lecar grek win_oradea eddyz Edi naiba bobocell arianne Mengelaus eugen Dylan ALMI Voicu gizmo CalinCLJ aegean atr_42_500 demorra felix eli-arw RwO V.I.D. mario antonio Maverick vishzu valavia theinnersilence Virusu Capt_Vio VIC flaviu hayabusa Raduq Red13 YR-DNY llobregat Griff RATus gabi-737 Thomas CDA 52 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
CalinCLJ Membru activ
Numarul mesajelor : 1031 Varsta : 62 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 15/10/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Sam 25 Oct 2008, 20:25 | |
| Banuiesc ca e vorba de un charter pt CFR Cluj care azi a plecat la TSR pentru meciul de maine cu FC Timisoara. Asa cred , cel putin. Sau poate nu , ca aseara la 23,00 a sosit la CLJ si un JOR 1103 (???) pe care nu l-am auzit sa fi plecat. | |
|
| |
Griff Moderator
Numarul mesajelor : 1400 Varsta : 41 Localizare : two steps from Hell Data de inscriere : 27/09/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Sam 25 Oct 2008, 21:47 | |
| - CalinCLJ a scris:
- Sau poate nu , ca aseara la 23,00 a sosit la CLJ si un JOR 1103 (???) pe care nu l-am auzit sa fi plecat.
A plecat a 2a zi de dimineata. Tot un zbor charter a fost. | |
|
| |
gabi-737 Membru activ
Numarul mesajelor : 4453 Varsta : 47 Localizare : Oradea Data de inscriere : 26/12/2007
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Dum 26 Oct 2008, 11:00 | |
| Cateva poze facute mai demult, cand m-am dus special pentru 757le de la KKK; YR-BGH; YR-ATB; ER-SFA; TS-INO; YR-BGG; O mostra din fauna locala a aeroportului... Se pare ca pana si pisicile sunt satule de BGG,H,I....le trateaza cu spatele, poate le e dor de BGF... | |
|
| |
RATus Administrator
Numarul mesajelor : 1497 Varsta : 40 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 29/12/2007
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Lun 27 Oct 2008, 19:08 | |
| | |
|
| |
flaviu Membru activ
Numarul mesajelor : 600 Varsta : 35 Localizare : Cluj Data de inscriere : 24/05/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Lun 27 Oct 2008, 21:08 | |
| bizz jetul acela a fost pozat asta seara?...ca am mai vazut unul ce se pregatea de aterizare pe la ora 15 00...eram langa Prefectura | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Lun 27 Oct 2008, 21:35 | |
| Faina treaba Ratus, faina de tot si eu ca blegu am stat proptit in casa cu o laringita de toata frumuseatea sau cu alte cuvinte experimentez senzatia de mut . Sper sa ne mai vedem la un poznat de calitate cat de repede ...... |
|
| |
valavia Administrator
Numarul mesajelor : 2881 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 18/08/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Lun 27 Oct 2008, 21:55 | |
| Ratus frate, explica-mi si mie te rog ce setari folosesti la aparat de ies pozele asa de frumoase ( culorile avioanelor sunt foarte bune si shiny).....in rest ce pot spune, geniale fotografii ca de fiecare data | |
|
| |
RATus Administrator
Numarul mesajelor : 1497 Varsta : 40 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 29/12/2007
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Mar 28 Oct 2008, 10:14 | |
| @Valavia
Trag tot timpu in RAW pt ca ofera libertate mai mare la lucrul in umbre. (daca ai o poza intunecata, in jpg nu-i poti face nimic, dar in raw mai are sanse sa scoti ceva bun din ea). Apoi incerc sa folosesc tot timpu sweet spot-ul obiectivului meu, adica valoarea F la care este cel mai sharp ( al meu e la F8 ). Cand nu-mi permit asta sau cand consider eu cu diverse ocazii lucrez cu prioritate de expunere la aprox 1/500-1/800, depinde de lumina. Oricum e important sa nu scada prea mult valoarea F ca sa ramana poza clara. Pe langa asta bieninteles ca folosesc si pretenul bun Photoshop pentru intarirea contrastului, corectarea nivelului de alb, lucrul in umbre si intarirea culorilor daca-i nevoie + un pic de sharpen. Si inca ceva, tot timpu la ISO100 | |
|
| |
naiba Airport Level
Numarul mesajelor : 59 Localizare : CLJ Data de inscriere : 13/01/2008
| Subiect: ATISu Mar 28 Oct 2008, 12:26 | |
| @demorra hello ! Am ascultat ATIS-ul. E interesant insa nu inteleg intotdeauna ce zice in engleza (dupa qnh in hPa mai zice ceva in hPa...si altele . si cum de e facut cu voce de femeie/barbat ? si dupa ce algoritm le alterneaza ? | |
|
| |
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Mar 28 Oct 2008, 12:51 | |
| - naiba a scris:
- ...dupa qnh in hPa mai zice ceva in hPa...
Dupa QNH nu mai poate fi decat QFE-ul in hectopascali sau in milimetri, daca vorbim de presiuni. | |
|
| |
flaviu Membru activ
Numarul mesajelor : 600 Varsta : 35 Localizare : Cluj Data de inscriere : 24/05/2008
| |
| |
valavia Administrator
Numarul mesajelor : 2881 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 18/08/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Mar 28 Oct 2008, 13:30 | |
| - RATus a scris:
- @Valavia
Trag tot timpu in RAW pt ca ofera libertate mai mare la lucrul in umbre. (daca ai o poza intunecata, in jpg nu-i poti face nimic, dar in raw mai are sanse sa scoti ceva bun din ea). Apoi incerc sa folosesc tot timpu sweet spot-ul obiectivului meu, adica valoarea F la care este cel mai sharp ( al meu e la F8 ). Cand nu-mi permit asta sau cand consider eu cu diverse ocazii lucrez cu prioritate de expunere la aprox 1/500-1/800, depinde de lumina. Oricum e important sa nu scada prea mult valoarea F ca sa ramana poza clara. Pe langa asta bieninteles ca folosesc si pretenul bun Photoshop pentru intarirea contrastului, corectarea nivelului de alb, lucrul in umbre si intarirea culorilor daca-i nevoie + un pic de sharpen. Si inca ceva, tot timpu la ISO100 Multumesc ma frend, voi incerca cu proxima ocazie sa vedem ce iese! | |
|
| |
CalinCLJ Membru activ
Numarul mesajelor : 1031 Varsta : 62 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 15/10/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Mar 28 Oct 2008, 14:19 | |
| - flaviu89 a scris:
- naiba a scris:
- @demorra
Am ascultat ATIS-ul. E interesant insa nu inteleg intotdeauna ce zice in engleza (dupa qnh in hPa mai zice ceva in hPa...si altele cum se poate asculta ATIS-ul? pe net e posibil? Da , se poate flaviu . Uite : http://alt.liveatc.net/lrcl | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Mier 29 Oct 2008, 10:14 | |
| Foarte interesant, inca mai sunt chartare la clj, de 20 de minute a tgrecut peste oras un Aegean, sper sa mai fie si pe la ora 1 ceva bun de pozat pentru ca oricat de mut as fii si tot am un chef nebun sa merg sa trag niste poze |
|
| |
RATus Administrator
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Mier 29 Oct 2008, 10:21 | |
| nu ma corupe KKK, vremea e super afara s istau ca pe ace daca sa merg la pozat sau sa lucru la site-u nou | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Mier 29 Oct 2008, 10:27 | |
| - RATus a scris:
- nu ma corupe KKK, vremea e super afara s istau ca pe ace daca sa merg la pozat sau sa lucru la site-u nou
Eu ma duc ca mi tare dor si pe langa dor de 2 zile nu am iesit de loc din casa asa ca daca azi tot am iesit macar sa fac ceva placut |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Mier 29 Oct 2008, 18:05 | |
| |
|
| |
Capt_Vio Fotograf
Numarul mesajelor : 1327 Varsta : 43 Localizare : Canada Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Mier 29 Oct 2008, 18:19 | |
| Zi misto cu poze misto! Novelair-ul cind decoleaza pare a avea ceva cross-wind... super poza. Si chiar unde merge aceasta companie? Turcia? | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Mier 29 Oct 2008, 18:24 | |
| - Capt_Vio a scris:
- Zi misto cu poze misto! Novelair-ul cind decoleaza pare a avea ceva cross-wind... super poza. Si chiar unde merge aceasta companie? Turcia?
NouvelAir merge in Tunisia sau cel putin in Tunisia am fost eu cu ei si dat fiind faptul ca era tot miercuri si tot pe la ora asta cred ca acolo mergea si acum . Cross-wind era sanatos bine si chiar m-au mirat ca au decolat de 26 deoarece vantul mai avea putin si era din spate dar nu chiar din spate oricum de data asta si panta de ascensiune 9 mama ce termeni am in program ) a fost destul de abrupta mult mai abrupta ca de obicei..... |
|
| |
VIC Fotograf
Numarul mesajelor : 1128 Varsta : 33 Localizare : cluj-napoca Data de inscriere : 13/03/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Mier 29 Oct 2008, 18:43 | |
| felicitari pt poze kkk faine bre faine!!! doar ca BGI-ul e cam jegos de acord? | |
|
| |
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Mier 29 Oct 2008, 19:17 | |
| - VIC a scris:
- ...BGI-ul e cam jegos...
le-a oprit apa la Otopeni, pentru neplata @KKK: Misto pozele! Vezi daca iti iei inima-n dinti si mai iesi din casa?!? In alta ordine de idei...TKS! | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Mier 29 Oct 2008, 21:42 | |
| Jegos jegos BGI-ul dar nici pista nu ii mai curata, intr-o anumita zona se ridic-au valatuci zdraveni de praf .......... De iesit am iesit mi-a placut ce am vazut da gatu meu mai are un pic si incepe sa urle la mine, da oricum de parut rau nu imi pare de nici o culoare |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Joi 30 Oct 2008, 14:47 | |
| Nu a ascultat nimeni feed-ul la Cluj in ultima jumatate de ora o ora??? A trecut pe deasupra pietii cipariu venind dinspre Cetatuie un WizzAir scotand niste sunete pestilentiale scapate parca din ceva film de groaza ...... un vuiet ca si cum ar suna vantul exagerat de tare printr-un spatiu inchis, altitudinea era aproximativ 1000-2000 m viteza exagerata pentru altitudinea respectiva si motoarele turate de bine si asa cum am zis sun-au ca un uragan foarte urat si cu urcusuri si coborasuri ca intensitate a sunetului si pe langa sunete viteza si altitudine pe culoarul respectiv nu am mai vazut nici un avion ( cunosc cum suna un A320 de la Wizz cum suna atat la decolare cat si la aterizare ) sa treaca . |
|
| |
YR-DNY Membru activ
Numarul mesajelor : 669 Varsta : 42 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Joi 30 Oct 2008, 15:17 | |
| Intr-adevar dubios. Nu mai stii ora exacta cand a fost faza ca sa caut in arhiva feed-ului? Mi-a placut cum ai descris in mod plastic sunetele motoarelor. | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) Joi 30 Oct 2008, 16:33 | |
| Dupa aparatul foto ora exacta este 14 si 14 minute si chiar 56 de secunde si ceasul chiar merge binisor marja de eroare nu este mare .
Cat despre descriere la cat sunt de mare am fost putin intimidat de el inainte de a stii ce il genereaza ( nu sunt fricos din fire sau cel putin eu asa cred ) chiar si mata mi-a tulit-o in casa cand a auzit cum putea sa sune . Oricum nu stiu ce era cum era de ce era plecat de pe aeroport nu putea sa fie pentru ca unghiul era camd dubios sa fii facut un asemenea viraj ... incotr-o mergea imi este imposibil sa spun....... |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) | |
| |
|
| |
| Aeroportul Cluj-Napoca - 2008 (2) | |
|