Nu am vazut pe rospotters pana acum un thread legat de KSC , asa ca il inaugurez eu .
Am avut ocazia de curand sa fac o vizita la Kennedy Space Center. Cu ocazia vizitei am constatat ca au aparut tururi noi . Printre ele , o vizita intr-o cladire . MARE.
Turul a inceput cu o trecere peste Banana River pentru a admira platformele de lansare de la Cape Canaveral. Dupa aceea am ajuns la CLADIRE.
Steagul american este intotdeauna la mare cinste la NASA.
Tavanul se zgaia la noi de la 160 de metri.
In cladire ne-a asteptat Jen , cu o meserie care ne-a aratat oricine poate lucra in programul spatial american : CROITOREASA. Ati citit bine , ea si inca o duzina de colege se ocupau cu cusutul de paturici si alte obiecte de imbracaminte pentru naveta spatiala. Nu va ganditi la paturici normale , e vorba de paturi de izolare termica - cusute cu ata de cuartz si capabile sa reziste la 800 de grade celsius . Paturicile si piesele cusute servesc la izolare termica , umplu golurile dintre piesele navetei in zone in care e nevoie de flexibilitate. Realizarea lor e o munca foarte migaloasa , pentru o piesa cam cat doua palme de om puse cap la cap jen muncise 3 zile cu tot cu instalare .
Intalnirea cu Jen s-a consumat foarte aproape de intrarea in VAB ( Vehicle Assembly Building ) si a durat un pic pana cand am vazut ce surpriza se ascundea dupa colt .
Sa fac totusi un pas in spate ...
Da , e Atlantis - ultima ajunsa pe pamant si care sta adapostita in VAB pregatindu-se de drumul pana la Visitor Center unde va inta in cladirea care o asteapta pentru a fi finalizata.
La iesirea din VAB ne asteapta noul turn de lansare pentru urmatoarea generatie de rachete americane .
Dupa VAB am facut un tur in autocare pana la PAD A si PAD B , in imagini e pad A .
Turul s-a terminat la expozitia Apollo Saturn. Mai jos este capsula de pe Apollo 14 Kitty Hawk.
Cum arata un CSM de Apollo mai jos :
In final : WE BRAKE FOR NO ONE :