ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua. 
AcasaAcasa  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

 

 Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

Numarul mesajelor : 2387
Varsta : 64
Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov
Data de inscriere : 27/06/2008

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede Empty
MesajSubiect: Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede   Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede EmptyVin 18 Mai 2012, 19:09

Maine, 19 mai, Muzeul Municipal de Istorie "Petre Voivozeanu" din Rosiori va fi o veriga din marele lant al muzeelor participante la Noaptea Muzeelor. Vor fi multe activitati interesante, intre orele 17 - 24.
Aviatia va fi prezenta, ca de obicei, prin Ionela Pana si profesorul ei de la Liceul Economic. Ea va sustine referatul "Avionul MiG-21 in serviciul Aviatiei Militare Romane". Sper ca vom avea succes.
Sus In jos
http://unursinnoras.blog-gratuit.ro/
YR-197
Flight Level 400
Flight Level 400
YR-197

Numarul mesajelor : 799
Varsta : 59
Localizare : Arad
Data de inscriere : 08/10/2009

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede Empty
MesajSubiect: Re: Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede   Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede EmptySam 19 Mai 2012, 18:09

Succes Ionela!Mai ales ca numele de familie(inca) este predestinat... Wink
Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

Numarul mesajelor : 2387
Varsta : 64
Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov
Data de inscriere : 27/06/2008

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede Empty
MesajSubiect: Re: Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede   Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede EmptyDum 20 Mai 2012, 13:12

A fost un program foarte frumos si dens, prezentat de doi copii frumoşi de la Cercul de « Jurnalistică şi Ştiinţele Comunicării » de la Casa de Cultură,

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede Picture007


urmarit, timp de peste şapte ore, de sute de oameni de toate vârstele. Unii din voi cunoasteti, din spusele (well … scrisele) mele sau prin contact direct, capacitatea prietenilor mei de la Muzeul de Istorie şi de la Casa de Cultură de a pune la cale manifestări extrem de interesante, cu ajutorul tuturor roşiorenilor care au un penchant pentru cultură şi istorie.
Păcat că vremea urâtă nu ne-a lăsat să ne desfăşurăm activitatea pe platoul din faţa Muzeului, unde asistenţa ar fi fost şi mai numeroasă (aşa cum s-a întâmplat anul trecut).
De data asta am avut de toate, de la recitări la conferinţe despre literaţii locali, de la dansuri populare la demonstraţii de Karate, de la muzica folk sau rock interpretată de copiii de la cercurile de muzică de la Casa de Cultură sau şcolile din oraş la conferinţe de istoria aviaţiei.
Şi, pentru că asta e specificul nostru, rămân la aviaţie. Din nou, dar din păcate pentru ultima oară, fetele de la 12 C au fost “fruncea”. Aseară a fost rândul Ionelei Pană, olteanca noastră (şi mândră de originea ei) pricepută în MiG-21. A prezentat o variantă mai amplă a referatului “Avionul de vânătoare MiG-21 în serviciul aviaţiei militare române” pe care l-a susţinut la concursul de referate de acum două săptămâni (când am aflat, surprinşi, că “asta nu e istorie”)
Eu am prezentat-o pe Ionela (de, trebuia să facă cineva şi asta),

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede Picture009

iar ea s-a descurcat excelent, păcat că cel care a manipulat proiecţia imaginilor (profu’) le-a cam încurcat ... Eh, le-a desurcat el, cumva, până la urmă.
Somme toute, a fost, se pare, o prezentare interesantă, lumea din sală a fost, în general, atentă (mai puţin un pura ... un mic minoritar care şi-a adus aminte că are glas puternic şi a trebuit să fie evacuat.

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede Picture012

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede Picture014

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede Picture026

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede Picture028

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede Picture032

Aşa cum spuneam, a fost ultima apariţie publică a fetelor de la 12 C în calitate de istorici de aviaţie. Mădălina Cioran, cu lucrările ei despre Aviaţia militară română în al doilea Război Mondial, Dan Vizanty, Alexandru Şerbănescu şi Aurel Vlaicu; Cristina Şuţă, care a studiat despre Traian Vuia, Henri Coandă, IAR Braşov, Aeroporturile bucureştene; ultima venită, Ionela Pană, cea care a dat mâna cu dl general Dorin Prunariu după ce a prezentat Misiunea Soiuz 40, iar acum a rămas tot în actualitate cu MiG-ul, cele care au reprezentat cu cinste Liceul Economic-Administrativ în concursuri simpozioane, vernisaje sau alte activitaţi, se pregătesc de acum pentru bacalaureat. Sunt sigur că nu vor avea probleme. Eu le mulţumesc (şi) public pentru activitatea lor şi le urez mult succes în viaţă.


Sus In jos
http://unursinnoras.blog-gratuit.ro/
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

Numarul mesajelor : 2387
Varsta : 64
Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov
Data de inscriere : 27/06/2008

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede Empty
MesajSubiect: Re: Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede   Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede EmptyDum 15 Iul 2012, 22:49

Revin cu un articol al cunoscultului ziarist si scriitor Liviu Comsia despre evenimentul discutat aici si cu o serie de fotografii puse la dispozitie de dna director interimar al Muzeului, prof. Angela Sandulescu

Noaptea Muzeelor 2012 la Roşiorii de Vede
Prezent şi trecut într-o singură noapte

Să-ţi petreci o singură noapte într-un muzeu părea cu ceva timp în urmă o fantezie ciudată! Ideea venea de la Paris şi liniştea românilor s-a întregit: dacă pe Sena se întâmplă, şi la noi e posibil. Şi a fost! Ba mai mult, cu un succes neaşteptat. Într-o noapte trec pragul muzeelor tot atâţia vizitatori câţi într-un an. Dincolo de aventură, rămâne curiozitatea întâlnirii cu trecutul. În noapte, pot fi reînviate personaje care au făcut istorie sau evenimente care au modificat istoria Totul întâmplându-se în prezenţa urmaşilor. Astfel, aducerea aminte a momentelor istorice intră într-o mare lecţie despre trecut. Şi precum spuneau istoricii, dacă nu-ţi cunoşti trecutul, rişti să-l repeţi. Şi nu întotdeauna a fost de partea noastră. O noapte petrecută la muzeu, prin urmare, poate aduce foloase culturale neprevăzute chiar şi de manualele cele mai sofisticate.
Pe de-o parte. Pe de alta, organizatorii, muzeografii au pus în scenă scenarii culturale dintre cele mai diferite şi mai antrenante. S-au organizat lecturi pentru cei mici, expoziţii tematice, programe artistice care, dimpreună, scoate noaptea la lumină. Această metamorfoză s-a petrecut şi la Muzeul de Istorie „Petre Voivozeanu” din Roşiorii de Vede care a pregătit un program pe care îndrăznim să-l împărţim în două părţi. În prima parte, pe lumină, în sala Casei Municipale de Cultură (vremea s-a opus iniţiativei de-a de petrece afară, în faţa muzeului) s-au perindat pe scenă formaţiile artistice ale Casei Municipale de Cultură, cercul de dans coordonat de prof. Patriţa Rizescu şi înv. Maria Alecu de la Şcoala Zaharia Stancu, precum şi cercurile de muzică (coordonator Tedy Stângă), de teatru (Liviu Comşia), de jurnalism şi ştiinţele comunicării (Aurelia Bărbuţ, Liviu Comşia), care au participat, în fond, la un examen în faţa publicului care, prin aplauzele lui, au validat calitatea artistică a interpreţilor şi recitatorilor. Oaspeţii acestei seri, elevi ai Şcolii Gimnaziale din Merişani, s-au înscris în program şi au evoluat pe scenă, aducând dovada însuşirilor artistice, prin recitatorii coordonaţi de prof. Nicoleta Andreea Grama, prin Ansamblul „Mugurel de fluier” (coordonator prof. Adriana Petcu), iar ritmurile dansurilor populare şi ale dansurilor ţigăneşti au fost coordonate de prof. Diana Chivu.
Un moment deosebit prin complexitatea expresiei artistice (dans, recitare, dramatizare, cântec popular) l-au făurit micii artişti de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 4 din Roşiori, coordonaţi de Luminiţa Tănase, Alina Laura Bancău, Nicoleta Petrache, Raluca Mariana Calciea, Lucica Scoica, Ioana Fifoiu, Ecaterina Lăceanu, Ana Elena Chirca, Camelia Al-Khemesy, Georgeta Pavel.
Programul a continuat cu concertul de cântece patriotice şi religioase susţinut de Corul Preoţilor din Protoieria Roşiorii de Vede, care, ca şi-n altă dăţi, a izbutit să scoată la iveală noi semnificaţii ale unor trăiri dintre cântec şi vers. În continuare, prof. Mihai Atanasie Petrescu a prezentat expunerea cu genericul „Avionul Mig-21 în serviciul aviaţiei militare româneşti”, cuvintele fiind însoţite de proiecţii ale unor imagini edificatoare. În următoarele momente, membrii Clubului Sportiv Atac, sub îndrumarea prof. Valentin Lupu, au prezentat o demonstraţie de Karate Kyokushin în care armonia forţei fizice cu expresia artistică creează un veritabil spectacol. Replica a venit din partea Cercului de Karate de la Clubul Copiilor şi Elevilor, îndrumat de prof. Ovidiu Gabriel Ciocan. Aceeaşi unitate de elită a municipiului de pe Vedea, Clubul Copiilor şi Elevilor, a adus pe scenă un moment liric coordonat de prof. Adriana Vilău, prof. Silvia Pătrana şi prof. Sotir Gheorghiu. În sfârşit, Biblioteca Municipală „Gala Galaction” a organizat o expoziţie de carte „Scriitori roşioreni şi teleormăneni” despre care apoi a vorbit prof. Critian Moraru.
Prezentatorii Cristina Vasile şi Andrei Cristea, de-acum obişnuiţi cu scena, creativi şi stăpâni pe sine (membrii ai Cercului de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării) au invitat publicul să vizioneze expoziţiile temporare şi permanente ale muzeului, cu genericul: „Ţara mea, Europa”; „Înapoi în timp-arheologie, numismatică, antică şi medievală-Roşiorii de Vede şi împrejurimi; „salonul de etnologie urbană”; „Salonul de etnologie rurală”; „Roşiorii şi Războiul de Reîntregire a Neamului”.
Fără îndoială, noaptea rămâne un sfetnic bun. Dar atunci când îţi oferă o întoarcere în trecut rămâne fără comparaţie. Ca într-un miracol, noaptea ne-a purtat din prezent în trecut şi ne-a adus trecutul, alături, în prezent.
Liviu Comşia


Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede NoapteaMuzeelor2012laRosioriideVede15

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede NoapteaMuzeelor2012laRosioriideVede14

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede NoapteaMuzeelor2012laRosioriideVede13

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede NoapteaMuzeelor2012laRosioriideVede12

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede NoapteaMuzeelor2012laRosioriideVede11

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede NoapteaMuzeelor2012laRosioriideVede10

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede NoapteaMuzeelor2012laRosioriideVede9

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede NoapteaMuzeelor2012laRosioriideVede8

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede NoapteaMuzeelor2012laRosioriideVede7

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede NoapteaMuzeelor2012laRosioriideVede6

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede NoapteaMuzeelor2012laRosioriideVede5

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede NoapteaMuzeelor2012laRosioriideVede4

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede NoapteaMuzeelor2012laRosioriideVede3

Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede NoapteaMuzeelor2012laRosioriideVede1

Sus In jos
http://unursinnoras.blog-gratuit.ro/
Continut sponsorizat
Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede Empty
MesajSubiect: Re: Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede   Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede Empty

Sus In jos
 
Noaptea Muzeelor 2012 la Rosiorii de Vede
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: DIVERSE/OFF-TOPIC :: Discutii generale - Aviation Chat-
Mergi direct la: