Numarul mesajelor : 313 Varsta : 43 Localizare : Targoviste Data de inscriere : 04/02/2010
Subiect: Elicopterul in parc Joi 01 Sept 2011, 23:34
Daca este nepotrivita postarea asta aici ,atunci rog un modelator sa o mute unde trebuie.Nu stiu daca poate fi numit un trip report dar eu ii zic asa.Eram la o tura cu bicla prin parc si vad undeva mai departe lume multa stransa,curios fiind m-am dus mai aproape si am fost incantat sa vad un elicopter ambulanta aterizat in mijlocul parcului.Nu aveam de pozat la mine decat un amarat de nokia cu 2 mega pixeli camera asa ca scuzati calitatea pozelor.
Mi s-a parut interesant faptul ca in coada nu avea o elice ca sa-l propulseze inainte nu am idee ce anume din instalatia lui il impinge
A stat vreo 30 de minute dupa care ne-a spus sa ne indepartam ca decoleaza
Pregatirea pentru decolare
Si decoleaza
Apoi sa dus........
Precizez locul unde a fost asta:in nordul Londrei, regiunea Watford.
Griff Moderator
Numarul mesajelor : 1400 Varsta : 41 Localizare : two steps from Hell Data de inscriere : 27/09/2008
Subiect: Re: Elicopterul in parc Vin 02 Sept 2011, 07:21
Citat :
Mi s-a parut interesant faptul ca in coada nu avea o elice ca sa-l propulseze inainte nu am idee ce anume din instalatia lui il impinge
Elicea de coada sau elicea anticuplu nu impinge elicopterul. Rolul ei e de a anula cuplul reactiv creat de elicea portanta. Fara elicea anticuplu elicopterul s-ar invarti in sens invers fata de elicea portanta.
Elicopterul din pozele tale foloseste sistemul NOTAR - No Tail Rotor. Un jet de aer este propulsat prin fantele din capatul cozii si dea lungul cozii ptr a anula cuplul creat de elicea portanta.
gogu Airport Level
Numarul mesajelor : 79 Data de inscriere : 13/02/2009
Subiect: Re: Elicopterul in parc Lun 05 Sept 2011, 12:26
Griff a scris:
Citat :
Elicea de coada sau elicea anticuplu nu impinge elicopterul. Rolul ei e de a anula cuplul reactiv creat de elicea portanta. Fara elicea anticuplu elicopterul s-ar invarti in sens invers fata de elicea portanta.
Elicopterul din pozele tale foloseste sistemul NOTAR - No Tail Rotor. Un jet de aer este propulsat prin fantele din capatul cozii si dea lungul cozii ptr a anula cuplul creat de elicea portanta.
Iar controlul directiei, cu ajutorul efectului Coanda. A auzit careva de Coanda pe forumul asta?
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
Subiect: Re: Elicopterul in parc Lun 05 Sept 2011, 13:14
gogu a scris:
... A auzit careva de Coanda pe forumul asta?
Putin malitioasa intrebarea, nu crezi?!?
mihaiatanasie Membru activ
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
Subiect: Re: Elicopterul in parc Mier 07 Sept 2011, 11:00
[quote="gogu"][quote="Griff"]
Citat :
A auzit careva de Coanda pe forumul asta?
Pe cine vrei sa jignesti?
Eurofighter Membru activ
Numarul mesajelor : 738 Varsta : 41 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 15/03/2008
Subiect: Re: Elicopterul in parc Dum 08 Iul 2012, 12:29
gogu a scris:
Iar controlul directiei, cu ajutorul efectului Coanda.