arianne Moderator
Numarul mesajelor : 2730 Varsta : 32 Localizare : EBBR/LFBO/LROP Data de inscriere : 03/08/2008
| Subiect: Fotografie istorica (Al Doilea Razboi Mondial) Mier 29 Iun 2011, 14:38 | |
| Am primit de la o ruda o fotografie veche - e vorba de fiica celui in dreptul caruia e scrijelita sagetuta, a fost fratele bunicului meu. Am inteles ca el fusese trimis la Odessa sa lupte, deci exista posibilitatea ca acolo sa fie facuta poza. Avionul nu cred ca apartine RRoAF, dar n-am putut sa-i identific tipul sau proprietarul dupa vreo jumatate de ora de cautari prin flotele RRoAF si Luftwaffe (m-am gandit la Batalia de la Odessa, 1941). Poate cineva identifica avionul (planul sus, motor cu cilindri radiali, de mari dimensiuni)? Si personajele din prim plan, ar fi interesant daca le puteti recunoaste, par importante. PS. Cu acordul administratorilor, am postat poza la 1400 de pixeli intrucat este de foarte buna calitate, foarte bine pastrata si merita sa fie aici la dimensiune mare. | |
|
horia Flight Level 200
Numarul mesajelor : 255 Data de inscriere : 07/02/2009
| Subiect: Re: Fotografie istorica (Al Doilea Razboi Mondial) Mier 29 Iun 2011, 15:35 | |
| Este un Fokker FVII/3m dar varianta facuta in Polonia http://en.wikipedia.org/wiki/Fokker_F.VII
au venit o data cu retragerea Polonezilor in Romania. | |
|
retro Flight Level 100
Numarul mesajelor : 156 Varsta : 50 Localizare : CRAIOVA Data de inscriere : 21/04/2008
| Subiect: Re: Fotografie istorica (Al Doilea Razboi Mondial) Mier 29 Iun 2011, 18:54 | |
| Poti sa postezi un crop la o rezolutie mai buna cu grupul din fata Fokkerului? Pare a fi o vizita britanica/ americana (vizita lui Douglas MacArthur ??). Fotografia a fost facuta in perioada interbelica? Militarii par a fi artileristi, unul singur (in dreapta, tinand un plic in mana) pare a fi pilot. | |
|
arianne Moderator
Numarul mesajelor : 2730 Varsta : 32 Localizare : EBBR/LFBO/LROP Data de inscriere : 03/08/2008
| Subiect: Re: Fotografie istorica (Al Doilea Razboi Mondial) Mier 29 Iun 2011, 19:38 | |
| Mai mult de-atat nu cred ca pot scoate din ea. Eu mai vad cel putin doi piloti - al doilea din stanga (cel spre care e indreptata pala elicii), si cel dintre marinarul in alb si "inspectorul" cu palarie. Despre data nu am absolut nicio informatie, mai exact de "anii '40" nu pot fi. | |
|
Antoniu Flight Level 200
Numarul mesajelor : 219 Varsta : 79 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 03/02/2009
| Subiect: Fokker FVII Vin 01 Iul 2011, 09:14 | |
| Fotografia este realizata pe aerodromul Baneasa in anul 1930 cu ocazia unei vizita unor oficialitati olandeze pentru discutii privind cursele aeriene civile de transport pasageri si marfa. Avionul este un FOKKER FVII predecesorul lui FVII/3M (trimotorul). Deasemeni nu poate fi anul 1940 sau dupa, vezi uniformele si constructiile de pe aeroport. Foto de mai jos are unele diferente privind amenajamentele motorului. | |
|
arianne Moderator
| Subiect: Re: Fotografie istorica (Al Doilea Razboi Mondial) Vin 01 Iul 2011, 15:54 | |
| - Antoniu a scris:
- Fotografia este realizata pe aerodromul Baneasa in anul 1930 cu ocazia unei vizita unor oficialitati olandeze pentru discutii privind cursele aeriene civile de transport pasageri si marfa.
Avionul este un FOKKER FVII predecesorul lui FVII/3M (trimotorul). Deasemeni nu poate fi anul 1940 sau dupa, vezi uniformele si constructiile de pe aeroport. Foto de mai jos are unele diferente privind amenajamentele motorului. Va multumesc pentru info! Am sa le transmit proprietarului pozei. | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Fotografie istorica (Al Doilea Razboi Mondial) | |
| |
|