ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Austrian Airlines (OS / AUA)

In jos 
+20
strainu
CalinCLJ
MRares
Thomas
ovivi
cipi_TM
atr_42_500
Alex_tm
adic
arianne
Mengelaus
Skylink
silver
laurus
bobocell
claudiup
RazVanAir
YR-DNY
gabi-737
Nic
24 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
ovivi
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor : 45
Varsta : 27
Localizare : sibiu
Data de inscriere : 09/05/2010

Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyMar 05 Iul 2011, 18:05

Skylink a scris:
Cam multi angajati are Austrian in acest articol 105.000 in 15 tari.... Smile)) poate maxim 6000, in vreo 30 de tari Smile)

cheers

Poate se refera si la cei angajatii la Lufthansa, Swiss si alte companii mici care sunt conduse de Lufthansa.
Sus In jos
Thomas
Membru activ

Numarul mesajelor : 913
Varsta : 59
Localizare : Göttingen
Data de inscriere : 04/01/2008

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyVin 06 Ian 2012, 16:51

Din orarul de vara,cel putin pe ruta VIE-OTP OS renunta la c/s cu RO si introduce doua frecvente zilnice noi (5/zi în total!) cam la aceleasi ore la care erau si zborurile RO.

Sunct curios daca în acest context Tarom îsi va mai (putea) mentine cursele OTP-VIE, mai degraba cred ca nu; 8 zboruri zilnice (OS + HG) sunt destul de multe si nu prea vad cum Tarom ar putea concura Austrian/Lufthansa respectiv Niki/Air Berlin mentinând alte 2 zboruri zilnice.
Sus In jos
MRares
Fotograf
MRares

Numarul mesajelor : 758
Varsta : 46
Localizare : Hell
Data de inscriere : 27/08/2011

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyVin 06 Ian 2012, 18:47

Thomas a scris:
Din orarul de vara,cel putin pe ruta VIE-OTP OS renunta la c/s cu RO si introduce doua frecvente zilnice noi (5/zi în total!) cam la aceleasi ore la care erau si zborurile RO.

Sunct curios daca în acest context Tarom îsi va mai (putea) mentine cursele OTP-VIE, mai degraba cred ca nu; 8 zboruri zilnice (OS + HG) sunt destul de multe si nu prea vad cum Tarom ar putea concura Austrian/Lufthansa respectiv Niki/Air Berlin mentinând alte 2 zboruri zilnice.

Inseamna ca se renunta si la c/s la CLJ deoarce cele doua curse erau un tot unitar!
Sus In jos
Mengelaus
Fotograf
Mengelaus

Numarul mesajelor : 4083
Varsta : 42
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 23/06/2008

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyVin 06 Ian 2012, 20:43

MRares a scris:

Inseamna ca se renunta si la c/s la CLJ deoarce cele doua curse erau un tot unitar!

Da!!!!!!!!! bounce bounce bounce

Asa e, se renunta la c/s si de pe Cluj.
Sus In jos
MRares
Fotograf
MRares

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyVin 06 Ian 2012, 22:18

Mengelaus a scris:
MRares a scris:

Sa speram ca o sa urmeze ceva civilizat din punct de vedere a pretului!

Ai, ai, ai ce te mai bucuri tu Razz
Sus In jos
Thomas
Membru activ

Numarul mesajelor : 913
Varsta : 59
Localizare : Göttingen
Data de inscriere : 04/01/2008

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptySam 07 Ian 2012, 00:20

Sunt însa oarecum sceptic, daca Tarom vor putea duce cursa singuri ... mai ales daca poate intra în acest context eventual OS sau HG cu o cursa prorpie ... Rolling Eyes
Sus In jos
Mengelaus
Fotograf
Mengelaus

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptySam 07 Ian 2012, 09:27

Rares, nici nu stii cum ma simteam cand venea cineva sa cumpere un bilet pe Viena si ii spuneam ca-i 340 de eur one way clown
Thomas, ma gandesc ca poate in Cluj nu se mai baga daca in Otp deschid doua noi frecvente.
Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ

Numarul mesajelor : 1031
Varsta : 62
Localizare : Cluj-Napoca
Data de inscriere : 15/10/2008

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptySam 07 Ian 2012, 13:31

In sisteme c/s a disparut la cursele ROT/AUA de la Bucuresti , dar inca apare pe CLJ.
Ma gandesc ca ROT poate face cursa singura cu conditia sa intre urgent in c/s cu AFKL . E una din "clasicele" de la CLJ si ar fi pacat sa dispara (cred ca doar o cursa OTP-CLJ-BUD a fost mai inainte de cea de VIE)

Totusi , daca ma uit , de luni pana vineri sunt 10 frecvente/zi (5 x AUA , 3 x HG/AB , 2 x ROT). Vreo 1,300 de locuri . Inafara de point-to-point , ce poate oferi VIE ? Poate conexiuni transatlantice , unde UNEORI au oferte bune . In rest DLH sau AFKL ii bat la fund la conexiuni europene.
Sus In jos
strainu
Flight Level 300
Flight Level 300

Numarul mesajelor : 333
Varsta : 40
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptySam 07 Ian 2012, 16:57

CalinCLJ a scris:
Inafara de point-to-point , ce poate oferi VIE ? Poate conexiuni transatlantice , unde UNEORI au oferte bune . In rest DLH sau AFKL ii bat la fund la conexiuni europene.

CSI cu Aeroflot la preturi decente, poate chiar și Asia, deși era mai ieftin din alte aerporturi.
Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptySam 07 Ian 2012, 19:24

strainu a scris:
CalinCLJ a scris:
Inafara de point-to-point , ce poate oferi VIE ? Poate conexiuni transatlantice , unde UNEORI au oferte bune . In rest DLH sau AFKL ii bat la fund la conexiuni europene.

CSI cu Aeroflot la preturi decente, poate chiar și Asia, deși era mai ieftin din alte aerporturi.
Ai dreptate , am fost poate prost inteles . Ce spui tu probabil ca ofera argument pt cursa ROT , eu ma refeream in intrebarea retorica ce poate oferi AUA. Un c/s RO / SU poate fi benefic , traficul insa spre acele zone de la CLJ nu stiu cat e de mare.
Sus In jos
Skylink
Membru activ
Skylink

Numarul mesajelor : 218
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 07/01/2009

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptySam 07 Ian 2012, 20:31

Mengelaus a scris:
MRares a scris:

Exceptand bucuria lui Mengelaus Very Happy ( justificata in prima instanta Very Happy ) , nu cred ca aceasta miscare OS este foarte benefica pentru Tarom. Sa nu uitam ca acest codeshare ofera 6 extra curse pe zi din OTP, TSR, SBZ si IAS fara metal ROT, rezultand conexiuni fara costuri foarte mari pentru carrier-ul nostru national. Am mai spus-o, acest agreement, foarte vechi de altfel, nu trebuie privit doar dpdv al relatiei CLJ-VIE-CLJ. Se zvonea de o varianta de renuntare doar la OTP si pastrarea curselor din "provincie". Daca se va materializa , ramane de vazut, realitatea e ca ROT a cazut la mijloc in lupta surda dintre LH&OS si AB&HG. Cei care spuneau ca acest lucru este incurajat de Skyteam, gresesc, dovada fiind relatia stransa dintre OS si AF pe ruta VIE-CDG-VIE.

Vom vedea ce aduce programul de vara cheers

Sus In jos
MRares
Fotograf
MRares

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyDum 08 Ian 2012, 06:49

Skylink, unica speranta sa avem un zbor decent , ca si costuri, intre Cluj si Viena este ca OS sa renunte la c/s cu ROT.
Sus In jos
Mengelaus
Fotograf
Mengelaus

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyDum 08 Ian 2012, 11:10

Skylink are dreptate; si cei de la contracte, atunci cand i-am intrebat de codeshare-ul pagubos de la Cluj, au spus ca pe ansamblu agreement-ul cu Os este unul foarte valoros si ca trebuie tinut de el. Nu cred, deci, ca aceasta ruptura vine din partea Tarom.
Sus In jos
strainu
Flight Level 300
Flight Level 300

Numarul mesajelor : 333
Varsta : 40
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyDum 08 Ian 2012, 12:46

CalinCLJ a scris:
Ai dreptate , am fost poate prost inteles . Ce spui tu probabil ca ofera argument pt cursa ROT , eu ma refeream in intrebarea retorica ce poate oferi AUA. Un c/s RO / SU poate fi benefic , traficul insa spre acele zone de la CLJ nu stiu cat e de mare.

OK, dar din Cluj nu sunt 10 curse pe zi spre Viena și nu prea cred că merită să tranzitezi (și) prin București, mai ales către Europa.

Totul depinde de mixul de pasageri din Cluj. Cineva în călătorie de afaceri (nu neapărat la clasa business) va prefera să achiziționeze bilete de la un capăt la altul al călătoriei, chiar dacă sunt ceva mai scumpe. În schimb turiștii ar putea alege și să cumpere bilete pe bucată. De exemplu, dacă te uiți la Trip Reports, o să vezi că sunt destul de mulți care își cumpără bilete low-cost către un hub mai mare (Londra, Paris, Roma, Milano, Viena, chiar și Budapesta) și de acolo iau un alt zbor.

AUA oferă bilete la 99 eur din București (le găsești chiar mai ieftin de pe alte site-uri), bănuiesc că are o asemenea ofertă și din Cluj. Deci dacă majoritatea călătorilor din Cluj sunt turiști, s-ar putea să nu aibă nevoie să ofere conexiuni foarte bune, ci doar ore decente de zbor care să lase un interval nici prea mare nici prea mic de așteptare la Viena.

Eu am zis toate astea doar pe baza informațiilor publice. Sunt sigur că AUA au făcut și ei o analiză din asta folosind date mult mai amănunțite. Sau poate că Lufthansa a simțit că e o ocazie bună să lovească în Sky Team și că beneficiile pe termen lung vor fi mai mari decât pierderile pe termen scurt.
Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyDum 08 Ian 2012, 12:47

Mengelaus , nu vreau sa "dai din casa" dar asa , orientativ , ne poti face o idee cat era ROT si cat OS din combinatia asta ? Ma refer statistic , cat vindea ROT si cat AUA.
Sus In jos
Mengelaus
Fotograf
Mengelaus

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyDum 08 Ian 2012, 14:15

Nu am idee pe ansamblu, dar la Cluj OS este undeva la 65% din total iar din toti pasagerii OS, 99% merg mai departe, nu se opresc in VIE.
Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyDum 08 Ian 2012, 15:31

Mengelaus a scris:
Nu am idee pe ansamblu, dar la Cluj OS este undeva la 65% din total iar din toti pasagerii OS, 99% merg mai departe, nu se opresc in VIE.

De "cota" OS la CLJ intrebam , mersi. Iar ca merg mai departe , era extrem de clar . Cifra asta spusa de tine indica clar ca ROT ar avea dificultati sa tina cursa , asa cum spunea si Thomas. La un LF (rezonabil) de 60% , paxii ROT ar fi cam la 12-13 , evident insuficienti .
Pe de alta parte , facand o sumara "analiza" e evident ca li se cam rupe austriecilor de piata de la CLJ :

OTP-VIE-LHR 194 euro TTI RT
TSR-VIE-LHR 201 euro TTI RT
IAS-VIE-LHR 356 euro TTI RT
SBZ-VIE-LHR 454 euro TTI RT
CLJ-VIE-LHR 497 euro TTI RT

Toate in aceleasi conditii , 8 / 15 iunie 2012 , redticket
Sus In jos
Mengelaus
Fotograf
Mengelaus

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyDum 08 Ian 2012, 15:45

Pai da, dar dificultatile sunt clar din cauza preturilor, care eu banuiesc ca au fost dintotdeauna impuse de OS. Pasageri ar fi, dar in nici un caz la preturi de peste 300 de euro.
Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyDum 08 Ian 2012, 16:07

In mod sigur asa e. Comparand CLJ-VIE CLJ aceleasi date pe ROT si AUA , diferenta e minora : 272 euro la ROT , 298 euro la AUA. Problema e ca probabil si la ROT pax de point-to-point ar fi putini , si atunci ai nevoie clar de c/s pentru conexiuni. Din cate stiu Delta nu zboara la VIE , asa ca inclusiv pt transatlantice ai nevoie de inca un stop (CDG sau AMS) asa ca lucrurile devin complicate.
Sus In jos
MRares
Fotograf
MRares

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyDum 08 Ian 2012, 19:06

Eu cred ca, la un pret rezonabil ar fi paxi pe ruta CLJ-VIE, eu de fiecare data inainte de a programa GPS-ul am verificat oferta si de fiecare data mi-am dat seama ca avionul costa mai mult decat cazarea pe 3-4-5-6 zile.....
Sus In jos
Mengelaus
Fotograf
Mengelaus

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyLun 09 Ian 2012, 10:11

Corect, aia-i beleaua, ca fara un c/s e greu sa umpli avionul de atatea ori pe saptamana. Eventual sa reduca frecventele si sa se bazeze pe pax point to point.
Sus In jos
MRares
Fotograf
MRares

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyLun 09 Ian 2012, 11:16

Mengelaus a scris:
Corect, aia-i beleaua, ca fara un c/s e greu sa umpli avionul de atatea ori pe saptamana. Eventual sa reduca frecventele si sa se bazeze pe pax point to point.

Andrei, nu cred ca ar fi probleme nici chiar daca se zboara zilnic deoarece sunt multi cei care merg la Viena din zona noastra, dar tot asa, cursa operata cu ceva mic si nu A320 ca aia ar fi balena deja. Dar toate astea la un pret omenesc si rezonabil!
Sus In jos
NATO
Flight Level 400
Flight Level 400

Numarul mesajelor : 764
Varsta : 57
Localizare : bucuresti-nord
Data de inscriere : 17/12/2008

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyMier 11 Apr 2012, 20:13

OE-LDE

Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 LLDE
Sus In jos
Edi
Membru activ
Edi

Numarul mesajelor : 712
Varsta : 54
Localizare : Ilfov
Data de inscriere : 26/02/2008

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyMier 23 Mai 2012, 14:33

Titlu: Last Austrian B737-600 has left Vienna, to be scrapped
Sursa: ch-aviation
Autor: ***
Data: 21 mai 2012

Citat :
Austrian Airlines (OS/AUA) has retired its last B737-600 OE-LNL (MSN 30137) which like its only other B737-600 OE-LNM (MSN 30138) has been ferried to St. Athan (DGX/EGDX) for scrapping. Both aircraft are only 12 years old.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 EmptyJoi 04 Oct 2012, 22:54

se pare ca zvonul aparut saptamana trecuta s-a si materializat. OS anuleaza din programul de iarna zborurile TSR-VIE. Mare pacat dupa 20 de ani . Oare vom vedea ceva masuri din partea aeroportului TSR sa incerce sa-si pastreze operatorii? Parca fac tot posibilul sa-i imprastie. Ciudata strategie
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Austrian Airlines (OS / AUA)   Austrian Airlines (OS / AUA) - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Austrian Airlines (OS / AUA)
Sus 
Pagina 2 din 3Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Oferte Austrian Airlines
» Aeroportul Baia-Mare - Ianuarie 2009
» Austrian Airlines nu va mai zbura din Baia Mare
» Austrian Airlines raspunde preturilor Wizz in TSR
» Austrian Airlines va fi vanduta companiei Lufthansa

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: SPOTTING :: Companii aeriene in Romania - Airlines in Romania-
Mergi direct la: