ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Academia Fortelor Aeriene - admitere

In jos 
+7
ytsirc
LeCCa
neagu_laurentiu
mihaiatanasie
cavver
Griff
Cayenne
11 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
Vizitator
Vizitator

Academia Fortelor Aeriene - admitere Empty
MesajSubiect: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyMar 09 Noi 2010, 20:16

Salut tuturor!! Sunt cat se poate de nou pe forum asa ca bine v-am gasit Razz
Acum sunt in clasa a 11-ea la un liceu din Brasov, dar dupa absolvire as vrea sa ajung la AFAHC. M-am interesat de tot, probe fizice, scrise, examene medicale, DAR am vazut pe multe forum-uri ca spre deosebire de civil aici se merge pe sistem PCR ( pile, cunostinte, relatii). E adevarat? Chiar sunt sansele mele atat de mici, mai ales ca vreau sa fiu pilot pe supersonice? Daca sunt cumva studenti de la AFA sau candidati care nu au reusit la admitere si ma pot sfatui, ii rog frumos sa o faca!

P.S: scuzati lipsa diacriticelor... What a Face
Sus In jos
Cayenne
Flight Level 300
Flight Level 300
Cayenne

Numarul mesajelor : 385
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/01/2008

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyMar 09 Noi 2010, 20:59

Stai calm, peste tot e asa...cu pile, pilosi si nepotisme!
Daca iti doresti neaparat sa ai o cariera in aviatie, sfatul meu ar fi sa risti Very Happy

Eu asa am facut...am pierdut pe deasupra si vreo 3000 eur. si momentan inca stau pe afara datorita la prostii, la propriu, care au pile si care tot ceea ce stiu despre avioane, e ca acestea au aripi si zboara!
E groaznic sa se intample asta mai ales in domeniul asta!

Eu inca nu mi-am pierdut speranta....dar am zis sa incerc, pentru a nu imi da pumni in cap mai tarziu si totodata pentru ca este singurul lucru si domeniu in care vreau sa lucrez.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Probleme la ochi = respins ?   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyMier 10 Noi 2010, 20:10

Buna tuturor!
Vreau sa devin pilot, DAR am cea mai urata problema posibila in lumea asta: am OCHELARI!!! Urasc situatia si imi urasc ochelarii si stiu ca asta ma arunca in groapa, fiindca ochelarii nu sunt admisi. As intentiona sa imi fac operatie dupa 18 ani sa scap de blestemul asta, dar va ajuta operatia cu ceva? Eu sincer vreau la AFA ca bani de pilot civil nu am (peste 8000 de euro licenta PPL? Si cum scot banii aia? Ma apuc sa imi vand organele interne?). Se merita sa incerc operatia asta? Sincer cand ma uit in oglinda la ochii mei si ma gandesc ca sunt chior ca o cartita (am -0,75 dioptriile) imi vine sa imi smulg parul din cap. Crying or Very sad Crying or Very sad Ce pot sa fac?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Sus In jos
Griff
Moderator
Griff

Numarul mesajelor : 1400
Varsta : 41
Localizare : two steps from Hell
Data de inscriere : 27/09/2008

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyMier 10 Noi 2010, 20:14

Am licenta Clasa 1 de vreo 6 ani de zile si port ochelari cu -0.75 pe ochiul stang si -0.25 pe ochiul drept. Singura chestie e ca trebuie sa ai mereu o pereche de rezerva la tine.

EU-OPS permite de la -5 la +6 dioptri.
Sus In jos
cavver
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor : 76
Varsta : 44
Data de inscriere : 04/01/2010

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyJoi 11 Noi 2010, 00:37

NU fa operatie.
Automat esti descalificat in clasa medicala 3.
Cu -0.75 nu esti deloc cartita.
tudor93bv a scris:
Buna tuturor!
Vreau sa devin pilot, DAR am cea mai urata problema posibila in lumea asta: am OCHELARI!!! Urasc situatia si imi urasc ochelarii si stiu ca asta ma arunca in groapa, fiindca ochelarii nu sunt admisi. As intentiona sa imi fac operatie dupa 18 ani sa scap de blestemul asta, dar va ajuta operatia cu ceva? Eu sincer vreau la AFA ca bani de pilot civil nu am (peste 8000 de euro licenta PPL? Si cum scot banii aia? Ma apuc sa imi vand organele interne?). Se merita sa incerc operatia asta? Sincer cand ma uit in oglinda la ochii mei si ma gandesc ca sunt chior ca o cartita (am -0,75 dioptriile) imi vine sa imi smulg parul din cap. Crying or Very sad Crying or Very sad Ce pot sa fac?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyJoi 11 Noi 2010, 15:12

Griff a scris:
Am licenta Clasa 1 de vreo 6 ani de zile si port ochelari cu -0.75 pe ochiul stang si -0.25 pe ochiul drept. Singura chestie e ca trebuie sa ai mereu o pereche de rezerva la tine.

EU-OPS permite de la -5 la +6 dioptri.

Domnule cu tot respectul, eu imi doresc sa ajung pilot militar. Din cate am vazut la oftalmologie am nevoie de 10/10 pe cand eu cu dioptria mea sunt din start respins. Nici roaba nu ma vor lasa sa le-o pilotez, ca sa nu mai zic de supersonice... Chiar nu exista nici o cale de a rezolva marea mea problema? Ca sa nu mai zic ca nu stiu cum scot din buzunar cei 60.000 de euro necesari pentru o licenta....

Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

Numarul mesajelor : 2388
Varsta : 67
Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov
Data de inscriere : 27/06/2008

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyJoi 11 Noi 2010, 15:39

Tudor, pentru ca esti la Brasov, cat te costa sa dai o raita pe la Academie si sa le pui lor intrebarile astea? Pana la urma ei sunt singurii care pot da un raspuns 100% competent.
Sus In jos
http://unursinnoras.blog-gratuit.ro/
neagu_laurentiu
Flight Level 300
Flight Level 300

Numarul mesajelor : 342
Data de inscriere : 25/03/2008

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyJoi 11 Noi 2010, 18:14

tudor93bv a scris:
nu stiu cum scot din buzunar cei 60.000 de euro necesari pentru o licenta
Dar nu e obligatoriu sa dai bani ! Poti intra la SSAvC pe unul din locurile finantate de la buget.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyJoi 11 Noi 2010, 18:52

Domnule Mihai, am mai incercat sa ii intreb cand avea loc Depunerea Juramantului Militar din acest an....N-am primit nici un raspuns, iar de intrat in Academie sa ii pot intreba in fata nu se poate ca sunt 3 militari ce nu ofera acces persoanelor straine decat cand are loc Ziua Portilor Deschise. A ma duce la ei acolo = 0. Aici primesc mai multe raspunsuri decat ar oferi ei. Asta e sistemul roman...

Iar in legatura cu locurile finantate de buget: ce trebuie sa fac ca sa pot intra pe acele locuri si nu pe celelalte?
Sus In jos
LeCCa
Flight Level 200
Flight Level 200
LeCCa

Numarul mesajelor : 244
Varsta : 39
Localizare : Bucuresti - Baneasa Str Marinarilor / Campina , Prahova
Data de inscriere : 11/07/2010

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyJoi 11 Noi 2010, 19:14

invata cat mai bine Laughing mate-fizica pe paine Cool
Sus In jos
http://www.airbuzz.ro
ytsirc
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor : 28
Data de inscriere : 06/07/2010

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyJoi 11 Noi 2010, 19:40

@neagu_laurentiu - Din cate am inteles Tudor doreste sa intre la Academia Fortelor Aeriene. Nu la SSAvC.

Din cate stiu Scoala Superioara de Aviatie nu scoate piloti pe supersonice.

Ultima editare efectuata de catre ytsirc in Joi 11 Noi 2010, 19:43, editata de 1 ori
Sus In jos
neagu_laurentiu
Flight Level 300
Flight Level 300

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyJoi 11 Noi 2010, 19:42

tudor93bv a scris:
A ma duce la ei acolo = 0
Nu la AFA trebuie sa te interesezi ci la Centrul Militar Brasov (comisariatul judetean): http://www.infocompanies.com/Centrul-Militar-Brasov-79622.htm fiindca acolo vei depune dosarul.
Sau cel mai bine la Institulul de Medicina Aeronautica http://www.medaero.ro pentru ca ei te vor testa in final.
Sus In jos
neagu_laurentiu
Flight Level 300
Flight Level 300

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyJoi 11 Noi 2010, 19:47

ytsirc a scris:
...
@tudor93bv avea neclaritati si in legatura cu aviatia civila.
Sus In jos
ytsirc
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor : 28
Data de inscriere : 06/07/2010

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyJoi 11 Noi 2010, 19:54

Am inteles.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyJoi 11 Noi 2010, 20:36

Multumesc pentru site-ul Institutului. Le-am trimis un mail si astept cu frica un raspuns (desi sincer in sinea mea il stiu). Crying or Very sad
Sus In jos
neagu_laurentiu
Flight Level 300
Flight Level 300

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyJoi 11 Noi 2010, 20:52

Pana una alta, mergi la Aeroclub unde poti lua un prim contact cu aviatia/zborul.
Si intreaba in stanga, in dreapta ce inseamna institutia militara, ce presupune etc. ca sa iei o decizie in cunostinta de cauza. Daca totul e ok, multa bafta !
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyJoi 11 Noi 2010, 21:08

Vreau sa merg incepand din iarna aceasta dar nu stiu cand este inscrierea. Ai o idee cand are loc?
Sus In jos
neagu_laurentiu
Flight Level 300
Flight Level 300

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyJoi 11 Noi 2010, 21:12

Cu ceva ani in urma (de cand stiu eu) inscrierile se efectuau in decembrie - ianuarie.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyJoi 11 Noi 2010, 21:13

Am auzit un zvon ca ar avea loc in decembrie anul acesta...dar nu stiu si intre ce zile.
Sus In jos
neagu_laurentiu
Flight Level 300
Flight Level 300

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyJoi 11 Noi 2010, 21:16

http://www.aeroclubulromaniei.ro/
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyJoi 11 Noi 2010, 21:33

Multumesc pentru tot ajutorul oferit!!
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyDum 19 Dec 2010, 00:51

numele meu este stefan din valcea si sper sa nu gresesc scriind si aici. pare un forum serios cu oameni care impartasesc aceeasi pasiune. as avea cateva intrebari si rog seriozitate in raspuns. am trimis mai multe mailuri academiei f aeriene din brasov dar inca nu am primit raspuns.

1)eu am -0.5 miopie.as vrea sa stiu daca pot deveni pilot.
2)cati oameni sunt pe loc la sectia nenaviganti.
3)cu ce salariu incepe un ofiter de stat major la nenaviganti.
4)se spune ca in 2013 spatiul aerian va fi asigurat de catre nato sau bulgaria.. are perspectiva deci rost continuarea pasiunii in acest cadru?
5)te poti angaja intr un aeroport particular ca si controlor de trafic dupa ce expira perioada de 10 ani ?
rog seriozitate. va multumesc!
Sus In jos
Capt_Vio
Fotograf
Capt_Vio

Numarul mesajelor : 1327
Varsta : 43
Localizare : Canada
Data de inscriere : 04/01/2008

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyDum 19 Dec 2010, 16:35

Intrebarile tale pot fi raspunse daca cauti pe site-ul lor oficial. Crede-ma ca multi dintre noi habar nu avem care sunt cerintele oficiale si neoficiale. Nu stiu despre armata, etc, dar pot spune ca meseria de pilot nu prea are de a face cu cea de controlor de trafic. Evident merg mana in mana ,dar teoretic si practic trebuie s-o iei dinou de la capat daca vrei sa faci mutarea. Eu zic sa alegi una si sa ramai cu ea.

Intrebarea mea este : Vrei sa devii pilot militar, sau doar vrei sa fi pilot? Viata de armata nu e chiar asa de simpla pe cum se vede din afara. Eu zic sa te gandesti mult si bine, apoi sa vorbesti cu cei care sunt in cadrul armatei...

Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyDum 19 Dec 2010, 20:08

pai imi doresc sa devin controlor de trafic.. deocamdata singura modalitate de a deveni pe care o stiu este afa.. pt civili nu stiu sa existe scoala de asa ceva sau sa fie gratuita. nu mi as permite daca ar fi cu plata:( chiar doresc sa dau la afa.. dar faza cu 2013 si faptul ca traficul aerian va fi asigurat de nato sau bulgaria sau etc.. nu mi ofera siguranta. n as vrea sa invat atata matematica ca sa devin somer... va multumesc pt reply!
Sus In jos
Capt_Vio
Fotograf
Capt_Vio

Numarul mesajelor : 1327
Varsta : 43
Localizare : Canada
Data de inscriere : 04/01/2008

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere EmptyDum 19 Dec 2010, 20:56

oliy a scris:
pai imi doresc sa devin controlor de trafic.. deocamdata singura modalitate de a deveni pe care o stiu este afa.. pt civili nu stiu sa existe scoala de asa ceva sau sa fie gratuita. nu mi as permite daca ar fi cu plata:( chiar doresc sa dau la afa.. dar faza cu 2013 si faptul ca traficul aerian va fi asigurat de nato sau bulgaria sau etc.. nu mi ofera siguranta. n as vrea sa invat atata matematica ca sa devin somer... va multumesc pt reply!

Daca imi permiti sa-ti dau ceva sfaturi, o voi face si te rog sa ma scuzi, cu putina critica. Ia ce-i bun din sfatul meu. In primul rand, o gramada au atitudinea de "nu pot" sau "nu merita" sau "n-am bani". Uite, eu nu sunt in aceiasi situatie ca tine, si poate mi s-au dat alte sanse emigrand in Canada la o varsta frageda dar si eu am lucrat de am cazut in cap sa-mi platesc scoala de aviatie (pest 35,000 de Euro)...

De cand am avut 12 ani mi-am dorit sa fiu pilot. Dupa ce am terminat liceul am fost acceptat la mai multe colegii de aviatie, dar neavand bani nu am putut merge. Asa ca, am mers la politehnica si m-am facut inginer. Am lucrat ca un sclav 3- 4 ani si mi-am strans bani sa incep scoala de aviatie. Am mers la scoala si am lucrat in paralel s-o pot platii. Intradevar, salariile in Canada sunt mai mari ca in Romania, dar si preturile sunt mult mai mari. Crede-ma nu au crescut banii in pom. La varsta de 28 de ani am terminat scoala si acum (dupa 2 ani de anumite joburi de pilot / office) am sunt pilot pe King Air...

Asa deci... muti zic "Dar stai frate... tu esti in Canada... noi suntem in Romania"... Asta-i drept. Dar hai sa-ti spun alta poveste. Am un var care a plecat din Romania in Germania si a lucrat ca sofer de TIR. Si-a strans bani, a facut una alta si si-a cumparat cel mai misto BMW care eu nici nu il visez inca...

Posibilitati exista... Ce vreti toti e sa va dea cineva de-a gata... Eu zic uita-te la alte modalitati de ati face tu banii. Fa o facultate, ia un job bun.. salveaza bani, si pana la vreo 30 de ani poate ajungi ce vrei... Crede-ma viata nu se termina la 30 de ani... Ai inca 30 de ani de cariera buni...

Daca vrei... poti... dar tre sa tragi tare... Daca renunti asa din prima, scuza-ma nu am nici o simpatie pentru tine sau altii...
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Academia Fortelor Aeriene - admitere   Academia Fortelor Aeriene - admitere Empty

Sus In jos

Academia Fortelor Aeriene - admitere
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» SELECŢIE ÎN VEDEREA ADMITERII LA ACADEMIA FORŢELOR AERIENE HENRI COANDĂ
» Comunicate Fortele Aeriene Romane
» FETELE AU "FACUT LEGEA" LA ADMITEREA IN ACADEMIA FORTELOR AERIENE
» Sesiune de comunicări ştiinţifice la Academia Forţelor Aeriene "Henri Coandă"
» ŞEFUL STATULUI MAJOR AL FORŢELOR AERIENE ROMÂNE PARTICIPĂ LA REUNIUNEA INFORMALĂ A ŞEFILOR FORŢELOR

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: DIVERSE/OFF-TOPIC :: Discutii generale - Aviation Chat-
Mergi direct la: