| Tiriac AIR (-- / TIH) | |
|
+15fishbed ovidiu51 46Pilot danutztgv16 petrudimoff loplo AlexC Capt_Vio CalinCLJ NATO Thomas gabi-737 eugen Alex_tm Dylan 19 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
danutztgv16 Airport Level
Numarul mesajelor : 33 Varsta : 36 Localizare : Targoviste Data de inscriere : 27/03/2009
| Subiect: Airbus A320 Tiriac Air? Mier 28 Mar 2012, 00:54 | |
| Conform Wikipedia, Tiriac Air a achizitionat un A320. Pe site la ei nu scrie nimic. Este cineva care ne poate lamuri daca informatia este falsa sau nu? Multumesc anticipat. | |
|
| |
46Pilot Flight Level 200
Numarul mesajelor : 234 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 24/01/2009
| Subiect: Re: Tiriac AIR (-- / TIH) Mier 28 Mar 2012, 03:10 | |
| Salut danutztgv16,
Am vazut si eu treaba aia pe site, e de mult timp. As putea spune ca nu e adevarata din mai multe motive:
1) Daca intr-adevar ar avea asa ceva in flota, ar fi aparut la lumina zilei pana acum; 2) Pe site-ul CAA Romania, daca vei accesa linkul urmator, vei vedea ca nu apare nimic de vreun A320 nici in documentele autoritatii.
Linkul de care vorbeam este: www.caa.ro/fisiere/OPERATORI%20AERIENI%20ROMANI%2023.03.2012.doc
Numai bine!
| |
|
| |
danutztgv16 Airport Level
Numarul mesajelor : 33 Varsta : 36 Localizare : Targoviste Data de inscriere : 27/03/2009
| Subiect: Re: Tiriac AIR (-- / TIH) Mier 28 Mar 2012, 23:48 | |
| - 46Pilot a scris:
- Salut danutztgv16,
Am vazut si eu treaba aia pe site, e de mult timp. As putea spune ca nu e adevarata din mai multe motive:
1) Daca intr-adevar ar avea asa ceva in flota, ar fi aparut la lumina zilei pana acum; 2) Pe site-ul CAA Romania, daca vei accesa linkul urmator, vei vedea ca nu apare nimic de vreun A320 nici in documentele autoritatii.
Linkul de care vorbeam este: www.caa.ro/fisiere/OPERATORI%20AERIENI%20ROMANI%2023.03.2012.doc
Numai bine!
Da, intr-adevar....aveam si eu salvat documentul respectiv, dar nu stiu de ce nu mi-a dat prin cap sa imi vars ochii peste el . Multumesc foarte mult!!! | |
|
| |
ovidiu51 Membru activ
Numarul mesajelor : 1170 Varsta : 73 Localizare : Constanta (LRCK - CND) Data de inscriere : 29/12/2007
| Subiect: Tiriac AIR Mar 28 Ian 2014, 14:02 | |
| Ion Tiriac doneaza un avion din flota sa pentru misiuni umanitare, stire prinsa de la televiziune | |
|
| |
fishbed Airport Level
Numarul mesajelor : 46 Varsta : 29 Localizare : LRTR/TSR Data de inscriere : 16/04/2013
| Subiect: Re: Tiriac AIR (-- / TIH) Mar 28 Ian 2014, 14:58 | |
| Nu se stie cumva despre ce avion e vorba?
In presa se foloseste obsesiv termenul de " turbojet " | |
|
| |
Balki Moderator
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 24/10/2008
| Subiect: Re: Tiriac AIR (-- / TIH) Mar 28 Ian 2014, 19:47 | |
| Se pare ca e vorba despre YR-TIC, Cessna 560 Citation V. | |
|
| |
shouriken Administrator
Numarul mesajelor : 3451 Varsta : 69 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 16/04/2009
| Subiect: Re: Tiriac AIR (-- / TIH) Mar 28 Ian 2014, 19:49 | |
| - Balki a scris:
- Se pare ca e vorba despre YR-TIC, Cessna 560 Citation V.
Ai vreo sursa? Ca zvonuri... | |
|
| |
Balki Moderator
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 24/10/2008
| Subiect: Re: Tiriac AIR (-- / TIH) Mar 28 Ian 2014, 20:00 | |
| Au aratat la stiri la PROTV, era filmat in hangar si un nene care explica acolo cum se scot scaunele si se adauga echipamentul medical. Nu gasesc acum stirea la ei pe site. | |
|
| |
gabi-737 Membru activ
Numarul mesajelor : 4453 Varsta : 47 Localizare : Oradea Data de inscriere : 26/12/2007
| Subiect: Re: Tiriac AIR (-- / TIH) Mar 28 Ian 2014, 22:22 | |
| - ovidiu51 a scris:
- Ion Tiriac doneaza un avion din flota sa pentru misiuni umanitare, stire prinsa de la televiziune
Daca face asta, e un gest nobil si de admirat | |
|
| |
GAC Flight Level 400
Numarul mesajelor : 967 Varsta : 48 Localizare : Wuppertal Data de inscriere : 16/07/2010
| Subiect: Re: Tiriac AIR (-- / TIH) Mar 28 Ian 2014, 22:24 | |
| Cu un jet se ajunge una doua de la Bucuresti oriunde in tara! Ar fi chiar minunat! | |
|
| |
Balki Moderator
| Subiect: Re: Tiriac AIR (-- / TIH) Mier 29 Ian 2014, 09:22 | |
| Titlu: Tiriac a donat un avion sanitar dupa tragedia din Apuseni Sursa: PROTV Autor: **** Data: 29.01.2014 Imagini in LINK - PROTV a scris:
- Inspectoratul General de Aviatie a primit luni un cadou ce va salva multe vieti, doua avioane, pentru misiuni umanitare.
Aparatul de zbor este unul performant si este dotat cu un echipament care permite transportul persoanelor bolnave.
Pana acum, cu ajutorul lui, au fost salvate zeci de vieti. Un astfel de avion cu asemenea dotari este cotat pe piata libera la 1,5 - 2 milioane de dolari.
Aeronava donata de omul de afaceri Ion Tiriac este de tip CESSNA CITATION V. Avionul turbojet, fabricat in 1992, este unul performant: atinge 750-800 de km pe ora si poate sa zboare la pana la 14.000 de metri altitudine.
De altfel, secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a precizat ca avionul donat de Ion Tiriac este mai performant decat cel detinut de SMURD, potrivit sport.ro.
"In regim medical, la instalarea kitului se dau jos doua scaune si mai raman 4 pentru medici si alti ocupanti. Kitul are un sistem propriu de oxigen, un sistem de presiune de aer si un sistem de vacuum, asigura o alimentare la 2.20 a echipamentelor medicale si are targa pe care se pune bolnavul care e instalata pe o platforma care asigura accesul in avion", a spus inginerul Emil Negrescu, de la Tiriac Air.
Folosita initial doar pentru transportul pasagerilor, aeronava a fost echipata acum 3 ani cu echipament medical.
"Eu si familia mea am hotarat acum mai mult timp sa facem ceva pentru Romania. Acolo unde a fost accidentul lui Iovan, se lovea si un elicopter. Nu vreau sa comentez accidentul. Am o singura intrebare: ce cauta avionul acela, in momemtul acela, in locul acela? M-am intors cu elicopterul de la Predeal de zeci de ori, m-as intoarce mereu, nu as intra niciodata in vreme.
Am luat un jet de la Tiriac Air. E un avion sanitar, l-am facut acum 3-4 ani sanitar, are toate dotarile. Avionul asta a avut doi proprietari: Autorit Aeronautica Austriaca si Tiriac Air. Tehnic, n-are absolut nicio problema. A zburat destul de putin, fiecare control a iesit perfect de la A la Z", a declarat Ion Tiriac in direct la Sport.ro.
Donatia a fost facuta publica luni seara, de vicepremierul Liviu Dragnea, la comandamentul de iarna, ce a avut loc la Guvern.
"Cineva a hotarat sa faca un gest onorabil si sa doneze un mijloc de transport deosebit, un avion turbojet care va fi donat Inspectoratului General de Aviatie. Domnul ministru Arafat, impreuna cu Inspectoratul General de Aviatie, dupa ce intocmiti documentele, va rog sa faceti public acest lucru, pentru ca acest gest va salva in viitor foarte multe vieti.", a declarat Liviu Dragnea, vicepremierul Romaniei.
Unul dintre avioane a fost donat de omul de afaceri Ion Tiriac. Celalalt aparat de zbor este din partea unei banci.
Vicepremierul Dragnea a precizat ca nu exista nicio legatura intre aceste donatii, fiind vorba de doua gesturi diferite.
Flota lui Ion Tiriac este formata din 4 aeronave si 2 elicoptere. Cea care va intra in proprietatea ''Inspectoratului General de Aviatie'', are peste 6.700 de ore de zbor si peste 5.600 de aterizari.
La sfarsitul saptamanii trecute i-a fost facuta si inspectia tehnica periodica. Aeronava va fi predata dupa ce vor fi intocmite toate documentele legate de aceasta donatie. | |
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Tiriac AIR (-- / TIH) Dum 02 Feb 2014, 08:58 | |
| - gabi-737 a scris:
- Daca face asta, e un gest nobil si de admirat
Tot in presa apare ca pe langa Tiriac si o banca a mai donat si ea la randul ei un avion. http://www.gandul.info/stiri/omul-de-afaceri-ion-tiriac-si-o-banca-au-donat-cate-un-avion-turbojet-pentru-misiuni-umanitare-11975192 Daca am vazut avionul lui Tiriac mai peste tot la stiri nu am vazut in schimb avionul donat de banca. Pentru mine e destrul de suspect ca 2 avioane sa fie donate in acelasi timp de catre 2 prop rietari diferiti in acelasi timp fara sa fie un interes financiar la mijloc. Ma intreb daca esti om de afaceri important renumit pentru zgarcenia ta si ai de dat la stat impozit pe venit nu mai bine te-ai scapa de avionul pe care il ai si care costa intretinerea si pe care poate nu il folosesti prea des si care poate e greu de vandut. Il dai la stat te scapi de aceste poveri iar statului nu ii mai dai o cota parte din impozit raportat la valoarea avionului ? |
|
| |
fishbed Airport Level
Numarul mesajelor : 46 Varsta : 29 Localizare : LRTR/TSR Data de inscriere : 16/04/2013
| Subiect: Re: Tiriac AIR (-- / TIH) Dum 02 Feb 2014, 11:35 | |
| - florin a scris:
- gabi-737 a scris:
- Daca face asta, e un gest nobil si de admirat
Tot in presa apare ca pe langa Tiriac si o banca a mai donat si ea la randul ei un avion.
http://www.gandul.info/stiri/omul-de-afaceri-ion-tiriac-si-o-banca-au-donat-cate-un-avion-turbojet-pentru-misiuni-umanitare-11975192
Daca am vazut avionul lui Tiriac mai peste tot la stiri nu am vazut in schimb avionul donat de banca.
Pentru mine e destrul de suspect ca 2 avioane sa fie donate in acelasi timp de catre 2 proprietari diferiti in acelasi timp fara sa fie un interes financiar la mijloc.
Ma intreb daca esti om de afaceri important renumit pentru zgarcenia ta si ai de dat la stat impozit pe venit nu mai bine te-ai scapa de avionul pe care il ai si care costa intretinerea si pe care poate nu il folosesti prea des si care poate e greu de vandut. Il dai la stat te scapi de aceste poveri iar statului nu ii mai dai o cota parte din impozit raportat la valoarea avionului ? Gestul este intr-adevar de admirat. Avioanele alea mai devreme sau mai tarziu vor salva vieti. Daca vrei neaparat sa vezi partea goala a paharului (sau interesul), gandeste-te ca la Cessna tot compania lui Tiriac ii va face mentenanta, pe bani grei. | |
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Tiriac AIR (-- / TIH) Dum 02 Feb 2014, 13:49 | |
| E foarte bine ca s-au inmultit avioanele de care dispune SMURD-ul din motive evidente , eu ma refeream doar la probabilele motive financiare care au determinat gestul caritabil. Totusi de avionul bancii s-au auzit putine lucruri in presa, poate ne spuneti voi mai multe. |
|
| |
KOSTYK69 Airport Level
Numarul mesajelor : 14 Varsta : 35 Localizare : Brasov Data de inscriere : 21/02/2012
| Subiect: Re: Tiriac AIR (-- / TIH) Mier 05 Feb 2014, 23:11 | |
| - florin a scris:
- E foarte bine ca s-au inmultit avioanele de care dispune SMURD-ul din motive evidente , eu ma refeream doar la probabilele motive financiare care au determinat gestul caritabil. Totusi de avionul bancii s-au auzit putine lucruri in presa, poate ne spuneti voi mai multe.
Te-ai gandit cumva ca poate nu este nici un motiv financiar in spatele acstei donatii? Daca persoana respectiva cand face cate o donatie sau un act caritabil nu merge cu alaiul de televiziuni dupa ea, cum fac alte personaje de pe plaiurile mioritice nu inseamna ca este zgarcita. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Tiriac AIR (-- / TIH) | |
| |
|
| |
| Tiriac AIR (-- / TIH) | |
|