| Plimbarica cu C-130 Hercules | |
|
+6hayabusa aegean Capt_Vio marius RATus Quebec 10 participanți |
Autor | Mesaj |
---|
Vizitato Vizitator
| Subiect: Plimbarica cu C-130 Hercules Sam 19 Iul 2008, 23:15 | |
| Sambata aceasta am avut norocul sa ma numar printre grupul de norocosi care au castigat o tura cu un C-130 Hercules de la Baza Aeriana Otopeni, motiv in plus pentru o sedinta "legala" de spotting. Dar sa incepem cu programul zilei, fiindca drumul pana la Otopeni a fost mai aventuros decat tot restul zilei. Ora 4:40 a.m. Primul telefon suna desteptarea. Il opresc si inchid ochii la loc asteptand pe al doilea sa sune. 4:45 - Alarma a doua suna, ma trezesc, inca e noapte afara. 5:10 am - Ma aventurez spre metrou (aventura fiidca drumul e de obicei plin de caini - stau in militari:D ) 5:20 am - Iau metroul spre Pt. Victoriei (escala la Eroilor) - am noroc si le prind la fix (adica sub 10 minute asteptare) pe ambele 6:10 am - Ajung la Victoriei unde intreb de 783 (aka. Expresul Unirii Otopeni) - mi se spune ca pleaca la 6 din unirii deci tre sa soseasca...gresit! 6:40 am - Cand eram gata sa sun la taxi (la ora 8 trebuia sa fiu in baza) vine si 783 -ul ... Surprize, surprize....era plin ochi. Profit de silueta mea si imi fac un pic de loc pe marginea scarilor..noroc cu usa care m-a fortat in interior. 6-40-7:30 - Calvarul opriri in statiii unde altii nu la fel de slabi ca mine se urca...de coborat nimeni. 7:30 - Ajung la baza unde mi se spune sa astept lista - Nu ma deranjeaza vederea din parcare e ok (1 Airbus de la Tarom aterizand) 7:45 - Subofiterul de la poarta ne citeste angajamentul ca nu cerem despagubiri in caz de aciident...il semnam si intram in baza. 7:50 - Ne oprim sa asteptam sa aranjeze expozitia statica..moment perfect pentru sedinta foto cu Taromul care ateriza. 8:00 - Un comandor ne invita in baza unde ne uitam la aparatele expuse (Puma , an 26 si C130) 8:30 - incepe Ploaia...noi semnam iarasi angajamente 8:45 - incolonati (cu operatorii de la televiziuni intrand in fata camerei celuilalt si invers) ne indreptam spre Hercules 9:00 - 10-00 Zborul, sedinta foto in cockpit Iata si imaginile, din pacate cam liniste pe Otopeni asa ca nu am avut prea multe obiective de fotografiat. Pacat de ocazie : YR-BGH la aterizare In cabina in timpul zborului An - 26 parcand Al doilea grup se pregateste de tax cu acelasi avion facand powerback. La plecare un Czech Airlines venea la aterizare |
|
| |
Quebec Flight Level 200
Numarul mesajelor : 232 Varsta : 51 Localizare : LROP Data de inscriere : 11/02/2008
| Subiect: Re: Plimbarica cu C-130 Hercules Sam 19 Iul 2008, 23:27 | |
| felicitari alex, multi si-ar fi dorit sa fie langa tine la zborul asta | |
|
| |
RATus Administrator
Numarul mesajelor : 1497 Varsta : 40 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 29/12/2007
| Subiect: Re: Plimbarica cu C-130 Hercules Sam 19 Iul 2008, 23:28 | |
| betooooon asteptam si pozele lui virusu si misterioaei colege de forum care nu ne spune de unde este ) | |
|
| |
marius Airport Level
Numarul mesajelor : 96 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 07/05/2008
| |
| |
Capt_Vio Fotograf
Numarul mesajelor : 1327 Varsta : 43 Localizare : Canada Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Plimbarica cu C-130 Hercules Sam 19 Iul 2008, 23:38 | |
| Bravo! Cit noroc pe tine sa ai ocazia sa zbori intr-un C-130. Frumoase pozele!!! | |
|
| |
aegean Membru activ
Numarul mesajelor : 852 Varsta : 44 Localizare : LEMD Data de inscriere : 29/12/2007
| Subiect: Re: Plimbarica cu C-130 Hercules Sam 19 Iul 2008, 23:44 | |
| Super misto,norocosilor.Da' cum ati castigat zborurile astea? Si care a fost ruta de zbor? | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Plimbarica cu C-130 Hercules Dum 20 Iul 2008, 01:12 | |
| - aegean a scris:
- Super misto,norocosilor.Da' cum ati castigat zborurile astea? Si care a fost ruta de zbor?
A fost publicat pe siteul mapn concursul. Am dat din intamplare peste el. Despre ruta tot ce pot sa zic ca decolarea si aterizarea au fost de pe 8R si am fost prin estul Bucurestiului. Din pacate nu ma prins loc la geam Unde era VC-10 ala? |
|
| |
hayabusa Membru activ
Numarul mesajelor : 904 Varsta : 41 Localizare : Lost Haven - Oradea Data de inscriere : 30/03/2008
| |
| |
RwO Membru activ
Numarul mesajelor : 767 Varsta : 41 Localizare : Constanta Data de inscriere : 11/03/2008
| Subiect: Re: Plimbarica cu C-130 Hercules Dum 20 Iul 2008, 15:20 | |
| Am participat si eu la concurs, da n-am avut noroc Oricum frumoase pozele, si experienta in sine cred ca fost intertesanta, desi cred ca era si mai interesant cu An-26-le. | |
|
| |
marius Airport Level
Numarul mesajelor : 96 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 07/05/2008
| Subiect: Trip reports :: Plimbarica cu C-130 Hercules Dum 20 Iul 2008, 18:30 | |
| VC-10 era parcat pe platforma in zona civila a aeroportului.din pacate nu am reusit sa fac niste poze mai bune datorita distantei mari | |
|
| |
mihaiatanasie Membru activ
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| Subiect: Re: Plimbarica cu C-130 Hercules Dum 20 Iul 2008, 18:40 | |
| Am avut si eu bafta sa ma aflu in prima gasca de "herculisti" si am avut aceeasi curiozitate. L-am intrebat pe unul dintre membrii echipajului unde ne aflam, mi-a raspuns simplu: "Undeva in jurul Bucurestiului: Ploiesti, Urzicei ...". L-am intrebat care a fost autostrada pe care tocmai o traversasem. Mi-a raspuns fara ezitare: "A ! ... dar s-ar putea sa fi fost si A 2" Pentru ca nu era soare, nici macar dupa umbra nu m-am putut orienta. Am survolat cateva localitati, deasupra carora Hercules s-a rotit, ca sa nu le recunoastem mai bine, o apa larga (o fi fost lacul de acumilare de la Mihailesti?) Ca senzatii in timpul zborului: disciplina cazona inainte de urcarea in avion (asa cum spunea colegul nostru, semnatura de renuntare la cele lumesti la intrare in Baza si inca una inainte de a trece funda rosie care desparte muritorii de rand de cei privilegiati, briefing in ploaie la scara ... pardon, rampa avionului, zgomot extrem de puternic, trepidatii, mirosuri ciudate de la un tub de unde iesea un gaz sub presiune, pungi de la carrefour pregatite pentru "just in case", cusete deasupra scaunelor (de fapt erau targi ...) zgomote bizare si neasteptate, tipete ale fetelor si ale copiilor, semne linistitoare ale celor din echipaj, coada la cabina de pilotaj, fara finalizare pentru cel putin 60% dintre doritorii de a "conduce" acest "avion de lupta" (cum a fost numit in presa), frane cu servo la aterizare, mutre blazate ale multor pasageri (Mare lucru un zbor cu Hercules ...), lectii de pilotaj la botucalului predate de un a numit planorist ardelean din randul nostru, incercari disperate de a prinde un loc in picioare langa unul dintre cele 8 hublouri (dintre care doua out-of-reach). As mai putea continua, dar oricum nu le citeste nimeni ... Multumesc pentru poze celor care le-au facut. Eu am filmat cateva secvente, dar cele cateva sute de mega s-ar putea sa nu incapa aici. - aegean a scris:
- Super misto,norocosilor.Da' cum ati castigat zborurile astea? Si care a fost ruta de zbor?
| |
|
| |
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| Subiect: Re: Plimbarica cu C-130 Hercules Dum 20 Iul 2008, 18:45 | |
| Era si un AN-30 dar mai erau si avioanele ROMAVIA, in apropiere, De ce n-ai mers cu metroul la piata unirii, acolo e cap de linie si am urcat usor. Am prins si un loc pe scaun, pe care l-am impartit cu cateva sacose si poseta unei calatoare. A, si sa nu uit: a plecat la 6:30 fix! - fs_twister a scris:
- Sambata aceasta am avut norocul sa ma numar printre grupul de norocosi care au castigat o tura cu un C-130 Hercules de la Baza Aeriana Otopeni, motiv in plus pentru o sedinta "legala" de spotting.
Dar sa incepem cu programul zilei, fiindca drumul pana la Otopeni a fost mai aventuros decat tot restul zilei.
Ora 4:40 a.m. Primul telefon suna desteptarea. Il opresc si inchid ochii la loc asteptand pe al doilea sa sune. 4:45 - Alarma a doua suna, ma trezesc, inca e noapte afara. 5:10 am - Ma aventurez spre metrou (aventura fiidca drumul e de obicei plin de caini - stau in militari:D ) 5:20 am - Iau metroul spre Pt. Victoriei (escala la Eroilor) - am noroc si le prind la fix (adica sub 10 minute asteptare) pe ambele 6:10 am - Ajung la Victoriei unde intreb de 783 (aka. Expresul Unirii Otopeni) - mi se spune ca pleaca la 6 din unirii deci tre sa soseasca...gresit! 6:40 am - Cand eram gata sa sun la taxi (la ora 8 trebuia sa fiu in baza) vine si 783 -ul ... Surprize, surprize....era plin ochi. Profit de silueta mea si imi fac un pic de loc pe marginea scarilor..noroc cu usa care m-a fortat in interior. 6-40-7:30 - Calvarul opriri in statiii unde altii nu la fel de slabi ca mine se urca...de coborat nimeni. 7:30 - Ajung la baza unde mi se spune sa astept lista - Nu ma deranjeaza vederea din parcare e ok (1 Airbus de la Tarom aterizand) 7:45 - Subofiterul de la poarta ne citeste angajamentul ca nu cerem despagubiri in caz de aciident...il semnam si intram in baza. 7:50 - Ne oprim sa asteptam sa aranjeze expozitia statica..moment perfect pentru sedinta foto cu Taromul care ateriza. 8:00 - Un comandor ne invita in baza unde ne uitam la aparatele expuse (Puma , an 26 si C130) 8:30 - incepe Ploaia...noi semnam iarasi angajamente 8:45 - incolonati (cu operatorii de la televiziuni intrand in fata camerei celuilalt si invers) ne indreptam spre Hercules 9:00 - 10-00 Zborul, sedinta foto in cockpit | |
|
| |
metalactual Membru activ
Numarul mesajelor : 538 Varsta : 56 Localizare : Buc. Data de inscriere : 19/02/2008
| Subiect: Re: Plimbarica cu C-130 Hercules Dum 20 Iul 2008, 21:53 | |
| Faina calatorie, mai rar asa ceva ! Frumoase si pozele de pe OTP.
La mai mare ! | |
|
| |
andreius Airport Level
Numarul mesajelor : 82 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 28/05/2008
| Subiect: Re: Plimbarica cu C-130 Hercules Sam 26 Iul 2008, 10:36 | |
| Te invidiez ... Foarte mishto si multumim pentru poze | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Plimbarica cu C-130 Hercules Lun 28 Iul 2008, 00:53 | |
| Frumoase poze, fs_twister ! Nu am stiut ca au mai fost 2 norocosi Felicitari amandoura! RATus, got you! ... cred ca acum nu mai par asa misterioasa ... glumesc Inca o surpriza, sa vedem pentru cine fs_twister ma intreb dc am vreo surpriza si pt tine ... dc as stii cum arati |
|
| |
Vizitato Vizitator
| |
| |
| Subiect: Re: Plimbarica cu C-130 Hercules Lun 28 Iul 2008, 21:05 | |
| | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Plimbarica cu C-130 Hercules Lun 28 Iul 2008, 22:01 | |
| Felicitari Andrei, tie si prietenei tale! si ... cu placere Mihai, ma bucur ca ti-a placut surpriza ! |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Plimbarica cu C-130 Hercules Lun 28 Iul 2008, 23:13 | |
| |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Plimbarica cu C-130 Hercules Mier 30 Iul 2008, 01:22 | |
| ms, fs_twister din pacate, nu am reusit sa te prind ... poate cu alta ocazie |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Plimbarica cu C-130 Hercules | |
| |
|
| |
| Plimbarica cu C-130 Hercules | |
|