Zbor 3: AA 889 pe traseul BWI-MIA
Aeronava: B737-800 (nu-i stiu inregistrarea, pe libhomeradar nu apare zborul)
Miami era un stop-over, destinatia finala fiind Panama City.
LF: 99%
Avionul nu era unul nou, avea winglets, dar nu din fabrica!
Interior mai retro, eu n-am mai vazut genul asta de monitoare pe aeronave narrow-body.
Ca servicii, nimic deosebit, si insotitoarele erau si ele mai retro...Nu ne-au dat decat bauturi ne-alcoolice, mancarea era pe bani.
Aeroportul din Miami
Am stat cinci nopti in Miami Beach, pe Collins Avenue, foarte aproape de plaja. Perioada este considerata extrasezon fiind in general calduroasa, umeda, cu sanse mari de ploaie. Am prins vreme destul de OK. N-am inchiriat masina, desi eram tentat sa merg spre Key West sau spre Palm Beach, dar am preferat pana la urma sa ma axez pe relaxare, desi m-ar fi tentat si un program a la @mihail din TR cu Florida
Camera de hotel in care am stat, toata mobila era de la IKEA:
Kids Wear
Manechinele din vitrine erau in general "siliconate"
O cina reusita la un restaurant cu specific italienesc.
Lincoln Road, un fel de Mall in aer liber.
Nenumarate optiuni de dulciuri si de sandvisuri
Din copacul asta atarnaul orhidee
Plaja era lata, frumoasa, bine intretinuta. Intrarea in apa lina, fara scoici.
In Miami Beach, comunitatea gay e foarte numeroasa, prima oara cand am fost la plaja am avut un soc cate cupluri masculine am vazut. Ce mi s-a parut simpatic e ca multi vorbeau italieneste
La strada 12 era plaja lor, cu steag cu tot.
Acest tip cauta metale prin apa
Ce-a pescuit oare acest inaripat....
Nu merge papat
Am fost in Cameo, unul din cluburile bine cotate din SOuth Beach. Nu-i la fel de stralucitor ca Bamboo sau Le GaGa de la noi, dar mie mi-a placut. In fine, daca preturile vi se par mari la noi, aici sunt si mai si. Nu prea scapi de taxa de intrare (10-20 dolari), o bere e 8 dolari, un cocktail 14 dolari. Se practica si la ei fite de genul adusul sampaniei cu artificii. Aici am vazut si o chestie noua, la baie e un fel de "butler" care iti da sapun, iti da prosop, sunt disponibile zeci de sticle de parfumuri, evident, trebui sa lasi bacsis! De asemenea, se practica tinutul lumii la usa desi clubul este inca gol, sa se vada ca e coada
Poti sa ai ghinionul sa nu-i placa lui ala de la intrare de moaca ta si nu intri, poti sa ai tu si bilet luat dinainte. Noi, fiind cuplu, ne-au bagat in fata
Facea tipa asta niste figuri la bara....
Am vrut sa merg si in Mansion, alt club bine cotat. In fine, cand am ajuns, era ditamai coada deoarece aveau promotie cu "locals get in free", adica ei intrau gratis si noi dadeam 40 dolari, am zis pas!
Am luat un tur cu autobuzul+vaporul, al mai ieftin gasit! Cu autobuzul ne-a plimbat prin Downtown, Coral Gables, Coconut Grove
Biltmore Hotel, o locatie populara pentru nunti
Vis-a-vis era si o capela
Ce sa fie oare...?
Evident ca ne-a dus la o fabrica de trabucuri in Little Havana
Arnold era client fidel, evident!
Domino Club
Aveau un Latino Walk of Fame
Cu barca te plimbau prin jurul unor insule articiale pe care se afla casele a diverse celebritati.
Aici cica statea proprietarul Phizer. Palmierii lui stateau cei mai drepti
)
Paznic la odihna, cainele peste el
Ce bine e la umbra
)
Autobuzul care ne-a facut turul
Nu ne-am mai intors cu autobuzul care ne-a facut turul in Miami Beach, am ramas in Miami sa admiram zona Bayside.
Nelipsitul Hard Rock cafe.
Si in Miami era un fel de Mall in aer liber. In fine, nu cred ca magazinele v-au atras atentia
In Miami erau si tipe nasoale, dar si multe foarte misto, de toate etniile.
Atmosfera de petrecere
Am si "traditionala" poza cu Hooters Girl, n-o pun aici
Se practica in multe locuri sa iti dea bautura in pahare de plastic.
Miami arata altfel noaptea. Daca ziua zgaraie-norii arata destul de plictisitor, seara se cam schimba povestea, luminile ii fac deosebiti. Pozele sunt facute fara trepied si nu surprind chiar grozav atmosfera de la fata locului
Am mers si cu trenuletul lor suspendat (e gratis).
Back in Miami Beach, acest diner apare la inceput in clipul lui Will Smith (desi acolo se sugereaza ca ar fi in NY
).
Am luat un Walk Tour, axat pe cladirile Art Deco, cel cu review-urile cele mai bune pe tripadvisor. Mie unul nu mi s-a parut chiar asa de grozav turul (cam tras pe ata).
Persoane in forma
Versace Villa
Espanola Way, o zona cu multe restaurante si terase.
Poze cu filmele care s-au turnat pe aceasta strada
In Miami, fiind extrasezon, exista un program: I LOVE MIAMI SPICE. In cadrul acestui program, puteai lua pranzul si cina la restaurante upscale la preturi rezonabile (22 dolari pranzul, 35 dolari cina cate trei feluri fiecare). Noi am mers de doua ori la pranz.
Prima data am fost la Blue Door@Delano
Aperitive
Nu am poze cu felul principal, va asigur ca toate au fost delicioase
Deserturi
Interiorul de la Delano a fost proiectat de Philippe Starke, existand mobila originala Dali si Gaudi.
Miami Ink
Multe sali de fitness
South Pointe Park, se vede Miami-ul dinspre Miami Beach.
In aceasta masina era un manechin ce-l reprezenta pe Humphrey Bogart.
Masinile retro erau la mare mode
Aici se serveau cocktail-uri inghetate, interesant.
Mango Cafe, sus se canta, jos se dansa pe mese.
Al doile pranz cu I LOVE MIAMI SPICE a fost la Asis de Cuba@Mondrian. Aici mergeau pe varianta servirii antreului si a felului principal in niste Bento Box. Noi am stat pe terasa, vederea era superba.
Si interiorul hotelului era foarte interesant
Zbor 3: AA 56 pe traseul MIA-LHR
Aeronava: B777 (N787AL, build 2000)
LF: 99% (cam toate zborurile din ultimii doi ani au fost in avioane pline, exceptie un zbor spre Praga cu CSA).
Un B747 ce ne zambeste
Avionul nostru la incarcare
Echipajul de bord, in preponderent masculin (n-am prea mari indoieli unde faceau plaja in Miami Beah
)
Frumoase culori
Zborul a fost unul aproape excusiv deasupra oceanului si cu multe tulbulente, cred ca stat semnul de centura cam 70% din timp. Tot se anunta ca trecem prin zona cu tulbulente, lumea sa stea la locurilor lor. Evident, erau destui care nu tineau cont si se plimbau intr-o veselie.
Am ajuns la Londra chiaun dupa cam 8 ore de zbor (ii admir sincer pe cei care rezista 14, 16 ore). Turbulentele combinate cu zgomotul motoarelor turate la maxim, cu scartaitul scaunelor si a tabliilor si cu urletul copiilor m-au cam terminat.
Per ansamblu am fost multumit de AA.
Am cautat niste scaune sa ma lungesc un pic intre zboruri. Terminal frumos, dar scaune cu despartitor. Abia am gasit undeva, langa un bar, niste scaune pe care am putut dormi un pic.
Zbor 4: BA 886 pe traseul LHR-OTP
Aeronava: A319 (G-EUPM, build 2000)
LF: 100%
Inainte de imbarcare, se rugau de lume sa dea din bagajele de mana, sa fie duse gratis la cala. Putini au acceptat.
Pana la intrarea in Romania zborul a fost foarte linistit, am reusit sa si atipesc un pic. Cum am ajuns in dreptul Timisoarei, au inceput si zdruncinaturile. Eram deja obisnuit
Casa Poporului, noul stadion
Home sweet home, o sa radeti, dar mi se facuse dor.
Cheltuieli? Mari, mai mari decat planificasem. A meritat? Fiecare banut! Va recomand sa mergeti cu dolari cash si sa folositi cat mai rar cardul. Va face conversia prin euro, la niste cursuri total dezavantajoase, spre exemplu, tranzactie la comerciant, curs oficial 3.165, curs tranzactie 3.425 (eu schimbasem in tara cu 3.25).
Planuri de viitor? Poate merg la anul pe coasta de vest, am o promisiune din Hawaii sa stau gratis