Lisabona e un oras frumos, care merita vazut macar o data'n viatza.
Planurile nu erau facute ca sa ajung aici, dar...destinul, norocul....uite cum a fost :
Blue Air a lansat la inceputul primaverii o noua destinatie : Trapani (Oras in vestul Siciliei, de care, marturisesc, nu auzisem niciodata). Aveau zboruri sambata si luni (deci ok pt un we). Am profitat de primele zile de prezenta pe site a ofertei si am luat la 19.90 € segment, ceea ce face mai putin de 40 € dus-intors in iunie.
Pana aici, toate bune si frumoase, dar Blue Air s'a decis sa anuleze destinatia (din motive necunoscute mie). Cei care apucasera sa cumpere au putut sa schimbe cu orice destinatie si orice perioada. Perfect, asa ca am ales Lisabona, in perioada Rusaliilor (tot era liber lunea) plecare vineri seara si intoarcere in noaptea dintre luni si marti.
Asadar, vor fi putine poze cu avioane in TR meu din cauza ca zborurile au fost facute seara tarziu la dus (cu YR-BIC) si noaptea la intors (cu YR-BIF).
Elevador da Bica
Luis de Camoes
Praça do Comercio
Pasiunea portughezilor pentru faianta (decoreaza chiar si fatade de cladiri) :
Elevador de Santa Justa
Aeroportul este foarte aproape de oras, asa ca toate avioanele trec pe deasupra orasului la joasa inaltime (chiar inainte de aterizare si decolare). E un paradis pentru contrail. 'nteles foarte mult TAP.
Santa Justa si Carmo
Centrul Lisabonei : Rossio
Transport tipic :
Carmo, o memorie a dezastrului care a lovit orasul in 1755 (cutremur urmat de incendiu si apoi de tsunami, care au distrus orasul) :
Elevador da Gloria
Sintra - Castelo da Pena
Mosteiro dos Jeronimos
Pedrao dos Descobrimentos (Monument inchinat exploratorilor portughezi care au descoperit lumea) :
Torre de Belém
Antiga Confeitaria de Belém (locul unde se gasesc originalele Pasteis de Belém - cunoscute si sub numele de pasteis de nata, reteta secreta). Prajiturele delicioase, traditionale portugheze.
Torre Vasco da Gama (in Parque das Naçoes)
cu funicularul