ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Costul petrolului si consecinte

In jos 
+2
Eurofighter
RATus
6 participanți
AutorMesaj
RATus
Administrator
RATus

Numarul mesajelor : 1497
Varsta : 40
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 29/12/2007

Costul petrolului si consecinte Empty
MesajSubiect: Costul petrolului si consecinte   Costul petrolului si consecinte EmptyMier 11 Iun 2008, 22:53

Am gasit azi un articol foarte interesant astazi pe acest subiect si am fost socat de cifrele de acolo.. est de-a dreptu aberant.

Articolul se gaseste aici :
http://online.wsj.com/article/SB121304736426558641.html?mod=dist_smartbrief

Pentru cine nu are chef sa-l citeasca sau nu stie engleza.. foarte pe scurt...

Acum 4-5 ani, din banii incasati pe 1 bilet , o companie aeriana cheltuia 10-15% pe combustibil.

In prezent procentul se ridica la aprox 60%. Asta inseamna ca combustibilul e locul 1 ca cheltuiala in prezent fata de angajati (pana in 2004-06 ) si pe langa asta, costurile asociate cu combustibilul sunt mai mari decat profitul companiiilor + cheltuielile pe intretinere + angajati.

Ca rezultat, multe companii desfiinteaza anumite rute, inventeaza taxe si metode sa economiseasca fiecare $.

Ce ziceti .. ce ne asteapta in viitor?

eu sunt socat ca nimeni nu discuta alternative ecologice..
Sus In jos
Eurofighter
Membru activ
Eurofighter

Numarul mesajelor : 738
Varsta : 41
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 15/03/2008

MesajSubiect: Re: Costul petrolului si consecinte   Costul petrolului si consecinte EmptyMier 11 Iun 2008, 23:07

au incercat ulei de cocos pe post de combustibil la un motor de 747 parca, dar scaderea performantelor este dramatica
Sus In jos
llobregat
Membru activ
llobregat

Numarul mesajelor : 756
Varsta : 33
Localizare : Bucharestork
Data de inscriere : 23/03/2008

MesajSubiect: Re: Costul petrolului si consecinte   Costul petrolului si consecinte EmptyMier 11 Iun 2008, 23:15

Problema cu petrolul impinge companiile sa ia decizii care ne influenteaza pe toti, cand citesc feedul RSS in fiecare dimineata nu se poate sa nu gasesc un articol cu titlul "X airline raises charges because fuel price soars". De curand Continental a concediat 3000 de oameni si a lasat cateva zeci de avioane pe bara.
In America problema pare sa fie mai acuta decat in Europa, acolo deja vreo 6 companii au dat faliment iar cele mai puternice au fuzionat.
Fuzionarea dintre NWA si Delta a dus la nenumarate disesiuni intre pilotii celor 2 companii pe baza de senioritate si implicit de salarizare.
Din cate stiu referitor la solutii alternative decat Virgin Atlantic incearca sa gaseasca solutii cu un tip de biofuel,nu stiu multe detalii.
Am enumerat mai sus cateva dintre problemele cauzate de cresterea pretului petrolului la niste cote astronomice, desigur ca sunt mai multe dar nu imi vin acum in cap Smile
Sus In jos
http://www.airbuzz.ro
aegean
Membru activ
aegean

Numarul mesajelor : 852
Varsta : 44
Localizare : LEMD

MesajSubiect: Re: Costul petrolului si consecinte   Costul petrolului si consecinte EmptyMier 11 Iun 2008, 23:21

Eu zic sa mai zburam dracu' acum cat mai putem(eventual cate una mica cu un low cost cum am facut noi la Cluj in mai)-ma refer la noi astia care zburam de obicei doar pe simulator.In stilul asta preturile vor deveni prohibitive intr-un viitor nu prea indepartat Evil or Very Mad .

Cat espre tine RATus...ce sa zic..te-ai scos tata...ca planorul tau are nevoie doar de termice ca sa ajungi sa te uiti la noi de sus Wink (banuiesc ca nu costa prea mult sa te urce si pe tine motorizatii).
Sus In jos
RATus
Administrator
RATus

Numarul mesajelor : 1497
Varsta : 40
Localizare : Cluj Napoca

MesajSubiect: Re: Costul petrolului si consecinte   Costul petrolului si consecinte EmptyMier 11 Iun 2008, 23:43

pai nu costa mult, si si aici se fac imbunatatiri drastice si se poate ajunge la emisii 0 f curand in aviatia usoara.

Intr-o alta stire am scris ca Boeing a testat deja un avion cu motor bazat pe celule de hidrogen... si nu arata urat deloc.

Oricum, sper ca nu pare ca exagerez cu treburile astea ecologistice... problema in sine e clar pentru toata lumea ca-i grava si eu nu prea stiu exact ce as putea face personal.. dar cel mai clar imi este ca factorii majori de decizie, statele, aliantele , companiile mari etc... trateaza problema asta superficial.. si asta ma preocupa cu adevarat
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Costul petrolului si consecinte   Costul petrolului si consecinte EmptyMier 11 Iun 2008, 23:48

RATus a scris:
pai nu costa mult, si si aici se fac imbunatatiri drastice si se poate ajunge la emisii 0 f curand in aviatia usoara.

Intr-o alta stire am scris ca Boeing a testat deja un avion cu motor bazat pe celule de hidrogen... si nu arata urat deloc.

Oricum, sper ca nu pare ca exagerez cu treburile astea ecologistice... problema in sine e clar pentru toata lumea ca-i grava si eu nu prea stiu exact ce as putea face personal.. dar cel mai clar imi este ca factorii majori de decizie, statele, aliantele , companiile mari etc... trateaza problema asta superficial.. si asta ma preocupa cu adevarat

Superficial este putin zis o trateaza de ochii lumii si a presei adica hai sa cautam biocombustibili si sa nu mai foloseasca combustibili fosili ok reduc emisiile si genereaza foamete nu? Atat de absurde devin bataliile intre ecologisti ( ma straduiesc sa fiu cat de ecologist se poate reciclez tot ce se poate recicla in Romania in proportie cat mai mare) si politicieni lideri si directori incat totul este doar campanie de presa si de imagine realitatea este in Twin Pix ( pe masini de 3 tone monteaza motoare electrice de 45 de CP la ce ? sa le faca si ma grele?) Din pacate combustibilii fosili vor devenii tot mai scumpi si mai putin incat un zbor o sa coste averi dar....
Sus In jos
gabi-737
Membru activ
gabi-737

Numarul mesajelor : 4453
Varsta : 47
Localizare : Oradea
Data de inscriere : 26/12/2007

MesajSubiect: Re: Costul petrolului si consecinte   Costul petrolului si consecinte EmptyJoi 12 Iun 2008, 00:23

Eu cred ca urmeaza o perioada mai grea pentru omenire si implicit si pentru aviatie, pretul zborurilor va creste la toate companiile, reduceri de curse, toate pana cand se vor exploata noile zacaminte de petrol care sunt descoperite si productia de combustibili va ajunge la nivelul de dinainte de scumpire, tot cred ca pretul va scadea, numai nu avem habar care poate fi maximul pretului pe baril, o lege a lui Murphy zice: "nu exista limita la cat de prost pot merge lucrurile"

Dar e bine sa fim optimisti si sa credem ca ne apropiem de varful maxim de crestere a pretului, dupa care sa urmeze o scadere. Vad ca in continuare sunt sute de comenzi pentru noi avioane, cei care comanda iau in calcul probabil si o viitoare scumpire a carburantilor...

Chiar daca s-ar descoperi maine un nou combustibil total diferit de petrol, pana sa se modifice propulsia la avioanele exsistente sau sa fie inlocuite flotele cu noile avioane ar mai dura ceva...
Sus In jos
metalactual
Membru activ
metalactual

Numarul mesajelor : 538
Varsta : 56
Localizare : Buc.
Data de inscriere : 19/02/2008

MesajSubiect: Re: Costul petrolului si consecinte   Costul petrolului si consecinte EmptyVin 20 Iun 2008, 16:30

Subscriu...pretul transportului o sa creasca in continuare si o revenire la vechile preturi este imposibila. Profiturile sunt uriase pentru anumiti baieti din industria petrolului, iar cerea este imensa si combustibilul se va vinde chiar si asa. Tot ce inseamna "alternativa" este o frectie si nu se poate trece fara socuri imense, insuportabile as spune, de la un sistem la altul - chiar si intr-o perioada mare de timp.

Concluzia mea: incerc sa zbor cat mai mult, la preturi pe care acum inca mi le pot permite...pentru ca VIITORUL NU SUNA BINE !!!

Zburati !!!!
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Costul petrolului si consecinte   Costul petrolului si consecinte Empty

Sus In jos

Costul petrolului si consecinte
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Despre costul curselor transatlantice
» Jay A. Stout - Fortareata Ploiesti. Campania pentru distrugerea petrolului lui Hitler
» Tarom (RO / ROT)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: DIVERSE/OFF-TOPIC :: Stiri din aviatie - Aviation News-
Mergi direct la: