| AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII | |
|
+32GYN stikosoicu gaudi attiladaniel 46Pilot Richelieu B773-R arianne llobregat danutztgv16 Edi VicMures Skylink mario antonio gabi-737 AIR06 flaviu felix Mengelaus stefan alin atr_42_500 Thomas eugen Miţă_KRP GAC RwO radudanutz005 CalinCLJ kampfmaschine dc9northwest ovidiu51 cipi_TM 36 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Sam 19 Mar 2011, 18:38 | |
| Stiu ca sunt rau dar am vazut ca la voi la Constanta se foloseste foarte mult expresia: "Nu am putut sa-i fac poza pentru ca eram la volan"...Sau "scuze de calitate dar am facut pozele din masina in timp ce treceam pe acolo". Nu cred ca e atat de greu sa te opresti, sa faci o poza si sa pleci. Altfel...discutam discutii( vorba unui vechi forumist de pe aici). | |
|
| |
stefan alin Airport Level
Numarul mesajelor : 35 Varsta : 48 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 07/01/2010
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Sam 19 Mar 2011, 18:45 | |
| Din pacate acolo se afla un semn foarte clar cu "fotografiatul interzis" pe marginea drumului. O oprire ar fi fost lesne sesizata de catre militarii ce roiau in jurul avionului, deci, crede-ma... nu am vrut sa risc. Tocmai de aceea fotografiile se fac doar din mers. Din pacate, de cate ori trec pe acolo (nu prea mai e pe la mine, pe acolo, de cativa ani, din pacate ), daca apuc sa fac vreo poza, e doar de la volan, cu un pic de incetinire... si nici nu am indraznit sa urc vreuna pe aici. | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Sam 19 Mar 2011, 20:19 | |
| Pai pana vin militarii esti duuus | |
|
| |
Numarul mesajelor : 35 Varsta : 48 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 07/01/2010
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Sam 19 Mar 2011, 21:33 | |
| Corect, e gardul destul de inalt si pana il sar... O sa fiu data viitoare atent sa imi scot placutele cu numerele de inmatriculare inainte de a trece prin dreptul aeroportului... vad ca imi tot apar pasari in cale | |
|
| |
ovidiu51 Membru activ
Numarul mesajelor : 1170 Varsta : 73 Localizare : Constanta (LRCK - CND) Data de inscriere : 29/12/2007
| Subiect: B744 Lun 21 Mar 2011, 07:09 | |
| A fost un 744 autentic, cu patru motoare. | |
|
| |
RwO Membru activ
Numarul mesajelor : 767 Varsta : 41 Localizare : Constanta Data de inscriere : 11/03/2008
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Joi 24 Mar 2011, 16:28 | |
| - Mengelaus a scris:
- Stiu ca sunt rau dar am vazut ca la voi la Constanta se foloseste foarte mult expresia: "Nu am putut sa-i fac poza pentru ca eram la volan"...Sau "scuze de calitate dar am facut pozele din masina in timp ce treceam pe acolo". Nu cred ca e atat de greu sa te opresti, sa faci o poza si sa pleci. Altfel...discutam discutii( vorba unui vechi forumist de pe aici).
Astea sunt conditiile! Eu unul, am incercat mereu sa pun aici ce poze am reusit sa fac. Imi pare rau ca nu's facute cu DSLR-ul, in conditii optime de lumina, si de pe loc. Asta e! | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Vin 25 Mar 2011, 09:30 | |
| - RwO a scris:
- Imi pare rau ca nu's facute cu DSLR-ul, in conditii optime de lumina, si de pe loc. Asta e!
N-a spus nimeni asta si stii foarte bine! Sunt o gramada de useri pe forum care fac poze BUNE cu sapuniere asa ca n-are sens discutia asta. Ce n-am inteles eu niciodata, daca tot ne dam pasionati de avioane, de ce e asa greu sa te opresti din masina, sa faci o poza si apoi sa o tai din loc. Nu cred ca dureaza mai mult de 30 de secunde. | |
|
| |
RwO Membru activ
Numarul mesajelor : 767 Varsta : 41 Localizare : Constanta Data de inscriere : 11/03/2008
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Vin 25 Mar 2011, 10:11 | |
| Ai fost vreodata la CND? Stii unde e aeroportul? In caz ca nu stii, iti spun eu ca e imposibil sa opresti pe DN, chiar daca sunt 2 benzi pe sens, si o gramada de semne cu oprirea interizisa si fotografiatul interzis. Si pe deasupra nu am obiceiul sa umblu cu aparatul foto la mine, ci doar cu telefonul. In rest, ne dam pasionati de avioane | |
|
| |
felix Fotograf
Numarul mesajelor : 1009 Varsta : 31 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 12/09/2008
| |
| |
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Vin 25 Mar 2011, 15:32 | |
| Offf... ditamai discutia...
Eu zic ca important e ca a fost un 744 la Kogalniceanu, nu am auzit sa fie prea dese, nici macar pe OTP foarte multe - imi aduc aminte de cineva care povestea ce a patit cu scara si cu masina prin noroi incercand sa pozeze un 747 El-Al - am fost un "fericit de cateva secunde care l-a vazut ... si, din pacate nu am putut sa share-uiesc cu voi.
Chiar asa, stie cineva daca sunt dese aceste aparitii la CND?
| |
|
| |
flaviu Membru activ
Numarul mesajelor : 600 Varsta : 35 Localizare : Cluj Data de inscriere : 24/05/2008
| |
| |
Mengelaus Fotograf
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Vin 25 Mar 2011, 16:16 | |
| Ok fratilor, eu nu am vrut sa deschid o polemica am vrut doar sa-mi spun parerea mea ca si membru a forumului, vizavi de pozele facute cu telefonul, din masina, in mers.Punct. | |
|
| |
ovidiu51 Membru activ
Numarul mesajelor : 1170 Varsta : 73 Localizare : Constanta (LRCK - CND) Data de inscriere : 29/12/2007
| Subiect: B744 Sam 26 Mar 2011, 21:54 | |
| - stefan alin a scris:
- Chiar asa, stie cineva daca sunt dese aceste aparitii la CND?
A fost prima aparitie pe 2011 | |
|
| |
Thomas Membru activ
Numarul mesajelor : 913 Varsta : 59 Localizare : Göttingen Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Mar 19 Apr 2011, 16:23 | |
| Pe site-ul (dealtfel groaznic) CND a aparut un charter regulat MOW (presupun DME) - CND operat de Yamal Airlines în fiecare luni în perioada 13.06.-29.08.
| |
|
| |
AIR06 Airport Level
Numarul mesajelor : 65 Varsta : 56 Localizare : Constanta Data de inscriere : 24/03/2011
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Mier 20 Apr 2011, 14:17 | |
| - Thomas a scris:
- Pe site-ul (dealtfel groaznic) CND ...
De aceeasi parere. | |
|
| |
kampfmaschine Moderator
Numarul mesajelor : 1927 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 09/01/2010
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Vin 13 Mai 2011, 19:02 | |
| Titlu: O echipă americană pregăteşte baza de la Mihail Kogălniceanu pentru operaţiuni de tranzit Sursa: mediafax.ro Autor: *** Data: 13.05.2011 - Citat :
- O echipă a forţelor aeriene americane a ajuns luni la baza Mihail Kogălniceanu, pentru o misiune de testare privind posibilitatea de executare a tranzitului, pe teritoriul României, a resurselor materiale şi umane către şi dinspre Afganistan, se arată într-un comunicat publicat joi.
Misiunea de testare are ca scop să verifice dacă baza aeriană poate fi folosită ca nod pentru transportul resurselor materiale către şi dinspre Afganistan. Procesul de evaluare începe cu staţionarea temporară a patru aeronave C-17 Globemaster III de la o altă bază din regiune, închisă pentru lucrări de mentenanţă, se arată în comunicatul publicat pe site-ul forţelor aeriene americane.
"Scopul nostru este să stabilim dacă (baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu) este un aeroport viabil şi multimodal care poate să suporte transportul de resurse materiale şi umane către şi dinspre Comandamentul American Central", a declarat locotenent-colonelul Lee Wingfield, comandantul 621st Contingency Response Element.
Membrii 621st CRW (621st Contingency Response Wing), care au ajuns în România, sunt pregătiţi să fie dislocaţi în orice moment. Aceştia poate desfăşura misiuni diverse, de la cele de asistenţă umanitară la cele de deschidere a bazelor aeriene. În acest caz, misiunea necesită o echipă de experţi în înfiinţarea unei baze aeriene şi desfăşurarea unor operaţiuni de mobilitate aeriană.
Cei aproximativ 50 de militari din cadrul Contingency Response Element au început să pregătească aeronavele imediat ce au ajuns la baza Mihail Kogălniceanu, precum şi aerodromul pentru personalul ce urmează să ajungă.
Membrii Contingency Response Element vor pregăti aeronavele ce vor transporta resurse umane şi materiale necesare zilnic operaţiunii Enduring Freedom din Afganistan. Forţe americane de la baze din Statele Unite şi din străinătate se vor alătura echipei actuale săptămâna viitoare pentru a continua evaluarea.
Potrivit USTRANSCOM (Comandamentul American al Transporturilor ), dacă testul nu va dezvălui probleme majore, programul ar putea deveni permanent şi se va extinde pentru a transforma baza aeriană Mihail Kogălniceanu într-un nod logistic pentru Statele Unite şi aliaţii săi. | |
|
| |
Thomas Membru activ
Numarul mesajelor : 913 Varsta : 59 Localizare : Göttingen Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Dum 15 Mai 2011, 13:47 | |
| Se afla în derulare un lant de chartere la AYT ... Bine, nu direct din CND ci este un mic truc pe care trebuie sa-l faca Moldavian Airlines pentru a putea efectua cursele charter spre AYT din KIV Asa ca în 5/7 în jurul orei 19 va ateriza pe CND F100 al Carpatair facând escala în drum spre AYT. Probabil ca pentru o cursa KIV-CND în baza acordului dintre România si Moldova nu este nevoie de vreo autorizatie ... Ce frumos totusi ca în România nu mai este nevoie de asemenea tertipuri, îmi aduc aminte cum cu ceva ani în urma Carpatair nu primea permisiunea sa opereze curse spre Italia din Bucuresti ... sau de faptul ca multe curse ale Carpatair dar si Club Air se numeau "curse charter" ... Cine e interesat de mai multe detalii despre situatia asta, sa dea o cautare pe Google cu moldavian charter antalya Interesant este si faptul ca pietrele ce se pun de catre politicienii de la Chisinau în drumul Carpatair/Moldavian, merg pâna acolo ca pe site-ul aeroportului KIV aceste curse nu apar deloc la real-time-flights | |
|
| |
Thomas Membru activ
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Mier 18 Mai 2011, 03:01 | |
| - Thomas a scris:
- ...
Interesant este si faptul ca pietrele ce se pun de catre politicienii de la Chisinau în drumul Carpatair/Moldavian, merg pâna acolo ca pe site-ul aeroportului KIV aceste curse nu apar deloc la real-time-flights Între timp apar cursele pe site-ul www.airport.md Pentru marti 18.05. de exemplu: - Citat :
- Numărul zborului: 2M 3711
Compania Aeriana: Moldavian Airlines Tipul Aeronavei: 100 Destinaţia: Constanta Data ⁄ Timpul după grafic: 18.05.2011 18:00 Poate se gaseste totusi cineva sa pozeze F100 Carpatair si la CND ... | |
|
| |
Thomas Membru activ
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Joi 19 Mai 2011, 00:13 | |
| Idea pare sa tina si sa fie copiata si de altii ... La arrivals azi la AYT: - Citat :
- TK 2428 TURKISH AIRLINES KOGALNICEANU 01:10
| |
|
| |
AIR06 Airport Level
Numarul mesajelor : 65 Varsta : 56 Localizare : Constanta Data de inscriere : 24/03/2011
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Mier 15 Iun 2011, 09:59 | |
| Maine ,teoretic , Medallion Air inaugureaza cursele spre Cluj si poimaine spre Madrid dar adormitii intru domnu' care tin siteul CND nu pomenesc o iota nici in orar nici in rubrica de stiri (care nici nu exista)din porcaria de site pe care o administreaza. Aeroportul Cluj a introdus deja cursa in orar. | |
|
| |
CalinCLJ Membru activ
Numarul mesajelor : 1031 Varsta : 62 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 15/10/2008
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Mier 15 Iun 2011, 18:44 | |
| - AIR06 a scris:
- Maine ,teoretic , Medallion Air inaugureaza cursele spre Cluj si poimaine spre Madrid dar adormitii intru domnu' care tin siteul CND nu pomenesc o iota nici in orar nici in rubrica de stiri (care nici nu exista)din porcaria de site pe care o administreaza.
Aeroportul Cluj a introdus deja cursa in orar. Este si pe Real Time la CLJ Sosiri
compania cursa destinaţia ora planificata ora estimata observaţii ............ ............ MDL 085 Constanta 09:00 | |
|
| |
ovidiu51 Membru activ
| Subiect: LLM Lun 20 Iun 2011, 23:00 | |
| Astazi au sosit primii turisti straini cu avionul. Un B734 Yamal decolat de la Moscova a spart gheata, sa vedem ce urmeaza | |
|
| |
Thomas Membru activ
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Lun 20 Iun 2011, 23:12 | |
| - ovidiu51 a scris:
- Astazi au sosit primii turisti straini cu avionul. Un B734 Yamal decolat de la Moscova a spart gheata, sa vedem ce urmeaza
Pai Air Berlin opereaza de ceva vreme NUE-CND ... Dar, e drept, cursa Yamal este singura full charter (deci cu turisti) spre CND în vara asta. La AB banuiesc ca cel putin jumatate dintre pasageri sunt români ... Alte curse nu mai sunt în afara de câteva JOR (SXB/CDG) pentru croaziere pe Dunare. | |
|
| |
Thomas Membru activ
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Joi 25 Aug 2011, 11:21 | |
| Mâine aterizeaza pe la 8.30-9.00 FlyNIKI la CND cu 321. | |
|
| |
Thomas Membru activ
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII Mar 25 Oct 2011, 15:22 | |
| Poate ca tinând cont de urmatoarea info, se va revigora nu numai traficul de chartere turistice la CND dar si cel "spotteristic" Revin charterele nemtesti la CND în vara 2012 ... se pare ca madam Udrea a avut totusi oarecare succes în (re)atragerea turistilor germani: - Condor 3/7 (marti BER si FRA, joi DUS din 22.05 respectiv 24.05) - Air Berlin 1/7 (marti NUE) sa vedem în ce masura se vor umple cât de cât si daca într-adevar se vor opera asa sau vor fi anulate, comasate etc. ... | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII | |
| |
|
| |
| AEROPORTUL MIHAIL KOGALNICEANU/CONSTANTA - STIRI - DISCUTII | |
|