|
| Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand | |
|
+12kampfmaschine cipi_TM VIC RwO lrbc mihaiatanasie gaudi CalinCLJ ovidiu51 puma330 allex malev2009 16 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Vizitato Vizitator
| | | | claudiup Membru activ
Numarul mesajelor : 973 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 22/10/2008
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Joi 01 Apr 2010, 00:47 | |
| He he! Daca trece de Parlament propunerea (nu ca as crede ca nu va trece...) poate poza aceasta ar fi o sursa buna de inspiratie pt organizarea ceremoniei de prezentare a avioanelor :-) | |
| | | VIC Fotograf
Numarul mesajelor : 1128 Varsta : 33 Localizare : cluj-napoca Data de inscriere : 13/03/2008
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Joi 01 Apr 2010, 08:55 | |
| Aseara la emisiunea 'Nasu de pe B1 tv invitati au fost un pilot si un tehnician (imi cer scuze...nu mai retin numele lor ) in fine.... tanarul pilot avea trecut in CV sa zic asa, zboruri cu eurofighter ,gripen,F-16,Mig 21 lancer si evident mig 21 standard( o fi mai multe dar nu mai tin nici asta minte ) idea ii urmatoarea : ambii au laudat F-16-le si chiar au precizat ca in viitor romania va fi dotata cu avioane de vanatoare de generatia a 5 a (F-35) fiind singurul avion din generatia a 5 a disponibil pe piata. Acuma chiar nu stiu ce sa cred...avand in vedere ca a spus'o un om avizat care a zburat pe toate tipurile as zice ca as crede...dar inca sunt cam sceptic da cine stie....da de da de | |
| | | RwO Membru activ
Numarul mesajelor : 767 Varsta : 41 Localizare : Constanta Data de inscriere : 11/03/2008
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Joi 01 Apr 2010, 09:14 | |
| Eu nu cred in povestea cu F-35-ul mai devreme de 20-25 de ani. Si atunci o sa fie cam tarziu | |
| | | vishzu Moderator
Numarul mesajelor : 1036 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 24/04/2008
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Joi 01 Apr 2010, 09:19 | |
| Nu tot ce apare la TV este adevarat. Dezinformare fie ea voita sau nu este la ordinea zilei. Nu vreau sa aberez pre mult dar intelegeti ce vreau sa zic... | |
| | | claudiup Membru activ
Numarul mesajelor : 973 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 22/10/2008
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Joi 01 Apr 2010, 10:47 | |
| Sa stiti ca vorba "Cu televizorul ati mintit poporul" e foarte reala! Vic, B1 e trambitza actualei puteri. Normal ca F16 e un avion exceptional, iar avantajul in fata aparatelor concurente consta in faptul ca a fost testat in multe teatre de operatiuni. Insa, problema nu e reprezentata de tipul avionului... ci de investitia in sine si calitatea aparatelor... F-35 e de marketing in acest moment :-) | |
| | | kampfmaschine Moderator
Numarul mesajelor : 1927 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 09/01/2010
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Joi 01 Apr 2010, 10:49 | |
| F16 pe care le primima acum in imediat sunt generatia a 3, pe cand Eurofighterul si Grippen sunt a 4-a si macar sunt noi... Intr'adevar F35 e generatia 5, dar pana cand ar ajunge la noi... ar fi foarte tarziu... | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Joi 01 Apr 2010, 11:34 | |
| F35 in momentul; in care o sa poata fi achizitionat de noi o sa fie la fel de perimat ca si Mig-ul 21 in momentul asta.... iar la moda probabil ca o sa fie generatia 10..... CE nu inteleg eu este de ce trebuie sa inlocuim un produs uzat cu un alt produs SIMILAR care este doar putin mai breaz decat cel pe care il inlocuieste....... Mi se pare o miscare absurda, ca si cum ai vrea sa modernizezi flota Tarom de 737-300 cu 737-400 ...... |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Joi 01 Apr 2010, 12:53 | |
| Haideti sa renuntam la discutia despre F-35 , e fantezist sa credem ca am putea avea un avion ca acesta.
Programul e inca in fasa si nici o unitate nu a fost dotata cu un asemenea aparat de zbor. In plus nu garanteaza nimeni ca programul F-35 nu ar putea fi anulat datorita costurilor prea mari (F-35 are 3 variante de dezvoltare : A/B/C) asa cum s-a intamplat cu RAH-66 Comanche care a fost deja perimat pentru teatrul de razboi actual.
Apoi costurile avionului sunt enorme atat cele de achizitie cat si cele de operare.
Nu in ultumul rand daca avionul va fi operational nu e sigur ca dpdv politic ar putea fi vandut unei tari ca a noastre. Si aici dau un exemplu : Japonia vrea sa se doteze cu F-22 si face presiuni asupra SUA sa le vanda avionul. SUA nu doreste acest lucru din cauza secretelor care sunt incorporate in avion asa ca ........ |
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Joi 01 Apr 2010, 16:15 | |
| Sunt curios cate ore de zbor vor avea aceste aparate... Oricum ar fi... baieti pozati la greu acum Mig-21 in zbor ca nu se stie cand o sa le mai vedem pe cerul patriei... | |
| | | cipi_TM Membru activ
Numarul mesajelor : 1409 Varsta : 43 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 04/10/2008
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Vin 02 Apr 2010, 13:05 | |
| Just for fun... Titlu: Să zburăm cu MiG, cu mare! Sursa: http://www.catavencu.ro/sa_zburam_cu_mig_cu_mare-13165.html Autor: MiG Jagger Data: 31.03.2010 - Citat :
- Să zburăm cu MiG, cu mare!
Ca vechi analist în toate cele aerospaţiale (încă din clasa I eram implicat în fabricarea celor mai performante avioane de hîrtie – generaţia 5 la purtare), vreau, pe această cale, să spun că toată lumea greşeşte. Lăsaţi deoparte Eurofighter-ul, Gripen-ul, Rafalele şi alte prostii. Singura comparaţie care ar trebui făcută este între superputeri. Adică, dacă tot discutăm despre F-16-le american, hai măcar să-l comparăm cu ceva pe măsura lui. Dar, evident, mai bun. Adică… aţi ghicit, rusesc. De MiG-35 fac vorbire aici, însă hai să terminăm întîi cu F-16.
O mică găselniţă a avionului F-16 e că a fost primul cu manşa pe dreapta, ceea ce e OK, pentru că, dincolo de manevrarea mai bună la multe g-uri, elimină bancurile cu „băţul veseliei (joystick) dintre picioarele pilotului“. Sigur, asta duce la potenţiale probleme pentru stîngaci, da’ dacă-s stîngaci, de ce naiba i-ar lăsa Forţele Aeriene să se joace cu scule atît de scumpe?
Falcon e un avion care a intrat în cîmpul muncii prin 1974 toamna, iar Block 25, lotul din care achiziţionăm noi SH-urile (cu resursă de zbor de încă 2.500-3.500 de ore), e lansat prin ’84. Aşadar, la cît zboară acum băieţii noştri, le-ar ajunge cele 24 de bucăţi pentru vreo sută de ani. Cît despre mult aşteptatul F-35, armata americană urmează să-şi pensioneze F-16-urile pînă în 2025, ca să treacă pe Joint Strike Fighter, iar România nu are sacoşele lăsate la coadă nici măcar în grupul Security Cooperative Participants, deci avioane F-35 o să vedem la noi cam pe cînd vor deveni invizibile ca-n Star Trek, adică NEVER.
Back to USSR: dacă tot e vorba de numărul 35, MiG-35 e un douăş’nouă cu şase clase mai breaz ca originalul. Avantaj: e făcut de ruşi. Dezavantaj: e făcut de ruşi. Pe bune, însă, modelul de bază e cu zece ani mai tînăr (MiG 29 a intrat în serviciu în 1983), iar ăsta nou, care se bate cu avioanele vestice pentru intrarea pe piaţa Indiei, a zburat prima dată acum trei ani. "Sigur", vor sări toţi pe mine, "da’ ai văzut cît costă ora de zbor/întreţinerea/nu-ştiu-ce?". Am văzut, dar asta se aplica la MiG-29. Modelul nou este conceput ca multi-rol, e mai şmecher şi în avionică, şi la grupul propulsor, adaptabil la tehnica NATO, iar ora de zbor e de 2,5 ori mai ieftină. Ce mai, are de toate sub maiou!
Acum, serios: de ce n-am lua avioane de la marele vecin beţiv? La mentenanţă am sta la fel de prost, doar că n-ar mai trebui şcoliţi nu-ş’ cîţi ani maiştri militari, care deja rup binişor paruski, oleacă de MiG ştiu, iar piesele de schimb chiar n-ar fi o problemă, cu atîţia fraţi basarabeni dornici de paşaport UE. În plus, dacă scapă ai noştri frîiele şi intră în spaţiul aerian ucrainean, iar nu-i bai, că pînă se prind ciolovecii că nu-s băieţii lor, românaşii ajung de la Nistru pîn’ la Tisa, să-şi scape rachetele peste colegii de NATO. Şi acum, argumentul suprem: la bugetul nostru de ieri, de azi şi de un mîine îndelungat, soluţia negocierii unui barter tezaur contra avioane începe să pară o variantă foarte atrăgătoare! caricatura... Titlu: De ce nu vrem F-16 Sursa: http://catavencu.ro/foto/de_ce_nu_vrem_f_16-15487.html Autor: Mardale Data: *** De ce nu vrem F-16
Ultima editare efectuata de catre cipi_TM in Vin 02 Apr 2010, 13:39, editata de 1 ori | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Vin 02 Apr 2010, 18:21 | |
| Am citit uluit articolul de mai sus si tin sa mentionez ca solutia cea mai buna ar fi dupa mine MiG-35 doar ca :
1. Rusii nu cred ca ar vinde avioane de ultima generatie unei tari NATO. Never Ever !
2. Nu am fi lasati si asta prin presiuni politico-economice puternice sa facem acest gest de catre occidentali.
3. Barter cu tezaurul ? Credeti ca rusii ne-ar da avioanele pentru ceva ce e deja al lor ? |
Numarul mesajelor : 1409 Varsta : 43 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 04/10/2008
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Mier 14 Apr 2010, 13:03 | |
| Titlu: Richard Smith de la Gripen: F16 prea vechi, mai proaste ca MiGurile Sursa: http://www.catavencu.ro/richard_smith_de_la_gripen_f16_prea_vechi_mai_proaste_ca_migurile-13327.html Autor: Eugen Istodo Data: 12.04.2010 - Citat :
- Richard Smith de la Gripen: F16 prea vechi, mai proaste ca MiGurile
Richard Smith este director de Marketing Gripen pentru România al grupului suedez Saab. A avut timp să vadă coincidenţa grifonului, simbolul SIE, şi Gripen. Că doar de cinci ani a tot bătut drumurile cu speranţa unei competiţii cinstite. Ioc, n-a pupat competiţie. În 23 martie a fost lovit cu leuca: CSAT a spus că ia 24 fiare vechi F16. F16 "în uz"? Da, avioane cu miros de bătrîn ruginit, uns cu şmenuri vechi.
Reporter: Sînteţi ofticaţi?
Richard Smith: Sincer vorbind, eu unul nu sînt genul de om care se oftică. Dar sînt extrem de surprins şi de dezamăgit de această decizie, pe care o consider realmente incredibil de greşită.
Reporter: De ce n-aţi dat şpagă, dineuri, excursii în lume, maşini cadou? Vi s-a spus de şpagă?
Richard Smith: Întrebarea asta e foarte interesantă!… Noi nu dăm şpagă, nu vom da şi nu am dat niciodată şpagă.
Gripen noi la fel de ieftine ca F16 vechi
Reporter: E săracie lucie, n-avem chef de lux. N-aţi alege şi dvs. mai bine-un F16 de casă, să-ţi faci treaba cu el, să-i ştii butoanele, decît un Gripen nou, să te uiţi lung la el şi să nu ştii de ce se mişcă?
Richard Smith: Aş vrea să-ţi răspund la asta în trei părţi: În primul rînd, cu cât e mai vechi un avion, are mai multe butoane şi comenzi, şi o astfel de maşină zburătoare e cu mult mai greu de operat în mod eficient. Gripen a fost conceput astfel încît să fie uşor de operat şi se spune despre el că este "maşina perfectă de condus pentru pilotul de luptă". În al doilea rînd, în 2010, eu nu mi-aş cumpăra o maşină de scris (F-16), doar pentru că are claviatură, cînd de fapt eu am nevoie de un laptop (Gripen), care are are şi el claviatură, dar care are un potenţial cu mult mai mare decît o maşină de scris. În al treilea rînd: E important să reamintesc faptul că noi oferim avioane Gripen noi, la acelaşi preţ cu cel al avioanelor F-16 vechi!!! Dar… e de fapt la fel ca şi atunci cînd cumperi o maşină – dacă iei o maşină veche de 20 de ani, costurile de mentenanţă sînt mult mai mari decît dacă iei una nouă. În plus, o maşină veche se va strica mult mai des. (...) Citiţi interviul integral în Academia Caţavencu de miercuri... | |
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Joi 15 Apr 2010, 21:48 | |
| continuare.... Titlu: Richard Smith de la Gripen: "F-16 sînt prea vechi, mai proaste ca MiG-urile" Sursa: http://catavencu.ro/richard_smith_de_la_gripen_f_16_sint_prea_vechi_mai_proaste_ca_mig_urile-13395.html Autor: Eugen Istodo Data: 15.04.2010 - Citat :
- Richard Smith de la Gripen: "F-16 sînt prea vechi, mai proaste ca MiG-urile"
Richard Smith este director de Marketing Gripen pentru România al grupului suedez Saab. A avut timp să vadă coincidenţa grifonului, simbolul SIE, şi Gripen. Că doar de cinci ani a tot bătut drumurile cu speranţa unei competiţii cinstite. Ioc, n-a pupat competiţie. În 23 martie a fost lovit cu leuca: CSAŢ a spus că ia 24 de fiare vechi F-16. F-16 "în uz"? Da, avioane cu miros de bătrîn ruginit, uns cu şmenuri vechi.
Decizia CSAŢ – incredibil de greşită
Reporter: Sînteţi ofticaţi? Richard Smith: Sincer vorbind, eu unul nu sînt genul de om care se oftică. Dar sînt extrem de surprins şi de dezamăgit de această decizie, pe care o consider realmente incredibil de greşită. Rep.: De ce n-aţi dat şpagă, dineuri, excursii în lume, maşini cadou? Vi s-a spus de şpagă? R.S.: Întrebarea asta e foarte interesantă!… Noi nu dăm şpagă, nu vom da şi nu am dat niciodată şpagă. Rep.: De ce nu v-aţi pus bine cu Băsescu? El taie şi spînzură. R.S.: Adevărul este că eu îl respect foarte mult pe domnul Băsescu. Mi-ar plăcea, sincer, să îl întîlnesc personal, ca să-l conving că ansamblul ofertei Gripen este cea mai bună soluţie pentru poporul român. Noi vom crea noi locuri de muncă şi vom aduce investiţii. Americanii nu vor aduce nimic, vă garantez asta. Oferta americană este ca un cal troian – pe dinafară, pare un dar din partea zeilor, dar înăuntru, veţi descoperi curînd că sînt ascunse o mulţime de surprize neplăcute.
"F-16 – prea vechi, mai proaste ca MiG-urile"
Rep.: Noi am aşteptat 50 de ani să vină americanii, nu suedezii. Uitaţi de istorie, de mentalitate şi daţi cu Gripen-ul peste noi? R.S.: Păi, dacă tot aţi aşteptat 50 de ani, nu mai puteaţi aştepta încă puţin? (rîde) Serios vorbind însă, noi respectăm şi cultura, şi poporul român. Uitaţi-vă, de pildă, pe Internet, pe website-ul nostru www.gripen.com. Nu trebuie să aşteptaţi 50 de ani. Am scris şi scriem totul în română, tocmai pentru că îi respectăm pe români. Ca să vadă singuri ce li se oferă, fiind liberi să aleagă ce e mai bun pentru ei. Vreau să vă spun un lucru. Dacă România va opta pentru ce s-a propus acum, veţi primi avioane vechi de 20 de ani, pe care Forţele Aeriene Americane le retrag din serviciu. De ce? Pentru că sînt prea vechi şi nici măcar nu sînt la fel de capabile ca MiG-urile actuale ale Forţelor Aeriene Române! SUA nu vor aduce nici un nou loc de muncă, nici o investiţie şi nici un transfer de tehnologie pentru industria aeronautică a României. Aşa că dacă acesta este partenerul sau, mai degrabă, în opinia mea, noul stăpîn, pe care îl doriţi şi l-aţi aşteptat, atunci F-16 este o alegere bună.
Gripen noi la fel de ieftine ca F-16 vechi
Rep.: E sărăcie lucie, n-avem chef de lux. N-aţi alege şi dvs. mai bine un F-16 de casă, să-ţi faci treaba cu el, să-i ştii butoanele, decît un Gripen nou, să te uiţi lung la el şi să nu ştii de ce se mişcă? R.S.: Aş vrea să-ţi răspund la asta în trei părţi: în primul rînd, cu cît e mai vechi un avion, are mai multe butoane şi comenzi, cu atît o astfel de maşină zburătoare e mult mai greu de operat în mod eficient. Gripen a fost conceput astfel încît să fie uşor de operat şi se spune despre el că este „maşina perfectă de condus pentru pilotul de luptă“. În al doilea rînd, în 2010, eu nu mi-aş cumpăra o maşină de scris (F-16), doar pentru că are claviatură, cînd de fapt eu am nevoie de un laptop (Gripen), care are şi el claviatură, dar care are un potenţial cu mult mai mare decît o maşină de scris. În al treilea rînd: e important să reamintesc faptul că oferim avioane Gripen noi, la acelaşi preţ cu cel al avioanelor F-16 vechi!!! Dar… e de fapt la fel ca atunci cînd cumperi o maşină – dacă iei o maşină veche de 20 de ani, costurile de mentenanţă sînt mult mai mari decît dacă iei una nouă. În plus, o maşină veche se va strica mult mai des.
Gripen într-un an, F-16 în trei
Rep.: Nu-nţelegeţi? E o situaţie de urgenţă, spune Oprea, nu mai avem avioane, spune CSAŢ-ul, nu mai avem ce prăbuşi. Aşa că-i nevoie repede-repede. La ce foloseşte licitaţia? R.S.: Noi facem campanie de marketing în România nu de azi, de ieri, ci de mai mult de cinci ani. O achiziţie bazată pe un proces transparent, competitiv, poate să asigure ce e mai bun pentru poporul român. Dar, vorbind de urgenţă, vreau să se ştie clar că noi putem să livrăm României avioane Gripen noi în mai puţin de 12 luni. Nu cred că dacă vei pune aceeaşi întrebare la Ambasada SUA, ei vor putea promite acelaşi lucru, poate că aţi primi avioanele F-16 în mai puţin de trei ani!!!
Înaintăm ca racii. Înapoi
Rep.: Cifrele sînt patriotice. Economii mari! Aproximativ 1,3 miliarde de dolari SUA pentru 24 de avioane F-16 revitalizate. Putem fi patrioţi şi să economisim pe vreme de criză cu Gripen? R.S.:Să cumperi avioane F-16 nu este deloc o decizie înţeleaptă, mai ales pe vremuri de criză financiară globală, pentru că ce vi se oferă în contractul cu ei nu include nici un fel de offset (zero la capitolul locuri noi de muncă, zero la capitolul investiţii, zero la posibilităţile de export, zero la transferul de tehnologie) şi nu există nici un fel de ofertă de finanţare pe termen lung pentru o asemenea achiziţie. Sînt totuşi de acord: voi veţi avea de plătit costurile de administrare către Departamentul de Apărare al SUA!!!… Şi repet, avioanele astea sînt vechi. Aşa că veţi plăti în plus o căciulă mare de bani, doar ca să le aduceţi la un standard tehnic comparabil cu cel al MiG-urilor 21 Lancer. Gripen-ul dă avioane noi, antrenamentul piloţilor, suportul logistic şi simulatoarele de zbor, noi creăm mii de locuri noi de muncă în România, generăm investiţii noi, de milioane de euro, în mediul înconjurător şi energie, garantăm şi suportabilitatea costului de achiziţie al avioanelor, şi mai oferim şi garanţii de finanţare a achiziţiei, o perioadă iniţială de graţie, fără nici un fel de plăţi, de pildă timp de trei ani, urmată de un program de plăţi eşalonate pe 10-15 ani. Aceste plăţi pot fi apoi ajustate, în funcţie de creşterea sau de scăderea PIB-ului României. Ce ziceai? Economii mari cu F-16? Hai să ne uităm doar la costurile operaţionale pe fiecare oră de zbor. Doar într-un singur an, dacă zbori 200 de ore pe an cu 24 de avioane, nota de plată la F-16 e mai scumpă cu aproape 15 milioane de euro decît dacă zbori tot un an, tot 200 de ore, dar cu avioane Gripen noi!
"Luaţi Spitfire"
Rep.: Cu Gripen ne dau afară americanii din NATO. R.S. (rîde): Gripen are „faţă“ de NATO, şi încă una foarte bună şi frumoasă. Atît Cehia, cît şi Ungaria participă la operaţiunile NATO cu avioane Gripen, iar avionul Gripen a fost ales şi de Empire Test Pilots’ School din Marea Britanie, pentru antrenamentul piloţilor de elită din întreaga lume.
Rep.: Pe site-ul F-16 scrie clar: „Nations who operate and will operate the F-16 have made an important commitment to its citizens: national defense. To that end, no other fighter can match the F-16’s record… because no other fighter comes close to offering all its strengths“. Cum ar suna aceeaşi şmecherie ca să fie pentru Gripen? R.S.: Văd că asta scrie în engleză, nu şi în română, apropo de respect pentru cultură şi pentru parteneri… În primul rînd, dă-mi voie, te rog, să reformulez textul acesta despre F-16, citat de tine de pe site-ul lor, să-l aducem puţin mai la zi. Ar trebui să scrie cam aşa: „Naţiunile care operează şi care vor opera F-16 fie că sînt pe punctul să retragă din serviciu acest tip de avion, fie că au făcut o alegere proastă, s-au hotărît să nu ţină cont de vocea naţiunii. În acest sens, toate avioanele de luptă moderne, din noile generaţii, cum sînt Gripen, Eurofighter, Rafale şi F-35 JSF, au depăşit cu mult tehnologia lui F-16. Nici un alt avion de luptă nu se putea compara cu F-16“. Corect, da, dar asta era în 1977. Acum sîntem în 2010, şi e o cu totul altă poveste. Să-ţi mai spun ceva – dacă chiar vreţi să mergeţi pe mîna unei „tehnologii mature, cu mare experienţă de luptă dovedită în război“, poate că ar fi bine să alegeţi legendarele avioane Spitfire, care au cîştigat atîtea bătălii aeriene în al doilea război mondial. Gripen este un angajament pentru viitorul vostru. Un angajament în ambalaj supersonic.
Rep.: Ce spune înţelepciunea veche suedeză despre pierderea unei afaceri? R.S. (rîde): Eu sînt de fapt britanic. La noi, în Anglia, avem o vorbă: „Spectacolul nu s-a terminat pînă cînd nu va cînta şi doamna cea grasă…“. Vorba asta veche vine de la spectacolele de operă… | |
| | | Boeing777-300 Fotograf
Numarul mesajelor : 857 Localizare : Macondo Data de inscriere : 02/12/2008
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Vin 16 Apr 2010, 12:59 | |
| Afacerea asta cu avioane la mana a doua e un aranjament pe fata, sa mai faca si americanii niste bani ca au saracit dupa atata razboi. si cum ei au avioane vechi de care nu mai au nevoie hai sa la cumparam noi romanii sa nu-i suparam si sa stricam relatiile.
In primul rand, faza ca vom avea in viitor F35 e o mare vrajeala. Nici nu ne trebuie si nici nu vom avea bani sa luam asa ceva si nici nu vor fi la vanzare prea curand. Noua ne trebuie acum un avion nou pe care sa-l exploatam inca 25 de ani de acum inainte si sa nu ne mai carpim ca asta ne costa si mai mult. F-16 astea obosite e clar ca nu se inscriu in categoria asta. | |
| | | gaudi Membru activ
Numarul mesajelor : 1152 Varsta : 46 Localizare : Ploiesti / Bucuresti Data de inscriere : 17/07/2008
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Vin 16 Apr 2010, 13:38 | |
| Suedezi nu renunta. .... Da-i Doamne romanului mintea de pe urma... Titlu: Ambasadorul Suediei: Am cerut întâlnire la Parlament în problema resurselor pentru avioane noi Sursa: Mediafax Autor: *** Data: 15/04/2010 - Citat :
- Ambasadorul Suediei la Bucureşti, Mats Aberg, a declarat, joi, prezentând oferta de avioane multirol pentru România, că a trimis săptămâna trecută o solicitare conducerii Parlamentului pentru o întâlnire în problema "lipsei de resurse financiare invocată în achiziţionarea de aparate noi".
"Am solicitat o întâlnire pentru a rezolva lipsa de resurse financiare invocată în achiziţionarea de avioane în uz. Am trimis oferta săptămâna trecută şi aşteptăm momentul în care vom putea să ne întâlnim", a mai spus Mats, menţionând că a trimis solicitarea şi conducerilor comisiilor de Apărare, pentru prezentarea ofertei SAAB.
El a menţionat, joi, că ţara sa oferă României avioane multirol noi Gripen C/D în condiţii similare cu cele ale americanilor, care propun F16.
....
Potrivit unei informări de presă, oferta pentru România, la acelaşi preţ cu cel oferit de SUA pentru avioanele F16, respectiv de 1,3 miliarde USD, este de 24 de avioane noi, interoperabile cu NATO, instruirea a 30 de piloţi şi 60 de tehnicieni în Suedia şi 100% offset. De asemenea, banii pot fi plătiţi în termen de 15 ani, cu o perioadă de graţie de 2 ani. Mai mult | |
| | | vishzu Moderator
Numarul mesajelor : 1036 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 24/04/2008
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Vin 16 Apr 2010, 14:11 | |
| Prevad ca tot F16 o sa luam desi tare m-as bucura sa luam gripen | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Vin 16 Apr 2010, 15:49 | |
| - Boeing777-300 a scris:
- Afacerea asta cu avioane la mana a doua e un aranjament pe fata, sa mai faca si americanii niste bani ca au saracit dupa atata razboi. si cum ei au avioane vechi de care nu mai au nevoie hai sa la cumparam noi romanii sa nu-i suparam si sa stricam relatiile.
In primul rand, faza ca vom avea in viitor F35 e o mare vrajeala. Nici nu ne trebuie si nici nu vom avea bani sa luam asa ceva si nici nu vor fi la vanzare prea curand. Noua ne trebuie acum un avion nou pe care sa-l exploatam inca 25 de ani de acum inainte si sa nu ne mai carpim ca asta ne costa si mai mult. F-16 astea obosite e clar ca nu se inscriu in categoria asta. Cand vom avea capacitatea sa luam F-35 vor fi la fel de perimate cum sunt F16 si Mig21 in momentul acesta..... Macar daca ar fi noi F16-le as mai zice dar asa..... |
| | | Boeing777-300 Fotograf
Numarul mesajelor : 857 Localizare : Macondo Data de inscriere : 02/12/2008
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Vin 16 Apr 2010, 16:24 | |
| - ettyus a scris:
- Boeing777-300 a scris:
- Afacerea asta cu avioane la mana a doua e un aranjament pe fata, sa mai faca si americanii niste bani ca au saracit dupa atata razboi. si cum ei au avioane vechi de care nu mai au nevoie hai sa la cumparam noi romanii sa nu-i suparam si sa stricam relatiile.
In primul rand, faza ca vom avea in viitor F35 e o mare vrajeala. Nici nu ne trebuie si nici nu vom avea bani sa luam asa ceva si nici nu vor fi la vanzare prea curand. Noua ne trebuie acum un avion nou pe care sa-l exploatam inca 25 de ani de acum inainte si sa nu ne mai carpim ca asta ne costa si mai mult. F-16 astea obosite e clar ca nu se inscriu in categoria asta. Cand vom avea capacitatea sa luam F-35 vor fi la fel de perimate cum sunt F16 si Mig21 in momentul acesta..... Macar daca ar fi noi F16-le as mai zice dar asa..... exact, daca erau noi era ok. eu unul nu mai aveam nimis de zis. insa sa iei vechituri ca sa inlocuiesti alte vechituri asta nu inteleg. acum eu vb ca un profan ca nu ma pricep la tehnica militara si nici nu stiu ce in spatele culiselor acestei afaceri insa spun doar ce mi se pare logic. F16-le astea in 10 ani sunt in postura MiG-urilor noastre de acum. atunci se vor baga probabil bani in moderrnizarea lor si tot asa. eu unul astept sa vad justificarea lor fata de oferta suedezilor cu Grippen nou la pret de F16 SH. | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Vin 16 Apr 2010, 16:33 | |
| Ce mi se pare mie penibil este ca se vorbeste despre F35, un F35 care nu o sa aiba sanse sa zboare in culorile Romanesti mai devreme de 15-25 de ani, 15-25 de ani in care si Gripen ar putea sa ofere ceva similar lui F35 sau chiar mai bun pentru ca si F35 o sa aiba o etate. Parerea mea este ca in afara de politica nu exista altceva real...... pentru ca altfel nu inteleg de ce sa cumparam ceva care sa fie similar la ce avem acuma, un spor de performanta minim...... nu ar fi mai ieftin sa mai prelungim resursa de zbor a lui MIG21?, motoare noi, avionica au...... si orice se mai poate updata si ar costa sa zicem doar 500.000.000 de Euro sau Dolari....... a si sa nu uit am putea sa avem chiar si o flota mai numeroasa...... |
| | | VIC Fotograf
Numarul mesajelor : 1128 Varsta : 33 Localizare : cluj-napoca Data de inscriere : 13/03/2008
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Vin 16 Apr 2010, 17:02 | |
| cel mai tare argument ii ala cum ca F-16 a fost testat in razboi adevarat Propun sa luam 20 de BF-109 G6,ca doar alea chiar ca au fost testate in razboi | |
| | | kampfmaschine Moderator
Numarul mesajelor : 1927 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 09/01/2010
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Sam 17 Apr 2010, 11:42 | |
| Titlu : Aeronavele Gripen la super ofertă, dar fără armament Sursa : http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Gripen_la_super_oferta-dar_fara_armament_0_244176098.html Autor : Mihai Diac Data : 15/04/2010 - Citat :
- Suedia oferă României 24 de avioane JAS 39 Gripen, neechipate cu arme, la preţul de 1,3 miliarde de dolari, plus un program de compensare economică. Avioanele americane F-16 second-hand ar veni cu tot cu arme şi muniţie, pentru aceeaşi sumă, dar fără niciun alt avantaj economic.
Guvernul Suediei a anunţat ieri cea mai nouă variantă a ofertei sale de avioane de luptă pentru România. Contra sumei de un miliard de euro (circa 1,3 miliarde de dolari) ar fi livrate 24 de avioane JAS 39 Gripen plus un simulator de zbor care va funcţiona în România. În pachet intră instruirea a 30 de piloţi şi a 60 de tehnicieni români.
Suedia îşi menţine promisiunea de a oferi un program de compensare economică (offset) de 100%, care s-ar concretiza în noi contracte şi locuri de muncă pentru industria aeronautică românească. Firmele vizate sunt: Aerostar Bacău, Avioane Craiova şi Romaero Bucureşti. Din momentul semnării contractului de achiziţie, primele şase aeronave ar fi livrate în termen de un an, iar ulterior în ritmul de un avion pe lună.
Avioanele JAS 39 Gripen nu ar necesita modificarea hangarelor şi a pistelor de pe aerodromurile româneşti. Mai mult, aceste avioane au capacitatea de a ateriza chiar pe şosea, având nevoie pentru decolare şi aterizare de o porţiune de numai 500 de metri lungime. Antrenarea unui pilot român, deja familiarizat cu avionul MiG 21 LanceR, pentru a zbura pe Gripen ar dura circa trei luni. Ministerul Apărării Naţionale nu a dorit să comenteze, ieri, această ofertă.
Fără arme şi muniţie
Suma de 1,3 miliarde de dolari nu include însă armamentul şi muniţia necesare avioanelor Gripen. Acestea se montează la cererea beneficiarului român şi se plătesc separat.
Plata avioanelor Gripen s-ar face după o perioadă de graţie de doi ani şi ar fi eşalonată pe durata a 15 ani. Această ofertă a fost prezentată ieri, la Ambasada Suediei la Bucureşti, de ambasadorul Mats Aberg şi de directorul Administraţiei Produselor pentru Apărare din Guvernul Suediei, Jerry Lindbergh.
Oferta anterioară a Suediei pentru România, în valoare de circa 1,4 miliarde de euro, fusese prezentată părţii române în toamna anului 2009. Noua variantă de ofertă este menită să contracareze oferta americană de avioane F-16 second-hand. Oferta Gripen va fi înaintată celor două Comisii de Apărare din Parlamentul României, pentru a fi ulterior luată în calcul, în plenul Parlamentului, când se va decide ce model de avion va cumpăra România.
După cum se ştie, acum o lună CSAT a acceptat şi a înaintat Parlamentului propunerea Guvernului SUA de livrare de avioane F-16 second-hand. Oferta Guvernului SUA include 24 de avioane F-16 Block 25, produse în jurul anului 1980 şi folosite, până acum, de trupele americane.
Avioanele ar urma să fie livrate gratuit, dar România ar fi obligată să plătească 1,3 miliarde de dolari pentru modernizarea avioanelor F-16 şi a infrastructurii din aerodromurile româneşti. În aceşti bani sunt incluse armamentul de bord şi muniţia necesară avioanelor. Procesul de modernizare ar aduce avioanele Block 25 livrate României aproape de nivelul unor avioane F-16 Block 40, care au fost produse în anii 1988-1989.
F-16, soluţie de criză
Acum câteva zile, la o dezbatere televizată, preşedintele Traian Băsescu a explicat decizia CSAT de a cumpăra avioane de luptă second-hand. „Credeţi că băieţii ăştia de la aviaţia militară n-ar fi vrut un Gripen nou, un Eurofighter sau un F35 nou?
L-ar fi dorit cu tot sufletul lor, dar au spus: «domnilor politicieni, cât ne putem întinde?» Şi atât luăm de la gura unora ca să punem un miliard să instruim piloţii, să facem pistele, să facem upgradarea; ne trebuie 1,2 miliarde sau 1,1 miliarde. Şi atât e mult pentru noi în situaţia actuală. Deci aici suntem. Cine are pretenţii dincolo de ce putem nu face decât să vorbească nerealist", a susţinut şeful statului.
Decizia CSAT de acum o lună s-a bazat pe o propunere a conducerii Ministerului Apărării Naţionale. „CSAT a avut opţiunea Armatei, a adop- tat-o pentru că, din punctul nostru de vedere, al civililor, era singura căreia îi puteam face faţă financiar. Nici acesteia nu-i putem face faţă financiar în mod corespunzător, pe exigenţele anunţate deja de americani, dar Ministerul Apărării intră într-un proces de negociere cu Statele Unite pentru ca plata să se facă eşalonat", a explicat preşedintele Băsescu.
"Oferim României avioane JAS 39 Gripen absolut noi, complet interoperabile cu avioanele NATO, cu offset sută la sută." Jerry Lindbergh director pentru export Gripen | |
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Joi 29 Apr 2010, 10:45 | |
| @Octavian - Citat :
- 3. Barter cu tezaurul ? Credeti ca rusii ne-ar da avioanele pentru ceva ce e deja al lor ?
Nu este si nu a fost niciodata al lor. A fost pur si simplu furat in cel mai ordinar mod... | |
| | | Griff Moderator
Numarul mesajelor : 1400 Varsta : 41 Localizare : two steps from Hell Data de inscriere : 27/09/2008
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Joi 29 Apr 2010, 14:16 | |
| - claudiup a scris:
- @Octavian
- Citat :
- 3. Barter cu tezaurul ? Credeti ca rusii ne-ar da avioanele pentru ceva ce e deja al lor ?
Nu este si nu a fost niciodata al lor. A fost pur si simplu furat in cel mai ordinar mod... Este al nostru, dar e al lor...la ei in ograda si oricat de mult ne-am milogi n-o sa-l vedem decat in poze. Si de ce sa-l recuperam? Ca sa aibe vreun Nea Caisa din conducere ce sa vanda peste noapte? Ca oricum nu stim sa avem grija de el. Nu avem grija de singurul muzeu de aviatie din Romania, daramite de mult doritul tezaur. | |
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand Lun 03 Mai 2010, 10:12 | |
| Titlu: Doar 40 la suta din spatiul aerian al Romaniei este securizat Sursa: http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/doar-40-la-suta-din-spatiul-aerian-al-romaniei-este-securizat/cn/news-20100430-03325029 Autor: ** Data: 30.04.2010 - Citat :
- Doar 40 la suta din spatiul aerian al Romaniei este securizat
Alexandru Mirkovici sustine ca este vital ca Romania sa demareze programul de dezvoltare al aviatieiAlexandru Mirkovici, deputat, timis
Deputatul de Timiş Niculae Mircovici susţine că este vital ca România să demareze programul de dezvoltare al aviaţiei, în valoare de 5 miliarde de euro, ce presupune, în primă etapă, achiziţionarea a 24 de aparate de zbor F16, deoarece în acest moment, doar 40 la sută din spaţiul aerian românesc este securizat. Mircovici a explicat că programul de dezvoltare a aviaţiei româneşti cuprinde trei etape. Prima etapă va începe în anul 2012 prin achiziţionarea a 24 de aparate de zbor modelul F16 bloc 24, produse de Statele Unite ale Americii. În această primă etapă avioanele de luptă vor fi primite gratis, dar România va fi obligată să plătească 1,3 miliarde de euro pentru instruirea piloţilor, a mecanicilor de sol şi pentru muniţie.
Următoarea etapă va presupune achiziţionarea a 24 de avioane de luptă F16-bloc 52 în anul 2015, contra sumei de 1,9 miliarde de euro, în condiţiile în care pregătirea piloţilor si a mecanicilor este făcută.
Ultima etapă include cumpărarea a altor 24 de avioane de ultimă generaţie, marca F35, contra unei sume de 1,5 miliarde de euro şi este programată pentru anul 2020.
Achiziţionarea acestor aparate de zbor este o necesitate, a afirmat deputatul Niculae Mircovici, deoarece România, în calitate de membră NATO, are obligaţia de a face „poliţie aeriană” la graniţe.
„În momentul de faţă doar 40% din teritoriul României este securizat de aparatele de zbor care le avem în dotare. Prin acest program, care include achiziţionarea a acestor 72 de avioane de luptă, vom securiza întreg teritoriul românesc. Am ales producţiile americane în detrimentul celor ruseşti pentru că, prin această acţiune, nu cumpărăm doar avioane, ci cumpărăm securitate”, a declarat generalul în rezervă Niculae Mircovici.
Ministerul Apărării Naţionale a trimis în parlament spre aprobare proiectul de dezvoltare a aviaţiei române. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand | |
| |
| | | | Romania va achizitiona 24 de avioane F16 second hand | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |