A auzit cineva de mitul cum ca romania ar avea ceva piste subterane?(folosite pt avioanele militare)
electric Membru activ
Numarul mesajelor : 1166 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 10/03/2008
Subiect: Re: Aeroport subteran Sam 09 Ian 2010, 08:26
mariise23 a scris:
A auzit cineva de mitul cum ca romania ar avea ceva piste subterane?(folosite pt avioanele militare)
da, am auzit, dar eu cred ca este o "legenda". sau poate avem, dar nu pe teritoriul national.
Vizitato Vizitator
Subiect: Re: Aeroport subteran Sam 09 Ian 2010, 12:37
D13-th_electric a scris:
mariise23 a scris:
da, am auzit, dar eu cred ca este o "legenda". sau poate avem, dar nu pe teritoriul national.
si mai exact cam ce ai auzit?daca poti sa detaliezi putin(sunt curios sa aflu variantele voastre)
RoNIN_731 Membru activ
Numarul mesajelor : 449 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 28/12/2007
Subiect: Re: Aeroport subteran Sam 09 Ian 2010, 12:39
Domnilor, va rugam sa incetati orice discutie pe acest subiect.
In cazul in care nu veti respecta interdictia ce v-a fost adusa la cunostinta de noi, veti fi acuzati de atentat la siguranta nationala si pusi sub acuzare de divulgare de secrete de stat.
Rugam moderatorii sa stearga thread-ul acesta.
PS: Muhahahahahaha!!!
Vizitato Vizitator
Subiect: Re Sam 09 Ian 2010, 15:50
Una bucata pista stiu sigur ca a existat si mai exista-> In Brasov-Stupini, la aeroclubul de planorism. In fiecare primavara, datorita prostului drenaj( sau mai bine spus inexistenta lui) si apei care se scurgea de pe dealurile imprejmuitoare, devenea unul semi-subteran Se scufunda pista cam cu 20-30 cm ca ulterior prin mai sa isi revina si sa renasca din smarcurile de namol Insa nu cred ca intra in categoria vanata de tine
ovidiu51 Membru activ
Numarul mesajelor : 1170 Varsta : 73 Localizare : Constanta (LRCK - CND) Data de inscriere : 29/12/2007
Subiect: piste/hangare Sam 09 Ian 2010, 16:51
Idea cu piste subterane e prea deplasata, in timpul revolutiei au circulat si zvonurile despre hangarele subterane. Le auzisem si eu prin anii 60 si 70, care de care mai fanteziste. In 1980 am reusit sa vad toate bazele aeriene din Romania cu ocazia unui zbor scoala al armatei si mitul s-a spulberat, concluzia: multa imaginatie si dezinformare. Pilotii de la armata radeau cand auzeau pomenindu-se asa ceva.
electric Membru activ
Numarul mesajelor : 1166 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 10/03/2008
Subiect: Re: Aeroport subteran Sam 09 Ian 2010, 17:58
mariise23 a scris:
si mai exact cam ce ai auzit?daca poti sa detaliezi putin(sunt curios sa aflu variantele voastre)
nimic credibil, doar povesti de categoria "grota uriasilor din muntii Bucegi"
FlaviusM Airport Level
Numarul mesajelor : 19 Varsta : 36 Localizare : Targu-Jiu Data de inscriere : 18/08/2009
Subiect: Re: Aeroport subteran Sam 09 Ian 2010, 18:00
Acest mit al "aeroportului subteran" a aparut in decembrie 1989 (la revolutie) cand unii au spus ca "de sub drum se ridica elicoptere care trag in multime" (este vorba de autostrda A1) ! Acesta "aeroport subteran: nu a existat niciodata si nici nu cred ca va exista in viitorul apropiat pe teriotriul Romaniei !
Griff Moderator
Numarul mesajelor : 1400 Varsta : 41 Localizare : two steps from Hell Data de inscriere : 27/09/2008
Subiect: Re: Aeroport subteran Sam 09 Ian 2010, 18:19
Fosta Iugoslavie e tara cu hangare subterane. Un google rapid si presto poze ptr cine intereseaza.
horia Flight Level 200
Numarul mesajelor : 255 Data de inscriere : 07/02/2009
Subiect: Re: Aeroport subteran Sam 09 Ian 2010, 19:33
chaser a scris:
Una bucata pista stiu sigur ca a existat si mai exista-> In Brasov-Stupini, la aeroclubul de planorism. In fiecare primavara, datorita prostului drenaj( sau mai bine spus inexistenta lui) si apei care se scurgea de pe dealurile imprejmuitoare, devenea unul semi-subteran Se scufunda pista cam cu 20-30 cm ca ulterior prin mai sa isi revina si sa renasca din smarcurile de namol Insa nu cred ca intra in categoria vanata de tine
In jurul Stupiniului nu sunt dealuri. Poate la Sanpetru la aeroclub. Sunt membru al ambelor aerocluburi Ghimbav, langa Stupini si Sanpetru, si bag mana in foc ca pe niciunul nu a existat vreodata pista de beton.Povesti!
NATO Flight Level 400
Numarul mesajelor : 764 Varsta : 57 Localizare : bucuresti-nord Data de inscriere : 17/12/2008
Subiect: yugo Sam 09 Ian 2010, 21:56
Griff a scris:
Fosta Iugoslaviehttp://en.wikipedia.org/wiki/%C5%BDeljava_Air_Base e tara cu hangare subterane. Un google rapid si presto poze ptr cine intereseaza.
NATO Flight Level 400
Numarul mesajelor : 764 Varsta : 57 Localizare : bucuresti-nord Data de inscriere : 17/12/2008
Subiect: scuze Sam 09 Ian 2010, 21:59
scuze; sunt obosit; am bagat linkul in cuprinsul mesajului lui griff. va descurcati voi,cei care mai vor sa adanceasca problema. daca perseverezi , apare si o baza Slatina, langa Pristina.
cipi_TM Membru activ
Numarul mesajelor : 1409 Varsta : 43 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 04/10/2008
Subiect: Re: Aeroport subteran Sam 09 Ian 2010, 22:08
O alt loc de legenda despre care circulau "povesti despre zane frumoase furate de zmei" este vf Muntele Mare (1826m) din Apuseni. Acolo era si este doar o unitate de radiolocatie dotata cu FPS 117 (mingea alba). Pe internet gasiti poze facute de chiar langa gardul unitatii. Anul trecut am facut cateva poze de pe traseul turistic Lupsa-vf. Muntele Mare-statiunea Baisoara. Poze facute in 26.07.2009:
Griff a scris:
Fosta Iugoslavie e tara cu hangare subterane. Un google rapid si presto poze ptr cine intereseaza.
Cum ar fi bazele aeriene care contineau hangare subterane, dar nu piste subterane. Željava http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%BDeljava_Air_Base http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=91674
Ultima editare efectuata de catre cipi_TM in Sam 09 Ian 2010, 22:45, editata de 2 ori
Boeing777-300 Fotograf
Numarul mesajelor : 857 Localizare : Macondo Data de inscriere : 02/12/2008
Subiect: Re: Aeroport subteran Sam 09 Ian 2010, 22:34
cum vine asta cu aeroport subteran? mai bine zis niste hangare subterane ca doar nu decoleaza avioanele sub pamant. da, eu am vazut in niste tari arabe asa ceva, pe niste baze militare. sunt insa chestii vechi ca acuma nu mai are nimeni de ce sa se ascunda. fiecare stie cate avioane are fiecare alta tara si unde le tine.
claudiup Membru activ
Numarul mesajelor : 973 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 22/10/2008
Subiect: Re: Aeroport subteran Dum 10 Ian 2010, 00:32
poate o fi vreo baza ca aceea din SUA sapata in munte... tehnic cred ca ar fi posibil, insa practic nu ar avea nici o eficienta... cate aparate de zbor ar putea fi stocate intr-o asemenea baza... ma rog, si eu cred ca-i mit sau vreo idee care a ramas la faza de proiect. sincer, nu m-ar mira daca ma gandesc la proiectele lui Henri Coanda: Autostrada Soarelui sau Orasul Delta
Griff Moderator
Numarul mesajelor : 1400 Varsta : 41 Localizare : two steps from Hell Data de inscriere : 27/09/2008
Subiect: Re: Aeroport subteran Dum 10 Ian 2010, 08:19
claudiup a scris:
poate o fi vreo baza ca aceea din SUA sapata in munte... tehnic cred ca ar fi posibil, insa practic nu ar avea nici o eficienta... cate aparate de zbor ar putea fi stocate intr-o asemenea baza... ma rog, si eu cred ca-i mit sau vreo idee care a ramas la faza de proiect. sincer, nu m-ar mira daca ma gandesc la proiectele lui Henri Coanda: Autostrada Soarelui sau Orasul Delta
Chayene Mountain e baza la care faci referire.....adica baza unde e instalata poarta stelara ptr fanii Stargate.
Hangarele subterane din fosta Iugoslavie si Albania au marimi considerabile. Exista si baze navale subterane la Marea Adriatica unde intrau nave intregi sau submarine. Din nou google is your friend.
claudiup Membru activ
Numarul mesajelor : 973 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 22/10/2008
Subiect: Re: Aeroport subteran Dum 10 Ian 2010, 13:21
Griff... acolo e doar una din porti... sa nu uitam ca si rusii au una!
D13-th_TakeOff Membru activ
Numarul mesajelor : 247 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 27/06/2009
Subiect: Re: Aeroport subteran Dum 10 Ian 2010, 16:11
claudiup a scris:
Griff... acolo e doar una din porti... sa nu uitam ca si rusii au una!
Sa n-o uitam si pe aia din Antarctica...
abrazivu Flight Level 100
Numarul mesajelor : 119 Varsta : 53 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 21/09/2009
Subiect: legat de Muntele Mare Lun 11 Ian 2010, 15:22
Prin 88-89, un unchi de-al meu a lucrat acolo (electrician la o firma si au tras ceva cablu de alimentare, nou), imi spunea ca radarul prindea avioanele din Italia. Da sau nu, habar n-am. Legat de "piste subterane", tot la Baisoara se zvonea ca r fi, dar s-a dovedit ca sunt basme.