ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu

In jos 
+3
Eurofighter
Boeing777-300
claudiup
7 participanți
AutorMesaj
claudiup
Membru activ
claudiup

Numarul mesajelor : 973
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 22/10/2008

Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu Empty
MesajSubiect: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyJoi 24 Dec 2009, 12:45

Titlu: Iată cu ce a zburat Ceauşescu spre moarte
Sursa: LIBERTATEA
Autor: Cosmin Barbu
Data: 23-12-2009

Click aici pentru poze si tot articolul

Citat :
Marţi, 22 decembrie 2009, la ora 12.09, adică exact după douăzeci de ani de la "evadarea" soţilor Ceauşescu cu elicopterul de pe clădirea Comitetului Central, am survolat baza aviatică militară de la Otopeni şi o parte a judeţului Ilfov la bordul aceluiaşi aparat de zbor. Libertatea vă prezintă amănunţit elicopterul Dauphin cu care Elena şi Nicolae Ceauşescu, Manea Mănescu, Emil Bobu şi doi aghiotanţi ai familiei prezidenţiale au fugit de furia mulţimii adunate, la 22 decembrie 1989, în Piaţa Palatului.

Ultima editare efectuata de catre claudiup in Joi 24 Dec 2009, 16:20, editata de 1 ori
Sus In jos
Boeing777-300
Fotograf

Numarul mesajelor : 857
Localizare : Macondo
Data de inscriere : 02/12/2008

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyJoi 24 Dec 2009, 14:23

tare caludiule.
sunt invidios. sper ca ai facut multe poze si tu ca sa le postezi pe a.net si pe jp. ar fi misto sa-ti faci debutul cu pozele astea, helicopterul lui ceasca, au valoare istorica. un comentariu pe masura de asemenea.
felicitari inca o data. ma cam oftic dar ma amagesc ca macar eu sunt ala care te-a infectat cu microbul asta.
Sus In jos
claudiup
Membru activ
claudiup

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyJoi 24 Dec 2009, 16:07

Mircea, rasucesti cutitul in rana! Smile)
Imi doresc de cand eram mic sa zbor cu acel elicopter. De cand l-am vazut la televizor, acum 20 de ani! Smile
Insa nu a fost sa fie. In afara de ideea de a face acest reportaj anul acesta, la 20 de ani de la Revolutie, nu am avut alta contributie. Reportajul fusese programat pentru o zi cand a nins foarte tare asa ca a tot fost amanat, din cauza conditiilor meteo. Intre timp eu am plecat intr-o mica vacanta, in afara tarii, iar vremea s-a indreptat(cam la limita ce-i drept, pt ca se apropiau zilele de 22, 23 decembrie...), asa ca de materialul propriu-zis s-a ocupat doar colegul meu.
Sus In jos
Eurofighter
Membru activ
Eurofighter

Numarul mesajelor : 738
Varsta : 41
Data de inscriere : 15/03/2008

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyJoi 24 Dec 2009, 21:57

Cosmin Barbu - adica autorul a scris:
Când elicopterul a încercat să decoleze de pe clădirea Comitetului Central, din cauza supraîncărcării, aparatul a pierdut întâi vertiginos din înălţime, circa zece metri, pe latura din dreapta a imobilului

huh? de unde si pana unde stie asta?

Cosmin Barbu - adica autorul a scris:
Elicopterul are două motoare turbo, care dezvoltă 650 CP. Sarcina maximă a elicopterului Dauphin este de 4000 kg.

cu documentarea cum stam?

s-a comentat de atatea ori pe forum despre jurnalistii romani
punem paie pe foc!
santa
Sus In jos
llobregat
Membru activ
llobregat

Numarul mesajelor : 756
Varsta : 33
Localizare : Bucharestork
Data de inscriere : 23/03/2008

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyJoi 24 Dec 2009, 22:59

@eurofighter partea cu pierdutul de altitudine e vizibila pe o filmare din cate imi aduc aminte, posibil sa ma insel.
Sus In jos
http://www.airbuzz.ro
Eurofighter
Membru activ
Eurofighter

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyJoi 24 Dec 2009, 23:41

ce inseamna "a pierde altitudine"?
Sus In jos
claudiup
Membru activ
claudiup

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyVin 25 Dec 2009, 00:11

Materialul a fost realizat in colaborare cu proprietarii si pilotii aparatului. Limbajul folosit este unul uzual si nu unul de specialitate, intrucat nu e vorba de o lucrare academica, ci un articol de tabloid(deci trebuie inteles de toti). Faptul ca aparatul a fost foarte greu de stabilizat si ca a pierdut din altitudine e cunoscut de mult. A povestit chiar dl Malutan intr-un interviu, imi aduc f clar aminte cum povestea ca a avut dificultati la decolare din cauza numarului mare de pasageri. Cat despre autorul articolului, care mi-e coleg si prieten, trebuie sa va spun ca lucreaza si in domeniul aviatiei Smile
Articolul reprezinta o premiera pt presa din Romania. Nimeni nu a mai scris acest reportaj pana acum Smile
Sus In jos
Eurofighter
Membru activ
Eurofighter

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyVin 25 Dec 2009, 00:28

deci daca incarcam aeronava, ea devine instabila...
Sus In jos
claudiup
Membru activ
claudiup

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyVin 25 Dec 2009, 01:11

Eurofighter a scris:

nu inteleg ce urmaresti, insa mi se pare amuzant. ultimul mesaj suna ca una din replicile lui Dorel Visan, din Cel mai iubit dintre pamanteni. Faza aia cu cosorul lui Moceanu Smile
Sus In jos
Boeing777-300
Fotograf

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyVin 25 Dec 2009, 04:38

Eurofighter a scris:

daca stii mai multe zi-ne si noua. e mai simplu decat sa faci pe interesantul si sa postezi sofisme..Sarbatori fericite
Sus In jos
Eurofighter
Membru activ
Eurofighter

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyVin 25 Dec 2009, 12:02

acestea au fost cuvintele domnului Malutan:
"am pierdut inaltime" si "elicopterul a fost greu de stabilizat"?
Sus In jos
Mengelaus
Fotograf
Mengelaus

Numarul mesajelor : 4083
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 23/06/2008

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyVin 25 Dec 2009, 13:11

Fain articolul Claudiu.
Eurofighter, eu zic ca daca ai ceva de spus cel mai usor e sa o spui,nu suntem toti piloti de elicopter ...
Sus In jos
VIC
Fotograf

Numarul mesajelor : 1128
Varsta : 33
Localizare : cluj-napoca
Data de inscriere : 13/03/2008

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyVin 25 Dec 2009, 13:20

e fain si suspansul Laughing
Sus In jos
claudiup
Membru activ
claudiup

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyVin 25 Dec 2009, 13:53

Eurofighter a scris:
acestea au fost cuvintele domnului Malutan:
"am pierdut inaltime" si "elicopterul a fost greu de stabilizat"?

Nu stiu exact, insa eu asa am retinut. Asa mi s-a intiparit in memorie, insa nu-i exclus sa se fi exprimat la modul acesta. Si sti de ce? Pentru ca oamenii normali folosesc un limbaj uzual, "pamantean" nu unul academic. Am vorbit cu piloti si diverse persoane care au facut istorie in aviatia romaneasca si toti foloseau acelasi limbaj. Chiar se fereau de termeni de specialitate. Limba romana iti permite sa jonglezi cu cuvintele incat sa nu fie nevoie sa te sufoci in termeni tehnici Smile
Sus In jos
Eurofighter
Membru activ
Eurofighter

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyVin 25 Dec 2009, 14:22

in cazul asta de ce ne mai luam de jurnalisti cand mai apare cate un avion cu 8 aripi?
ori totul, ori nimic
Sus In jos
claudiup
Membru activ
claudiup

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyVin 25 Dec 2009, 21:35

Amuzant! unii de pe forum nici nu stiu sa scrie ca lumea in limba romana si se dau mari initiati si nu se mai ia nimeni de ei, insa discutia cu "taxam ca le stim pe toate" e deja mult prea veche Smile e de-a dreptul infantil sa dai cuiva impresia ca da extemporal ori de cate ori stai de vb cu el. tine un pic de educatie si de maturitate Smile
eu nu am facut decat sa arat un reportaj cel putin interesant, nu o lucrare academica. scuze daca unele minti luminate, savanti sau inventatori si-au simtit autoritatea stirbita si domeniul de activitate violat. usor usor cred ca prin regulile forumului se va baga si cea de "No trespassing! or I'll cry on Christmas!" lol! lol! lol!
Hai Craciun fericit! santa
Sus In jos
Boeing777-300
Fotograf

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyVin 25 Dec 2009, 22:07

Eurofighter a scris:
in cazul asta de ce ne mai luam de jurnalisti cand mai apare cate un avion cu 8 aripi?
ori totul, ori nimic

asteptam si eu ceva mai inteligibil de la tine sa invat si eu ceva nou. ori te-ai apucat de filosofie ori eu nu mai inteleg nimic ca esti tare eliptic. pun mesajele tale pe seama atmosferii festive, a spritului si a voiei bune!
Sus In jos
Eurofighter
Membru activ
Eurofighter

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptySam 26 Dec 2009, 14:50

Laughing Laughing Laughing
Sus In jos
Capt_Vio
Fotograf
Capt_Vio

Numarul mesajelor : 1327
Varsta : 43
Localizare : Canada
Data de inscriere : 04/01/2008

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu EmptyDum 27 Dec 2009, 20:50

Interesant. Nu stiu de ce am fost convins ca defapt sotii Ceausescu au fugit cu un Mil-8
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu   Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu Empty

Sus In jos

Reportaj cu elicopterul lui Ceausescu
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Nicu Ceausescu a fost pilot militar
» Cu elicopterul la cumparaturi!
» Reportaj Iacarii acrobati
» Reportaje
» Reportaj despre femeia pilot la TVR

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum