Numarul mesajelor : 59 Varsta : 55 Localizare : Iasi Data de inscriere : 10/12/2009
Subiect: TSR - FCO, FCO - TSR cu Wizzair Joi 10 Dec 2009, 16:08
Salutari tuturor! Sunt si eu un junior pe acest forum, dar va "urmaresc" de vreo jumatate de an. Nu am nici o treaba profesionala cu aviatia, ci doar un cetatean care adora zborul. In avion am fost doar pasager. Primul zbor a fost pe un avion de acrobatie, nu ma intrebati modelul, in anul 1987 la un miting aviatic. Am un verisor care a fost pilot la Tarom si mai participa si pe la mitinguri. Spun ca a fost pilot deoarece e iesit la pensie, intre noi fiind o diferenta de vreo 15 ani. Apoi in 1989 am facut doua plimbari Iasi-Bucuresti-Iasi cu AN-24 parca. De atunci a urmat o pauza mare.
Si acum ca sa fiu on-topic, abia anul trecut am avut o iesire cu avionul. Am fost impreuna cu toata familia, eu, sotia si cele doua fiice, la Roma, in vizita la cumnati. Biletele le-am achizitionat cu vreo 3 saptamani inainte si m-au costat 380 lei cu tot cu 2 bagaje de cala. Nu puteam rata aceasta ocazie. Chiar daca sunt iesean. M-a mai costat benzina inca vreo 250 lei, Iasi - Timisoara - Iasi. Masina am lasat-o la un prieten in Timisoara. Plecarea din Iasi a fost pe data de 25 dec. '08. Am plecat cu masina din Iasi pe la 9 dimineata iar la 9 seara eram la prieten acasa. Am dormit la acest prieten iar dimineata ne-a dus el la aeroport.
Cateva poze din masina in zona Petru Voda, intre Tg. Neamt si Poiana Teiului:
Un apus superb de soare:
Toate detalliile legate de check-in au decurs normal apoi am asteptat aproximativ o ora jumatate pana a venit Airbus-ul de la Roma. Imbarcarea a fost rapida. Nici nu ne-am asezat bine ca am si plecat.
In aeroport la Timisoara:
Cu ochii pe geam:
In apropierea FCO, se pregatea de aterizare:
Aeroportul Leonardo Da Vinci, Fiumicino, Rome:
Si zborul retur din data de 31 dec. '08:
Fiica mea cu ursul primit cadou la Roma. A fost frumos ca a pus ursul pe scaunul liber de langa ea si i-a pus si centura. de fiecare data cand trecea insotitorul de bord bufnea in ras.
In Timisoara, la apropiere:
Cam astea ar fi o parte din ele. Au fost foarte multe poze facute. Zborurile au fost foarte placute. Mi-a placut foarte mult Airbus-ul. Merge lin, zgomot mic. Mai ales ca eu fac comparatie cu AN-ul: bataia si scartaia din toate incheieturile, ziceai ca se dezmembreaza.
Acum si cateva filmulete: Timisoara-Rome - Take Off from Timisoara
Timisoara-Rome - Landing at Fiumicino
Runway at Fiumicino
Rome-Timisoara - Take Off from Fiumicino
Rome-Timisoara - Landing at Timisoara
Ce m-a distrat tare: engleza insotitorilor de bord. Se cunostea ca erau unguri. Si la dus si la intors aveau exact acelasi accent.
In afara de primele poze din aeroportul Timisoara care au fost facute cu telefonul meu, un Sony-Ericsson W660i, toate pozele, inclusiv filmarile, au fost facute cu un Canon PowerShot A470.
Iar ca final inca doua poze. Macheta si mousepad-ul cumparate din avion:
si din Vatican:
Ultima editare efectuata de catre mariusgmg in Joi 10 Dec 2009, 18:50, editata de 1 ori
Capt_Vio Fotograf
Numarul mesajelor : 1327 Varsta : 43 Localizare : Canada Data de inscriere : 04/01/2008
Subiect: Re: TSR - FCO, FCO - TSR cu Wizzair Joi 10 Dec 2009, 16:18
Bine ai venit pe Forum. Frumoase poze. Asteptam in continuare cat mai multe trip reports.
VIC Fotograf
Numarul mesajelor : 1128 Varsta : 33 Localizare : cluj-napoca Data de inscriere : 13/03/2008
Subiect: Re: TSR - FCO, FCO - TSR cu Wizzair Joi 10 Dec 2009, 17:06
foarte frumos trip report felicitari!! bun venit pe forum! tare de tot ursuletul
YR-SND Flight Level 300
Numarul mesajelor : 321 Varsta : 33 Localizare : Tmisoara Data de inscriere : 13/12/2008
Subiect: Re: TSR - FCO, FCO - TSR cu Wizzair Joi 10 Dec 2009, 18:36
Bun venit pe forum Frumos TR
mariusgmg Airport Level
Numarul mesajelor : 59 Varsta : 55 Localizare : Iasi Data de inscriere : 10/12/2009
Subiect: Re: TSR - FCO, FCO - TSR cu Wizzair Joi 10 Dec 2009, 18:45
Multumesc frumos! Pai am deja luate bilete in ianurie tot la Wizzair, tot catre Roma dar de la Cluj. Atunci ma voi duce doar cu tata. El e catolic iar pe 1 ianuarie e ziua lui de nastere si ii fac cadou o plimbare la Vatican. Sper sa savureze zborul pentru ca a facut in tineretile lui planorism. Il facea pe ascuns sa nu stie maica-sa. Dar s-a lasat atunci cand a aparut in ziarul local, al acelor timpuri, echipa de la aeroclubul Iasi, cu poze, iar maica-sa a vazut. A avut un scandal monstru si s-a lasat.
Alex_tm Moderator
Numarul mesajelor : 1835 Varsta : 35 Localizare : TIMISOARA - BANAT Data de inscriere : 15/01/2009
Subiect: Re: TSR - FCO, FCO - TSR cu Wizzair Joi 10 Dec 2009, 19:06
Welcome Marius, asteptam un TR si de la zborul acela.
Alex
mihairosioru Flight Level 200
Numarul mesajelor : 266 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/12/2007
Subiect: Re: TSR - FCO, FCO - TSR cu Wizzair Joi 10 Dec 2009, 21:35
Foarte frumos, multumim. Mi-a placut mult de tot cum l-ai prins pe malaezian decoland exact in dreptul vostru. Pacat ca ai taiat filmul decolarii de la FCO exact cand intrati in nori, as fi fost curios sa vad ce culori se vad imediat dupa iesire.
Ursul parea foarte multumit si relaxat.
Interesant ca ai ales sa zbori de la Timisoara, nu ar fi fost mai comod de la Bacau cu BlueAir sau de la Bucuresti?
mariusgmg Airport Level
Subiect: Re: TSR - FCO, FCO - TSR cu Wizzair Joi 10 Dec 2009, 22:12
A fost vorba de pret. 380 lei - 4 persoane dus-intors +2 bagaje cala dus-intors. Asa aveam si de la Iasi prin Carpatair. Dar m-ar fi durut tare buzunarul. Datorita distantei puteam sa am "probleme" la intors - Sa nu prin revelionul acasa. La 11.30 am plecat cu masina de la aeroport Timisoara iar la 23.20 am intrat in casa. Nu aveam cum sa stau mai mult la Roma ca trebuia sa fiu pe 1 ianuarie la serviciu. Acum, ca v-am descoperit, va dati seama ca incerc sa nu mai ratez nimic. Daca stiam, asta vara am fost la Paris, cu masina, la alti cumnati. Acestia stau intr-o localitate aflata oarecum pe culoarul de aterizare al CDG. Am vazut niste avioane... la altitudine mica, dar poze ioc. Am vazut chiar si 380-ul. Imens.
RazVanAir Flight Level 100
Numarul mesajelor : 122 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 04/06/2008
Subiect: Re: TSR - FCO, FCO - TSR cu Wizzair Vin 11 Dec 2009, 12:04
Ce m-a distrat la filmuletul "Landing at Timisoara" fiica ta spunand la aplauzele de la aterizare: " Ca la spectacol!" Tare faza . Frumos tripul, felicitari!
mariusgmg Airport Level
Subiect: Re: TSR - FCO, FCO - TSR cu Wizzair Dum 13 Dec 2009, 16:21
Multumesc inca o data. Imi place ca sa exemplific bine tot ce postez. Mai am un forum unde activez constant, pe clubopel.com, si acolo mai am diferite tutoriele, TR-uri si cam stiu ce inseamna forum, conditii, etc si chiar am citit regulamentul acestui forum. A mai fost o faza misto dupa imbarcarea in cursa FCO-TSR. Inainte de taxi pana la pista a vorbit unul din piloti. Prezentarea lor, multumirile ca am ales acea cursa, etc, a mai zis (intr-o engleza perfecta): Plecam de la Roma, temperatura este de +16 gr Celsius, iar acum o veste mai putin buna, mergem la Timisoara un sunt -8 gr Celsius.
Lery Flight Level 100
Numarul mesajelor : 100 Varsta : 29 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 15/11/2009
Subiect: Re: TSR - FCO, FCO - TSR cu Wizzair Dum 13 Dec 2009, 21:44
Frumos TR mariuse si bine ai venit. Superb la Roma am fost si eu acolo anu trecut insa cu masina.
mariusgmg Airport Level
Subiect: Re: TSR - FCO, FCO - TSR cu Wizzair Mier 16 Dec 2009, 22:26
Inca o data multumiri. La Roma ma voi duce la vara cu masina. Asta vara am fost cu masina la Paris. Am in plan sa ma duc la Paris cu avionul in perioada sarbatorilor de iarna de la anul. Oricum, anul viitor il incep bine, plec in ianuarie la Roma, tot cu Wizzair-ul, dar de la Cluj: 21 ian CLJ - FCO - W6 785 25 ian FCO - CLJ - W6 786 Deja caut un loc unde sa las masina.
mariusgmg Airport Level
Subiect: Re: TSR - FCO, FCO - TSR cu Wizzair Mier 23 Iun 2010, 11:11