ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?

In jos 
+4
hayabusa
Mengelaus
propellerdream
RoNIN_731
8 participanți
AutorMesaj
RoNIN_731
Membru activ
RoNIN_731

Numarul mesajelor : 449
Varsta : 46
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 28/12/2007

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? Empty
MesajSubiect: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyMar 22 Sept 2009, 22:44

Ok, am inteles ce-i framanta pe unii membri ai acestui forum: nu vor ca munca lor sa fie furata de altii si folosita in scop propriu. Am fost "martor" la incidentele in care aceste lucruri s-au intamplat si nu am fost de acord cu modalitatea de actionare a celor ce s-au folosit de un bun ce nu le apartinea, fara sa respecte nici cele mai elementare reguli, cele ale bunului simt.
De acord, dar daca vom proceda asa toti - aplicand watermark-uri de mari dimensiuni pe foto in locuri centrale - care va mai fi valoarea acestui forum? Care va fi valoarea acestor fotografii? Munca noastra va mai interesa pe cineva? Va mai dori cineva sa intre pe acest forum? Daca da, de ce? Ca pentru a vedea niste poze - unele de proasta calitate... - in care subiectul de-abia se distinge de sub un watermark imens nu prea cred ca ar fi tentat... Eu unul nu as fi. Probabil ca as intra o data de curiozitate, dar a doua oara in niciun caz.
Nu am fost de acord cu dimensiunile de 800x600 - am considerat ca o fotografie isi pierde astfel din valoare, deoarece detaliile sunt foarte importante. Am fost foarte dezamagit de inexplicabila comoditate a unor membri ai acestui forum care in loc sa beneficieze de niste fotografii la dimensiuni care sa le permita sa inteleaga ce este de inteles din fotografie, au ales ca ele sa fie micsorate pentru a nu scroll-ui prea mult, reducand astfel riscul de a se accidenta la degetele...
Acum "the next plague" este aplicarea de watermark-uri pentru a ne apara munca de cleptomanii internetului... Ma intreb si va intreb: oare ce se va mai intelege dintro fotografie de 800x600 pe care este aplicat un watermark cat carul direct pe subiect sau pe o buna parte din el???!... Intelegeti ce vreau sa spun?

Eu propun aceasta solutie de mijloc: fotografiilor "sensibile" - cum ar fi cele cu incidente - sa le fie aplicat watermark-ul, dar fara sa ne "batem joc" de fotografiile obisnuite, in care apare "Obositu'" sau mai stiu eu ce pasare banala... Haideti sa n-o dam in paranoia, nu cred ca toate fotografiile de pe acest forum sunt tinta ziaristilor nesatuli si nesimtiti! Ar insemna sa ne supraapreciem cras calitatile de fotografi...

Va astept opiniile. Intrun final, fiecare alege daca vrea watermark sau nu pe fotografiile lui. Eu aleg fara. Dar ganditi-va bine la viitorul acestui forum. Watermark-ul nu cred ca ne va ajuta sa devenim mai populari. Dimpotriva, doar o sa ne umpla frigiderele!
Sus In jos
http://www.aripi-argintii.ro
Vizitato
Vizitator

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? Empty
MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyMier 23 Sept 2009, 00:21

Alin asa cum ma sti eu nu sunt nici macar odata deacord si am ceva de comentat. As vrea sa intelegi ca este munca mea, este timpul meu, este durerea de picioare, de spate, de cap de ochi, este figrul rabdat si multe altele care ma obliga sa fiu egoist. Da vreau sa imi impart pozele cu voi dar nu vreau sa le impart cu alti cum ar fi TVR sau alti minunati care habar nu au ce inseamna Legea nr 8/1996 desi ar trebui sa fie o piatra de temelie in educatia unui ziarist. Mi se pare extrem de frustrant sa vad cum un nemernic foloseste timpul meu si nici macar nu are bunul simt sa puna conform legii Sursa, Autorul, si Locul unde se afla originalul......

Eu personal inclin pentru rezolutia de 800/600 deoarece incape in pagina si pe laptopurile cu ecran 15,4 inch cu rezolutie de 1200/800 , folosesc un laptop si sincer chiar daca am la soarece roti pentru toate directiile prefer sa nu ma uit pentru ca pur si simplu nu am nici macar odata perspectiva intregii perspective.
Spui poze sensibile? Eu spun ca indur destule pentru pozele care le fac incat sa imi permit sa consider toata munca mea sensibila.

Intrebi daca munca noastra va mai interesa pe cineva? Eu spun ca da deoarece si pe Airliners si pe JP se aplica watermark si ca prin minune pozele sunt vizionae de zeci de mii de oameni de ci da munca noastra va mai interesa oamenii deoarece intotdeauna in drujbele noastre va exista originalul fara watermark.

Personal voi oferi pozele mele oricui si mai voi bucura sa imi fie folosite dar asta doar cu conditia ca legea sa fie respectata.

Apropo sa sti ca o poza 800/600 este mai usor de prelucrat decat una 1024 si detaliile sunt mai bine definite, posibilitatea sa faci o poza buna din una soft vreste simtitor .......

In principiu eu asa vad lucrurile si asa consider ca este cel mai bine !!!!
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: A fi sau a nu fi "marcat cu apa"   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyMier 23 Sept 2009, 01:34

Ai deschis un subiect foarte sensibil din multe puncte de vedere. Stiu ce inseamna spottingul, aceasta pasiune care ne macina pe toti si ne-a adunat pe acest forum, creat de un om mai "nebun" decat noi toti la un loc. Insa am avut "onoarea" sa fac o singura zi spotting in tara la OTP- si mi-am jurat in acea zi sa nu mai ma intorc nici o data in acel loc. Pentru mine este poate mai simplu, fiind intr-un loc unde nu te haituiesc fortele de securitate, ci din contra chiar te ajuta daca le ceri acest lucru. A pune un "watermark" nu trebuie neaparat sa ai reduca in totalitate din valoare artistica, sau sentimentala a pozei. Exemple sunt destule, iar daca acesta este si conceput sub forma, sa zicem, acelor de la Anet sau JP, eu cred ca ar fi ok. Este frustrant sa vezi cum munca care tu o depui din pasiune, alti o terfelesc si o calca in picioare, iar pe deasupra mai este si insusita de unul sau altul fara a avea macar bunul simt sa iti ceara voie sau sa te mentioneze ca autor. Eu consider acest gest ca si furt intelectual si moral, un "viol" asupra mea. Iar exemple in ultimul timp avem din pacate cu duiumul, si din nefericire legea n Romania se aplica asa cum se aplica; adica spre zero. Eu unul nu voi pune acest watermark, si asta dintr-un motiv foarte simplu(sau ma rog mai multe)-inca nu am ajuns sa am poze de o asemenea calitate incat sa ma tem ca cineva candva le va utiliza fara sa imi ceara acordul. Un altul al fi ca in tara mea adoptiva asa ceva nu exista. Iti garantez ca a doua zi ai putea sa ai ceri daune morale destul de mari, iar astfel, nimeni nu se risca.
Solutia ramane insa, asa cum a zis cineva mai deunazi, crearea unui site, sau macar a unui forum pe care sa poti avea acces doar pe baza de invitatie. Si ca fapt divers, bine ar fi ca serverul sa nu fi in tara, ci undeva unde legile chiar functioneaza. Alta solutie, modul in care ne incarcam pozele: public sau private. Iar daca si atunci se mai ating cei din presa de ele cred ca se poate gasi acul potrivit pentru cojocul fiecaruia.
Dar...aceasta este doar o parere, nimic mai mult.
Sus In jos
propellerdream
Flight Level 400
Flight Level 400
propellerdream

Numarul mesajelor : 622
Varsta : 50
Data de inscriere : 19/07/2008

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyMier 23 Sept 2009, 01:46

Solutia este, cred, realizarea unui magazin virtual unde obtii drepturile asupra pozelor fara watermark doar daca platesti. indiferent cat. Fiecare membru isi stabileste o valoare pentru imagine si se poate implementa un sistem de plata online. E nevoie de bani sa facem asta. Dar ar rezolva extrem de multe probleme. Ar trebui sa fie exact ca la Getty si alte banci de imagini. Lucrurile astea sunt o rutina in lume. Haideti sa nu reinventam apa calda... Smile

Insa cred ca pana la nivelul ala majoritatea celor care activam pe acest forum avem extrem de mult de munca in a invata sa facem fotografie. Pana atunci, pericolul furtului este unul minor fiindca nu avem decat prea putine capodopere pe forum... Si sa nu uitam ca pe cei mai multi ne tine aici pasiunea pentru avioane si nu dorinta de castig. Tot la fel de adevarat e ca hotia e revoltatoare. Un sistem de shopping cart cu plata online ar rezolva problema asta in mod elegant. membrii ar putea vedea, pe baza unei parole, imaginile fara stampile. Cine nu are cont (de membru sau de cumparator, nu vede decat pozele cu watermark). Ar putea fi o solutie.
Sus In jos
http://www.propellerdream.ro
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyMier 23 Sept 2009, 08:34

E adevarat. Maroritatea dintre noi investesc multe atunci cand e vorba de spotting : investesc mult in aparatura , timp , combustibil , nervi cand intra in conflict cu cate un paznic , sufera de frig , ger , ploaie , soare , canicula. Unii ne-am trezit devreme sau am ramas pana tarziu la aeroport sa prindem un anume avion. Rezultatul acestor stradanii il reprezinta fotografiile care acasa sunt prelucrate cu programe de prelucrare. Oare sa intreb de licente pentru ele ? Mai bine nu. Atunci cand ne e furata cate o fotografie ne indignam foarte tare ar fi mai bine sa ne amintim si de aceste programe cu care prelucram fotografiile sa arate asa de bine.

Eu nu m-am indignat nici atunci cand un alt membru al forumului mi-a furat pozele cu Mi-8 urile de la Cluj si le-a repostat fara sa imi mentioneze numele lasand de inteles ca sunt ale lui. Furaciuni din astea se intampla si intre membrii forumului daramite cand e vorba de cei din exterior.

Nimeni nu s-a sesizat cu privire la foto mele sa ii fie sterse din post-ul respectivului.

Corect ai fi fost ca respectivului sa ii fie sters contul asa cum a patit wizzaircaptain aka fanairbus aka flyboeing.
Sus In jos
Mengelaus
Fotograf
Mengelaus

Numarul mesajelor : 4083
Varsta : 42
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 23/06/2008

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyMier 23 Sept 2009, 09:18

Pai Octavian, poate nimeni nu si-a dat seama. Da-ne mai multe detalii, cand/cum...
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyMier 23 Sept 2009, 10:21

propellerdream a scris:
Solutia este, cred, realizarea unui magazin virtual unde obtii drepturile asupra pozelor fara watermark doar daca platesti. indiferent cat. Fiecare membru isi stabileste o valoare pentru imagine si se poate implementa un sistem de plata online. E nevoie de bani sa facem asta. Dar ar rezolva extrem de multe probleme. Ar trebui sa fie exact ca la Getty si alte banci de imagini. Lucrurile astea sunt o rutina in lume. Haideti sa nu reinventam apa calda... Smile

Insa cred ca pana la nivelul ala majoritatea celor care activam pe acest forum avem extrem de mult de munca in a invata sa facem fotografie. Pana atunci, pericolul furtului este unul minor fiindca nu avem decat prea putine capodopere pe forum... Si sa nu uitam ca pe cei mai multi ne tine aici pasiunea pentru avioane si nu dorinta de castig. Tot la fel de adevarat e ca hotia e revoltatoare. Un sistem de shopping cart cu plata online ar rezolva problema asta in mod elegant. membrii ar putea vedea, pe baza unei parole, imaginile fara stampile. Cine nu are cont (de membru sau de cumparator, nu vede decat pozele cu watermark). Ar putea fi o solutie.

Sunt deja atat de multe cazuri in care pozele au fost rrefolosite fara acordul nostru incat deja sse poate considera o amenintare in primul rand asupra bunului simt. Exemple Tarom cu Dylan, TVR cu mine, Dylan, Ratus, Delu si mai era cineva Wiz_air_Captain si ar mai fi ce zice Octavian ( nu stiu si vreau sa stiu pentru ca stiu ce am de facut). Eu vreau sa castig de pe urma pozelor mele, vreau sa castig mandria de a imi vedea numele afisat undeva sa ma bucur ca munca mea este respectata asta vreau sa castig ( ar merge si ceva bani dar nu pot sa zic ca ii obligatoriu)
Sus In jos
hayabusa
Membru activ
hayabusa

Numarul mesajelor : 904
Varsta : 41
Localizare : Lost Haven - Oradea
Data de inscriere : 30/03/2008

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyMier 23 Sept 2009, 12:13

Heh, la fel au facut si c*rv*le din Oradea de la ziare cand a fost incidentul cu avionul lui Tiriac, si de atunci pe fotografiile care stiu clar ca prezinta interes public imi pun watermak-ul pe ele.

Legat de 800x600, am postat cand a fost iar discutii pe tema asta -> https://romanian-spotters.forumgratuit.ro/intrebari-raspunsuri-sugestii-si-anunturi-f15/sugestii-organizare-forum-t109-125.htm un admin care are acces la scriptul forumului trebuie doar sa introduca respectivele date acolo. (primul post de pe pg)
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyMier 23 Sept 2009, 12:58

Sebi , din cate stiu eu nu se poate introduce scriptul respectiv, parca asa imi aduc aminte ca s-a concluzionat atunci.....
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyMier 23 Sept 2009, 14:13

Foto postate de Griff cu Mi-8 sunt in fapt ale mele.
Subsemnatul cu postul din 4 iulie 2008 :
https://romanian-spotters.forumgratuit.ro/cluj-napoca-clj-lrcl-f21/aeroportul-cluj-napoca-2008-1-t36-425.htm
Griff cu postul din 24 noiembrie 2008:
https://romanian-spotters.forumgratuit.ro/aeronave-in-romania-f6/elicoptere-civile-militare-utilitare-2008-t74-475.htm

Nu sunt ele de calitate dar daca si astea se fura........ Sa vedem ce au de zis administratorii / moderatorii.
I-am scris la acel moment sa ii cer explicatii dar nu a catadicsit sa isi ceara scuze pt "gresala" in raspunsul pe care mi l-a dat si care suna similar raspunsului lui wizzaircaptain catre un forumist cum ca pozele se plimbau de undeva pe net de capul lor.
adevarul e ca pozele intradevar le-a gasit pe net (vroia sa spuna forum dar consecutiv ar fi recunoscut)

lol!

P.S. Daca atunci m-am simtit ciudat de data asta placerea e de partea mea.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyMier 23 Sept 2009, 18:22

Pe moment in postul respectiv am facut doua mentiuni prin care spun ale cui sunt pozele si ca au fost folosite fara acordul proprietarului de drept. Decizia cu privire la aceasta situatie urmeaza sa fie luata de catre Admini/Moderatori in cel mai scurt timp!!!!
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Soc   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyMier 23 Sept 2009, 21:42

Nu imi vine sa cred......altceva nu mai am nimic de zis Evil or Very Mad
Sus In jos
Griff
Moderator
Griff

Numarul mesajelor : 1400
Localizare : two steps from Hell
Data de inscriere : 27/09/2008

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyJoi 24 Sept 2009, 12:32

Octavian a scris:
Foto postate de Griff cu Mi-8 sunt in fapt ale mele.
Subsemnatul cu postul din 4 iulie 2008 :
https://romanian-spotters.forumgratuit.ro/cluj-napoca-clj-lrcl-f21/aeroportul-cluj-napoca-2008-1-t36-425.htm
Griff cu postul din 24 noiembrie 2008:
https://romanian-spotters.forumgratuit.ro/aeronave-in-romania-f6/elicoptere-civile-militare-utilitare-2008-t74-475.htm

Nu sunt ele de calitate dar daca si astea se fura........ Sa vedem ce au de zis administratorii / moderatorii.
I-am scris la acel moment sa ii cer explicatii dar nu a catadicsit sa isi ceara scuze pt "gresala" in raspunsul pe care mi l-a dat si care suna similar raspunsului lui wizzaircaptain catre un forumist cum ca pozele se plimbau de undeva pe net de capul lor.
adevarul e ca pozele intradevar le-a gasit pe net (vroia sa spuna forum dar consecutiv ar fi recunoscut)

lol!

P.S. Daca atunci m-am simtit ciudat de data asta placerea e de partea mea.

Eu le-am primit de la unul din pilotii care au zburat cu ele. Actualmente proaspat pensionar, fost coleg cu tatal meu. De furat, nu am furat nimic. Daca e vorba de acuze dintr-astea...nu mai am niciun fel de comentariu - defapt, am unul singur: plec inainte sa fiu dat afara sau sa mai fiu acuzat de furt. Eu-mi aduc aminte ca am primit un PM de la tine si ti-am raspuns si atunci ti-am spus ce am scris mai sus.
Sus In jos
electric
Membru activ
electric

Numarul mesajelor : 1166
Varsta : 50
Data de inscriere : 10/03/2008

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyJoi 24 Sept 2009, 13:44

daca se ajunge sa il acuzam pe griff, situatia e cam trista. Octavian, tu de unde ai pozele?

uite, eu am poze cu Doru Davidovici. Ce ar fi sa vina careva sa ma intrebe de unde le am? Le am copie/copie/copie... daca le pun pe forum... ale cui sunt/
Sus In jos
RATus
Administrator
RATus

Numarul mesajelor : 1497
Varsta : 40
Data de inscriere : 29/12/2007

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyJoi 24 Sept 2009, 14:25

Octavian ar trebui sa lasi orgoliul deoparte si sa procedezi profesional. Ti-ai zis of-ul la om pe PM si nu trebuie poluata zona cu discutii de astea.

Valoarea forumului depinde de multi factori, iar watermarkurile palesc in fata atitudinii generale. Atat timp cat nici macar membri nostri nu-s in stare sa-si rezolve diplomatic probleme normal ne raman optiuni de astea dramatice gen watermark etc...
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyJoi 24 Sept 2009, 15:30

Nu am dat niciunui pilot de pe MI-8 - urile respective fotografii iar faptul ca fotografiile din link-urile de mai sus sunt ale mele o demonstreaza fotografiile de mai jos a caror trasaturi generale sunt superpozabile celor de mai sus fapt ceea ce ma face sa revendic "paternitatea" acestora.
Mai mult am pe film foto negativele acestor fotografii. La vremea aceea aveam un Zenit TTL si un Skina pe film.
In pozele de mai jos ma puteti identifica usor pe mine sau pe tatal meu.

Daca folosesti foto care nu sunt ale tale trebuie mentionat asta. asa mi se pare rezonabil.

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? Mi-8_714

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? Mi-8_713

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? Mi-8_712

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? Mi-8_711

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? Mi-8_710

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? 21710

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? 15110

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? 14210

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? Mi-8_715

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? Mi-8_716

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? Mi-8_717

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? Mi-8_718

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? Mi-8_719

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? Mi-8_720

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? Mi-8_721

Oare o data postate pozele pe forum imi pierd dreptul de a fi propietarul lor ? Sau cum altfel decat prin filmele foto si/sau prin pastrarea unor poze nepostate de pe acelasi film foto as putea dovedi ca eu le-am facut ?

Nu vreau ca prin demersul meu ca Griff sa fie dat afara de pe forum DAR fotografiile trebuie sa imi fie mie atribuite nu altuia.
Sus In jos
RATus
Administrator
RATus

Numarul mesajelor : 1497
Varsta : 40
Data de inscriere : 29/12/2007

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyJoi 24 Sept 2009, 16:05

Octavian, ai ratat complet ce-am vrut sa spun, si mai mult ai intarit remarcile mele care acuza membri ca nu-s in stare sa se ocupe nici de ce-i in curtea lor...

de exemplu tu n-ar trebui sa plangi atata pentru poze si ar trebui sa vorbesti cu griff sa-l rogi sa scrie langa ele unde le-a postat ca-s pozele tale si cu asta basta. Si ar trebui sa intelegi ca circumstantele in care au aparut pozele nu au fost unele care sa profite de pe urma ta intentionat. Pe langa asta, poate problema care duce la imprastierea pozelor tale este chiar tendinta asta de a le atasa la orice discutie cu sau fara legatura cu ele... acuma ti-ai pus aci 6-7 poze care le poate lua oricine, si daca peste 1-2 ani ajung la vreun pilot si nu stie ca-s a tale, si le pune pe undeva ca sa discute de mi-8, a gresit asa mult? si totusi situatia asta ce legatura are cu furtul intentionat de poze care il face presa si tv?
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyJoi 24 Sept 2009, 16:10

Principalul lucru in discutie este faptul ca se iau poze de pe forum sau de pe site-uri.

Conteaza daca folosinta lor are sau nu un scop comercial atata verme cat se republica fara voia sau mentionarea autorului ? Sau in cazuri exceptionale solicitarea post factum a permisiunii ?

Atunci care mai este rolul watermark ului daca nu protectia aurorului in fata insusirii fotografiilor ?
Sus In jos
lrbc
Fotograf
lrbc

Numarul mesajelor : 1823
Varsta : 110
Localizare : Bacău
Data de inscriere : 08/05/2009

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyJoi 24 Sept 2009, 16:29

Nu m-am băgat până acum în discuţie, dar ideea de bază e bunul simţ. E mai frumos să ceri şi să obţii decât să iei şi să nu recunoşti. Credeţi că aş fi descoperit eu vreodată fotografia mea pe site-ul omului?
Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? Clipboard01-1
Dar lui i s-a părut mai normal să mă contacteze şi să mă întrebe decât să o ia de pe JP. Şi normal a fost să i-o trimit la o rezoluţie mai mare. Şi asta s-a întîmplat azi, în timp ce noi avem discuţia asta pe forum. E doar o problemă de civilizaţie şi bun simţ.
Sus In jos
Griff
Moderator
Griff

Numarul mesajelor : 1400
Localizare : two steps from Hell
Data de inscriere : 27/09/2008

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyJoi 24 Sept 2009, 16:34

@Octavian: Pana nu am primit atunci PM-ul sa-mi spui ca alea sint pozele tale, eu nu am stiut. Avind in vedere ca cel care mi le-a dat, a zburat pe acele Mi-8-uri am presupus ca sint ale lui. L-am intrebat daca e ok sa le postez pe un forum, a raspuns afirmativ si restul povestii il stiti.

Imi cer scuze ptr inconvenientul provocat si ca am devenit subiect de discutii.
Sus In jos
lrbc
Fotograf
lrbc

Numarul mesajelor : 1823
Varsta : 110
Localizare : Bacău
Data de inscriere : 08/05/2009

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? EmptyVin 25 Sept 2009, 07:28

Si finalizarea mail-ului de ieri
Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? Clipboard01-2
Raman la parerea ca e doar o chestiune de bun simt.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?   Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark? Empty

Sus In jos

Care mai este valoarea acestui forum daca toate fotografiile vor avea aplicat watermark?
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Buenos Aires, Trelew & El Calafate (AEP, REL, FTE)
» Idioti care vor (ne) conduc (nu este politica)
» Watermarking, semnatura
» Deva - Aerodromul "Constantin Manolache" (LRDV)
» Zona Photoshop

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: FORUM :: Organizare si functionare - Forum Organisation & Management :: Diverse-
Mergi direct la: