| Iberia Airlines (IB / IBE) | |
|
+7kampfmaschine cipi_TM Thomas Mengelaus Nic gabyioio gabi-737 11 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Vizitato Vizitator
| Subiect: Iberia Airlines (IB / IBE) Mar 23 Iun 2009, 10:26 | |
| Companie fondata in urma cu 80 de ani. Actualmente se pozitioneaza pe locul 1 in Spania si 4 pe plan mondial.Lider in transporturile pe ruta Europa-America de Sud Iata si cateva cifre: Flota 183 avioane Destinatii 113 in 43 de tari Media de zboruri zilnice 1000 Nr mediu de scaune/zi 123.000 Nr de pasag transportati in 2008 23 mil Incarcatura 243.213 tone Profit brut 5.450 mil eur Profit net 500mil eur Poate si ceva cifre despre fiecare tip de avion in parte....insa in viitor |
|
| |
gabi-737 Membru activ
Numarul mesajelor : 4453 Varsta : 47 Localizare : Oradea Data de inscriere : 26/12/2007
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Mar 23 Iun 2009, 18:07 | |
| Prima poza e cea mai faina, iar ultima e impresionanta, cu 20 de cozi Iberia Era mai bine daca lua-i mai putin din cer si mai mult din sol sa se vada bine sirul de avioane. Chiar sa fie locul 4 in lume...? sa fie peste AFR, DLH, BAW...sau gigantii americani aliati dupa criza? Locul 4 ca nr de destinatii, nr pax, nr de aeronave, profit...? | |
|
| |
gabyioio Airport Level
Numarul mesajelor : 31 Varsta : 34 Localizare : Targoviste Data de inscriere : 12/08/2009
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Mar 20 Oct 2009, 12:04 | |
| am si eu o intrebare(poate ca nu prea e la locul ei...):dintre iberia si wizz, ce ati alege pt un zbor catre barcelona? in conditiile in care la wizz e 130 euro, iar iberia 150. eu as opta pt iberia. ma simt mai in siguranta. poate ca nu am dreptate, dar iata parerea mea: chiar daca ambele au autorizatie de zbor, nu cred ca ambele sunt la fel de sigure. una e sa fie un taxi ce ruleaza aproape non-stop-ca wizz, si alta e sa fie o companie de linie ca iberia(mai ales ca opereaza cu tarom, si am mare incredere ine ei). multi nu sunt de aceeasi parere cu mine, asa ca astept, daca se poate, opinia voastra!
multumesc! | |
|
| |
Nic Administrator
Numarul mesajelor : 750 Varsta : 41 Localizare : München Data de inscriere : 24/12/2007
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Mar 20 Oct 2009, 12:11 | |
| Hai sa nu provocam o noua discutie pro si contra low-cost, mai ales in ceea ce priveste siguranta zborului. Alege tu singura cu ce vrei sa mergi. | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Mar 20 Oct 2009, 12:18 | |
| Eu nu mi-as face probleme in privinta sigurantei, as zbura cu oricare fara griji. Dar fiind preturile apropiate as alege Iberia din simplu motiv ca daca se anuleaza zborul ei sunt obligati sa ma rerouteze pe orice alta cale pentru a ma trimite la Barcelona. Si daca nu mai sunt zboruri, ma cazeaza si-mi dau transport pana la hotel si-mi dau bani de mancare, etc. Pe cand cei de la Wizz nu fac chestii de astea.
Ultima editare efectuata de catre Mengelaus in Mar 20 Oct 2009, 12:23, editata de 1 ori | |
|
| |
gabyioio Airport Level
Numarul mesajelor : 31 Varsta : 34 Localizare : Targoviste Data de inscriere : 12/08/2009
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Mar 20 Oct 2009, 12:20 | |
| am inteles si chiar nu vrea sa se inceapa o njoua discutie pro si contra. doar am cerut parerea personala a unor cunoscatori. multumesc pt raspuns! | |
|
| |
Thomas Membru activ
Numarul mesajelor : 913 Varsta : 59 Localizare : Göttingen Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Mar 20 Oct 2009, 12:57 | |
| - gabyioio a scris:
- am si eu o intrebare(poate ca nu prea e la locul ei...):dintre iberia si wizz, ce ati alege pt un zbor catre barcelona? in conditiile in care la wizz e 130 euro, iar iberia 150.
eu as opta pt iberia. ma simt mai in siguranta. poate ca nu am dreptate, dar iata parerea mea: chiar daca ambele au autorizatie de zbor, nu cred ca ambele sunt la fel de sigure. una e sa fie un taxi ce ruleaza aproape non-stop-ca wizz, si alta e sa fie o companie de linie ca iberia(mai ales ca opereaza cu tarom, si am mare incredere ine ei). multi nu sunt de aceeasi parere cu mine, asa ca astept, daca se poate, opinia voastra!
multumesc! 1.) Iberia nu zboara din România spre BCN direct ci doar via Madrid (cu schimbarea avionului deci) 2.) Daca este zbor direct, este vorba deci de un zbor cu operatorul low-cost Vueling (care a fuzionat cu Clickair) si cu care are Iberia un code-share 3.) Tarom si Iberia NU mai au code-share 4.) Argumentul lui Mengelaus este în consecinta singurul viabil Ca o completare: Vueling se aseamana destul de mult cu Wizz Air în ceea ce priveste: - vârsta companiei (2004) - tipul aeronavelor (Airbus 320) - numarul aeronavelor (17 Vueling vs 26 Wizz) - numarul de pasageri transportati istoric (~18 milioane) - utilizarea flotei (block-hours, adica numarul de ore în care aeronava e pe drum - spus mai simplist - peste 12/24) | |
|
| |
gabyioio Airport Level
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Mar 20 Oct 2009, 21:55 | |
| atunci tarom-ul nu are site-ul actualizat? la ei scrie ca iberia inca este partenera pt zborurile inspre si dinspre barcelona. dar nu stiam de escala... | |
|
| |
gabyioio Airport Level
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Mar 20 Oct 2009, 23:29 | |
| de pe iberia .com
'Code-sharing Agreements The Iberia Group offers flights to around a hundred destinations, plus nearly another 90 destinations in more than 30 countries under code-sharing arrangements with other airlines.
In Europe:
British Airways clickair CSA Finnair Lithuanian Airlines Malév Hunagrian Airlines Tarom Ukraine International Meridiana '
totusi, cand rezerv apare vueling. dar fara escala | |
|
| |
Thomas Membru activ
Numarul mesajelor : 913 Varsta : 59 Localizare : Göttingen Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Mier 21 Oct 2009, 10:59 | |
| Poate o mica confuzie: daca ar fi Iberia propriuzis ar fi cu escala, Vueling zboara direct.
Probabil site-ul nu este actualizat, pâna în primavara parca au avut code-share. Dar nici pe site-ul tarom si nici pe Iberia nu mai poti cumpara biletele respective. | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Mier 21 Oct 2009, 11:03 | |
| Inca sunt code-share pana la programul de iarna, adica 25 octombrie. Cel putin din punctul Taromului de vedere. | |
|
| |
gabyioio Airport Level
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Mier 21 Oct 2009, 11:06 | |
| am inteles. am vazut ca nu se pot cumpara biletele respective si ca vueling opereaza, dar nu intelegeam de ce inca mai apare code-share cu tarom | |
|
| |
cipi_TM Membru activ
Numarul mesajelor : 1409 Varsta : 43 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 04/10/2008
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Joi 03 Iun 2010, 09:18 | |
| Titlu: Iberia Urges Union Accord For Low-Cost Carrier Sursa: http://news.airwise.com/story/view/1275481915.html Autor: Reuters Data: 02.06.2010 - Citat :
- Iberia Urges Union Accord For Low-Cost Carrier
Spain's Iberia wants an agreement with unions on a new short-medium range airline before summer, its chairman said, as the loss-making carrier seeks new strategies to ensure its viability in the damaged air industry.
Iberia announced plans to create a Madrid-based, low-cost network to feed its growing long-haul business last October as part of its 2012 strategic plan, but unions have met the move with scepticism.
"We want consensus with the unions, but it must be clear that our short-medium range model has to change, without a doubt," Iberia's chairman Antonio Vazquez told reporters.
"It's not just about cost-cutting," he added.
Airlines posted record losses in 2009, but industry association IATA has said demand for business and first class seats had picked up in the first quarter, while economy travel recovered to pre-crisis levels.
"We're on the right track now, but there's still a long road ahead," Vazquez said ahead of a shareholders meeting.
Iberia's merger with British Airways, also conceived to cut costs and improve competitiveness, is still on track for completion before year-end.
"If everything goes as planned the merger will take place in November," Vazquez said.
He said he also expected a commercial alliance with BA and American Airlines to be approved by the US Department of Transportation and the EU by this summer. | |
|
| |
cipi_TM Membru activ
Numarul mesajelor : 1409 Varsta : 43 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 04/10/2008
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Mar 08 Iun 2010, 08:53 | |
| Titlu: Iberia Buys Five Airbus A320s Then Sells To BA Sursa: http://news.airwise.com/story/view/1275660844.html Autor: Reuters Data: 04.06.2010 - Citat :
- Iberia Buys Five Airbus A320s Then Sells To BA
Spain's Iberia has exercised an option to buy five planes and sold them to British Airways, a spokeswoman for the Spanish flag carrier said, in a sign that the merger partners are moving ever closer.
"The two had said that this was one of the areas where they could generate synergies," an analyst in Spain said.
BA and Iberia are hoping for around EUR€400 million of annual synergies from their tie-up, which is due to be completed by the end of the year.
A report in Spain's Expansion newspaper said the five Airbus A320 planes had a list price of about USD$300 million.
The planes originally formed part of Iberia's biggest ever fleet replacement deal, signed in 2005 with Airbus for 30 acquisitions and 49 options on aircraft for delivery to 2011.
British Airways declined to comment. | |
|
| |
kampfmaschine Moderator
Numarul mesajelor : 1927 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 09/01/2010
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Vin 29 Oct 2010, 14:49 | |
| Titlu: Compania aeriana Iberia a afisat un profit de 53 mil.euro in primele noua luni Sursa: dailybusiness Autor: *** Data: 29.10.2010 - Citat :
- Compania aeriana spaniola Iberia a afisat un profit de 53 milioane de euro pentru primele noua luni ale acestui an, dupa ce anul trecut, pentru acelasi interval, avea pierderi de 182 milioane de euro.
In trimestrul al treilea compania a inregistrat un profit de 74 milioane de euro, fata de pierderi de 16 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Bloomberg
| |
|
| |
kampfmaschine Moderator
Numarul mesajelor : 1927 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 09/01/2010
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Lun 13 Dec 2010, 14:25 | |
| Se pare ca Iberia va lansa in viitorul mai mult sau mai putin apropiat o companie low cost : Ibexpress care va avea in dotare A320 | |
|
| |
mihai Flight Level 100
Numarul mesajelor : 178 Varsta : 52 Data de inscriere : 09/03/2009
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Lun 21 Mar 2011, 17:41 | |
| Iberia Maintenance impreuna cu Airbus Military au reusit sa transforme un avion Airbus A 330-200, care apartine Fortelor Aeriene Saudite, din avion de pasageri in avion cisterna de tip MRTT, pentru alimentarea in aer cu combustibil. Conform comunicatului de presa al companiei Iberia pentru aceasta transformare s-au inregistrat 140.000 ore de munca, s-au modificat 5500 de componente din care 2000 la structura, s-au mai instalat 58.5 km de cablu electric aditional , 1 km de cablu coaxial si 1 km de fibra optica.
De asemenea, in comunicatul de presa se face si o prezentare a ceea ce a facut si face in continuare Iberia Maintenance. Comunicatul de presa poate fi citit la adresa de mai jos
http://grupo.iberia.com/portal/site/grupoiberia/menuitem.5d6eca7f0ce74dddf54c0f10d21061ca?id_noticia=257a6b2b34ebe210VgnVCM200000940216ac____
dar si aici
http://megustavolar.iberia.com/2011/03/iberia-transforma-un-avion-de-pasajeros-en-avion-cisterna/
PS. Imi cer scuze dar nu stiu cum se posteaza acel citat...
| |
|
| |
kampfmaschine Moderator
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Vin 07 Oct 2011, 19:32 | |
| Titlu: IAG approves 2012 launch for Iberia Express Sursa: http://www.flightglobal.com/news/articles/iag-approves-2012-launch-for-iberia-express-363017/ Autor: Max Kingsley-Jones Data: 06/10/2011 - Citat :
- Iberia's new subsidiary Iberia Express has been given the go-ahead by the board of parent International Airlines Group to launch operations next summer.
The new division will operate part of Iberia's short and medium haul network from a base at Madrid Barajas using a fleet of Airbus A320s in a two-class, business/economy configuration. It will serve point-to-point markets as well as providing transfer feed onto Iberia's long-haul network.
"The subsidiary will offer competitive fares from Madrid and is being established to compete effectively in the Spanish domestic and European market," said IAG. "Over time it will look to develop new markets and destinations and strengthen the Madrid hub, creating new jobs for the Spanish economy."
The subsidiary will launch with an initial fleet of four A320s, growing to 13 aircraft by the end of 2012 - all sourced from Iberia.
"Iberia Express will have lower operating costs than Iberia's loss-making short and medium haul business," said IAG.
This will be achieved by recruiting staff to the airline "at market rates" and having "improved aircraft utilisation", it added. Initially, maintenance and ground handling has been awarded to Iberia.
"The creation of Iberia Express will not change the terms and conditions of existing Iberia employees or Iberia's existing relationships with Vueling and Air Nostrum," said IAG.
| |
|
| |
MogaViorel-FL350 Airport Level
Numarul mesajelor : 66 Varsta : 30 Localizare : Madrid (MAD/LEMD) Data de inscriere : 15/09/2011
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Vin 07 Oct 2011, 20:46 | |
| Se va duce IB la.... ii va papa BAW. Pacat dar macar ramane AEA | |
|
| |
mihai Flight Level 100
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Joi 08 Mar 2012, 14:46 | |
| - MogaViorel-FL350 a scris:
- Se va duce IB la.... ii va papa BAW. Pacat dar macar ramane AEA
Da, asa se pare...Se pare ca AMR-ul a inceput... De ceva timp si mai ales in ultima saptamana, urmaresc atat in presa locala cat si pe internet framantarile din interiorul companiei Iberia. Framantarile au loc atat la nivelul pilotilor cat si al personalului tehnic. Deja STAVLA, sindicatul insotitorilor de bord, a comunicat cele 6 zile de greva...16, 19, 23, 25, 26 si 30 martie 2012 dar si pentru lunile urmatoare. Din pacate, momentan timpul nu-mi permite sa traduc ceea ce se petrece in acest momente cu Iberia. Nu promit nimic dar poate ceva in week-end... Iberia Express, care deja a si vopsit primul avion va fi cea care, se pare, ii va locul. Se doreste a fi o companie low cost dar sa nu credem pana nu vedem... Mai jos cateva poze de la marsul sindicalistilor SEPLA - sindicatul pilotilor - si STAVLA din data de 29.02.2012 http://www.flickr.com/photos/aviaciondigital/sets/72157629489092221/show/ Promit sa revin cat mai curand, cu amanunte. | |
|
| |
mihai Flight Level 100
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Dum 11 Mar 2012, 10:31 | |
| Asa cum am promis, revin cu amanunte legate de ceea ce se intampla la / cu Iberia. In presa locala si pe internet stirile vin un dupa alta si imi cer scuze dar nu reusesc sa tin pasul cu ele, privind si o mica traducere a articolelor. De aceea, am sa fac un mic rezumat al ultimelor noutati.
SEPLA, sindicatul pilotilor Iberia, a anuntat ca va face 24 de zile de greva in urmatoarele 3 luni deoarece "refuzul companiei de a negocia" se mentine. SEPLA acuza Iberia de menţinerea unei atitudini de "respingere radicală la oricare din propunerile sale" şi să menţină crearea de noi filiale Iberia Express iar dupa calculele sale aceasta va însemna distrugerea a 8.000 de locuri de muncă, în urma transferului a 40 de aeronave de la compania aeriana Iberia la nou creata companie low-cost. SEPLA spune ca prin propunerea planurilor sale se va face o economie de 300 milioane euro fata de cei 90 milioane de euro ai Iberiei si ca acesti bani vor veni din reducerea cu 50 % a costurilor de operare, reducerea salariilor cu pana la 50 %, cresterea productivitatii muncii si creearea de noi locuri de munca.
Iberia nu a rapuns celor de la SEPLA si a anuntat saptamana trecuta ca fiecare zi de greva va costa 3 milioane de euro si ca pana in prezent suma se ridica la 36 milioane de euro pentru cele 12 zile de greva din decembrie 2011.
De asemenea, STAVLA sindicatul insotitorilor de bord, a anuntat aceleasi zile de greva cu SEPLA. Greva va avea loc si in zilele Saptamanii Sfante, pe 8 aprilie este Pastele Catolic dar si pe data de 2 mai cand are loc o mare sarbatoare in Madrid.
Zilele de greva sunt :
Martie : 16, 19, 23, 25, 26 si 30
Aprilie : 2, 4, 9, 13, 16, 20, 23, 27 si 30
Mai : 2, 4, 7, 11, 14, 18, 21, 25 si 28
In acest razboi sindicat - companie, saptamana trecuta Iberia a concediat cativa piloti doarece acestia au refuzat asigurarea unui minim de servicii prevazute de Ministerul Muncii pe durata grevelor SEPLA fata de creearea Iberia Express.
Pe scurt, cam aceasta este situatia si voi incerca sa va tin la curent.
| |
|
| |
mihai Flight Level 100
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Mar 13 Mar 2012, 21:59 | |
| - mihai a scris:
- Zilele de greva sunt :
Martie : 16, 19, 23, 25, 26 si 30
Aprilie : 2, 4, 9, 13, 16, 20, 23, 27 si 30
Mai : 2, 4, 7, 11, 14, 18, 21, 25 si 28
Pe scurt, cam aceasta este situatia si voi incerca sa va tin la curent. Sper ca nu va plictisesc sau enervez cu stiri despre Iberia...dar astazi 13.03.2012, SEPLA, STAVLA, CTA - un sindicat al muncitorilor ( trabajadores ), CNT - confederatia nationala a muncii, au hotarat sa anuleze cele 24 de zile de greva, anuntate pentru lunile de mai sus. Decizia a venit dupa negocierile cu Ministerul Muncii si Agentia de Ocupare a Fortei de Munca si Securitate Sociala. In cursul zilei de maine voi reveni cu amanunte... | |
|
| |
cipi_TM Membru activ
| Subiect: Grevă a piloţilor companiei aeriene Iberia: 127 de zboruri anulate Lun 09 Apr 2012, 10:28 | |
| Titlu: Grevă a piloţilor companiei aeriene Iberia: 127 de zboruri anulate Sursa: http://www.adevarul.ro/international/Greva_a_pilotilor_companiei_aeriene_Iberia-_127_de_zboruri_anulate_0_679132128.html Autor: V.M Data: 09.04.2012 - Citat :
- Grevă a piloţilor companiei aeriene Iberia: 127 de zboruri anulate
Angajaţii Iberia nu sunt de acord cu lansarea unei filialei low cost deorece ar însemna ca 8.000 de oameni să fie concediaţi
O nouă grevă a piloţilor companiei aeriene Iberia a dus la anularea a cel puţin 127 de zboruri luni, din care 54 interne
Cele mai afectate destinaţii sunt Madrid- Barcelona, dar şi cursele spre Europa, în special spre Paris, Bruxelles şi Geneva. Sunt anulate şi nouă curse transatlantice, spre New York, Miami, Mexico City, Sao Paulo, Buenos Aires.
Motivul invocat pentru această nouă întrerupere a activităţii este lansarea filialei low cost Iberia Express, al cărui prim zbor a avut loc pe 25 martie. Sindicatul acestora SEPLA a anunţat încă de săptămâna trecută că piloţii Iberia vor fi în grevă în perioada 9 aprilie-20 iulie.
Sindicatul piloţilor susţine că lansarea filialei low-cost va distruge 8.000 de locuri de muncă.
Iberia, care aparţine International Airlines Group (IAG), după fuziunea din ianuarie 2011 cu British Airways, are circa 20.000 de salariaţi, respectiv 1.500 de piloţi, 3.500 de membri ai personalului de bord şi 15.000 de persoane care lucrează la sol. | |
|
| |
kampfmaschine Moderator
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Vin 18 Oct 2013, 16:21 | |
| New livery :
http://www.presstur.com/gallery_upload/WBObject_14707_Iberia-nova-imagem.jpg | |
|
| |
valavia Administrator
Numarul mesajelor : 2881 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 18/08/2008
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) Vin 18 Oct 2013, 17:39 | |
| Faina emblema de pe costume, insigne, spatarele scaunelor etc dar livery-ul e mult sub cel existent... | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Iberia Airlines (IB / IBE) | |
| |
|
| |
| Iberia Airlines (IB / IBE) | |
|