| Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala | |
|
+9arianne metalactual crokodilu Mengelaus CalinCLJ Nic vasi RwO Lyvyoo 13 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Lyvyoo Airport Level
Numarul mesajelor : 53 Data de inscriere : 17/04/2008
| Subiect: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Mar 19 Mai 2009, 00:44 | |
| Hello, Tocmai am primit un email de la Wizz! Pe scurt adio 20kg la cala, limitati-va la 15kg! Scrie si de bagajele de mana ca vor fi restrictionate insa fara precizari suplimentare!
Stimate Client,
Începând cu 21 mai 2009, Wizz Air introduce schimbări importante în ceea ce priveşte regulile aplicabile în cazul bagajelor: Greutatea totală permisă pentru toate bagajele de cală combinate va fi redusă de la 20 Kg la 15 kg pentru toate noile rezervări efectuate.
Taxa pentru exces de bagaje încasată la aeroport va creşte de la 10 EUR la 15 EUR per kilogram suplimentar al bagajelor de cală pentru toţi clienţii.
Pentru dumneavoastră în calitate de client care a făcut rezervarea înainte de 21 mai, limita de 20 kg va rămâne neschimbată.
Taxa de bagaj rămâne de 10 EUR per bagaj la wizair.com sau la Centrul telefonic şi de 20 EUR per bagaj la aeroport. Acum, cu noul „serviciu de adăugare” oferit de Wizz Air, este posibil să adăugaţi la rezervarea dvs. existentă bagaje de cală adiţionale şi să suplimentaţi greutatea bagajelor în exces prin intermediul site-ului wizzair.com. Puteţi face acest lucru şi contactând Centrul telefonic. De asemenea, puteţi adăuga servicii turistice suplimentare la rezervarea dvs. iniţială, cum ar fi ambarcare prioritară şi locuri prevăzute cu condiţii sporite de confort la un tarif mai mic decât cel practicat la aeroport. „Modulul serviciului de adăugare” poate fi accesat folosind opţiunea „modifică această rezervare” disponibilă la wizzair.com.
De asemenea, Wizz Air va impune reguli mai stricte la aeroport în ceea ce priveşte restricţiile legate de bagajele de mână.
Cu introducerea noului serviciu de adăugare al Wizz Air, este nu numai uşor să cumpăraţi servicii suplimentare pentru o rezervarea existentă, ci şi mult mai ieftin decât să faceţi acest lucru la aeroport! | |
|
| |
RwO Membru activ
Numarul mesajelor : 767 Varsta : 41 Localizare : Constanta Data de inscriere : 11/03/2008
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Mar 19 Mai 2009, 09:21 | |
| in legatura cu bagajele de mana, probabil ca vor fi mai stricti, si vor tine cont exact de dimensiunile maxime prevazute, cat si de greutate. Am vazut in avion, ditamai gentile, care in mod sifur depaseau dimensiunile maxime, si probabil si greutatea. Chiar si eu am zburat cu un rucsac , ceva mai mare decat standardul, dar care nu avea decat 8 kg. Totusi domnisoara de la check-in m-a pus sa il cantaresc, ca sa fie sigura:) | |
|
| |
vasi Flight Level 100
Numarul mesajelor : 116 Varsta : 43 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 08/05/2009
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Mar 19 Mai 2009, 13:59 | |
| Nu mi se pare rea ideea. Daca ai de zburat cu sotia de exemplu, te limita pana acum la 1 bagaj de cala de 20 kg si daca depaseai plateai mult. Acum, cu 2 bagaje a 15 kg iesi mai ieftin. | |
|
| |
Nic Administrator
Numarul mesajelor : 750 Varsta : 41 Localizare : München Data de inscriere : 24/12/2007
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Mar 19 Mai 2009, 14:01 | |
| - vasi a scris:
- Acum, cu 2 bagaje a 15 kg iesi mai ieftin.
Limita de 15 kg este valabila indiferent daca ai 1, 2 sau 3 bagaje. Ele impreuna, cumulat, trebuie sa aiba greutatea de 15 kg. | |
|
| |
CalinCLJ Membru activ
Numarul mesajelor : 1031 Varsta : 62 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 15/10/2008
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Mar 19 Mai 2009, 14:29 | |
| - Nic a scris:
- vasi a scris:
- Acum, cu 2 bagaje a 15 kg iesi mai ieftin.
Limita de 15 kg este valabila indiferent daca ai 1, 2 sau 3 bagaje. Ele impreuna, cumulat, trebuie sa aiba greutatea de 15 kg. Nic , Vasi spune altceva : inainte zburai 2 pers cu un bagaj de 20 kg (inregistrat pe numele uni pasager) -care era 25 la cantarire , SI PLATEAI 1X42 (bagajul) + 5X42(overweight) = 252 RON. Vasi spune ca acuma platesti 2 bagaje de 15 kg (inregistrezi cate unul pe fiec pasager) , adica 42x2 = 84 RON . Asta cred ca spunea vasi. Si e ok , daca sunt 2 persoane. | |
|
| |
vasi Flight Level 100
Numarul mesajelor : 116 Varsta : 43 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 08/05/2009
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Mar 19 Mai 2009, 14:38 | |
| exact. multumesc de explicatiile facute in numele meu. cand am scris mesajul anterior, eram pe o terasa si scriam pe mobil.. asa ca nu am prea avut vreme sa detaliez. | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: bagaje de cala ??? Vin 19 Iun 2009, 12:16 | |
| Buna sper din suflet sa ma poate ajuta cineva ca nu mai inteleg nimic In data de 30 aprilie am facut rezervare pt 2 persoana la wizzair pt Luton, dar am platit abia pe data de 04 mai pt ca bancile au fost inchise. Am rezervat cate 2 bagaje de fiecare persoana. Pana la urma eu cate kg pot lua pt fiecare bagaj de persoana ??? Stiti cumva unde ma pot informa? unde pot suna ? Multumesc |
|
| |
vasi Flight Level 100
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Vin 19 Iun 2009, 12:18 | |
| cred ca singurii care te pot lamuri sunt cei de la wizz
România: 0903 760 100 tarif 0,6 euro/minut - de pe site-ul lor am luat numarul asta | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Vin 19 Iun 2009, 12:47 | |
| Pai cum ai facut rezervare si ai platit dupa cateva zile?Eu stiam ca in momentul in care faci rezervarea platesti.Sau merge altfel treaba acum? | |
|
| |
crokodilu Membru activ
Numarul mesajelor : 625 Varsta : 47 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 19/11/2008
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Vin 19 Iun 2009, 12:49 | |
| Am si eu o nelamurire legata de bagaje: care e problema, dece se streseaza asa de mult companiile cu privire la dimensiune/greutate? Adica 1 kg in plus conteaza asa de mult fata de greutatea totala a avionului? Sau e chestia de manevrare de la intrare in aeroport si pana la avion? Sau pur si simplu vor sa mai castige un euro, doi de la clienti? | |
|
| |
metalactual Membru activ
Numarul mesajelor : 538 Varsta : 56 Localizare : Buc. Data de inscriere : 19/02/2008
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Vin 19 Iun 2009, 12:49 | |
| - ana a scris:
- Buna sper din suflet sa ma poate ajuta cineva ca nu mai inteleg nimic
In data de 30 aprilie am facut rezervare pt 2 persoana la wizzair pt Luton, dar am platit abia pe data de 04 mai pt ca bancile au fost inchise. Am rezervat cate 2 bagaje de fiecare persoana. Pana la urma eu cate kg pot lua pt fiecare bagaj de persoana ??? Stiti cumva unde ma pot informa? unde pot suna ? Multumesc Uite ce spune "comunicatul": Pentru dumneavoastră în calitate de client care a făcut rezervarea înainte de 21 mai, limita de 20 kg va rămâne neschimbată.Nu ai probleme, pentru ca ai rezervat si platit inainte de 21 Mai 2009. Mergi linistita cu 20 kg bagaj de cala. Nasoala treaba asta cu 15 kg vs 20 kg. Pai numai valiza goala cantareste aprox. 5 kg. Mai ramane sa pui 10 kg. Inainte, la drumuri scurte, cateva zile, inghesuiam intr-un singur bagaj toalele pt. 2 pers. Acum, la revedere ! Si preturile devin din ce in ce mai "nesimtite". - Mengelaus a scris:
- Pai cum ai facut rezervare si ai platit dupa cateva zile?Eu stiam ca in momentul in care faci rezervarea platesti.Sau merge altfel treaba acum?
Pai a platit la banca, prin OP, nu on-line cu un card bancar.
Ultima editare efectuata de catre Mengelaus in Vin 19 Iun 2009, 13:03, editata de 1 ori (Motiv : Unit posturi consecutive.) | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Vin 19 Iun 2009, 13:05 | |
| Merci, mai greu cu ganditul la ora asta se pare:)
Crokodilu, eu cred ca e vorba de reducerea greutatii pe care o are avionul.Greutate mai putina, consum de combustibil mai putin.Pe un singur avion nu e mare lucru.Dar daca calculezi la 50 de avioane pe un an... | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: 20 kg de persoana sau de bagaj ? Vin 19 Iun 2009, 19:17 | |
| da am platit prin OTP bank, n-am stiut ca din 21 mai a intrat in vigoar, eu doar citisem de luna mai. si totusi 20 de kg de bagaj sau de persoana, eu rezervarea am facut-o ci 2 bagaje de persoana, pt ca vrem sa mergem acolo pt o perioada de cel putin un an. |
|
| |
vasi Flight Level 100
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Vin 19 Iun 2009, 21:52 | |
| daca pt doua ai rezervat si ai platit, doua poti duce. cel putin asa zice logica mea. care cred ca de data asta cel putin coincide cu a celor de la wizz (nu ca altadata nu ar fi coincis) | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Vin 19 Iun 2009, 22:24 | |
| Asta serios mi sa pare o prostie. Ce e 5 kilograme pentru un avion? Bine, in avion sunt 160 persoane (A320) dar e exagerat, in plus, 10 pe kilogram in plus... o persoana care trebe sa duca, de exemplu, haine pentru altcineva plus hainele personale, plateste 2 bilete de avion.... si toate astea sa aiva mai mult loc in cala pentru alte produse care transporta. |
|
| |
Mengelaus Fotograf
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Vin 19 Iun 2009, 22:47 | |
| Moga Viorel nu inteleg ce vrei sa spui.Jur! Ce inseamna asta?
"....... si toate astea sa aiva mai mult loc in cala pentru alte produse care transporta...."
Cum adica daca duce haine pentru altcineva(nu stiu de ce ar duce dar in fine) trebuie sa plateasca doua bagaje? | |
|
| |
arianne Moderator
Numarul mesajelor : 2730 Varsta : 32 Localizare : EBBR/LFBO/LROP Data de inscriere : 03/08/2008
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Vin 19 Iun 2009, 23:02 | |
| Eu am inteles. Omul zice ca e prostesc ca jumatate din pretul total al biletului sa fie pentru bagaje si ca (virgula) companiile au politica asta pentru a face loc in cala pentru alte produse pe care vor sa le transporte. N-ai dreptate! Nu au politica asta pentru ce ai zis tu, ci pentru ca fiecare gram de bagaj urcat la FL360 arde cativa mililitri de combustibil. Daca eu vreau sa-mi iau masa de ping-pong cu avionul (exagerez..), platesc eu pentru combustibilul pe care il consuma, nu compania. De aia toate companiile incearca sa-si "usureze" avioanele pe cat posibil. Iar in situatia in care ne aflam dpdv al incalzirii globale si combustibilii fosili care sunt pe terminate... trebuie sa economisim nu?... | |
|
| |
CalinCLJ Membru activ
Numarul mesajelor : 1031 Varsta : 62 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 15/10/2008
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Sam 20 Iun 2009, 00:27 | |
| Ana :
Limita maxima a TUTUROR bagajelor de cala a unei persoane este de 20 kg (sau 15 kg dupa 21 mai). Asadar , tu poti avea doua bagaje de cala / persoana (daca asa ai rezervat) , care insumate sa aiba 20 de kg. Daca depasesti , platesti in plus. Limita maxima acceptata / persoana (cu depasire cu tot) este 32 kg.
Daca sti ca depasesti cele 20 de kg , pana cu 4 ore inainte de zbor poti intra pe rezervarea ta si sa platesti depasiri (0-5 , 5-10 kg , etc). E mult mai ieftin asa decat sa platesti depasirea in aeroport la check-in).
Sper ca acuma ti-e clar.
Drum bun ! | |
|
| |
wizzair7 Flight Level 100
Numarul mesajelor : 114 Varsta : 26 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 16/05/2009
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Sam 20 Iun 2009, 09:51 | |
| Na bn pe mine nu ma infuenteaza cazul asta pt ca mie imi ajunge un bagaj de mana de 10 kg!dar cand am venit inapoi de la Dortmund am avut bagaj de mana grasan si era 10.2 kg si tot m-a lasat domnul de la check-in!dar ganditiva eu am putut sa pachetez 4 pantofi in geanta mea si mai aveam loc...cu o alta geanta pt cam calatorit doi!eu zic ca si in bagaj de mana inchpa totul (desigur inghesuit)dar daca ai mai mult cu 2-3 g atuncea te mai lasa! | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Sam 20 Iun 2009, 11:30 | |
| - arianne a scris:
- Eu am inteles. Omul zice ca e prostesc ca jumatate din pretul total al biletului sa fie pentru bagaje si ca (virgula) companiile au politica asta pentru a face loc in cala pentru alte produse pe care vor sa le transporte.
N-ai dreptate! Adica, spus pe romaneste sa faca bisnita??Ar fi o treaba si asta. p.s Am inteles ce vrea sa spunacu prima parte, dar oricat incerc nu reusesc sa inteleg de ce fiecare frantura de gand care iti trece prin cap trebuie transpusa in cuvinte pe un forum sau altul. | |
|
| |
hayabusa Membru activ
Numarul mesajelor : 904 Varsta : 41 Localizare : Lost Haven - Oradea Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Sam 20 Iun 2009, 14:23 | |
| Este o aberatie in orice caz si limitarea asta de 15kg. Da, ei se gandesc ca daca limiteaza asa 5kg de bagaj/persoana, vor economisi mai mult combustil. DAR! Un pasager are 185kg si un bagaj de 15kg la el, plateste 1bilet, daca vine altul care are 70kg si bagaj de 15kg, plateste tot un bilet. Unde e logica ca primul pasager sa faca avionul mai greu cu 200kg, iar al 2lea doar cu 85kg? Avionul tot va consuma mai mult sa il duca pe McDonalds acasa! | |
|
| |
arianne Moderator
Numarul mesajelor : 2730 Varsta : 32 Localizare : EBBR/LFBO/LROP Data de inscriere : 03/08/2008
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Sam 20 Iun 2009, 14:33 | |
| | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Sam 20 Iun 2009, 15:16 | |
| - arianne a scris:
- Pai aici intervin problemele de natura etica; este corect sa taxezi grasimea, asta fiind o forma de discriminare? Dar cu siguranta se va trece si peste aceste probleme mai devreme sau mai tarziu, in US cateva companii deja au facut-o daca nu ma insel.
Da, chiar ieri am citit, US Airways a fost prima parca, si obliga pasageri mai "mari" sa cumpere 2 bilete de avion, deci 2 scaune. Asta nu e logic. Cumperi 2 bilete de avion, dar maneru si centura tot pentru un loc sunt. E ceva absurd. |
|
| |
metalactual Membru activ
Numarul mesajelor : 538 Varsta : 56 Localizare : Buc. Data de inscriere : 19/02/2008
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Mar 21 Iul 2009, 20:07 | |
| Stie cineva daca acest mesaj exista undeva in mod oficial ?? Eu nu am gasit pe site-ul Wizz...rog un link. Stiu ca s-a primit pe e-mail, dar nu-l mai gasesc....
Stimate Client,
Începând cu 21 mai 2009, Wizz Air introduce schimbări importante în ceea ce priveşte regulile aplicabile în cazul bagajelor: Greutatea totală permisă pentru toate bagajele de cală combinate va fi redusă de la 20 Kg la 15 kg pentru toate noile rezervări efectuate.
Taxa pentru exces de bagaje încasată la aeroport va creşte de la 10 EUR la 15 EUR per kilogram suplimentar al bagajelor de cală pentru toţi clienţii.
Pentru dumneavoastră în calitate de client care a făcut rezervarea înainte de 21 mai, limita de 20 kg va rămâne neschimbată.
Taxa de bagaj rămâne de 10 EUR per bagaj la wizair.com sau la Centrul telefonic şi de 20 EUR per bagaj la aeroport. Acum, cu noul ?serviciu de adăugare? oferit de Wizz Air, este posibil să adăugaţi la rezervarea dvs. existentă bagaje de cală adiţionale şi să suplimentaţi greutatea bagajelor în exces prin intermediul site-ului wizzair.com. Puteţi face acest lucru şi contactând Centrul telefonic. De asemenea, puteţi adăuga servicii turistice suplimentare la rezervarea dvs. iniţială, cum ar fi ambarcare prioritară şi locuri prevăzute cu condiţii sporite de confort la un tarif mai mic decât cel practicat la aeroport. ?Modulul serviciului de adăugare? poate fi accesat folosind opţiunea ?modifică această rezervare? disponibilă la wizzair.com.
De asemenea, Wizz Air va impune reguli mai stricte la aeroport în ceea ce priveşte restricţiile legate de bagajele de mână.
Cu introducerea noului serviciu de adăugare al Wizz Air, este nu numai uşor să cumpăraţi servicii suplimentare pentru o rezervarea existentă, ci şi mult mai ieftin decât să faceţi acest lucru la aeroport!
A mai zburat cineva cu Wizz, dupa 21 mai 2009, cu rezervare facuta inainte ?? Au fost probleme cu bagajele de cala, adica 15 kg vs 20 kg ?? | |
|
| |
Thomas Membru activ
Numarul mesajelor : 913 Varsta : 59 Localizare : Göttingen Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala Mar 21 Iul 2009, 20:09 | |
| Da, eu am zburat pe 17.06 CLJ-DTM cu rezervare din 18.05 si am avut 20,8 kg ... no problem. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala | |
| |
|
| |
| Wizz Air scade limita de greutate pentru bagajul de cala | |
|