ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Alouette II in RoAF

In jos 
+2
Griff
GYN
6 participanți
AutorMesaj
GYN
Flight Level 400
Flight Level 400
GYN

Numarul mesajelor : 1026
Varsta : 61
Localizare : Cluj-EREDI
Data de inscriere : 09/02/2009

Alouette II in RoAF Empty
MesajSubiect: Alouette II in RoAF   Alouette II in RoAF EmptyDum 22 Mar 2009, 19:45

Din informatiile pe care le am erau foarte putine,din care unul este la Muzeul Aviatiei.Daca mai stie cineva ceva...?
Sus In jos
http://gyxtremespotting.time2forum.com/
Griff
Moderator
Griff

Numarul mesajelor : 1400
Varsta : 41
Localizare : two steps from Hell
Data de inscriere : 27/09/2008

MesajSubiect: Re: Alouette II in RoAF   Alouette II in RoAF EmptyDum 22 Mar 2009, 19:57

Eu stiam ca au fost folosite doar de Ceausescu. Aici am auzit diverse opinii, unii spun ca i-a placut sa zboare cu el, altii spun inversul.
Sus In jos
propellerdream
Flight Level 400
Flight Level 400
propellerdream

Numarul mesajelor : 622
Varsta : 50
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 19/07/2008

MesajSubiect: Re: Alouette II in RoAF   Alouette II in RoAF EmptyDum 22 Mar 2009, 19:59

Elicopterul era la muzeu pe vremea cand se afla la Otopeni. Nu l-am vazut in Pipera. Poate o fi stocat intr-unul dintre hangare. RoNIN_731 ce ne poti spune?
Sus In jos
http://www.propellerdream.ro
propellerdream
Flight Level 400
Flight Level 400
propellerdream

Numarul mesajelor : 622
Varsta : 50
Data de inscriere : 19/07/2008

MesajSubiect: Re: Alouette II in RoAF   Alouette II in RoAF EmptyDum 22 Mar 2009, 20:01

Griff a scris:
Eu stiam ca au fost folosite doar de Ceausescu. Aici am auzit diverse opinii, unii spun ca i-a placut sa zboare cu el, altii spun inversul.

Lui Ceausescu ii placea foarte mult sa zboare cu Alouette. Dar cu Alouette III. Alouette II nu era un elicopter foarte comod. La Alouette III lui ceasca ii placea parbrizul panoramic. Am zburat si eu cu YR-POL cu Valer Novac si pot confirma ca este exceptional zborul cu acest model de eilopter. Nu este foarte rapid - circa 170 kmph viteza de croaziera - dar senzatia e unica.
Sus In jos
http://www.propellerdream.ro
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

Numarul mesajelor : 2388
Varsta : 67
Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov
Data de inscriere : 27/06/2008

MesajSubiect: Re: Alouette II in RoAF   Alouette II in RoAF EmptyJoi 26 Mar 2009, 16:04

Elicopterul Alouette II de la Muzeul Aviatiei, asa cum arata el inainte de plecarea de la Otopeni:

Alouette II in RoAF Botaero45fu7
Sus In jos
http://unursinnoras.blog-gratuit.ro/
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Alouette II in RoAF   Alouette II in RoAF EmptyJoi 26 Mar 2009, 17:28

Ceausescu a ajuns sa ii placa acest tip de elicopter , respectiv Alouette III , din timpul vizitei sale in Franta. Atunci de Gaulle l-a asteptat la aeroport , fiind o vizita de stat , si l-a invitat sa zboare cu elicopterul pana la resedinta presedintelui francez. La vederea elicopterului Ceausescu care nu era un om prost a observat ca elicopterul e un monomotor si stia ca toate celelalte elicoptere ale presedintilor de stat de pana atunci erau bimotoare. Oricum s-a urcat si placandu-i foarte mult aparatul de zbor a negociat preluarea licentei. Asa ca Alouette-ul III a devenit primul si poate singurul elicopter monomotor certificat sa pentru transportul a 2 presedinti de stat.

Dupa ce productia a inceput la IAR Ghimbav si Aviasan-ul si mai apoi Aviatia Utilitara s-au dotat cu acest tip de aparat , inerent au aparut tot felul de incidente / accidente astfel incat se lua masura opririi tuturor elicopterelor la sol pana la stabilirea cauzelor astfel incat de multe ori Ceausescu atunci cand vroia sa zboare era anuntat ca nu se va putea zbura cu 316-le.

Ca sa se ascunda faptul ca astfel de incidente se mai petrec capetele luminate din clica prezidentiala l-au convins atunci pe dictator ca ar fi mai potrivit pentru el sa zboare cu Dauphin-ul. Asa s-au achizitionat Dauphin-urile.
Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

Numarul mesajelor : 2388
Varsta : 67
Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov
Data de inscriere : 27/06/2008

MesajSubiect: Re: Alouette II in RoAF   Alouette II in RoAF EmptyJoi 26 Mar 2009, 22:20

Ceea ce spui tu este o posibila varianta ... dar nu cea reala.
De fapt, din cate stiu eu din surse autorizate, delegatia romana care a realizat contractul pt Alouette III plecase in Franta sa contracteze ... Caravelle. In discutiile purtate cu partea franceza, prin analiza (swat?) posibilitatilor de colaborarein domeniu s-a ajuns la concluzia ca industria romaneasca ar putea produce cateva dintre componentele elicopterelor A III si Puma, si discutiile si-au schimbat directia.
Pentru conformitate: George Paul Sandachi, INGINERUL RADU MANICATIDE, Bucuresti, Muzeul Aviatiei, 2003, lucrare realizata, din cate stiu si de la autor si de la regretatul Radu Manicatide, pe baza discutiilor dintre cei doi si a notitelor inginerului, care facea parte din respectiva delegatie.
Sus In jos
http://unursinnoras.blog-gratuit.ro/
GYN
Flight Level 400
Flight Level 400
GYN

Numarul mesajelor : 1026
Varsta : 61
Localizare : Cluj-EREDI
Data de inscriere : 09/02/2009

MesajSubiect: Re: Alouette II in RoAF   Alouette II in RoAF EmptyJoi 26 Mar 2009, 22:30

Vad ca stiti multe despre alea-alea study
Ziceti va rog de Alouette II :la ce au fost folosite in a cui dotare,cate au fost samd.
Ca de ne-apucam sa vb de Tovnicceau jocolor
RoNIN ce ne poate zice despre cel de la muzeu?
Ovidiu51,Antoniu unde sunteti?

Parca e o conspiratie in tara asta ,dispare totul la fier vechi,inclusiv informatiile iar daca te oferi sa salvezi ceva,nu se poate dom'le...
Pana n-am vazut pasarea in muzeu,habar n-aveam de Alouette II in Romania si nu-s chiar incepator in ale aviatiei scratch
Sus In jos
http://gyxtremespotting.time2forum.com/
Virusu
Moderator
Virusu

Numarul mesajelor : 2688
Varsta : 38
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 30/12/2007

MesajSubiect: Re: Alouette II in RoAF   Alouette II in RoAF EmptyJoi 26 Mar 2009, 23:41

si totusi forumul nostru e o baza de date excelenta, tre doar cautat Razz
poze si informatii cat mai multe in linkul asta
https://romanian-spotters.forumgratuit.ro/aeronave-in-romania-f6/elicoptere-civile-militare-utilitare-2008-t74-320.htm
Sus In jos
deltadagger
Flight Level 300
Flight Level 300
deltadagger

Numarul mesajelor : 324
Data de inscriere : 06/11/2009

MesajSubiect: Alouette II in RoAF   Alouette II in RoAF EmptySam 14 Noi 2009, 14:18

Salut.Pana la urma stie cineva istoria lui Alouette II in dotarea RoAF?Multumesc.Toate bune.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Alouette II in RoAF   Alouette II in RoAF Empty

Sus In jos

Alouette II in RoAF
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Elicoptere civile - 2009
» IAR 316