| Alouette II in RoAF | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
GYN Flight Level 400
Numarul mesajelor : 1026 Varsta : 61 Localizare : Cluj-EREDI Data de inscriere : 09/02/2009
| Subiect: Alouette II in RoAF Dum 22 Mar 2009, 19:45 | |
| Din informatiile pe care le am erau foarte putine,din care unul este la Muzeul Aviatiei.Daca mai stie cineva ceva...? | |
|
| |
Griff Moderator
Numarul mesajelor : 1400 Varsta : 41 Localizare : two steps from Hell Data de inscriere : 27/09/2008
| Subiect: Re: Alouette II in RoAF Dum 22 Mar 2009, 19:57 | |
| Eu stiam ca au fost folosite doar de Ceausescu. Aici am auzit diverse opinii, unii spun ca i-a placut sa zboare cu el, altii spun inversul. | |
|
| |
propellerdream Flight Level 400
Numarul mesajelor : 622 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 19/07/2008
| Subiect: Re: Alouette II in RoAF Dum 22 Mar 2009, 19:59 | |
| Elicopterul era la muzeu pe vremea cand se afla la Otopeni. Nu l-am vazut in Pipera. Poate o fi stocat intr-unul dintre hangare. RoNIN_731 ce ne poti spune? | |
|
| |
propellerdream Flight Level 400
Numarul mesajelor : 622 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 19/07/2008
| Subiect: Re: Alouette II in RoAF Dum 22 Mar 2009, 20:01 | |
| - Griff a scris:
- Eu stiam ca au fost folosite doar de Ceausescu. Aici am auzit diverse opinii, unii spun ca i-a placut sa zboare cu el, altii spun inversul.
Lui Ceausescu ii placea foarte mult sa zboare cu Alouette. Dar cu Alouette III. Alouette II nu era un elicopter foarte comod. La Alouette III lui ceasca ii placea parbrizul panoramic. Am zburat si eu cu YR-POL cu Valer Novac si pot confirma ca este exceptional zborul cu acest model de eilopter. Nu este foarte rapid - circa 170 kmph viteza de croaziera - dar senzatia e unica. | |
|
| |
mihaiatanasie Membru activ
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| Subiect: Re: Alouette II in RoAF Joi 26 Mar 2009, 16:04 | |
| Elicopterul Alouette II de la Muzeul Aviatiei, asa cum arata el inainte de plecarea de la Otopeni: | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Alouette II in RoAF Joi 26 Mar 2009, 17:28 | |
| Ceausescu a ajuns sa ii placa acest tip de elicopter , respectiv Alouette III , din timpul vizitei sale in Franta. Atunci de Gaulle l-a asteptat la aeroport , fiind o vizita de stat , si l-a invitat sa zboare cu elicopterul pana la resedinta presedintelui francez. La vederea elicopterului Ceausescu care nu era un om prost a observat ca elicopterul e un monomotor si stia ca toate celelalte elicoptere ale presedintilor de stat de pana atunci erau bimotoare. Oricum s-a urcat si placandu-i foarte mult aparatul de zbor a negociat preluarea licentei. Asa ca Alouette-ul III a devenit primul si poate singurul elicopter monomotor certificat sa pentru transportul a 2 presedinti de stat.
Dupa ce productia a inceput la IAR Ghimbav si Aviasan-ul si mai apoi Aviatia Utilitara s-au dotat cu acest tip de aparat , inerent au aparut tot felul de incidente / accidente astfel incat se lua masura opririi tuturor elicopterelor la sol pana la stabilirea cauzelor astfel incat de multe ori Ceausescu atunci cand vroia sa zboare era anuntat ca nu se va putea zbura cu 316-le.
Ca sa se ascunda faptul ca astfel de incidente se mai petrec capetele luminate din clica prezidentiala l-au convins atunci pe dictator ca ar fi mai potrivit pentru el sa zboare cu Dauphin-ul. Asa s-au achizitionat Dauphin-urile. |
|
| |
mihaiatanasie Membru activ
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| Subiect: Re: Alouette II in RoAF Joi 26 Mar 2009, 22:20 | |
| Ceea ce spui tu este o posibila varianta ... dar nu cea reala. De fapt, din cate stiu eu din surse autorizate, delegatia romana care a realizat contractul pt Alouette III plecase in Franta sa contracteze ... Caravelle. In discutiile purtate cu partea franceza, prin analiza (swat?) posibilitatilor de colaborarein domeniu s-a ajuns la concluzia ca industria romaneasca ar putea produce cateva dintre componentele elicopterelor A III si Puma, si discutiile si-au schimbat directia. Pentru conformitate: George Paul Sandachi, INGINERUL RADU MANICATIDE, Bucuresti, Muzeul Aviatiei, 2003, lucrare realizata, din cate stiu si de la autor si de la regretatul Radu Manicatide, pe baza discutiilor dintre cei doi si a notitelor inginerului, care facea parte din respectiva delegatie. | |
|
| |
GYN Flight Level 400
Numarul mesajelor : 1026 Varsta : 61 Localizare : Cluj-EREDI Data de inscriere : 09/02/2009
| Subiect: Re: Alouette II in RoAF Joi 26 Mar 2009, 22:30 | |
| Vad ca stiti multe despre alea-alea Ziceti va rog de Alouette II :la ce au fost folosite in a cui dotare,cate au fost samd. Ca de ne-apucam sa vb de Tovnicceau RoNIN ce ne poate zice despre cel de la muzeu? Ovidiu51,Antoniu unde sunteti? Parca e o conspiratie in tara asta ,dispare totul la fier vechi,inclusiv informatiile iar daca te oferi sa salvezi ceva,nu se poate dom'le... Pana n-am vazut pasarea in muzeu,habar n-aveam de Alouette II in Romania si nu-s chiar incepator in ale aviatiei | |
|
| |
Virusu Moderator
Numarul mesajelor : 2688 Varsta : 38 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 30/12/2007
| Subiect: Re: Alouette II in RoAF Joi 26 Mar 2009, 23:41 | |
| | |
|
| |
deltadagger Flight Level 300
Numarul mesajelor : 324 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 06/11/2009
| Subiect: Alouette II in RoAF Sam 14 Noi 2009, 14:18 | |
| Salut.Pana la urma stie cineva istoria lui Alouette II in dotarea RoAF?Multumesc.Toate bune. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Alouette II in RoAF | |
| |
|
| |
| Alouette II in RoAF | |
|