| Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii | |
|
+7valavia Nic Quebec Red13 llobregat CDA airbusA380 11 participanți |
Autor | Mesaj |
---|
airbusA380 Flight Level 200
Numarul mesajelor : 215 Varsta : 34 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 16/03/2008
| Subiect: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mar 03 Mar 2009, 19:55 | |
| Titlu: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii! Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/social/una-dintre-pistele-aeroportului-otopeni-a-fost-inchisa-pentru-reparatii.html Autor: *** Data: 03.03.2009 Continut: - Citat :
Urmeaza o perioada foarte aglomerata pentru aeroportul Otopeni. Una dintre piste a fost inchisa pentru lucrari. Oficialii spun ca se accelereaza astfel programul de reparatii si investitii.
200 de aterizari si de decolari pe o singura pista. In fiecare zi! Aceasta este provocarea echipei de la Aeroportul Otopeni pentru urmatoarele patru luni.
Desi lucrarile la pista doi incep intr-un moment cand zborurile sunt la un nivel minim, miza este sa fie finalizata pana in iulie.
Vara este sezon de varf pe aeroport, iar o avarie la singura pista ramasa in functiune poate da peste cap toate zborurile.
In afara de pista, vor incepe lucrarile la extinderea portilor de imbarcare la care se adauga inca noua burdufuri, se mareste parcarea si se inmultesc ghiseele de check-in.
Momentul ales pare bun, mai ales ca din cauza crizei financiare traficul de pasageri a scazut cu 40% deocamdata.
Peste sase milioane de oameni trec acum anual prin Otopeni, iar previziunile anunta triplarea acestora in urmatorii zece ani.
Investitiile care se deruleaza in acest moment pe Aeroportul Otopeni trebuie accelerate pentru a prelua un trafic mai mare de pasageri si a ajunge la standardele Schengen pana in 2010.
In acest moment, cel mai mare aeroport international din Romania este depasit in termeni de capacitate deja de doi ani.
| |
|
| |
CDA Flight Level 300
Numarul mesajelor : 387 Varsta : 49 Localizare : Copenhaga Data de inscriere : 22/03/2008
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mar 03 Mar 2009, 19:59 | |
| Nu mai inteleg nimic. Eu stiam ca una dintre piste a fost inchisa pt. reparatii de mult timp. -scaderea traficului cu -40%? Nu cred. -OTP 6 milioane? Are doar 5 milioane. | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mar 03 Mar 2009, 20:09 | |
| - CDA a scris:
- Nu mai inteleg nimic. Eu stiam ca una dintre piste a fost inchisa pt. reparatii de mult timp.
-scaderea traficului cu -40%? Nu cred. -OTP 6 milioane? Are doar 5 milioane. Scaderea traficului de 40% cred ca facea referire la traficul pe primele 2 luni ale anului...dar totusi e prea mult... Ce inseamna "burdufuri" in termen aeronautic romanesc? Cumva se refera la "finger / pasarela"? Poate se gaseste cineva amabil sa imi explice ce reprezinta burduful... In ansamblu mi se pare o idee foarte buna ca au inceput lucrarile de extindere mai devreme de 2011 cum anuntasera anul trecut, e putin penos pentru A. Henry Coanda sa fie mic, iar faptul ca refac pistele e extraordinar, la ultima vizita aratau deplorabil... Pana si pista de la Aeroportul Baneasa arata foarte bine! Iar la trafic sunt de accord abia a trecut de 5.000.000...
Ultima editare efectuata de catre Cross_Check_Complete in Mar 03 Mar 2009, 20:12, editata de 1 ori |
|
| |
llobregat Membru activ
Numarul mesajelor : 756 Varsta : 33 Localizare : Bucharestork Data de inscriere : 23/03/2008
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mar 03 Mar 2009, 20:11 | |
| Jetway e traducerea din cate stiu eu | |
|
| |
Red13 Moderator
Numarul mesajelor : 715 Varsta : 42 Localizare : De Ronde Venen Data de inscriere : 12/06/2008
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mar 03 Mar 2009, 20:22 | |
| - Cross_Check_Complete a scris:
- Ce inseamna "burdufuri" in termen aeronautic romanesc? Cumva se refera la "finger / pasarela"?
Poate se gaseste cineva amabil sa imi explice ce reprezinta burduful... Dupa cum stiu eu, termenul burduf este folosit in constructii, si sunt garniturile de tamponare/etansare din cauciuc de la portile halelor industriale. Poate ca la asa ceva s-a referit in articol. Desi eu cred ca nu prea s-a documentat bine autorul... | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mar 03 Mar 2009, 20:26 | |
| - llobregat a scris:
- Jetway e traducerea din cate stiu eu
Cred ca termenul utilizat tine mai mult de tara, spre exemplu aici termenul aeronautic folosit este cel de finger. Oricum merci de lamurire llobregat (tare nick name-ul tau, inspirat dupa rau nu?). Red13 sunt de accord cu tine, sigur nu a facut-o, daca se referea la ce credem imagineaza-ti cum ar suna anuntul "Accesul la aeronava sa va face via burduf...". Eu sincer nu am auzit termenul acesta in nici un aeroport in Romania...de aia imi si suna rar , dar cum mentiona ca il vor dota cu alte "9 burdufuri"...
Ultima editare efectuata de catre Cross_Check_Complete in Mar 03 Mar 2009, 21:30, editata de 3 ori |
|
| |
llobregat Membru activ
Numarul mesajelor : 756 Varsta : 33 Localizare : Bucharestork Data de inscriere : 23/03/2008
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mar 03 Mar 2009, 20:32 | |
| El de la rau vine, dar din numele aeroportului l-am luat:)). Mi-a placut cum suna si asa a ramas:D | |
|
| |
airbusA380 Flight Level 200
Numarul mesajelor : 215 Varsta : 34 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 16/03/2008
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mar 03 Mar 2009, 20:38 | |
| Burduf: Pasarela prin care se face imbarcarea La metrou e "garnitura" care leaga 2 vagoane... | |
|
| |
Quebec Flight Level 200
Numarul mesajelor : 232 Varsta : 51 Localizare : LROP Data de inscriere : 11/02/2008
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mar 03 Mar 2009, 21:16 | |
| sunt curios unde mai baga inca 9 burdufuri in terminalul existent, eu nu prea vad unde. acum sunt doar 5 | |
|
| |
Nic Administrator
Numarul mesajelor : 750 Varsta : 41 Localizare : München Data de inscriere : 24/12/2007
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mar 03 Mar 2009, 22:34 | |
| Baieti, mai lasati burdufurile, pasarelele si alte chestii...
Pana la urma care pista o sa ramana operationala, 08R/26L sau 08L/26R ?
Acum 2-3 week-end-uri, cand am fost la OTP, nu s-a mai aterizat pe 08R pana pe la ora 14:30, ca se faceau ceva reparatii. Saptamana trecuta, stiu ca multe curse (daca nu toate) au aterizat/decolat de pe 08L.
Daca e asa, intrevad mari probleme cu spotting-ul, intrucat zona de acces catre 08L e mult mai "salbatica", trebuind sa o iei efectiv pe camp ca sa ajungi sa faci poze. Alta problema ar fi ca e si Metro, unde e gard si sunt si paznici. Iar daca te indepartezi de Metro, avioanele sunt cam sus, prinzi numai burti intunecate... | |
|
| |
valavia Administrator
Numarul mesajelor : 2881 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 18/08/2008
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mar 03 Mar 2009, 22:48 | |
| nu vreau sa dau cu batul in balta dar sambata cand am fost la OTP, pista inchisa era 08L/26R. Ar fi bine sa ramana aia cea in reparatii ca sa avem si noi locuri decente de spotting :p | |
|
| |
Quebec Flight Level 200
Numarul mesajelor : 232 Varsta : 51 Localizare : LROP Data de inscriere : 11/02/2008
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mar 03 Mar 2009, 22:52 | |
| metro e intre piste, nu este sub 08L. daca se va inchide 08R va fi o problema pentru spotteri. singurul loc de unde se pot face poze la 08L este din dn1 imediat dupa ce cobori podul. ar mai fi si optiunea din camp la nord de 08L, stiu ca se poate si de acolo numai ca am avea soarele in fata de fiecare data si nu prea ar iesi bine pozele. cred totusi ca pista inchisa va fi 08L. nici macar nu e folosita toata in momentul de fata, doar vreo 2500m parca. am sa incerc sa ma interesez | |
|
| |
llobregat Membru activ
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mar 03 Mar 2009, 22:55 | |
| Ar fii cam greu sa se inchida 08R deoarece e singura cu ILS CATIII. Vecina are decat CATII | |
|
| |
arianne Moderator
Numarul mesajelor : 2730 Varsta : 32 Localizare : EBBR/LFBO/LROP Data de inscriere : 03/08/2008
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mar 03 Mar 2009, 22:58 | |
| Sigur, si eu zic ca se inchide 08L. De asta vara numai ATR-uri Fokkeruri si EMB-uri aterizeaza pe 08L, fiind scurtata. Pe GEarth este inchisa, cu X mare la prag. Oricum, cred ca se gasesc locuri destul de usor si la 08L, ori in camp, ori in parcarea METRO, insa avioanele vor fi mai sus fiindca pragul e mai indepartat de DN1 (cele 2 piste sunt decalate). | |
|
| |
Quebec Flight Level 200
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mar 03 Mar 2009, 23:00 | |
| in articol scrie ca a fost inchisa deja pista pentru reparatii. acum se aterizeaza pe 26L, ascult feed-ul. spor la pozat baieti. | |
|
| |
YR-DNY Membru activ
Numarul mesajelor : 669 Varsta : 42 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mier 04 Mar 2009, 08:26 | |
| Confirm cu un extras din ultimul NOTAM LROP:
" RWY 08L/26R CLSD FROM: 02 MAR 2009 05:00 TO: 02 MAY 2009 05:00 EST " | |
|
| |
atr_42_500 Flight Level 400
Numarul mesajelor : 1059 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/03/2008
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mier 04 Mar 2009, 09:25 | |
| "Burduf" se foloseste in limbajul aviatic/aeroportuar (cum vreti sa ii ziceti) din Romania. Se va constui o prelungire a tronsonului actual cu flingere care va avea 8 jetways suplimentare. 08L a fost in reparatii o gramada de vreme, a fost redeschisa anul trecut in toamna. La care vor mai lucra acum nu stiu, dar am auzit ca se va face inca o bereta de iesire rapida la 08R, lucru absolut normal. Iata un alt articol: http://www.zf.ro/business-construct/extindere-investitii-de-450-mil-euro-pentru-aeroportul-henri-coanda-3664280/ | |
|
| |
RwO Membru activ
Numarul mesajelor : 767 Varsta : 41 Localizare : Constanta Data de inscriere : 11/03/2008
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mier 04 Mar 2009, 13:47 | |
| Oricum nu era foarte folosita 08L/26R. Iar provocarea de care se spune in articol, atatea miscari pe o singura pista, sa ne uitam de exemplu la EDDS Stuttgart Airport, care are tot o singura pista si trafic dublu (10 milioane in 2008). Deci nu e chiar asa o problema | |
|
| |
Quebec Flight Level 200
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mier 04 Mar 2009, 14:33 | |
| EDDS e mic copil pe langa EGSS care a avut in 2007 aproape 24 milioane de pasageri si tot o singura pista (05-23) | |
|
| |
llobregat Membru activ
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Mier 04 Mar 2009, 19:27 | |
| Gatwick le bate pe toate cu 35 milioane. E cel mai aglomerat airport cu o singura pista | |
|
| |
arianne Moderator
Numarul mesajelor : 2730 Varsta : 32 Localizare : EBBR/LFBO/LROP Data de inscriere : 03/08/2008
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Joi 05 Mar 2009, 18:38 | |
| EGKK??? http://en.wikipedia.org/wiki/Gatwick Or fi ele dependente una de alta (in sensul ca daca aterizezi pe 26L si cineva decoleaza de pe 26R trebuie sa astepti pentru a putea traversa pista) dar tot doua sunt.. | |
|
| |
llobregat Membru activ
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii Joi 05 Mar 2009, 20:48 | |
| Citam "It is the world's busiest single-runway international airport." pentru ca niciodata nu functioneaza amandoua, una dintre ele intra in actiune decat in cazul exceptional in care cea principala intra in renovare. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii | |
| |
|
| |
| Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii | |
|