ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)

In jos 
+10
Skywalker
byteworks
Capt_Vio
lacibacsi
Sebastian
hayabusa
Dylan
RATus
bobocell
aegean
14 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
aegean
Membru activ
aegean

Numarul mesajelor : 852
Varsta : 44
Localizare : LEMD
Data de inscriere : 29/12/2007

Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) Empty
MesajSubiect: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyMier 27 Aug 2008, 20:14

Salutare!
Stiti careva daca exista pe undeva pe net niste harti ale LRBB FIR actualizate?De vreo 2-3 luni stiu ca s-au modificat limitele unor sectoare (KOMAN,LOMOS) si s-au introdus noi rute si puncte de navigatie (am citit astea intr-un NOTAM).Eram curios cum sta avum treaba.

Daca este cineva interesat,mai jos is link-urile de la NOTAM-urile cu pricina:

https://www.ippc.no/ippc/notambyid.jsp?bulletinId=LR/A-1200/08
https://www.ippc.no/ippc/notambyid.jsp?bulletinId=LR/A-0984/08
https://www.ippc.no/ippc/notambyid.jsp?bulletinId=LR/A-0919/08
https://www.ippc.no/ippc/notambyid.jsp?bulletinId=LR/A-0927/08

Numai bine!
Sus In jos
bobocell
Membru activ
bobocell

Numarul mesajelor : 442
Varsta : 34
Localizare : resita
Data de inscriere : 25/12/2007

MesajSubiect: Legi pentru securitatea aeroportului   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyDum 09 Noi 2008, 17:31

Am o rugaminte maaaaare de tot pentru cei care imi pot da ceva numar de legi publicate in Monitorul Oficial despre securitatea aeroporturilor si zonelor adiacente lor. Am cautat pe net dar nu am gasit mai nimic.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Documentatie de aviatie   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyJoi 05 Feb 2009, 18:51

Salut,
Sunt student la Facultatea de Arhitectura si pentru Proiectul de Diploma mi-am ales ca program de arhitectura : Aerodromul. Pe baza temei alese trebuie sa-mi fac si Disertatia ( Licenta) ce are ca tema : AERODROMUL IN DIAGNOSTICAREA ACTIVITATII DE ZBOR. As avea nevoie sa-mi recomandati ceva carti legate de aceasta tema. Mentionez ca tema diplomei se refera la crearea unei scoli de aviatie si a unui aeroclub in cadrul Aerodromului Tuzla. Astept parerea voastra.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyJoi 05 Feb 2009, 19:35

Daca esti student la arhitectura tre sa fi familiarizat cu NEUFERT. Se gaseste de downloadat de pe net. Daca nu il ai merita sa il scoti. Are o sectiune speciala cu aeroporturile.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyJoi 05 Feb 2009, 19:55

Da! Stiu de Neufert si multe alte reviste , insa acolo sunt detalii despre AEROPORTURI, eu doresc sa fac despre AERODROMURI. Din ce stiu eu pana acum exista o diferenta destul de mare intre cele doua, aeroport si aerodrom. Tema mea ar fi despre zbor ca pasiune, nu despre zbor ca necesitate. Mi-am ales Tuzla pentru ca aici se organizeaza si competitii sportive in domeniu. Cer ajutorul pe calea acestui site pe motiv ca exista, din cate vad, o pasiune pentru astfel de activitati . De ceva vreme ma chinui sa gasesc documentatii legate de zbor, aeronautica, aerodrom .... exemplu de carti ce mi-ar fi de mare ajutor si pe care nu le gasesc :

OMUL IN ZBOR / K. PLATONOV;TEHNICA ZBORULUI IN AVIATIE / T. COSTACHESCU;SUS, TOT MAI SUS / A. STEFANESCU ST. LUPULESCU s.a.
Sus In jos
RATus
Administrator
RATus

Numarul mesajelor : 1497
Varsta : 40
Localizare : Cluj Napoca

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyJoi 05 Feb 2009, 20:46

cristi sa stii ca as vrea sa pot ajuta cu ceva ma iconcret dar habar nu am care sunt regulile pentru constructia unui aerodrom.. tot ce pot sa-ti zic e ca poti gasi niste reguli de baza despre ogranizarea coluarului de decolare aterizare in cursul de planorism.. (care ar trebui s afie undeva online pe site-ul aeroclubului romaniei, www.aeroclubulromaniei.ro )
Sus In jos
Dylan
Moderator
Dylan

Numarul mesajelor : 4876
Varsta : 53
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 15/04/2008

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyJoi 05 Feb 2009, 21:20

Salut! Iti recomand sa citesti sau macar sa rasfoiesti si Anexele Conventiei de la Chicago ICAO (nr.1-18), indeosebi Anexa 14 - Aerodromuri.
http://www.icao.int/icaonet/anx/info/annexes_booklet_en.pdf

Si inca una: Regulamentul de zbor al aviatiei civile (daca il gasesti) A fost "scos" pe timpul lui Raican. Daca n-o gasesti (adevarul ca la vremurile astea e o raritate, vorbim si daca esti din Bucuresti, ne vedem saptamana viitoare si ti-o dau s-o copii eventual.
Sus In jos
hayabusa
Membru activ
hayabusa

Numarul mesajelor : 904
Varsta : 41
Localizare : Lost Haven - Oradea
Data de inscriere : 30/03/2008

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyJoi 05 Feb 2009, 22:18

Las la o parte documentatia care o ceri. Lucrarea ta de diploma este defapt ce? O cladire/constructie (scoala) in cadrul aerodromului Tuzla ? Suspect

Sau e ceva mai complex care vine ca si o propunere a unui aerodrom, si implca inclusiv pista cu toate anexele de care are nevoie sa functioneze?

Daca e prima varianta, doar cladirea scolii iti doresc bafta. Smile
Sus In jos
Sebastian
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor : 5
Data de inscriere : 11/07/2008

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyVin 06 Feb 2009, 05:37

Ma gandesc ca ti-ar fi de ajutor in prima faza niste reglementari, vezi daca gasesti RACR-AD-AADC-Autorizarea Aerodromurilor Civile.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptySam 07 Feb 2009, 02:26

Uau ... Multumesc pentru raspunsuri.
Eu in incinta bazei de la Tuzla ,intr-adevar, vreau sa fac o cladire care sa cuprinda ca functiuni : sali de curs, o noua propunere pentru turnul de control, o parte administrativa, aprox 3.000 mp suprafata hangare, o zona foaier in care sa existe un istoric al aviatiei sportive si o prezentare generala.
Pentru partea teoretica a Diplomei am nevoie de documentatia despre care vorbeam. Ca sa dau un exemplu unul din capitole abordeaza un fel de analiza SWOT din punct de vedere arhitectural, urbanistic si socio-economic, adica am nevoie sa prezint puncte forte, puncte slabe, oportunitati si amenintari ale aerodromurilor din Romania.
Sus In jos
Dylan
Moderator
Dylan

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptySam 07 Feb 2009, 08:35

Uite si un LINK spre Anexa 14 OACI. Sper sa mearga bine.
Daca nu vrea sa se deschida...just whistle si o rezolvam altfel.
Sus In jos
lacibacsi
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor : 17
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 12/04/2009

MesajSubiect: o capcana pentru ulmisti , un proiect de lege periculos   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyVin 12 Iun 2009, 06:14

circula un zvon: ca Autoritatea doreste sa intieze un act normativ prin care zborul cu aparate ULM sa fie conditionat de obtinerea licentei PPL!!!!
de asemenea aterizarea aparatelor ULM va fi permisa numai pe aeroporturi omologate;zborul cu parapanta ar fi conditionata de obtinerea licentei de parasutist !!!!! si mai sunt si alte prevederi demne de epoca de aur
Este mai mult decat un zvon , initiatorul deja a solicitat parerea altor organe cu atributii in domeniuel aviatiei cu privire la aceasta lege.
in conditiile in care in toata lumea tendinta este de a liberaliza zborul cu aparate ULM unii din Romania incearca sa ridice o cortina de fier in domeniul.
bineinteles ca aceasta noua lege ar aduce beneficii imense celor cateva scoli de pilotaj care pregatesc elevii pentru obtinerea de PPL.Oare ceine sta in spatele acesti initiative?
momentul pentru lansarea acestei manevre este strategic ales: vin alegerile prezidentiale si ministrul de resort , care este cunoscut ca un prieten si aparator al ULM-istilor este extrem de ocupat.
as fi recunoscator daca cineva ne ar putea da detalii.
laci bacsi
Sus In jos
Capt_Vio
Fotograf
Capt_Vio

Numarul mesajelor : 1327
Varsta : 43
Localizare : Canada
Data de inscriere : 04/01/2008

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyVin 12 Iun 2009, 16:18

Nu sunt familiar cu ULM-ul dar daca nu se incadreaza in standardele ICAO de aparat de zbor pentru PPL, nu vad care e problema. "Sport-Star" aici in Canada nu poate fi folosit pentru PPL. E un ultra-light, si cam atat. Stie cineva ce caracteristici are ULM-ul?

Si stai asa ... sa pun o intrebare stupida. " De exemplu ULM-ul e avionul ala mic cu doua scaune care il tot vad prin poze pe la cluburi, nu (aka Ultralight)... habar nu am ce denumire are...
Sus In jos
byteworks
Flight Level 100
Flight Level 100
byteworks

Numarul mesajelor : 164
Data de inscriere : 23/12/2008

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyVin 12 Iun 2009, 16:49

Extras din OMTCT nr. 630/2007:
Citat :

1.2.3. Aeronavele ultrauşoare motorizate avansate

1.2.3.1. Aeronavele ultrauşoare motorizate avansate sunt avioanele (incluzând motodeltaplanele şi paraşutele propulsate / motoparapantele) care nu au mai mult de două locuri, o masă maximă la decolare (MTOM) înregistrată de maximum:

(i) 300 kg pentru un avion terestru cu un singur loc; sau
(ii) 450 kg pentru un avion terestru cu două locuri; sau
(iii) 330 kg pentru un avion amfibiu sau hidroavion cu flotoare cu un singur loc;
sau
(iv) 495 kg pentru un avion amfibiu sau hidroavion cu flotoare cu două locuri,
cu condiţia ca, atunci când operează atât ca hidroavion cu flotoare , cât şi ca
avion terestru, să nu aibă sub ambele limite MTOM, după caz;
(v) 472,5 kg pentru o aeronavă terestră cu două locuri, echipată cu sistem de recuperare
totală cu paraşută, montat în structură;
(vi) 315 kg pentru un avion terestru cu un singur loc, echipat cu un sistem de recuperare totală cu paraşută, montat în structură;

şi, pentru avioane având viteza minimă de sustentaţie sau viteza minimă în zbor stabilizat în configuraţia de aterizare ce nu depăşeşte o viteză calibrată de 65 km/h (CAS).

Sus In jos
Capt_Vio
Fotograf
Capt_Vio

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyVin 12 Iun 2009, 19:01

Mersi byteworks! Trebuie sa fie si la noi denumite undeva, dar sincer nu mai tin minte unde... Very Happy undeva prin CARs (Canadian Aviation Regulations)
Sus In jos
byteworks
Flight Level 100
Flight Level 100
byteworks

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyVin 12 Iun 2009, 20:37

In orice caz, sentimentele mele sunt amestecate, avand in vedere ca acum pilotii ULM sunt obligati, prin legea mentionata mai sus, sa-si revalideze licenta sustinand exact acelasi examen ca si la obtinerea licentiei, ca si cum n-ar fi avut licenta de pilot niciodata, cu aceleasi exigente si proceduri, situatie care cred ca n-are echivalent pe mapamondul civilizat, nici macar la PPL ce sa mai spunem de ULM.
Sa speram ca APPAUM si celelate organizatii independente vor putea sa lupte, e important sa le sustinem din afara sau din interior, fiecare cum poate, tacerea nu va ajuta pe nimeni.

edit: revalidarea este o data la 2 ani.
Sus In jos
Capt_Vio
Fotograf
Capt_Vio

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyVin 12 Iun 2009, 21:46

Eu nu cred ca are de a face neaparat faptul ca avionul nu e in aceaiasi clasa de greutate ca un avion ca exemplu C172. Eu cred ca are de a face mult faptul ca exercitiile sunt diferite, examenul e diferit, etc.

In Canada avem PPL si RPP (Recreational Pilot Permit)

TP 12475 - Flight Test Guide - Recreational Pilot Permit - Aeroplane

Flight Test Exercises – RECREATIONAL PILOT PERMIT
 Ex. 2 - Aeroplane Familiarization and Preparation for Flight
 Ex. 2 - A. Documents and Airworthiness
 Ex. 2 - B. Aeroplane Performance
 Ex. 2 - C. Weight and Balance, Loading
 Ex. 2 - D. Pre-flight Inspection (Air Item)
 Ex. 2 - E. Engine Starting and Run-up, Use of Checklists
 Ex. 3 - Operation of Aircraft Systems (Ancillary Controls)
 Ex. 4 - Taxiing
 Ex. 11 - Slow Flight
 Ex. 12 - Stall
 Ex. 14 - Spiral
 Ex. 15 - Slipping
 Ex. 16 - Takeoff
 Ex. 16 - A. Normal Takeoff
 Ex. 16 - B.1 Short-field Takeoff
 Ex. 16 - B.2 Soft-field Takeoff
 Ex. 17 - Circuit
 Ex. 18 - Approach and Landing
 Ex. 18 - A. Normal Approach and Landing
 Ex. 18 - B. Short-field and Soft-field Landings
 Ex. 18 - B.1 Short-field Approach and Landing
 Ex. 18 - B.2 Soft-field Approach and Landing
 Ex. 18 - C. Overshoot
 Ex. 21 - Precautionary Landing
 Ex. 22 - Forced Landing
 Ex. 23 - Pilot Navigation
 Ex. 29 - Emergency Procedures/Malfunctions

Flight Test Exercises – PRIVATE PILOT LICENSE
 Ex. 2 - Aeroplane Familiarization and Preparation for Flight
 Ex. 2 - A. Documents and Airworthiness
 Ex. 2 - B. Aeroplane Performance
 Ex. 2 - C. Weight and Balance, Loading
 Ex. 2 - D. Pre-flight Inspection (Air Item)
 Ex. 2 - E. Engine Starting and Run-up, Use of Checklists
 Ex. 2 - F. Operation of Aircraft Systems
 Ex. 4 - Taxiing
 Ex. 9 - Steep Turn
 Ex. 11 - Slow Flight
 Ex. 12 - Stall
 Ex. 12 - A. Power-off
 Ex. 12 - B. Power-on
 Ex. 14 - Spiral
 Ex. 15 - Slipping
 Ex. 16 - Takeoff
 Ex. 16 - A. Normal Takeoff
 Ex. 16 - B.1 Short-Field Takeoff
 Ex. 16 - B.2 Soft-Field Takeoff
 Ex. 17 - Circuit
 Ex. 18 - Approach and Landing
 Ex. 18 - A. Normal Approach and Landing
 Ex. 18 - B. Short-Field and Soft-Field Landing
 Ex. 18 - B.1 Short-Field Approach and Landing
 Ex. 18 - B.2 Soft-Field Approach and Landing
 Ex. 18 - C. Overshoot
 Ex. 21 - Precautionary Landing
 Ex. 22 - Forced Landing
 Ex. 22 - A. Control/Approach
 Ex. 22 - B. Cockpit Management
 Ex. 23 - Pilot Navigation
 Ex. 23 - A. Pre-flight Planning Procedures
 Ex. 23 - B. Departure Procedure
 Ex. 23 - C. En Route Procedure
 Ex. 23 - D. Diversion to an Alternate
 Ex. 24 - Instrument Flying
 Ex. 24 - A. Full Panel
 Ex. 24 - B. Recovery from Unusual Attitude
 Ex. 29 - Emergency Procedures/Malfunctions
 Ex. 30 - Radio Communication

 Ce este in plus la PPL:

 Ex. 2 - F. Operation of Aircraft Systems (*toate sistemele, nu doar “ancillary controls”)
 Ex. 22 - A. Control/Approach
 Ex. 22 - B. Cockpit Management
 Ex. 23 - A. Pre-flight Planning Procedures
 Ex. 23 - B. Departure Procedure
 Ex. 23 - C. En Route Procedure
 Ex. 23 - D. Diversion to an Alternate
 Ex. 24 - Instrument Flying
 Ex. 24 - A. Full Panel
 Ex. 24 - B. Recovery from Unusual Attitude
 Ex. 30 - Radio Communication
Sus In jos
byteworks
Flight Level 100
Flight Level 100
byteworks

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyVin 12 Iun 2009, 22:31

Capt_Vio, daca esti interesat poti gasi usor legislatia si cerintele in vigoare pentru ULM Romania, vei afla ca sunt foarte apropiate de PPL dar! 9 materii in teste distincte 7din10, dar toate in timp de trei ore in acelasi examen. Nu cred ca are rost sa mai insistam, este cu totul deplasata orice comparatie.
Sus In jos
Skywalker
Membru activ
Skywalker

Numarul mesajelor : 407
Localizare : Brasov
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyVin 12 Iun 2009, 23:08

Suna aiurea intrebarea, dar pentru parapanta cum e pana la urma? am aripa din 2005, am fost doar de cateva ori la zbor din lipsa de timp si acu constat ca se impute treaba...auzisem ceva si de omologarea/inmatricularea parapantei, dar nimic concret.Stie cineva info concrete sau un link bun?
Sus In jos
Capt_Vio
Fotograf
Capt_Vio

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyVin 12 Iun 2009, 23:56

byteworks a scris:
Capt_Vio, daca esti interesat poti gasi usor legislatia si cerintele in vigoare pentru ULM Romania, vei afla ca sunt foarte apropiate de PPL dar! 9 materii in teste distincte 7din10, dar toate in timp de trei ore in acelasi examen. Nu cred ca are rost sa mai insistam, este cu totul deplasata orice comparatie.

Eu nu zic nimic. Personal eu cred ca daca esti competent sa fi pilot pe un ultra-light esti exact la fel de competent sa fi pilot PPL.... deci nu zic nimic aici si nu incerc sa bat apropo-ul ca PPL e vai cine sti ce licenta cu studii nemaipomenite. Vorbesc strict cursuri / examene....
Sus In jos
RATus
Administrator
RATus

Numarul mesajelor : 1497
Varsta : 40
Localizare : Cluj Napoca

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptySam 13 Iun 2009, 10:05

Vio, nu are nici o legatura cu competenta, partea UL (Ultra Light ) are un rol deosebit in promovarea aviatiei de agrement. Adica esti la fel de bun pilot sau cel putin comparabil cu unul care are PPL dar pe partea de acte, tarife, aprobari , totul este mai simplificat la UL si mi se pare corect asta din moment ce vorbim si de aeronave mult mai simplu construite, mai usoare si mai putin capabile de a face rau, de motoare mai mici, si de piloti care nu fac zbor pentru cariera.

S-a putut zbura asa pana acum fara incidente clar legate de "lipsa de antrenament " sau legate de regulamentul pentru ULM si chiar s-a zburat bine. E clar ca cineva din politica vrea sa faca bani pe spatele "instruirii" PPL si pe alte magarii care vreau sa le introduca pentru niste oameni care ar trebui sa fie entuziasmati sa intre in lumea aviatiei, nu speriati de birocratie si de costuri.

Daca e sa gandesti in felul asta, ca trebuie maxim de antrenament, pai ar trebui toti pilotii sa fie instruiti pana la CPL, sau ca si Test pilots, asa SIGUR o sa fie maxim de competenti, nu conteaza ca zboara pe motor de 50 cmc, singuri, in weekend in zone izolate ...
Sus In jos
electric
Membru activ
electric

Numarul mesajelor : 1166
Varsta : 50
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 10/03/2008

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptySam 13 Iun 2009, 12:27

mda. eu cred ca putem protesta. avem asociatii, avem oameni, ar fi bine sa nu ii lasam sa faca ce vor.

in alta ordine de idei, cpt vio, pentru ULM, standardele tehnice de omologare canadiene sunt FOARTE asemanatoare cu cele romanesti. cauta dupa LAMAC 002 04/12/01 DS 10141E Amendment 002 . Daca va intrebati, da, cele romanesti sunt facute dupa cele canadiene.

pentru licentiere si restul, si in canada exista UL, cam ca peste tot.
legislatia romana in vigoare privind ULM o gasiti la http://www.traznet.ro/B
Sus In jos
Dylan
Moderator
Dylan

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyMier 05 Aug 2009, 14:13

O rugaminte la voi baieti! Care din voi are in varianta electronica sau un link ceva cu urmatorul document ICAO:
"Doc 9636 - International Signs To Provide Guidance To Persons At Airports And Marine Terminals"?
Sus In jos
DrakulaBV
Flight Level 100
Flight Level 100

Varsta : 33
Localizare : Brasov
Data de inscriere : 28/12/2008

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyMier 05 Aug 2009, 21:14

Asta ?

Edit : sorry doar acum am vazut ca e doar demo ... sa vad ce are tata prin folderul lui si poate gasesc ceva
Sus In jos
Dylan
Moderator
Dylan

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) EmptyJoi 06 Aug 2009, 07:50

Da! Am gasit-o si eu pe asta ieri Smile Eu plec azi spre Brasov. Daca ne intalnim acolo mai discutam. Multumesc mult!
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)   Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc) Empty

Sus In jos

Documentatie de aviatie (Documente ICAO, harti, etc)
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Info-trafic (ATC)
» Indicative ICAO pt aerodromuri militare
» O nouă carte de aviaţie! - "Memoriile unui pasionat de aviaţie"
» Un nou site de aviatie
» Umor aviatic

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: DIVERSE/OFF-TOPIC :: Discutii generale - Aviation Chat-
Mergi direct la: