Deschid noul topic pentru aeroportul din Luxemburg cu mare parere de rau si cu niste poze mult sub asteptari si sub media forumului… Ce sa-i faci, dupa un inceput catastrofal cu ploaie deasa am incercat sa inchei onorabil insa soarele n-a vrut sa iasa din nor mai mult de cateva secunde, asa ca, in pofida tuturor mijloacelor utilizate pentru a diminua expunerea (ISO, compensatie), am obtinut multe miscate iar noise-ul e la el acasa. Asadar imi cer scuze insa sper ca am mai adus ceva noutati pe forum. Destula palavrageala, sa intre avioanele in scena
ELLX are surprinzator de multe locuri de spotting pe ambele directii (06/24) si o pista extrem de lunga – 4 kilometri in cap, sau 13,123ft. Este unul dintre aeroporturile cu cel mai mare trefic cargo din Europa, de unde si lungimea pistei. Am inceput la pragul 06 pe un camp unde insa n-am avut parte de nicio decolare (activa fiind 24) asa ca am pozat ce s-a putut :
Batranul TF-ARL fost Air Atlanta Icelandic 747-200 zace la Luxemburg unde si-a pierdut si un reactor, in compania lui Tesis Air Cargo VP-BXC, un rus la fel de vechi tot 742. Tin sa mentionez ca ambele aeronave au fost active pana de curand, in 2007.
Pe asta l-am scapat asa ca am fost nevoit sa il pozez din masina… LX-SCV Cargolux. Dovada vremii execrabile de care am avut parte la inceput.
Aceiasi batrani din partea cealalta a aeroportului.
Un alt Cargolux 744 aterizeaza pe 24.
Am ajuns la pragul 24, unde am gasit un loc perfect ridicat deasupra pistei si am prins cateva aterizari si decolari.
LX-LGR 737-700
S-a inseninat putin, un moment formidabil, cerul plin de dare s-a aratat, asa ca m-am pus pe treaba
SN ?? Avro RJ85
Air Berlin? 738
LOT E-170
Luxair E-135 LX-LGI
LX-LGYankee la decolare
Red beacon… gotcha!
LX-LGZulu si el la decolare; becoming boring
Si un BAW pe care l-am vazut aterizand din masina pleaca catre Gatwick
A lasat uragan in spate
Frumusel pictat LX-LGQuebec 737-700 Luxair
Inca un Embraer, LX-LGLima
Quebec decoleaza
Cam atat. Un aeroport demn de o tura de spotting strasnica, evident, pe vreme mai buna.