Raduq Fotograf
Numarul mesajelor : 1764 Varsta : 33 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 06/05/2008
| Subiect: Scoala de insotitori de bord la Cluj Mier 04 Feb 2009, 18:08 | |
| Scoala de insotitori de bord la Cluj Sursa: clujeanul.ro Data: 04.02.2009 Autor: Alexandra Groza - Citat :
- O şcoală de însoţitoare de bord s-ar putea deschide anul acesta la Cluj, în cazul în care colaborarea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă cu Institutul de formare a personalului de bord din Orientul Mijlociu, MECCTI, merge bine.
"Dacă o să avem rezultate bune şi o să reuşim să aducem lume la târgurile de muncă, iar companiile să îşi găsească personal, s-ar putea ca ei să pună bazele unei şcoli de instrucţie la Cluj-Napoca", a explicat Daniel Don. Şcoala ar urmă să pregătească persoanele selectate de companiile din Orientul Mijlociu pentru posturile de însoţitoare (stewardese) sau însoţitori de bord, astfel încât în momentul în care ajung în Emiratele Arabe, să fie deja pregătite. "Din câte am vorbit cu ei, la şcoala de instrucţie se vor pregăti şi piloţi, nu doar însoţitoare de bord", a adăugat Don. În acest moment, în România funcţionează doar o singură şcoală autorizată de aviaţie care poate organiza un curs de însoţitori de bord. Este vorba despre Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă (SSAvC) din Băneasa, unde cursanţii trebuie să facă 172 de ore de cursuri teoretice şi 20 de ore de zbor. După terminarea cursurilor, participanţii trebuie să susţină două examene, unul la limba engleză şi unul la geografia României şi a Europei. În total, programul durează aproximativ cinci luni şi costă 2.700 de euro. Candidaţii trebuie să fie perfect sănătoşi şi să aibă peste 18 ani. | |
|
VIC Fotograf
Numarul mesajelor : 1128 Varsta : 33 Localizare : cluj-napoca Data de inscriere : 13/03/2008
| Subiect: Re: Scoala de insotitori de bord la Cluj Mier 04 Feb 2009, 18:14 | |
| am vazut ceva afis prin centru... | |
|
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Scoala de insotitori de bord la Cluj Mier 06 Mai 2009, 22:19 | |
| sper si eu,chiar mi-ar fii greu sa fac scoala pe la bucuresti sau...cine stie unde!!! |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Scoala de insotitori de bord la Cluj | |
| |
|