ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

ELICOPTERE inmatriculate in Romania

In jos 
+45
Balki
cipi_TM
fishbed
silubilu
fularU
mariusgmg
Voicu
flaviu
Richelieu
mariusoctavian1
GAC
gopo
bogdanicus'71
shouriken
ionescu63
ovidiu51
ela_crux
Rafale
Steve Darke
amigo
electric
Heaven
Raduq
loplo
Alex_tm
YR-197
VIC
Radu_is
malev2009
gabyioio
eugen
gaudi
mihaiatanasie
lrbc
Dylan
horizob
jester
zapacitu
allex
llobregat
gabi-737
Mengelaus
Eurofighter
Griff
Skywalker
49 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul

E util acest topic?
Da
ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 Vote_lcap94%ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 Vote_rcap
 94% [ 144 ]
Nu
ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 Vote_lcap6%ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 Vote_rcap
 6% [ 9 ]
Total voturi : 153

Sondaj inchis

AutorMesaj
mariusoctavian1
Membru activ
mariusoctavian1

Numarul mesajelor : 266
Varsta : 46
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 26/04/2009

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyJoi 22 Dec 2011, 16:41

gopo a scris:
Ca sa nu mai poluam topicul asta, propun crearea unui nou topic legat de misiunea Althea din Bosnia.
Colegul ionescu63 cred ca mai are si alte poze de pe acolo. Eu stau la dispozitie cu poze din a doua perioada, aceea a detasamentului Bravo. Nu prea am timp sa le redimensionez si apoi sa le public. Daca e cineva interesat si e dispus sa le posteze, le pot furniza pe un CD. In ceea ce ma priveste, toate pozele pe care le ofer au fost facute de mine sau pentru mine, in acea perioada fiind ofiterul de relatii cu presa al gruparii Bravo. Mentionez ca am trimis o gramada de poze via email pe adresele celor de la roaf.ro si presamil.ro . De publicat, nu au publicat decat cateva.
Cine e interesat, poate sa caute (cu atentie) prin arhiva Observatorului Militar din a doua jumatate a anului 2005.

Motivul pentru care fac acest lucru e cat se poate de simplu: aproape peste tot elicopteristii militari sunt dati uitarii (si, pe langa ei, si personalul de sol). Toata lumea e entuziasmata de supersonice si, eventual, de aviatia de transport.
Nimeni nu a spus prea multe de cei din Althea, de faptul ca in decursul unui an cele doua detasamente nu au avut accidente sau incidente, ca si-au facut treaba cot la cot cu colegi englezi, italieni, americani, elvetieni, etc. Multi i-au ridicat in slavi pe cei de la '21 din misiunea Baltica. Dar nimeni nu a suflat un cuvant de faptul ca la o aterizare au avariat un avion si o racheta Matra Magic. Despre cei de la Hercules multi nu stiu ca au probleme aproape la fiecare zbor cu vechiturile alea, ca merg(eau) in zone de conflict gen Irak sau Afganistan fara a avea sisteme de contramasuri Chaff/Flare sau ca executau acolo aterizari in conditii meteo in care multe alte aeronave, mult mai bine echipate, preferau sa rateze si sa se indrepte alte zone...
Cred ca m-am aprins prea tare!
Dar oferta mea ramane valabila.
lol!

Da,te-ai aprins!Si daca imi permiti,chiar fara rost.E loc pentru toti si fiecare le are pe ale lui puse acolo unde e cazul.Si pe cele bune si pe cele rele.
Sus In jos
gopo
Airport Level
Airport Level
gopo

Numarul mesajelor : 48
Varsta : 51
Data de inscriere : 21/07/2011

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyJoi 22 Dec 2011, 16:57

Esti ferm convins ca am facut referire la vreun forumist? Daca da, te inseli.
Sus In jos
gopo
Airport Level
Airport Level
gopo

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyJoi 22 Dec 2011, 17:11

Si ca sa vin in completare:tot ce am spus nu se refera la nici un coleg de pe Ro-Spotters. E doar o incercare de a pune pe locul meritat oameni care si-au facut meseria. Si cum altfel as putea face asta decat prin cercurile de pasionati de aviatie. Ca un exemplu: din cei 12 piloti care au fost in Bravo, jumatate au plecat. Situatia e identica, daca nu mai grava la transport.
Anonimi care si-au facut treaba asa cum nu se putea mai bine in conditiile date, au plecat spre alt anonimat uitati de cei mai multi.
Sus In jos
mariusoctavian1
Membru activ
mariusoctavian1

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyJoi 22 Dec 2011, 17:25

gopo a scris:
Esti ferm convins ca am facut referire la vreun forumist? Daca da, te inseli.
Nici nu mi-a trecut prin cap treaba asta.Daca citesti putin mai atent,cam asta am spus si eu.Cu precizarea ca oamenii capabili nu trebuiesc pusi de cineva-undeva.
Sus In jos
gopo
Airport Level
Airport Level
gopo

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyJoi 22 Dec 2011, 17:31

Probabil ca vedem anumite lucruri din unghiuri diferite. Asta e!
Sus In jos
mariusoctavian1
Membru activ
mariusoctavian1

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyJoi 22 Dec 2011, 17:34

Cu siguranta! Fara nici o suparare.Te salut!
Sus In jos
gopo
Airport Level
Airport Level
gopo

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyJoi 22 Dec 2011, 17:45

Sincer, cred ca eu, unul, am poluat destul topicul! Scuze pentru aceasta!
Rog persoanele in drept sa stearga postarile mele de astazi!
Sus In jos
ionescu63
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor : 56
Varsta : 50
Data de inscriere : 07/08/2011

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyJoi 22 Dec 2011, 19:06

Gopo, iti inteleg amaraciunea deoarece si pe mine ma incearca acelasi sentimet (din detasamentul Alfa au plecat mai multi oameni in afara sistemului decat in Bravo).
Dar cred ca nu este aici locul sa ne varsam frustrarile, ci mai decraba sa povestim lucrurile frumoase care ni s-au intamplat.

Si evident sa punem pozele, care mai de care mai superbe, zic eu. Wink
Sus In jos
Richelieu
Flight Level 300
Flight Level 300
Richelieu

Numarul mesajelor : 310
Varsta : 49
Localizare : LRFT
Data de inscriere : 08/06/2011

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyJoi 19 Ian 2012, 14:33

Una calda cu 334 surprinsa in urma cu 30 de minute la salvarea unui bebe. Cinste lor! Pilotii erau Marian Enache si Traian Cârstoiu.

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 6725244273_04d0f4a5e8_b

Inca trei imagini din timpul aceleiasi misiuni SMURD:

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 6726832171_24147cd62a_b

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 6726831969_5173095762_b

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 6726831681_efac296ba6_b

Ultima editare efectuata de catre shouriken in Joi 19 Ian 2012, 21:16, editata de 1 ori (Motiv : unit doua mesaje consecutive)
Sus In jos
http://negustorul-de-culori.blogspot.com
Richelieu
Flight Level 300
Flight Level 300
Richelieu

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyVin 20 Ian 2012, 12:04

Nu stiu de ce nu se mai vede prima imagine asa ca e repun:

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 6726831451_e188408e0f_b
Sus In jos
Richelieu
Flight Level 300
Flight Level 300
Richelieu

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyLun 14 Mai 2012, 14:53

Inca una cu 334

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 Rnp65151024

Sus In jos
flaviu
Membru activ
flaviu

Numarul mesajelor : 600
Varsta : 35
Localizare : Cluj
Data de inscriere : 24/05/2008

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyMar 22 Mai 2012, 21:12

poza facuta acum o ora din Gruia...290 venea dinspre vest ca sa aterizeze la turnul parasutistilor de langa Hotel Belvedere probabil pentru a duce/aduce vre-un pacient Smile

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 Dsc0014cp

Sus In jos
Skywalker
Membru activ
Skywalker

Numarul mesajelor : 407
Localizare : Brasov
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyMier 23 Mai 2012, 00:08

Daca tot e vorba de elicoptere inmatriculate in RO, Joi inainte de pranz ajung in Timisoara cu un elicopter EC130 B4 nou, in drum spre Brasov. Inmatricularea lui va fi YR-MVH, dar momentan "circula" cu F-WWXG.
Am si poze cu el, dar cred ca n-are sens sa stric surpriza Razz .

Sus In jos
eugen
Membru activ
eugen

Numarul mesajelor : 3386
Localizare : Arad, LRAR
Data de inscriere : 30/04/2008

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyMier 23 Mai 2012, 08:26

Dar pe la Arad, nu treci?! Laughing
Sus In jos
Skywalker
Membru activ
Skywalker

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyMier 23 Mai 2012, 09:50

Cu asta nu, Pecs -> LRTR -> LRBG.

In iulie si octombrie ne vedem, cu inca un pic de rosu Wink.
Sus In jos
Voicu
Moderator
Voicu

Numarul mesajelor : 2513
Varsta : 62
Localizare : Arad - ARW - LRAR
Data de inscriere : 28/12/2007

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyMier 23 Mai 2012, 13:36

Skywalker a scris:
Cu asta nu, Pecs -> LRTR -> LRBG.

In iulie si octombrie ne vedem, cu inca un pic de rosu Wink.

OK ...te asteptam Twisted Evil
Sus In jos
Rafale
Flight Level 200
Flight Level 200
Rafale

Varsta : 38
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 20/08/2010

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyDum 27 Mai 2012, 12:22

Astazi 341 a facut o mica vizita la Spitalul Judetean Timisoara.
Ambulanta SMURD a preluat bolnavul si l-a dus la alt spital...

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 R36lK

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 KP8Y9

Dupa decolare 341 s-a dus pe aeroport la "platzu" 14 in asteptarea bolnavului ce va fi adus acolo.

L.E.: Tocmai a primit aprobarea pentru decolare spre Deva (13:13)
Sus In jos
eugen
Membru activ
eugen

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyDum 27 Mai 2012, 17:54

Frumos aparat, imi place cum a parcat "la scara"... Laughing
Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

Numarul mesajelor : 2388
Varsta : 67
Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov
Data de inscriere : 27/06/2008

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyDum 10 Iun 2012, 19:20

Azi la prânz, în timp ce reparam pompa de la fântâna din grădină (după ce mi-am făcut datoria de cetăţean al municipiului), am auzit, dintr-o dată, o muzică plăcută, interpretată de altă orchestră decât aceea a AN-2ului care ne (MĂ) (în)cântă de câteva zile, dar nu trece prin zona mea de observaţie. Am rupt-o la fugă să înşfac Canon-ul (pregătit în Hyundai pentru o incursiune la locul de staţie al AN-2ului, unde nu am mai ajuns) si iată ce am descoperit printr pomi:

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_1221

Aveam în grijă un nepoţel care mânca o prăjitură, am fost nevoit să aştept să o termine (cred că niciodată un copil nu a mâncat mai încet o prăjitură) şi am depăşit, apoi, viteza legală zburând (cam jos) spre Aeroportul Internaţional “Stadionul ROVA”.
334 era aşezat, cuminte, în spatele porţii de fotbal, aşteptând ambulanţa cu un bebe bolnav:

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_1256

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_1235

Am avut timp să stau de vorbă cu pilotul, o doamnă extraordinar de draguţă (am aflat, apoi, că este doamna Camelia Bugean) cu atât mai drăguţă cu cât cunoaşte existenţa forumului nosstru. I-am promis că până seara va putea vedea pozele cu 334 pe forum şi mă ţin de cuvânt. Doamna pilot a trebuit să facă faţă la doi mari “cunoscători” în domeniul aviaţiei, unul care ştia totul despre elicopterele Cobra ale armatei române şi altul, eu, care ... mă rog.
Am avut, apoi, norocul să fotografiez elicopterul cel frumos în timpul decolării. Este prima experienţă de acest gen cu nou 75x300 pe ROVA. Am contribuit, la rugămintea doamnei, la asigurarea terenului, prin evacuarea tuturor curioşilor până la o distanţă sigură. O să vedeţi într-o poză cum ultimii curajoşi fug de mănâncă pământul (ceea ce nu prea e indicat într-o regiune agricolă cum e Teleormanul) când elicopterul începe să se ridice şi curentul le reduce echilibrul.

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_1261

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_1266

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_1270

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_1274

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_1283

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_1295

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_1301

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_1337

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_1384

Stiu că o vizită a lui 334 la Roşiori înseamnă o urgenţă medicală şi că astfel de situaţii nu sunt de dorit, totuşi, apaiţia lui la verticala oraşului este pentru mine prilej de bucurie. Până la urmă, e bine că avem cu ce rezolva urgenţele!
O salut, încă o dată, cu respect pe doamna Camelia Bugean şi îi urez zbor sigur!
Sus In jos
http://unursinnoras.blog-gratuit.ro/
Rafale
Flight Level 200
Flight Level 200
Rafale

Varsta : 38
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 20/08/2010

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyMier 13 Iun 2012, 22:20

SMURD 341 a avut azi de lucru prin Timisoara facand 2 ture dintre care una a fost semnalata si de catre presa locala:

http://www.tion.ro/nou-nascut-adus-cu-elicopterul-de-la-constanta-la-timisoara/1124227
Sus In jos
eugen
Membru activ
eugen

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyJoi 19 Iul 2012, 09:15

Skywalker a scris:
Daca tot e vorba de elicoptere inmatriculate in RO, Joi inainte de pranz ajung in Timisoara cu un elicopter EC130 B4 nou, in drum spre Brasov. Inmatricularea lui va fi YR-MVH, dar momentan "circula" cu F-WWXG.
Am si poze cu el, dar cred ca n-are sens sa stric surpriza Razz .
Cat mai trebuie sa aspteptam? Laughing
Sus In jos
Skywalker
Membru activ
Skywalker

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyJoi 19 Iul 2012, 13:30

Elicopterul e la Brasov de mult timp, o sa pun si ceva poze cu el dar sa ajung sa imi descarc camera. Momentan...BIAS...
Sus In jos
eugen
Membru activ
eugen

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyJoi 19 Iul 2012, 14:51

Poate ne vedem la BIAS, daca la Arad n-am reusit... Laughing
Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

Numarul mesajelor : 2388
Varsta : 67
Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov
Data de inscriere : 27/06/2008

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyMier 08 Aug 2012, 15:39

Azi a avut loc o noua misiune a lui 334 la Rosiori, tot pentru un bebe. Elicopterul a trecut pe deasupra mea si imediat am mers sa semnez condica de prezenta la Aeroportul International "ROVA".

Sigur ca nu e ceva inedit, dar eu nu pot sa nu fixez imaginea elicopterului pe retina electronica a camerei mele.

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_4197

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_4199

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_4202

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_4212

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_4215

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_4220

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_4227

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_4235

ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 IMG_4245
Sus In jos
http://unursinnoras.blog-gratuit.ro/
mariusgmg
Airport Level
Airport Level
mariusgmg

Numarul mesajelor : 59
Varsta : 55
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 10/12/2009

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 EmptyDum 02 Dec 2012, 12:19

La expozitia de tehnica militara din 30 noiembrie de la Iasi, ne-a fost prezentat noul elicopter ce va deservi SMURD:
ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 ActA2FNz ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 Adf6Z8cY ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 AckbQpna ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 AbeZnFKs ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 AbceEMyc ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 AdgUybth ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 AdyuwTlc ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 AdiOH0Rx ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 Adx5LVDt ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 AdmTPxeK ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 Ace53eVE ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 AbbZ61yE ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 ActO9Xu2 ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 Abw51xrs ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 Abo31ML7
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ELICOPTERE inmatriculate in Romania    ELICOPTERE inmatriculate in Romania  - Pagina 5 Empty

Sus In jos

ELICOPTERE inmatriculate in Romania
Sus 
Pagina 5 din 10Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» ULM-uri inmatriculate in ROMANIA
» Hidroavioane inmatriculate in Romania
» AERONAVE inmatriculate in Romania - Discutii
» Elicoptere civile - 2009
» Elicoptere civile - 2010

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: SPOTTING :: Aeronave in Romania - Aircraft in Romania-
Mergi direct la: