| Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... | |
|
+11gabi-737 Stefan Dylan ovidiu51 Capt_Vio arianne RwO metalactual eugen valavia gaudi 15 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
gaudi Membru activ
Numarul mesajelor : 1152 Varsta : 46 Localizare : Ploiesti / Bucuresti Data de inscriere : 17/07/2008
| Subiect: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 10:20 | |
| Titlu: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece la Bruxelles Sursa: Mediafax Autor: *** Data: BUCUREŞTI / 09:51, 11.12.2008 - Citat :
- Preşedintele Traian Băsescu va pleca, joi dimineaţă, la Bruxelles cu o aeronavă de rezervă după ce avionul cu care urma să se deplaseze a avut probleme tehnice.
Decolarea avionului cu care se deplasează delegaţia oficială era programată de pe Aeroportul Henry Coandă (Otopeni), la ora 9.20, însă la ora transmiterii acestei ştiri, aceasta se află încă pe aeroport.
Întârzierea a fost provocată de faptul că aeronava cu care preşedintele Traian Băsescu urma să plece, joi dimineaţă, spre Bruxelles, un Boeing 707, cu o vechime de aproximativ 35 de ani, a avut probleme tehnice, astfel că preşedintele ar urma să plece cu o aeronavă aparţinând tot companiei Romavia, însă de mai mici dimensiuni. | |
|
| |
valavia Administrator
Numarul mesajelor : 2881 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 18/08/2008
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 10:28 | |
| Urmariti va rog stirea vidoe de la realitatea tv......in opinia duduiei de acolo aeronava prezidentiala este un Boeing 737 vechi de 35 de ani incultura stiristica in romanica continua Vorba cuiva, s-a ars un bec si astia fac din asta o targedie. Din cate cunosc eu procedurile privind astfel de aeronave, cel mai mic defect sesizat face ca acea aeronava sa ramana la sol urmand sa fie folosita aeronava de urgenta exact cum s-a intamplat si acum | |
|
| |
gaudi Membru activ
Numarul mesajelor : 1152 Varsta : 46 Localizare : Ploiesti / Bucuresti Data de inscriere : 17/07/2008
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 10:30 | |
| Titlu: Preşedintele Băsescu a plecat spre Bruxelles, cu o întârziere de aproximativ 45 de minute Sursa: Mediafax Autor: *** Data: BUCUREŞTI / 09:51, 11.12.2008 - Citat :
Aeronava de rezervă cu care preşedintele Traian Băsescu se deplasează, joi, la Bruxelles, după ce avionul iniţial pregătit pentru această deplasare a avut probleme tehnice, a decolat de pe Aeroportul Henry Coandă cu o întârziere de aproximativ 45 de minute.
Preşedintele şi delegaţia oficială au plecat cu o aeronavă de rezervă de tip Bae 146, care operează din anul 1994. Această aeronavă operează pe curse comerciale, însă a făcut şi zboruri speciale cu delegaţii ale administraţiei prezeidenţiale, ale Guvernului, Ministerului de Externe şi Ministerului Apărării. | |
|
| |
eugen Membru activ
Numarul mesajelor : 3386 Varsta : 50 Localizare : Arad, LRAR Data de inscriere : 30/04/2008
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 14:45 | |
| Am urmarit stirile TVR, ora 14.00. Au dat stirea corect, au specificat ca transponderul era defect si s-a recurs la aeronava de rezerva, care a plecta cu 40 minute intarziere. Mai ziceau ca din cauza umezelii s-ar fi defectat "sistemul transponder". | |
|
| |
metalactual Membru activ
Numarul mesajelor : 538 Varsta : 56 Localizare : Buc. Data de inscriere : 19/02/2008
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 15:54 | |
| Incident pe aeroportul Henri Coanda Presedintele Traian Basescu a decolat spre Bruxelles intr-o aeronava de rezerva, cu 50 minute intarziere de Carla Dinu HotNews.ro Joi, 11 decembrie 2008, 9:38 Actualitate | Esenţial
Presedintele Traian Basescu si delegatia oficiala care il insoteste la summit-ul de joi si vineri de la Bruxelles au decolat, joi dimineata, cu o intarziere de circa 50 de minute de pe aeroportul Henri Coanda, cu o aeronava de rezerva a companiei Romavia, dupa ce s-a constatat ca avionul prezidential are probleme tehnice.
Inainte de decolare, aparatele de bord nu au indicat parametrii corespunzatori, astfel incat a fost ceruta o aeronava de rezerva, transmite Antena 3. Miercuri, la verificare, aeronava nu a prezentat probleme.
Aeronava prezidentiala este un avion civil produs de Boeing, tip 707, si are 35 de ani vechime.
Premierul in functie, Calin Popescu-Tariceanu, este deja in drum spre Bruxelles, el plecand cu un avion al unei firme private.
Ca o coincidenta, marti, seful statului a semnat decretul de trecere in rezerva a generalului de flotila aeriana, cu o stea, Iuliu-Adrian Goleanu din Ministerul Apararii, director al companiei Romavia, informeaza Administratia Prezidentiala.
Aeronava prezidentiala Boeing 707 este depasita din punct de vedere tehnic
"Aeronava Boeing 707 este depasita din punct de vedere al conceptiei si al nivelului de zgomot, dar asigura gradul de siguranta. Acest tip de aeronave nu mai zboara nicaieri in lume, mai ales ca are o vechime de peste 30 de ani", a declarat joi, pentru NewsIn, directorul general al Tarom, Gheorghe Barla.
Potrivit lui Barla, acest tip de aeronava necesita costuri mari, piesele sunt foarte scumpe iar motoarele au nevoie de mentenanta. Mai mult, oficialul Tarom a subliniat faptul ca se intampla des, nu numai la acest tip de aeronave, ca pilotul sa decida sa nu decoleze din cauza semnalizarii false la cockpit (cabina de comanda n.r)
Barla considera ca decizia inlocuirii aeronavei cu una mai moderna este fundamentata.
SURSA
L.E.
Iarna nu'i ca vara....nici nava nu'i ca aeronava. Musai trebuie sa fie schimbata conserva zburatoare, sa nu ramanem fara carp/maci in aceste vremuri grele ! | |
|
| |
RwO Membru activ
Numarul mesajelor : 767 Varsta : 41 Localizare : Constanta Data de inscriere : 11/03/2008
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 16:03 | |
| - metalactual a scris:
- iar motoarele au nevoie de mentenanta.
eventual mantenanta suplimentara, ca orice motor are nevoie de mantenanta | |
|
| |
valavia Administrator
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 16:23 | |
| Uitati-va ce a declarat directorul general al Tarom, Gheorghe Barla.......cum domne nu mai zboara nicaieri in lume B707.....ce idiot, si mai e si directorul TAROM | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 16:49 | |
| La cat a zburat acest 707 cred ca inca ii in forma buna, moral este uzat fizic cred ca inca mai poate inca mult si bine pentru ca eu cred ca ciclul presurizare/ depresurizare nu ii prea aproape de maximul vietii si nici numarul de ore de zbor nu ii foarte ridicat. Chiar ieri ma uitam la 747 si am vazut ca mai sunt 747-100 din 69-70 care zboara ( 38-39 ani ) asa ca ...... . In africa zboara orice inclusiv 707..... |
|
| |
arianne Moderator
Numarul mesajelor : 2730 Varsta : 32 Localizare : EBBR/LFBO/LROP Data de inscriere : 03/08/2008
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 17:31 | |
| - valavia a scris:
- Uitati-va ce a declarat directorul general al Tarom, Gheorghe Barla.......cum domne nu mai zboara nicaieri in lume B707.....ce idiot, si mai e si directorul TAROM
Adevarul e ca nu mai sunt multi operatori civilide 707. Si aia care sunt vin de prin tari obscure... | |
|
| |
Capt_Vio Fotograf
Numarul mesajelor : 1327 Varsta : 43 Localizare : Canada Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 18:04 | |
| In America inca mai zboara baietii cu DC-8 Uite aici poza facuta in Portland, Oregon in 2008 | |
|
| |
ovidiu51 Membru activ
Numarul mesajelor : 1170 Varsta : 73 Localizare : Constanta (LRCK - CND) Data de inscriere : 29/12/2007
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 18:50 | |
| - arianne a scris:
- Adevarul e ca nu mai sunt multi operatori civilide 707. Si aia care sunt vin de prin tari obscure...
Romavia nu este un operator civil, este, hai sa fim realisti, haina civila a RoAF. Si pe vremea comunistilor si acum echipajul prezidentialului este format din ofiteri. Majoritatea statelor folosesc aeronave militare la prezidentiale. Inca mai sunt tari care folosesc B707 pentru sefi de stat si guvern, si Israelul nu e asa de obscur | |
|
| |
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 19:26 | |
| - Capt_Vio a scris:
- In America inca mai zboara baietii cu DC-8
oh, boooooy! fain avion! cu unul de asta a venit Nixon la Bucuresti in '69. senzatie mare la OTP!!! | |
|
| |
ovidiu51 Membru activ
Numarul mesajelor : 1170 Varsta : 73 Localizare : Constanta (LRCK - CND) Data de inscriere : 29/12/2007
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 20:07 | |
| - dylan a scris:
- oh, boooooy! fain avion! cu unul de asta a venit Nixon la Bucuresti in '69. senzatie mare la OTP!!!
Eu parca imi aduc aminte de B-707(VC-137), presedintii francezi veneau cu Dc-8 la noi. | |
|
| |
Stefan Flight Level 100
Numarul mesajelor : 178 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 25/04/2008
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 20:37 | |
| - ovidiu51 a scris:
- Si pe vremea comunistilor si acum echipajul prezidentialului este format din ofiteri.
Ofiteri ? Da, pe vremea comunistilor, acum sunt toti trecuti in rezerva. | |
|
| |
ovidiu51 Membru activ
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 21:41 | |
| - Stefan a scris:
- ovidiu51 a scris:
- Si pe vremea comunistilor si acum echipajul prezidentialului este format din ofiteri.
Ofiteri ? Da, pe vremea comunistilor, acum sunt toti trecuti in rezerva. Armata Romana nu lucrteaza cu rezervisti, mai ales piloti | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 21:47 | |
| eu cred ca tot transponderu asta se vrea sa fie doar o metoda de a achizitiona o zburatoare noua ca prea sa da cu tam tam-u legat de vechimea lui ABB. Ma repet, o fii tehnologic depasit dar tehnic o problema la transponder nu cred ca denota casarea pentru ca atunci Wizz-ul cu roata blocata ar trebuii trimis la MJV pentru distrugere instant si asta in conditiile in care cel mai vechi wizz ii din 98.... romanism ieftin si de prost gust |
|
| |
Stefan Flight Level 100
Numarul mesajelor : 178 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 25/04/2008
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 23:38 | |
| - ovidiu51 a scris:
- Stefan a scris:
- ovidiu51 a scris:
Ofiteri ? Da, pe vremea comunistilor, acum sunt toti trecuti in rezerva. Armata Romana nu lucrteaza cu rezervisti, mai ales piloti Vorbim de Romavia nu armata romana... | |
|
| |
gabi-737 Membru activ
Numarul mesajelor : 4453 Varsta : 47 Localizare : Oradea Data de inscriere : 26/12/2007
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Joi 11 Dec 2008, 23:45 | |
| Aeronava prezidentiala e imaginea unei tari, eu is de parere ca ar trebui de mult schimbat acel 707 cu ceva mai actual, in nici un caz inlocuita cu LCA sau LCB... Oriunde merge o delegatie oficiala romaneasca se prezinta cu aeronave vechi, ce inspira un sentiment de tara de mana a-2-a, va dati seama cum ar arata presedintele Romaniei, fie el cine o fi coborand dintr-un A330 nou sau un B737 BBJ2 pe care sa scrie ROMANIA...alta impresie da. Un singur motiv este pentru a pastra YR-ABB in flota: este vanat de spotteri de oriunde ca pe o raritate ce nu trebuie ratata | |
|
| |
Griff Moderator
Numarul mesajelor : 1400 Varsta : 41 Localizare : two steps from Hell Data de inscriere : 27/09/2008
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Vin 12 Dec 2008, 00:24 | |
| - gabi-737 a scris:
- Aeronava prezidentiala e imaginea unei tari, eu is de parere ca ar trebui de mult schimbat acel 707 cu ceva mai actual, in nici un caz inlocuita cu LCA sau LCB...
Oriunde merge o delegatie oficiala romaneasca se prezinta cu aeronave vechi, ce inspira un sentiment de tara de mana a-2-a, va dati seama cum ar arata presedintele Romaniei, fie el cine o fi coborand dintr-un A330 nou sau un B737 BBJ2 pe care sa scrie ROMANIA...alta impresie da.
Un singur motiv este pentru a pastra YR-ABB in flota: este vanat de spotteri de oriunde ca pe o raritate ce nu trebuie ratata Irelevant. Germania are A310, iar the great and powerfull US of A are 747-200. Sint ceva mai noi, dar tot vechi sint. | |
|
| |
Virusu Moderator
Numarul mesajelor : 2688 Varsta : 38 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 30/12/2007
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Vin 12 Dec 2008, 01:29 | |
| YR-LCA primul zbor: 13/01/1992 YR-LCB primul zbor: 09/03/1992 astea sunt aeronave vechi? hai sa fim seriosi si sa nu o mai dam in balarii, eu zic ca oricare dintre ele ar fi numai bun ca aeronava prezidentiala... si in plus, de ce sa investesti intr-un avion nou, cand astea nu au nici 17 ani vechime, si le ai la indemana... asa numai de fite? mai bine banii pentru o aeronava noua s-ar baga la un km de autostrada noua, sau de pista la otopeni... ar fi mult mai utili @stefan: Romavia sub al cui patronat este? think again si asculta-l pe Ovidiu ca stie ce zice | |
|
| |
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Vin 12 Dec 2008, 06:40 | |
| - ovidiu51 a scris:
- dylan a scris:
- oh, boooooy! fain avion! cu unul de asta a venit Nixon la Bucuresti in '69. senzatie mare la OTP!!!
Eu parca imi aduc aminte de B-707(VC-137), presedintii francezi veneau cu Dc-8 la noi. da, greseala mea....asa este, B707...nu stiu ce connexiuni s-au facut in mintea mea si a iesit DC-8? https://www.youtube.com/watch?v=15ph6zM5oVw | |
|
| |
Stefan Flight Level 100
| |
| |
ovidiu51 Membru activ
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Vin 12 Dec 2008, 11:07 | |
| - Stefan a scris:
- ovidiu51 a scris:
- Stefan a scris:
- ovidiu51 a scris:
Ofiteri ? Da, pe vremea comunistilor, acum sunt toti trecuti in rezerva. Armata Romana nu lucrteaza cu rezervisti, mai ales piloti Vorbim de Romavia nu armata romana... Directorul de la Romavia este cumva civil sau ofiter? sau pilotii lui ABB, tot civili? | |
|
| |
Stefan Flight Level 100
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Vin 12 Dec 2008, 11:33 | |
| Directorul cred ca era singurul care mai avea grad acolo, acum este si el civil... era pe aici un articol despre asta. Pilotii de la Boeing sunt si ei civili, fosti ofiteri. | |
|
| |
valavia Administrator
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... Vin 12 Dec 2008, 15:00 | |
| In clipa de fata da, sunt civili cu totii dar pana acum cativa ani erau ofiteri ai armatei | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... | |
| |
|
| |
| Probleme tehnice la aeronava cu care Băsescu urma să plece... | |
|