|
| Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma | |
|
+7arianne CDA Griff demorra YR-DNY Edi gaudi 11 participanți | Autor | Mesaj |
---|
gaudi Membru activ
Numarul mesajelor : 1152 Varsta : 46 Localizare : Ploiesti / Bucuresti Data de inscriere : 17/07/2008
| Subiect: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Lun 10 Noi 2008, 11:23 | |
| Titlu:Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Sursa: Mediafax (preluare AFP) Autor: *** Data: 10.11.2008 - Citat :
- Pasagerii unui avion al companiei aeriene irlandeze Ryanair, care decolase din Frankfurt, au fost evacuaţi luni dimineaţă, după o aterizare cu probleme pe aeroportul Ciampino, din Roma, potrivit agenţiei Ansa.
Nici unul dintre pasageri nu a fost rănit. Toate cele 166 de persoane aflate la bord au fost evacuate cu ajutorul unor tobogane de securitate, după intervenţia pompierilor.
Potrivit primelor constatări, o problemă la trenul de aterizare ar fi provocat ieşirea de pe pistă a aparatului, un Boeing 737, care ar fi revenit ulterior pe pistă şi s-ar fi înclinat într-o parte.
| |
| | | Edi Membru activ
Numarul mesajelor : 712 Varsta : 54 Localizare : Ilfov Data de inscriere : 26/02/2008
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Lun 10 Noi 2008, 18:02 | |
| Cauza directă a incidentului a fost un "multiple bird strike" cu un stol de (pare-se) ciori. Un adevărat măcel dacă vă uitaţi la fotografii, în special în zona radomului. Deasemenea, trenul care a cedat din cauza aterizării dure pare să fi afectat destul de serios aripa avionului: Bine că nu au existat victime, putea să fie mai rău. Neoficial, se pare că aceasta a fost desfăşurarea evenimentelor: - Airliners.net a scris:
- - multiple bird strikes on no. 1 engine
- decision to go-around - multiple bird strikes on no. 2 engine - engines caught fire when spooling up - almost complete loss of thrust - captain has to abandon go-around - captain lands aircraft rather heavily due to lack of thrust - left gear collapses - aircraft comes to rest a short distance from the end of the runway Sursa: Airliners.net. Edi . | |
| | | YR-DNY Membru activ
Numarul mesajelor : 669 Varsta : 42 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Lun 10 Noi 2008, 19:57 | |
| Naspa, urat de tot. Pozitia imi aminteste usor de BGC-ul nostru, vag. | |
| | | demorra Flight Level 100
Numarul mesajelor : 196 Varsta : 43 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 19/03/2008
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Lun 10 Noi 2008, 20:01 | |
| cand o sa stiti cu siguranta ca au fost ciori implicate intr un accident aviatic va rog sa ma anuntati si pe mine. Ar fi o premiera mondiala. mersi | |
Numarul mesajelor : 669 Varsta : 42 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Lun 10 Noi 2008, 20:04 | |
| Or fi fost ceva ciori mai solide, nu ca astea rahitice de la noi din Klausenburg! | |
| | | Griff Moderator
Numarul mesajelor : 1400 Varsta : 41 Localizare : two steps from Hell Data de inscriere : 27/09/2008
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Lun 10 Noi 2008, 20:48 | |
| - Edi a scris:
- Neoficial, se pare că aceasta a fost desfăşurarea evenimentelor:
- Airliners.net a scris:
- - multiple bird strikes on no. 1 engine
- decision to go-around - multiple bird strikes on no. 2 engine - engines caught fire when spooling up - almost complete loss of thrust - captain has to abandon go-around - captain lands aircraft rather heavily due to lack of thrust - left gear collapses - aircraft comes to rest a short distance from the end of the runway Sursa: Airliners.net.
Edi
. Multiple bird strikes la motorul 1 la aterizare si se ia decizia de go around? Din fotoliul meu confortabil si neavind toate datele, mi se pare cam aiurea sa ratezi dupa ce pierzi un motor. Aterizarea intr-un motor la 737 se face cu max flaps 15 si cu viteze mai mari, plus ca...ramai intr-un singur motor...si daca mai iei o vrabie si-n motorul doi in oricare din fazele de dupa ratare...pai ai cam belit-o. Pacat de avionul nou nout. Nu stiu cat de reparabil este. | |
| | | CDA Flight Level 300
Numarul mesajelor : 387 Varsta : 49 Localizare : Copenhaga Data de inscriere : 22/03/2008
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Lun 10 Noi 2008, 21:32 | |
| Acum am citit ca pasarile care au provocat incidentul au fost grauri. Pasarile sunt mici dar zboara in stoluri de cateva mii de pasari. Daca iti apare un stol in fata in momentul aterizarii iei in motor cateva zeci de pasari.. Asa arata pasarile: http://www.hawar-islands.com/blog/media/blogs/kuwait/Starlings.jpg | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Lun 10 Noi 2008, 21:53 | |
| Ma simt obligat sa fiu rau si sa spun ca "Vedeti se intampla si la altii mai mari nu numai la noi si inca si mai grav decat la noi" Astazi am fost la aeroport in Cluj si au aparut baietii cu pusca, pusca ei o cioara. mai incearca sa puste una da nimic, ciaoara puscata in aripa incepe sa raga moment in care incep sa se adune suratele ei si sa falfaie tot mai multe pe deasupra platformei si sa faca un tambalau ..... moment in care cioara puscata se da drept moarta si 10 minute ramane incremenita , pleaca si puscasii si la 2-3 minute dupa ce au plecat ei renunta si cioara la pozitia mortului si fuge si se ascunde in balarii..... Rezolvarea a fost concludenta in loc sa le fugareasca le-au adunat gramada deasupra platformei in numar foarte mare, noroc ca nu era nimeni in zbor la momentul respectiv .....
In accidentul de fata parerea mea este ca 737-le este w.o. si daca nu il ia ceva Low cost bananier va ajunge la fier vechi.... oricum este importanta ca nu a murit nimeni pentru ca situatia a fost nasoala rau..... |
| | | arianne Moderator
Numarul mesajelor : 2730 Varsta : 32 Localizare : EBBR/LFBO/LROP Data de inscriere : 03/08/2008
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Lun 10 Noi 2008, 22:17 | |
| - kkk a scris:
- .. moment in care cioara puscata se da drept moarta si 10 minute ramane incremenita , pleaca si puscasii si la 2-3 minute dupa ce au plecat ei renunta si cioara la pozitia mortului si fuge si se ascunde in balarii.....
No hai ca am si ras copios... Nasol accident, putea iesi mai rau. R.I.P. Griff, poate ca a decis sa go-around inainte de birdstrike, a vazut omu ditamai noru de pasarele in fata a zis poate le ocoleste | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Lun 10 Noi 2008, 22:21 | |
| Arianne pe bune , cum nu era trafic le-am urmarit activitatile.....
Daca va uitati la aripi se vad in poze urmele de sange de la zburatoare..... |
| | | Edi Membru activ
Numarul mesajelor : 712 Varsta : 54 Localizare : Ilfov Data de inscriere : 26/02/2008
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Lun 10 Noi 2008, 23:18 | |
| - CDA a scris:
- Acum am citit ca pasarile care au provocat incidentul au fost grauri.
Aşa este, au fost grauri. Informaţia cu ciorile am luat-o de pe Airliners (sub rezerva expresiei "pare-se") şi tot acolo am găsit informaţia despre grauri: - Airliners.net a scris:
- Danish news media report that it was a very dense flock of starlings. These birds are migrating from northern Europe to Africa at this moment and have reached southern Europe by now. When they collect in large flocks up here, usually early to mid October, then it is called "black sky". It mostly happens in the low and wet marchland regions of the Danish, German ant Dutch west coast. People travel hundreds of miles just to watch those clouds of starlings. It's a fantastic view to watch 50 or 100,000 birds fly in formation better than the Red Arrows.
I shouldn't wonder if the airport will have a problem following this incident. This "black sky" is easily seen both visually and on radar, and it is a big no-no to fly a plane through such a cloud. Black sky only happens at daylight, and only at low altitude, often just after daybreak. Maybe the tower should have closed the airport due to black sky. But maybe they couldn't react fast enough. A cloud of dozens of thousands of these bastards can jump into the sky in seconds. Şi încă un exempu foto reprezentând un stol de grauri: - demorra a scris:
- cand o sa stiti cu siguranta ca au fost ciori implicate intr un accident aviatic va rog sa ma anuntati si pe mine. Ar fi o premiera mondiala.
Ei aş! Pe bune? Ia uite câte premiere mondiale am găsit în 5 minute. Just Google it! - International Bird Strike Statistics for the Year 2000 a scris:
- Bird species involved
Only for 64% of incidents information as to species has been supplied. Small light weight species (35%) were primarily involved, the second placing included gulls (24%), followed by birds of prey (12%), pigeons (11%) and waterfowl (85); the remaining 19% include waders, starlings, thrushes and crows which approximately corresponds to the distribution observed on airports and in ICAO regions of Central Europe. Sursa: Bird and Aviation, Vol. 23 (2003), No. 2, - The National Wildlife Strike Database for the USA: 1990 to 2002 and Beyond a scris:
- The top twenty bird species reported as struck by civil aircraft, USA, 1990-2002: [...] 15. American crow [...]
The top 20 bird species reported as struck and causing damage to civil aircraft, USA, 1990-2002: [...] 11. American crow [...] Sursa: BirdstrikeCanada.com, - Bird strike incidents involving Kenya Airways flights at three Kenyan airports, 1991-2001 a scris:
- Seven bird families, namely Ciconiidae, Accipitridae, Threskiornithidae, Numididae, Ardeidae, Corvidae and Gruidae accounted for most incidents in different phases of aeroplane flights, time of day and seasons.
Sursa: IngentaConnect.com, - Hamburg Airport a scris:
- Crows cause approx. 4.4% of all bird strikes.
Sursa: Hamburg Airport. Cheers, Edi . | |
| | | aegean Membru activ
Numarul mesajelor : 852 Varsta : 44 Localizare : LEMD Data de inscriere : 29/12/2007
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Mar 11 Noi 2008, 09:49 | |
| Pana una alta nenea (sau tanti) a facut super treba daca cu 2 motoare fara tractiune a reusit sa il puna jos fara sa-l fcac fleandura de tot.
Pe de alta parte din experienta mea cu graurii, am observat ca ei au o zona in care se zburatacesc sub forma de nor pt un timp destul de lung-nu prea apar asa subit.Aia de la aeroport nu vazusera pana atunci niciunul? | |
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Mar 11 Noi 2008, 10:32 | |
| Iar in intercom pasagerii puteau auzi: Doamnelor si domnilor azi avem la masa aripioare extra crispy prajite in ulei de turbofan! | |
| | | metalactual Membru activ
Numarul mesajelor : 538 Varsta : 56 Localizare : Buc. Data de inscriere : 19/02/2008
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Mar 11 Noi 2008, 11:02 | |
| Români blocaţi pe aeroportul din Roma Marţi, 11 Noiembrie 2008 - EVZ
50 de români sunt blocaţi, de 15 ore, pe aeroportul Ciampino din capitala italiană, din cauza unui incident în urma căruia a fost închis aeroportul, informează RTV.
Oamenii ar fi trebuit să ajungă în ţară încă de azi-noapte, cu o cursă Wizzair.
O cursă Ryanair cu 166 de persoane la bord a aterizat de urgenţă ieri, pe aeroportul Ciampino, după ce a lovit un stol de păsări.
Potrivit cotidianului The Independent, aeronava care venea de la Frankfurt a fost serios avariată.
Doi membri ai echipajului şi opt pasageri au fost transportaţi la spital, cu răni uşoare.
În urma incidentului, aeroportul, al doilea ca mărime din Roma, a fost închis.
"Mecanismul de aterizare a fost avariat. Va dura mai multe ore până când avionul va fi scos de pe pistă", a explicat un purtător de cuvânt al Ryanair.
SURSA | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Mar 11 Noi 2008, 11:37 | |
| - metalactual a scris:
- Români blocaţi pe aeroportul din Roma
Marţi, 11 Noiembrie 2008 - EVZ
50 de români sunt blocaţi, de 15 ore, pe aeroportul Ciampino din capitala italiană, din cauza unui incident în urma căruia a fost închis aeroportul, informează RTV.
O cursă Ryanair cu 166 de persoane la bord a aterizat de urgenţă ieri, pe aeroportul Ciampino, după ce a lovit un stol de păsări.
Potrivit cotidianului The Independent, aeronava care venea de la Frankfurt a fost serios avariată.
Doi membri ai echipajului şi opt pasageri au fost transportaţi la spital, cu răni uşoare.
"Mecanismul de aterizare a fost avariat. Va dura mai multe ore până când avionul va fi scos de pe pistă", a explicat un purtător de cuvânt al Ryanair.
SURSA Se vede treaba ca de asta nu a mai plecat de la Cluj Wizz-ul ieri si eu nu intelege-am de ce si nici dupa ce am citit despre asta tot nu am priceput .......... Si ca nu ma pot abtine presa Romana loveste din nou Wizz-ul respectiv sunt convins ca era wizz-ul de Roma care nu a plecat de la Cluj Wizz care la 19.20 trebuia sa plece la Barcelona ...... deci nicidecum nu candva in noapte asa cum povestesc astia..... |
| | | Virusu Moderator
Numarul mesajelor : 2688 Varsta : 38 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 30/12/2007
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Mar 11 Noi 2008, 11:51 | |
| acum imi explic cum au doborat sarbii avionu invizibil pe radar! au lansat un stol de grauri oricum, nasoala treaba cu ryanu... bine ca nu a fost mai rau L.E. rad eu acum, dar si mie mi-a tasnit un stol de grauri la aterizare cu un ULM si era mai mai sa ma emotionez pe mine noroc ca eram destul de sus incat sa imi permit o corectie de panta... drept urmare inca sunt aici sa povestesc
Ultima editare efectuata de catre virusu in Mar 11 Noi 2008, 12:10, editata de 1 ori | |
| | | mario antonio Membru activ
Numarul mesajelor : 1297 Varsta : 45 Localizare : Torino, Italia (TRN) Data de inscriere : 07/08/2008
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Mar 11 Noi 2008, 11:56 | |
| - kkk a scris:
- metalactual a scris:
- Români blocaţi pe aeroportul din Roma
Marţi, 11 Noiembrie 2008 - EVZ
SURSA Se vede treaba ca de asta nu a mai plecat de la Cluj Wizz-ul ieri si eu nu intelege-am de ce si nici dupa ce am citit despre asta tot nu am priceput .......... Si ca nu ma pot abtine presa Romana loveste din nou Wizz-ul respectiv sunt convins ca era wizz-ul de Roma care nu a plecat de la Cluj Wizz care la 19.20 trebuia sa plece la Barcelona ...... deci nicidecum nu candva in noapte asa cum povestesc astia..... Hei, ciao KKK, E posibil sa ai dreptate, totusi de la Cluj Wizzair zboara pe Roma Fiumicino care nu a fost inchis in niciun moment. Pe Roma Ciampino, din Romania, Wizzair zboara doar de la Bucuresti. S-ar explica doar daca traficul pe Fiumicino, prin derutarea zborurilor de pe Ciampino, ar fi devenit prea mare, dar, nu mi se pare plauzibila explicatia. | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Mar 11 Noi 2008, 12:14 | |
| Zici tu ceva acolo Marioantonio, atunci nu stiu ce sa zic doar ca wizz-ul nu a mai plecat spre Roma ieri a ramas pe platforma fara sa imbarce pasageri fara nimic si era acolo la 2.20 minute dupa ce a ajuns la Cluj in conditiile in care ei stau maxim 50 de minute in mod normal. |
Numarul mesajelor : 538 Varsta : 56 Localizare : Buc. Data de inscriere : 19/02/2008
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Mar 11 Noi 2008, 13:18 | |
| Greva la Alitalia de A.N. HotNews.ro Marţi, 11 noiembrie 2008, 12:25 Ultima ora
Pilotii si insotitorii de bord de la compania aeriana Alitalia au declansat o greva de 24 de ore, lucru care a provocat haos la aeroportul Fiumicino din Roma, relateaza BBC.
Circa 100 de zboruri au fost anulate, fiind afectati mii de pasageri.
O parte dintre angajatii operatorului italian sunt nemultumiti de planurile de vanzare a companiei catre grupul Cai, insa principalele sindicate de la Alitalia au decis sa continue negocierile.
Sursa - acum poate este ceva mai clar, cu problema de la CLJ..... | |
| | | mario antonio Membru activ
Numarul mesajelor : 1297 Varsta : 45 Localizare : Torino, Italia (TRN) Data de inscriere : 07/08/2008
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Mar 11 Noi 2008, 13:31 | |
| - metalactual a scris:
- Greva la Alitalia
de A.N. HotNews.ro Marţi, 11 noiembrie 2008, 12:25 Ultima ora
Pilotii si insotitorii de bord de la compania aeriana Alitalia au declansat o greva de 24 de ore, lucru care a provocat haos la aeroportul Fiumicino din Roma, relateaza BBC.
Circa 100 de zboruri au fost anulate, fiind afectati mii de pasageri.
O parte dintre angajatii operatorului italian sunt nemultumiti de planurile de vanzare a companiei catre grupul Cai, insa principalele sindicate de la Alitalia au decis sa continue negocierile.
Sursa - acum poate este ceva mai clar, cu problema de la CLJ..... Hei, ciao Metalactual, Chestiunea Alitalia nu ar avea de ce sa creeze probleme Wizzair, dimpotriva. Practic greva este a personalului Alitalia (pilotii si insotitorii), si nu a personalului aeroportului (controlori de trafic, handling, etc). Deci in mod normal un stop al Alitalia ar avea ca efect pentru ceilalti culoare libere si cam atat. | |
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma Mar 11 Noi 2008, 13:35 | |
| Iata ca totusi haosul s-a produs si au fost anulate si alte zboruri.
Uite:
ALITALIA: MARONI, NON TOLLEREREMO ILLEGALITA' VARESE - ''Quello che e' avvenuto ieri, il picchetto davanti all'aeroporto, non potra' piu' avvenire, cosi' come non dovra' piu' avvenire lo sciopero selvaggio, perche' e' una violazione della legge''. Lo ha detto il ministro dell' Interno, Roberto Maroni, interpellato a Varese sulle proteste di alcune sigle sindacali di Alitalia, a margine del Comitato Provinciale per l'Ordine e la Sicurezza.
Ci troviamo di fronte, ha sostenuto Maroni, ''a comportamenti illegali che noi intendiamo contrastare per garantire i cittadini e i loro diritti, in primo luogo quello di muoversi''. Il ministro, rispondendo a una domanda, ha detto comunque di ''non credere che verranno occupati gli aeroporti, non potranno essere occupati''.
MATTEOLI, CI SONO ANCHE NORME PENALI ''Spero che la precettazione serva, altrimenti si metteranno nella completa illegalita' e allora ci sono norme anche di ordine penale''. Lo afferma il ministro delle Infrastrutture e Trasporti Altero Matteoli, parlando a 'Panorama del giorno' di Canale 5, degli scioperi di base dei dipendenti Alitalia scattati ieri all'improvviso.
''Il governo non consentira' - ha proseguito il ministro - che una sigla sindacale autonoma possa paralizzare gli aeroporti e soprattutto non consentira' che una sigla possa mettere il veto ad una societa' che vuole investire e che salva 12.600 posti di lavoro con un piano industriale che il governo ha ritenuto apprezzabile''.
''Quando domenica ho letto la comunicazione delle cinque sigle sindacali che annunciavano proteste di vario tipo e chiedevano a Cai di riaprire la trattativa - ha detto ancora - sono rimasto sconcertato perche' per alcune di quelle richieste c'era stato un negoziato che e' durato un mese e si era concluso in un certo modo firmando gli accordi, quindi non ha senso quindi sotto i punti di vista''.
A FIUMICINO LUNGHE FILE DOPO NOTTE DI BIVACCHI Ancora lunghe file di passeggeri, fino a 60 metri, bivacchi durati tutta la notte all'aeroporto di Fiumicino. E' lo strascico della giornata caotica di ieri, che ha visto numerosi voli cancellati e tanti viaggiatori penalizzati e infuriati, che ancora stamane non sanno quando potranno partire.
Per quanto riguarda l'operativo odierno dei voli, per il momento, non risultano cancellazioni o particolari ritardi. Per tutta la notte centinaia di viaggiatori, molti anche gli stranieri, sono rimasti in coda alle biglietterie Alitalia per cercare di essere riprotetti sul primo volo utile o su destinazioni alternative. Ma ci sono stati anche bivacchi, con giacigli improvvisati sulle panche delle hall, sulle valige, o per terra.
Tanta stanchezza unita a tanta rabbia. Carabinieri e polizia hanno tenuto sotto controllo la situazione. C'e' chi ha ingannato il tempo giocando a carte o cantando con la chitarra. Qualcuno e' riuscito a procurarsi delle sedie, riuscendo cosi' a lenire la stanchezza in fila. La stanchezza ha pero' provocato, intorno all'una, anche il malore di un bambino che era in fila con la mamma. Sono intervenuti i sanitari.
Tuttora, quindi, ai voli internazionali, la fila di passeggeri e' lunga una sessantina di metri e si prevede che ci vorranno ancora molte ore per smaltirla. Piu' contenuta la fila ai voli nazionali. Asa ca, se explica....
L.E.
Aici sunt explicatii + multe poze cu greva....practic integ ca este greu sa treci de asa multime de angajati iesiti la protest.
Corriere della Sera | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma | |
| |
| | | | Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair, la Roma | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |