alexxxxx Flight Level 100
Numarul mesajelor : 146 Varsta : 41 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 06/09/2009
| Subiect: Easter Island - Mataveri International Airport (IPC/SCIP) Joi 23 Ian 2014, 22:17 | |
| Poze cu aeroportul asta sunt rare, chiar si pe site-urile "mari". De-aia am zis sa le pun aici ca un "sneak preview" pentru cand mi-oi face timp si pentru poveste. Pana atunci... Aeroportul e situat in Insula Pastelui, care-i situata la dracu' cu carti, in mijlocul oceanului Pacific. Insula apartine de Chile, drept urmare aici zboara doar LAN, din Santiago, si, o data pe saptamana, serveste drept punct de oprire intre Santiago si Papeete, in Tahiti. Desi insula e la dracu-n praznic, statul chilian are grija si aduce benzina si derivate odata la cateva luni, cu vaporul, direct din Panama. Care benzina e mai ieftina decat pe continent! Drept urmare realimentarea se poate face aici. Din Santiago zborul dureaza vreo 5h, timp in care nu vezi decat apa. Insula Turnul O mica panorama (nu stiu cum ar incapea mai mare aici). Pista e de la stanga la dreapta pozei, pe "latimea" insulei. Birourile de check-in. Cu maxim 2 zboruri pe zi si o singura companie.... Spre boarding room Gate 1. Nu exista si Gate 2 Duty-free area Si food court... The mighty 767... Imi reprosez ca nu m-am organizat sa aflu cand trebuie sa soseasca avioanele (se schimba orarul in fiecare zi, plus ca deobicei vin cu intarziere), deoarece locatii de spotting erau tone, toate bestiale. Trebuie sa ma credeti pe cuvant ca aterizarile se vad intr-un mare fel, de fiecare data cand le-am vazut eram la plaja sau prin oras si n-aveam aparatul la indemana.... | |
|
GAC Flight Level 400
Numarul mesajelor : 967 Varsta : 48 Localizare : Wuppertal Data de inscriere : 16/07/2010
| Subiect: Re: Easter Island - Mataveri International Airport (IPC/SCIP) Joi 23 Ian 2014, 23:51 | |
| Foarte simpatic si dragut aeroportul! Acum macar am invatat ca Easter Island apartine de Chile. Pana acum crezusem ca e independenta sau ca apartine Polineziei Multam mult pt sharing! | |
|
alexxxxx Flight Level 100
Numarul mesajelor : 146 Varsta : 41 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 06/09/2009
| Subiect: Re: Easter Island - Mataveri International Airport (IPC/SCIP) Vin 24 Ian 2014, 00:00 | |
| Pai chiar apartine Polineziei, doar ca Polinezia nu-i tara ). Ei sunt polinezieni, fiind unul din "varfurile" triunghiului Polineziei, format din Aotearoa (Noua Zeelanda) la Vest, Hawaii la Nord si Insula Pastelui la Est. Au fost un timp "revendicati" de spanioli, care insa au venit, au zic ca-i insula lor, apoi n-au mai dat pe-acolo. Apoi insula a fost revendicata de Chile, care insa, avand in vedere distanta foarte mare, n-a prea stiut ce sa faca cu ea, drept urmare a dat-o in "arenda" catre o firma privata, cu tot cu oamenii de-acolo, firma englezeasca (Williamson-Balfour Company) care avea sa creasca oi pe insula. Firma englezeasca care a construit un zid in jurul satului (unicul) de pe insula, Hanga Roa, si le-a interzis oamenilor sa iasa. Si asta pentru vreo 70 de ani. Ca o nota, firma asta englezeasca e acum importator BMW in Chile. Pe insula e un curent destul de puternic anti-Chile, desi Chile incearca sa-si spele pacatele, instituind masuri ca zona tax-free, si faptul ca doar locuitorii (sau urmasii) locuitorilor de pe insula, Rapa Nui pe numele ei polinezian, pot detine pamant. Rapanui (oamenii din Insula Pastelui) sunt din acelasi neam si arata ca "vecinii" lor de la 4000 de km, din Tahiti. O insula si un loc incredibil, by the way... | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Easter Island - Mataveri International Airport (IPC/SCIP) | |
| |
|