| Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 | |
|
+14valavia mihaiatanasie Balki eugen ness ovidiu51 EasyNote fularU Voicu Dylan shouriken Alex_tm Raduq fify 18 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
gopo Airport Level
Numarul mesajelor : 48 Varsta : 51 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 21/07/2011
| Subiect: Re: Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 Mier 25 Apr 2012, 16:44 | |
| Domnilor, asa se face antrenamentul pentru zborul IFR la elicopterele dotate cu sistem Socat sau similar (deci si Puma M, si N). Sistemul in cauza permite zborul in situatii de vizibilitate foarte redusa de la decolare pana la aterizare (inclusiv), cu conditia ca informatiile de obstacole sa fie la zi. | |
|
| |
arianne Moderator
Numarul mesajelor : 2730 Varsta : 32 Localizare : EBBR/LFBO/LROP Data de inscriere : 03/08/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 Mier 25 Apr 2012, 17:07 | |
| - gopo a scris:
- Domnilor, asa se face antrenamentul pentru zborul IFR la elicopterele dotate cu sistem Socat sau similar (deci si Puma M, si N). Sistemul in cauza permite zborul in situatii de vizibilitate foarte redusa de la decolare pana la aterizare (inclusiv), cu conditia ca informatiile de obstacole sa fie la zi.
Pai sa nu crezi ca si pilotii de linie trag perdelele cand se antreneaza pentru IFR. CLICK | |
|
| |
gopo Airport Level
Numarul mesajelor : 48 Varsta : 51 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 21/07/2011
| Subiect: Re: Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 Mier 25 Apr 2012, 19:06 | |
| Cand am pomenit eu de pilotii civili? Vezi tu, bagi in aceeasi oala sistemul de pregatire militar pentru elicopter cu sistemul civil. Gresit! Daca nu cunosti, mai bine nu te baga!
| |
|
| |
arianne Moderator
Numarul mesajelor : 2730 Varsta : 32 Localizare : EBBR/LFBO/LROP Data de inscriere : 03/08/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 Mier 25 Apr 2012, 19:08 | |
| - gopo a scris:
- Cand am pomenit eu de pilotii civili?
Vezi tu, bagi in aceeasi oala sistemul de pregatire militar pentru elicopter cu sistemul civil. Gresit! Daca nu cunosti, mai bine nu te baga!
Nu ma bag, doar ca mi s-a parut o chestie primitiva cu perdelele. Daca tu cunosti, explica-ne, sa nu murim prosti. | |
|
| |
gopo Airport Level
| Subiect: Re: Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 Mier 25 Apr 2012, 19:24 | |
| Daca chiar esti interesat, gaseste alte modalitati de exprimare, nu are sens sa-ti arati muschii in public, prin intermediul tastaturii! Oricine poate sa faca asta!
| |
|
| |
arianne Moderator
| Subiect: Re: Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 Mier 25 Apr 2012, 19:33 | |
| Suntem deja off-topic. Nu-mi arat muschii deloc, doar ca ma gandeam ca stii mai bine de ce nu folosesc ochelari si speram ca o sa ne explici. Ori nu vrei, ori nu stii, ori o fi secret? Sunt convins ca nu sunt singurul curios de pe aici. | |
|
| |
gopo Airport Level
| Subiect: Re: Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 Mier 25 Apr 2012, 19:52 | |
| Eu, unul, imi cer scuze pentru poluarea topicului! O parte din explicatii ar fi urmatoarele: - ochelarii aia au fost proiectati pentru avioane (chiar daca unii spun altceva) unde campul vizual este semnificativ diminuat fata de elicoptere. Practic, acestia reduc campul vizual in laterale si in sus. In jos nu, si nici nu are sens, marea majoritate a avioanelor neavand suprafete vitrate in acea zona. La cele mai multe dintre elicoptere situatia e invers. Si exact pe acolo este tentat pilotul sa se uite pe panta si in procesul aterizarii, in loc sa se concentreze doar la indicatiile din cabina. - ,,perdelutele'' alea, asa primitive cum par, sunt destinate acoperirii tuturor suprafetelor vitrate de pe partea dreapta (inclusiv cele din dreptul palonierelor). Mai e inca una care se pune pe interior, intre cei 2 piloti, asa incat sa nu poata fi distras de ceea ce vede in stanga. | |
|
| |
arianne Moderator
| Subiect: Re: Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 Mier 25 Apr 2012, 20:02 | |
| - gopo a scris:
- Eu, unul, imi cer scuze pentru poluarea topicului!
O parte din explicatii ar fi urmatoarele: - ochelarii aia au fost proiectati pentru avioane (chiar daca unii spun altceva) unde campul vizual este semnificativ diminuat fata de elicoptere. Practic, acestia reduc campul vizual in laterale si in sus. In jos nu, si nici nu are sens, marea majoritate a avioanelor neavand suprafete vitrate in acea zona. La cele mai multe dintre elicoptere situatia e invers. Si exact pe acolo este tentat pilotul sa se uite pe panta si in procesul aterizarii, in loc sa se concentreze doar la indicatiile din cabina. - ,,perdelutele'' alea, asa primitive cum par, sunt destinate acoperirii tuturor suprafetelor vitrate de pe partea dreapta (inclusiv cele din dreptul palonierelor). Mai e inca una care se pune pe interior, intre cei 2 piloti, asa incat sa nu poata fi distras de ceea ce vede in stanga. Thx, recunosc, nu m-am gandit la geamul de jos de la palonier. Totusi geamul ala nu pare sa fie acoperit de perdea in poza lui fulcrum. | |
|
| |
gopo Airport Level
| Subiect: Re: Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 Mier 25 Apr 2012, 20:17 | |
| Nici nu e acoperit! Dar e la fel de adevarat ca montarea ,,perdelutei'' sub paloniere e extrem de dificila. E treaba lor daca nu fac exact ce scrie la carte! | |
|
| |
fify Fotograf
Numarul mesajelor : 533 Varsta : 33 Localizare : bacau Data de inscriere : 14/12/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 Mier 25 Apr 2012, 21:08 | |
| | |
|
| |
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 Mier 25 Apr 2012, 21:23 | |
| Hehe! Uite-l! Umbla cu paru-n ochi! Imi place cum sunt vopsiti stalpii gardului din spate! Am sa-mi fac timp sa mai ajung si eu o data acolo cu baietii! LE: Bine ca tricoul ala nu l-ai purtat la Ghimbav si Clinceni anul trecut! | |
|
| |
fularU Fotograf
Numarul mesajelor : 1725 Varsta : 57 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 22/04/2009
| |
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 Joi 26 Apr 2012, 19:24 | |
| Pai si nu de aia e forum? Ca sa fie discutii? Discutii nu, poze nu, tinem forumul ca pe un bibelou Fii serios si pune poze ca sunt faine si interesante | |
|
| |
shouriken Administrator
Numarul mesajelor : 3451 Varsta : 69 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 16/04/2009
| Subiect: Re: Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 Joi 26 Apr 2012, 19:57 | |
| fify - frumos panning la a doua cu 5930 fulcrum - bea berea lui virusu si pune poze care genereaza discutii Liviu | |
|
| |
gopo Airport Level
| Subiect: Re: Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 Joi 26 Apr 2012, 20:50 | |
| Eu, unul, ma simt cu musca.... Cer inca o data scuze! | |
|
| |
Balki Moderator
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 24/10/2008
| |
| |
arianne Moderator
| Subiect: Re: Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 Joi 26 Apr 2012, 23:29 | |
| - fulcrum a scris:
- discutii da, certuri nu!
Sa stii ca faci mai putin rau forumului generand ceea ce ti se par a fi certuri, decat oprindu-te sa mai pui poze. Imi cer scuze si eu daca e nevoie, dar stiam ca daca gopo doreste sa impartaseasca acea informatie, vom avea multi de invatat. Si se pare ca n-am gresit. | |
|
| |
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 Vin 27 Apr 2012, 08:15 | |
| Adevarul e ca inainte se folosea des expresia "cu perdelele trase" si la aviatia civila si mai ales la zborurile scoala. Vorbesc de anii '80 - '90. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 | |
| |
|
| |
| Aeroportul Bacau - Aprilie 2012 | |
|