Un nou aeroport in prezentare: Tenerife North Airport ( TFN / GCXO ), denumirea mai veche Los Rodeos Airport.
Este al doilea aeroport international, ca marime, al acestei superbe insule, dupa Tenerife South Airport.
Ceva detalii tehnice, aici.
Am aterizat intr-o zi cu ceva ceata, un fenomen des intalnit care dispare repede.
Primele imagini prin hublou.
BinterCanarias - o campanie care zboara preponderent intre insulele Canare si doar cateva destinatii externe, Marrakech - Maroc si Madeira - Portugalia.
Are o flota formata doar din ATR 72, avioanele le puteti vedea doar in aceasta zona.
Inevitabil si un AirEuropa.
Pe langa exoticele BinterCanarias, iata si un la fel de exotic SBA Airlines, cel putin pentru mine.
Din pacate singurul cadru cu acest avion din Santa Barbara.
Debarcarea la burduf si deplasare pentru ridicarea bagajelor, fara control frontiera, fiind zbor intern spaniol.
Benzile pentru bagaje.
Imediat ce ai ridicat bagajele, in spate sunt birourile de rent-a-car. De acolo am inchiriat masina.
Parcarea + de aici se iau/lasa masinile inchiriate.
La plecare, dupa ce lasi masina in parcare, intri pe aici. Se poate utiliza si transportul public, foarte bine pus la punct/ieftin.
O cupola "gen" BBU.
Panourile cu plecari si zona de check-in.
Am mai bantuit un pic, dupa lasarea bagajelor de cala.
La etaj.
Am verificat din nou poarta si ora plecarii si am purces spre gate.
Ajuns la poarta, surpriza: intarziere !! Am mormait ceva in barba, amintind in treacat si cateva organe...
Daca tot era sa stau pe acolo, am zis sa fac ceva util. Traficul subtirel insa.
O decolare Binter.
Altul la sol.
O alta companie locala, ale carei avioane se pot vedea doar in insulele Canare, dupa stiinta mea, ISLAS.
ISLAS tras ceva mai aproape.
ISLAS la decolare.
Dupa o ora si ceva de intarziere, a sosit si borfetul de Spanair - in final intarziere de 2h.
AirEuropa la decolare.
In fine, am ajuns in avion si am prins ultimile cadre - prin geam.
Ceva mai "serios", A340 de la Iberia, imediat dupa aterizare.
Turnul, l-au facut cam inclinat
.
Imediat dupa decolare, aeroportul vazut de sus, am fost inspirat sa ma asez pe locurile din dreapta, nu degeaba am stat la pozat avioane 1h1/2.
Am profitat de ocazie sa postez in noul format admis pe forum 1024x768, desi pozele sunt facute cu o sapuniera si cu un bridge.
Sper sa va placa, iar poate unora dintre voi sa va foloseasca ca si indrumare la fata locului. Bafta !