cipi_TM Membru activ
Numarul mesajelor : 1409 Varsta : 43 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 04/10/2008
| Subiect: Boeing vrea sa-si dubleze reteaua de furnizori pentru a reduce impactul dezastrelor naturale Mar 05 Iul 2011, 09:10 | |
| Titlu: Boeing vrea sa-si dubleze reteaua de furnizori pentru a reduce impactul dezastrelor naturale Sursa: http://www.wall-street.ro/articol/Turism/106012/Boeing-vrea-sa-si-dubleze-reteaua-de-furnizori-pentru-a-reduce-impactul-dezastrelor-naturale.html Autor: *** Data: 05.07.2011 - Citat :
- Boeing vrea sa-si dubleze reteaua de furnizori pentru a reduce impactul dezastrelor naturale
Boeing ia in calcul construirea unui nou sistem de furnizori, asigurandu-si livrarea unor componente importante din doua surse, pentru a minimaliza impactul dezastrelor naturale asupra operatiunilor, transmite Reuters, potrivit Mediafax.
Cutremurul din martie din Japonia, urmat de un val tsunami devastator si de o criza nucleara grava si prelungita, a afectat sever productia aeronavei 787 Dreamliner a Boeing, proiect care a intarziat deja cativa ani.
Dezastrul din Japonia a afectat lanturile comerciale in multe sectoare ale industriei pe plan global, cauzand deficiente pe numeroase piete, de la semiconductori la vopsea.
Directorul general al diviziei de aeronave comerciale a Boeing, Jim Albaugh, a declarat ca grupul analizeaza serios sistemul de furnizori si ia in calcul aprovizionarea cu anumite componente importante din mai multe surse.
"Vrem sa fim foarte siguri ca, pe viitor, vom avea un sistem de productie care sa nu fie afectat de catastrofe naturale, oriunde ar avea loc acestea", a declarat el intr-o conferinta de presa sustinuta la Tokyo.
Circa 35% dintre componentele 787 Dreamliner sunt dezvoltate si produse de companii japoneze, precum Kawasaki Heavy Industries, Fuji Heavy Industries si Mitsubishi Heavy Industries.
All Nippon Airways, clientul de lansare pentru Dreamliner, anticipeaza ca va primi primul model undeva in perioada august-septembrie.
Aeronava a fost proiectata in ideea unei greutati cat mai reduse si este deja cu trei ani in urma termenului initial de lansare din mai 2008, din cauza problemelor de productie. | |
|