ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

90 de ani de la infiintarea Centrului Medical al Aeronauticii

In jos 
AutorMesaj
mihaiatanasie
Membru activ
mihaiatanasie

Numarul mesajelor : 2388
Varsta : 67
Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov
Data de inscriere : 27/06/2008

90 de ani de la infiintarea Centrului Medical al Aeronauticii Empty
MesajSubiect: 90 de ani de la infiintarea Centrului Medical al Aeronauticii   90 de ani de la infiintarea Centrului Medical al Aeronauticii EmptySam 06 Noi 2010, 11:59

O aniversare importanta a fost uitata de toata lumea, mai putin de Gabriel Basarabescu de la Radio Romania (Chapeau!).
Anul asta s-au implinit 90 de ani de la infiintarea, de catre medicul militar si aviatorul Victor Anastasiu, a Centrului Medical al Aeronauticii.
Provocat de aluzia dlui Basarabescu, am cautut prin sursele la indemana cate ceva despre acesta institutie. "Colaborarea Romano-Franceza in domeniul aeronauticii" de Paul Sandachi si Valeriu Avram (carte la care am colaborat si eu), cartea la care m-am dus de la inceput, noteaza doar anul 1920 al infiintarii Centrului. Singura sursa care da si o data este www.medaero.ro,
http://www.medaero.ro/content/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=6&lang=ro
care da si data oficiala: 21 august

"Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 111 la 21 august 1920 si constituie actul de infiintare al acestei institutii, a patra din Europa la acea vreme, cu o organizare si dotare conforme normelor aeronautice din acea perioada."

Inca o chestie care ne face sa regretam ca nu suntem la inaltimea istoriei neamului.
Sus In jos
http://unursinnoras.blog-gratuit.ro/

90 de ani de la infiintarea Centrului Medical al Aeronauticii
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Un elicopter medical s-a prăbuşit în Ungaria
» Procedura certif. medical clasa I si II
» Servici medical militar de urgenta in Timis
» Timisul are serviciu medical aerian de urgenta
» 55 de ani de la infiintarea primei esc. de elicoptere in Ro