O aniversare importanta a fost uitata de toata lumea, mai putin de Gabriel Basarabescu de la Radio Romania (Chapeau!).
Anul asta s-au implinit 90 de ani de la infiintarea, de catre medicul militar si aviatorul Victor Anastasiu, a Centrului Medical al Aeronauticii.
Provocat de aluzia dlui Basarabescu, am cautut prin sursele la indemana cate ceva despre acesta institutie. "Colaborarea Romano-Franceza in domeniul aeronauticii" de Paul Sandachi si Valeriu Avram (carte la care am colaborat si eu), cartea la care m-am dus de la inceput, noteaza doar anul 1920 al infiintarii Centrului. Singura sursa care da si o data este www.medaero.ro,
http://www.medaero.ro/content/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=6&lang=ro
care da si data oficiala: 21 august
"Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 111 la 21 august 1920 si constituie actul de infiintare al acestei institutii, a patra din Europa la acea vreme, cu o organizare si dotare conforme normelor aeronautice din acea perioada."
Inca o chestie care ne face sa regretam ca nu suntem la inaltimea istoriei neamului.