Căpitanul comandor Laurenţiu-Nicolae Chiriţă, în vârstă de 40 de ani......... Locotenentul comandor Sorin Avram, în vârstă de 40 de ani......
mack Fotograf
Numarul mesajelor : 242 Localizare : Iasi - Romania Data de inscriere : 10/06/2008
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Lun 01 Noi 2010, 18:10
mor oamenii buni si-i pacat de la Dumnezeu...
bunica mea spunea asa; n-am inteles niciodata pe deplin intelesul acestei vorbe, prea potrivita pentru ce s-a intamplat astazi
poate-ar fi drept ca poza de coperta la calendarul de perete sa fie legata de cei doi piloti si MIG-ul 21
claudiup Membru activ
Numarul mesajelor : 973 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 22/10/2008
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Lun 01 Noi 2010, 18:12
http://www.mapn.ro/fotodb/20101101_1
nicolaemarcu@ymail.com Flight Level 200
Numarul mesajelor : 256 Varsta : 66 Localizare : CLUJ Data de inscriere : 15/09/2008
Subiect: MIG-21 LANCER Lun 01 Noi 2010, 18:20
R.I.P...
dan guina Flight Level 100
Numarul mesajelor : 167 Localizare : ierusalim israel Data de inscriere : 03/05/2009
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Lun 01 Noi 2010, 18:48
RIP.
mihaiatanasie Membru activ
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Lun 01 Noi 2010, 20:01
Azi am fost chemat din ora sa vad stirea la tv. Nu am putut sa cred ... Cuvintele sunt inutile. Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca!
cipi_TM Membru activ
Numarul mesajelor : 1409 Varsta : 43 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 04/10/2008
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Lun 01 Noi 2010, 20:18
Dumnezeu sa-i odihnesca in pace! Zbor lin! Condoleante familiilor indoliate....
Alex_tm Moderator
Numarul mesajelor : 1835 Varsta : 35 Localizare : TIMISOARA - BANAT Data de inscriere : 15/01/2009
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Lun 01 Noi 2010, 20:44
Fara cuvinte!
Condoleante familiilor indoliate!
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Lun 01 Noi 2010, 20:57
Dumnezeu sa-i odihneasca. Primul gand s-a dus catre Kiru cand am auzit ca a cazut dubla. E dureros...
atr_42_500 Flight Level 400
Numarul mesajelor : 1059 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/03/2008
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Mar 02 Noi 2010, 09:24
Sa le fie zborul lin! Condoleante familiilor! Ma intreb cati aviatori vor trebui sa isi mai franga aripile inainte ca cineva sa ia decizia ca aceste sicrie zburatoare sa ramana definitiv la sol. Este cutremurator cate victime au facut!
Vizitato Vizitator
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Mar 02 Noi 2010, 09:28
atr_42_500 a scris:
Sa le fie zborul lin! Condoleante familiilor! Ma intreb cati aviatori vor trebui sa isi mai franga aripile inainte ca cineva sa ia decizia ca aceste sicrie zburatoare sa ramana definitiv la sol. Este cutremurator cate victime au facut!
Nu uita ca pana la urma EI au iubit scriul asta zburator!!! Daca nu ar fi fost siguri ca pot sa zboare cu el nu ar fi facut-o.....
atr_42_500 Flight Level 400
Numarul mesajelor : 1059 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/03/2008
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Mar 02 Noi 2010, 09:38
Sunt convins. Tocmai de aceea unele decizii dureroase trebuie luate "mai sus".
gabi-737 Membru activ
Numarul mesajelor : 4453 Varsta : 47 Localizare : Oradea Data de inscriere : 26/12/2007
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Mar 02 Noi 2010, 10:50
Incredibil ce se intampla...nu imi vine sa cred ca un coleg de forum s-a dus la cer pentru totdeauna...
Dumnezeu sa ii odihneasca in pace.
Sincere condoleante famililor.
kampfmaschine Moderator
Numarul mesajelor : 1927 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 09/01/2010
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Mar 02 Noi 2010, 10:52
Numarul mesajelor : 973 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 22/10/2008
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Mar 02 Noi 2010, 12:29
Aveti aici stirile prezentate de Pro Tv. Primul material este cel din jurnalul de la ora 19.00, din ziua tragediei. Este cel mai bien realizat reportaj despre acest accident. Daca se reediteaza aceasta postare, poate puneti ca deschidere a discutiei chiar materialul acesta.
Numarul mesajelor : 622 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 19/07/2008
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Mar 02 Noi 2010, 17:48
O compilatie facuta rapid din cateva cadre trase la Ghimbav in timpul demonstratiei militarilor la Transilvaeroshow. Probabil ca sunt ultimele imagini filmate cu Kiru la o manifestare aviatica civila in care a participat si publicul...
valavia Administrator
Numarul mesajelor : 2881 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 18/08/2008
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Mar 02 Noi 2010, 20:15
Nu pot sa cred ca nu mai e printre noi! L-am cunoscut pe Kiru la LHKE si apoi am stat ceva de vb la Ghimbav atat in timpul evolutiei colegilor lui cat si dupa si mi-a lasat o super impresie. Pacat, mare pacat ! Au murit asa cum le-a placut sa traiasca, zburand cu teava lor draga ! Dumnezeu sa ii odihneasca in pace!
Desi nu a fost cazul pana acum si vreau sa va multumesc pentru aceasta dovada de maturitate, am sa va rog sa nu faceti presupuneri sau sa scrieti cuvinte "mari" despre cine si ce a/nu a facut, cine e sau nu de vina. Sa lansam ancheta sa scoata la evidenta ce e de scos. Toate derapajele vor fi sanctionate cu BAN permanent de pe acest forum.
Vreauinaer Flight Level 100
Numarul mesajelor : 149 Varsta : 45 Localizare : Brasov Data de inscriere : 07/02/2009
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Mar 02 Noi 2010, 22:47
L-am cunoscut pe Laurentiu Chirita la Ghimbav cand mi-a raspuns cu rabdare la multele mele intrebari, intrebari generate de bucuria de a cunoaste un as. Imi pare teribil de rau ca nu am reusit sa-l vad in actiune, sunt convins ca iubea tevile, chiar el spunand la Transilvaero Show "din pacate astazi trebuie sa stau aici". Pacat ca astfel de oameni pleaca dintre noi. Dumnezeul sa-l ierte!
Citat :
Desi nu a fost cazul pana acum si vreau sa va multumesc pentru aceasta dovada de maturitate, am sa va rog sa nu faceti presupuneri sau sa scrieti cuvinte "mari" despre cine si ce a/nu a facut, cine e sau nu de vina. Sa lansam ancheta sa scoata la evidenta ce e de scos. Toate derapajele vor fi sanctionate cu BAN permanent de pe acest forum.
Mi-a placut nespus de mult si atitudinea tuturor membrilor forumului de pana acum. Multumiri tuturor!
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Mier 03 Noi 2010, 05:12
La rugmintea colegului nostru Justme care nu poate posta in sectiunea asta, in quote, un mesaj de condoleante. Multumim!
Justme a scris:
"Mi-e greu sa-mi gasesc cuvintele in astfel de momente. Desi stii, lucrand in domeniu sau pasionat fiind de acest "drog" numit aviatie, ca este posibil sa se intample oricand o tragedie, care sa te implice pe tine sau pe cei din jurul tau...prietenii, colegii...cu timpul te obisnuiesti sa nu te mai gandesti la asta. Pleci mereu acasa cu certitudinea ca a doua zi te vei intoarce si iti vei bea cafeaua alaturi de cei care iti devin a doua familie...pana cand?..pana cand cineva sau ceva, acolo undeva, hotaraste sa intervina si sa schimbe totul...in mod dramatic Am avut onoarea sa-l cunosc pe Laurentiu acum un an (nu m-am gandit niciodata pana ieri cat de tarziu l-am cunoscut)....bineinteles ca l-am bombardat cu intrebari...Cred ca rar mi-a fost dat sa intalnesc un om atat de sigur pe raspunsurile lui...Ironic, ieri am reusit sa-mi amintesc o singura afirmatie: "nu cred ca m-as catapulta niciodata, de fapt sunt sigur ca nu...pentru ca vreau ca totul sa se termine, atunci cand va fi sa fie, in locul pe care-l iubesc cel mai mult"...sunt exact cuvintele celui care de ieri nu mai este printre noi. Stiu sigur un lucru...mereu si-a dus misiunea pana la capat si asa a facut si ieri. Domnule Laurentiu, Domnule Sorin (imi pare rau ca pe dumneavoastra nu am avut onoarea sa va cunosc) sunt convins ca acolo sus v-ati reintalnit vechii prieteni, de care noua ne este ata de dor. Si stiu un lucru...acum povestiti tot de avioane...aveti grija va rog de cei care mai sunt inca printre noi si nu ni-i mai chemati atat de repede la voi... Dumnezeu sa Va odihneasca in pace! Condoleante familiilor!"
CalinCLJ Membru activ
Numarul mesajelor : 1031 Varsta : 62 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 15/10/2008
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Mier 03 Noi 2010, 10:23
De luni , 1 noiembrie , suntem mai saraci ! Dumnezeu sa ii odihneasca si sa dea putere familiilor !
cipi_TM Membru activ
Numarul mesajelor : 1409 Varsta : 43 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 04/10/2008
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Mier 03 Noi 2010, 12:36
Titlu: Comunicatul nr. 262 din 01.11.2010 Sursa: http://www.mapn.ro/cpresa/13558_COMUNICAT-DE-PRESĂ Autor: Biroul de presă Data: 01.11.2010
Citat :
Ministerul Apărării Naţionale Direcţia Informare şi Relaţii Publice Tel./ Fax: 021-319.60.22 E-mail: presamapn@mapn.ro
Comunicatul nr. 262 din 01.11.2010
COMUNICAT DE PRESĂ
Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi conducerea armatei îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii căpitan-comandorului Laurenţiu-Nicolae Chiriţă şi căpitan-comandorului Sorin-Traian Avram, în accidentul aviatic care a avut loc luni, 1 noiembrie, la Câmpia Turzii, şi sunt alături de familiile îndoliate ale celor doi piloţi.
Din ordinul ministrului apărării naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice, comisie condusă de generalul de flotilă aeriană Ştefan Dănilă. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate.
Căpitan-comandorul Laurenţiu-Nicolae Chiriţă, în vârstă de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, avea la activ aproape 1.300 ore de zbor, din care 940 pe MiG-21. Era căsătorit şi avea un copil.
Căpitan-comandorul Sorin-Traian Avram, în vârstă de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, avea la activ aproape 1.000 ore de zbor, din care 830 pe MiG-21. Era căsătorit şi avea un copil.
Ambii piloţi au absolvit mai multe cursuri de specialitate în ţară şi în străinătate şi au participat la numeroase exerciţii internaţionale.
Prin ordin al ministrului apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, marţi, 2 noiembrie, la ora 8.00, în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii, se vor desfăşura ceremonii militare şi religioase în semn de recunoştinţă şi deplin respect pentru căpitan-comandorul Laurenţiu Chiriţă şi căpitan-comandorul Sorin Avram, care şi-au pierdut viaţa în timpul executării unei misiuni în judeţul Cluj.
Biroul de presă
Aspecte de la ceremoniile de comemorare: http://www.mapn.ro/fotodb/20101101_1
cipi_TM Membru activ
Subiect: Re: MiG-21 cazut la Campia Turzii Mier 03 Noi 2010, 12:58