ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Zgomotul face mâncarea din avion insipidă

In jos 
+2
Mengelaus
kampfmaschine
6 participanți
AutorMesaj
kampfmaschine
Moderator
kampfmaschine

Numarul mesajelor : 1927
Varsta : 45
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 09/01/2010

Zgomotul face mâncarea din avion insipidă Empty
MesajSubiect: Zgomotul face mâncarea din avion insipidă   Zgomotul face mâncarea din avion insipidă EmptyMier 20 Oct 2010, 11:44

Titlu: Zgomotul face mâncarea din avion insipidă
Sursa: adevarul.ro
Autor: Mihaela Dima
Data: 19.10.2010

Citat :
Mâncarea fără gust din avion a fost mereu pe lista nemulţumirilor pasagerilor care circulă cu aceste mijloace de transport. Un studiu recent, publicat de „The Telegraph“, arată însă că nu bucătarii sunt de vină, ci zgomotul de fundal produs de motorul avionului.

Acesta diminuează sensibilitatea papilelor gustative făcând ca mâncarea să pară insipidă.

Câţiva voluntari legaţi la ochi au fost serviţi cu alimente diferite, de la prăjiturele la pateuri cu brânză, în timp ce ascultau muzică la niveluri diferite ale volumului.

Răspunsurile lor au arătat că, pe măsură ce zgomotul creşte, oamenii simt din ce în ce mai puţin gusturile dulce şi sărat. Totuşi, atunci când zgmotul este mai puternic, oamenii simt mult mai bine alimentele crocante.

„Studiul nostru a arătat că, aşa cum muzica bună poate îmbunătăţi experienţa culinară, zgomotul neplăcut de pe fundal te poate face să nu îţi placă respectiva mâncare", spune cercetătorul Andy Woods de la Universitatea din Manchester, cel care a condus cercetarea.
Sus In jos
Mengelaus
Fotograf
Mengelaus

Numarul mesajelor : 4083
Varsta : 42
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 23/06/2008

MesajSubiect: Re: Zgomotul face mâncarea din avion insipidă   Zgomotul face mâncarea din avion insipidă EmptyMier 20 Oct 2010, 12:01

Prostii! O spune asta un tip care mananca din cand in cand mancare din avion si la sol Razz E la fel de de fara gust, culoare si arome si la sol si in aer si in liniste si cu zgomot de fond.
Sus In jos
atr_42_500
Flight Level 400
Flight Level 400
atr_42_500

Numarul mesajelor : 1059
Data de inscriere : 26/03/2008

MesajSubiect: Re: Zgomotul face mâncarea din avion insipidă   Zgomotul face mâncarea din avion insipidă EmptyMier 20 Oct 2010, 13:32

I love airplane food!
Sus In jos
Mengelaus
Fotograf
Mengelaus

MesajSubiect: Re: Zgomotul face mâncarea din avion insipidă   Zgomotul face mâncarea din avion insipidă EmptyMier 20 Oct 2010, 13:52

atr_42_500 a scris:
I love airplane food!

Singura mancare de avion care intr-adevar mi-a placut a fost cea de pe LH.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Zgomotul face mâncarea din avion insipidă   Zgomotul face mâncarea din avion insipidă EmptyMier 20 Oct 2010, 17:31

Mengelaus a scris:
atr_42_500 a scris:
I love airplane food!

Se vezi ce bestiale is pitele unse de la Niki!!! am asteptat zborul de intors in primul rand pentru haleala Razz
Sus In jos
Mengelaus
Fotograf
Mengelaus

MesajSubiect: Re: Zgomotul face mâncarea din avion insipidă   Zgomotul face mâncarea din avion insipidă EmptyMier 20 Oct 2010, 18:13

kkk a scris:
Mengelaus a scris:
atr_42_500 a scris:
I love airplane food!

Se vezi ce bestiale is pitele unse de la Niki!!! am asteptat zborul de intors in primul rand pentru haleala Razz

Acum ca ai zis, mi-am amintit si de la pitele de la OS. Cand le incalzeau aia te lua cu lesin asa fain mirosea Smile O fi vreo legatura intre ele Smile
Sus In jos
eugen
Membru activ
eugen

Numarul mesajelor : 3386
Varsta : 50
Localizare : Arad, LRAR
Data de inscriere : 30/04/2008

MesajSubiect: Re: Zgomotul face mâncarea din avion insipidă   Zgomotul face mâncarea din avion insipidă EmptyMier 20 Oct 2010, 19:14

kkk a scris:
Mengelaus a scris:
atr_42_500 a scris:
I love airplane food!

Cu ce-s unse, cu unsoare de porc?! pig
Sus In jos
ovidiu51
Membru activ
ovidiu51

Numarul mesajelor : 1170
Varsta : 73
Localizare : Constanta (LRCK - CND)
Data de inscriere : 29/12/2007

MesajSubiect: zgomot   Zgomotul face mâncarea din avion insipidă EmptyMier 20 Oct 2010, 21:42

Ce sa mai vorbim de pasagerii de pe IL-18, Tu-114 sau An-24 , eu am calatorit cu aceste avioane dar nu am avut ce sa le reprosez, tineti cont ca intr-un Tu-114 nivelul zgomotului era destul de ridicat, nu aveau televizoare si nici muzica in casti. Cand mancarea este gustoasa nu mai conteaza zumzaitul motoarelor.
Sus In jos
atr_42_500
Flight Level 400
Flight Level 400
atr_42_500

Numarul mesajelor : 1059
Data de inscriere : 26/03/2008

MesajSubiect: Re: Zgomotul face mâncarea din avion insipidă   Zgomotul face mâncarea din avion insipidă EmptyJoi 21 Oct 2010, 09:21

Foarte corect!

Citat :
ci zgomotul de fundal produs de motorul avionului.

Acum m-am lamurit! Vorbeau de avioane cu un singur motor! Pai la ce festin te poti astepta intr-un Cessna Smile)?

Sus In jos
Boeing777-300
Fotograf

Numarul mesajelor : 857
Localizare : Macondo
Data de inscriere : 02/12/2008

MesajSubiect: Re: Zgomotul face mâncarea din avion insipidă   Zgomotul face mâncarea din avion insipidă EmptyJoi 21 Oct 2010, 09:57

e mare vrajeala asta cu zgomotul.
daca eu am pe urechi casti cu noise canceling sau daca imi pun dopuri in urechui cand mananc, o sa mi se para mancarea mai gustoasa?

totul are legatura cu modul de preparare si procesare numit "cook and chill". Mancarea se gateste si imediat se raceste rapid la 5 grade celsius ca sa se previna multiplicarea bacteriilor. dupa aceea se pune in caserole si se tine la aceeasi temperatura 5 grade celsius. de aici, sunt sortate caserolele pe rute, zboruri, clasa (in functie de cat de mare e compania) si mancarea ajunge in final la avion unde este reincalzita.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Zgomotul face mâncarea din avion insipidă   Zgomotul face mâncarea din avion insipidă Empty

Sus In jos

Zgomotul face mâncarea din avion insipidă
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Donald Trump isi face loc in garaj pentru un nou avion
» IAR-316B
» Airline Pilots Face Market Turmoil
» Eximtur ne face bucurii?
» Korean Air Boeing 747-400 face o aterizare de urgenta in Japonia

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum