|
| "Efectul Coanda - Revolutia Tehnicii secolului al XX-lea", Perisor, 25.09.2010 | |
| | Autor | Mesaj |
---|
electric Membru activ
Numarul mesajelor : 1166 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 10/03/2008
| Subiect: "Efectul Coanda - Revolutia Tehnicii secolului al XX-lea", Perisor, 25.09.2010 Joi 16 Sept 2010, 12:14 | |
| "Efectul Coanda - Revolutia Tehnicii secolului al XX-lea", Perisor, 25.09.2010
Sursa: ARPIA Filiala Craiova
Avem onoarea sa va invitam la sarbatorirea a 100 de ani de la primul zbor cu un avion dotat cu motor reactiv, construit si pilotat de marele savant de renume mondial HENRI MARIE COANDA, care va avea loc in fata muzeului cu acelasi nume din comuna Perisor, judetul Dolj.
Actiunea se va desfasura in ziua de 26 septembrie 2010, dupa urmatorul program:
* 11:00 - Masa rotunda: "Efectul Coanda - Revolutia Tehnicii secolului al XX-lea"; * 12:00 - Slujba religioasa la monumentul savantului Henri Coanda; * 12:30 - Depunerea coroanelor de flori; * 13:00 - Evocarea personalitatii savantului Henri Coanda; * 13:30 - Miting aeronautic.
Pentru buna organizare a evenimentului va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra la una dintre urmatoarele persoane de contact: perisor@cjdolj.ro Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza - Primar Comuna Perisor - Mirela Chipirlin 0723 824 182 - presedinte ARPIA Filiala Craiova - Comandor Aviator Mitica Mirea marian.nicola@gmail.com Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza - Presedinte ATRECO - Marian Nicola | |
| | | mihaiatanasie Membru activ
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| Subiect: Re: "Efectul Coanda - Revolutia Tehnicii secolului al XX-lea", Perisor, 25.09.2010 Lun 27 Sept 2010, 21:52 | |
| Duminica, 26 septembrie.i, E Ziua Limbilor Straine, dar o s-o sarbatorim pe 27, pentru ca la Perisor are loc celebrarea Centenarului primului avion cu reactie din istorie, cel proiectat si construit de Henri Coanda. Inspirati, cei de la ARPIA Craiova, ajutati de Primaria comunei Perisor si de ATRECO, au organizat acest eveniment la Perisor, acolo unde Coanda si-a petrecut o parte din copilarie. Ajutat de pritenul nostru Claudiu, am ajuns la fata locului cu o ora si ceva inainte de ora oficiala, ceea ce mi-a oferit ocazia sa vizitez, cu interes, muzeul “Henri Coanda”. | |
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| Subiect: Re: "Efectul Coanda - Revolutia Tehnicii secolului al XX-lea", Perisor, 25.09.2010 Lun 27 Sept 2010, 22:08 | |
| | |
| Subiect: Re: "Efectul Coanda - Revolutia Tehnicii secolului al XX-lea", Perisor, 25.09.2010 Lun 27 Sept 2010, 22:21 | |
| | |
| | | | mihaiatanasie Membru activ
| Subiect: Re: "Efectul Coanda - Revolutia Tehnicii secolului al XX-lea", Perisor, 25.09.2010 Mar 28 Sept 2010, 10:49 | |
| In continuare, toata lumea s-a deplasat pe terenul de sport al scolii cu clasele I-VIII “Henri Coanda”, unde a avut loc festivitatea de omagiere a lui Henri Coanda. A deschis discutia doamna Mirela Chipirlin, primarul comunei perisor. Foarte emotionata, doamna primar si-a exprimat mandria pentru faptul ca un mare savant, poate printre cei mai important al natiunii romane, este legat de tinutul pe care il pastoreste domnia sa. Doamna primar a inmanat, apoi, microfonul, domnului Comandor Mitica Mirea, presedintele ARPIA Craiova, care a fost, in continuare, moderatorul festivitatii. Au mai luat cuvantul: Doamna directoare a Scolii “Henri Coanda” Domnul General Iosif Rus, presedintele ARPIA Personalitati ale judeului Dolj si ale comunei Perisor, imi pare rau ca nu am putut retine numele tuturor In continuare a fost lansata lucrarea “Henri Coanda, expresie a spiritului creator romanesc pe plan universal”, de Gheorghe Zarioiu si Ion R. Popa. Dl Gen. Zarioiu, bolnav, nu a putut fi de fata, dar a prezentat lucrarea dl prof. Popa. A fost sustinut de doi colegi cercetatori craioveni. A inchis discutia dl inginer Sorin Dinea Le clou du spectacle a fost demonstratia aeriana din final. Dintr-o Vilga au fost lansati 3 parasutisti, printre care Cristian Smarandache, cel care i-a inmanat directoarei scolii “Henri Coanda” un tricolor, pe care cei trei l-au adus din vazduh. In final am asistat la un zbor al avionului IAR 99 de la Centrul de Cercetari In Zbor (sper sa nu gresesc) de la Craiova. Domnul Comandor Mirea, fost pilot de 99, a prezentat evolutiile. Pacat ca nu am eu obiectivul care sa aduca mai aproape de ochi frumosul avion. Dupa incheierea festivitatilor, atmosfera ceremonioasa a fost inlocuita cu cea de sarbatoare. Pe scena au urcat artistii de muzica populara Maria Ciobanu, Mitu Stoian si ... nu mai stiu, care i-au distrat pe perisoreni. A fost o manifestare frumoasa, demna de memoria marelui nostru compatripot. Sa speram ca toate promisiunile exprimate acolo vor fi respectate. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: "Efectul Coanda - Revolutia Tehnicii secolului al XX-lea", Perisor, 25.09.2010 | |
| |
| | | | "Efectul Coanda - Revolutia Tehnicii secolului al XX-lea", Perisor, 25.09.2010 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |