Numarul mesajelor : 116 Varsta : 48 Localizare : North Vancouver Data de inscriere : 02/04/2008
Subiect: Joint Base Lewis-McChord Airshow Mar 20 Iul 2010, 18:56
Hello,
simbata 17 iulie am avut placerea sa asist la airshow-ul de la McChord Air Force Base. Baza aeriana McChord si Fort Lewis, baza apartinind US Army, sint localizate la sud de Tacoma la aproximativ 60 de km de Seattle.
Acest airshow a beneficiat de o multime de exponate statice precum si de un numar considerabil de demonstratii aeriene. Din pacate vremea nu prea a cooperat dimineata (de accea nu am foarte multe imagini cu exponatele statice), iar cind soarele a iesit "heat haze-ul" a distrus majoritatea cadrelor cu aterizari/decolari sau treceri razante cu pamintul.
Sper sa va placa selectia pe care am facut-o pentru voi.
cheers Maverick
NASA F/A-18
PBY Catalina
F-22A Raptor - Tyndall AFB
F-16 US Navy
EA6-B Prowler
C-17 Globemaster III
Exercitiu al US Airforce si US Army - s-a demonstrat cum ar decurge o operatiune al carei obiectiv este preluarea controlului unui aerodrom aflat sub ocupatia inimicului
AH-1 Cobra
UH-1 Huey - cei doi "controllers" sint vizibili - rolul lor este sa coordoneze operatiunile de la nivelul solului dupa ce rezistenta initiala a inimicului a fost eliminata de catre A-10 si AH-1 Cobra
A-10 Thunderbolt II
C-17 Globemaster III - parasutind primul contingent de "Rangers" al caror rol este eliminarea punctelor de rezistenta din jurul aerodromului
US Rangers coborind ghidati de catre "controllers"
C-17 Globemaster III - viraj strins inainte de a se pozitiona pentru aterizare
C-17 Globemaster III - pregatit pentru aterizare. In spate se poate observa un al doilea C-17
C-17 Globemaster III - cele 3 C-17 care au participat la exercitiu
C-17 Globemaster III - taxi in fata publicului
C-17 Globemaster III - o imagine a trapei de incarcare si a sergentului responsabil cu operatiunile de incarcare si descarcare
MH-47G Chinook US Army
Mig 15 si Mig 17
FJ4-J Fury, Mig 15 si Mig 17 - au demonstrat un "dogfight" similar cu cele care s-au desfasurat in Korea la inceputul anilor '50
FJ-4J si Mig 17 intr-un "photo pass"
C-17 Globemaster III - decolare de pe o pista cu lungime limitata. Unghiul la care aparatul urca este impresionant pentru avion avind dimensiunile lui C-17
C-17 Globemaster III intr-un "photo pass". Este ultima imagine cu C-17... promit!
FJ4-J Fury si F18E - US Navy legacy flight
F-18F Super Hornet demo
F-16 Viper West Demo Team
O imagine care mi s-a parut interesanta cu KC-135, C-5 Galaxy si KC-10
Tim Weber si avionul Extra 300S GEICO - Un numar de acrobatie foarte spectaculos
T-33 Ace Maker
Turnul de control de la McChord... mi se pare mie sau silueta din stinga sus aduce cu un B-2 Spirit???
B-2 Spirit - "Spirit of Hawaii" a venit tocmai de la Whiteman Air Force Base din Missouri pentru 90 de secunde de "fly-by" la McChord. Este intr-adevar un avion diferit de orice altceva am vazut pina acum
O imagine care arata foarte clar profilul neobisnuit al B-2
Si o a doua trecere pentru cei care nu au reusit sa-si revina din surpriza creata de aceasta aparitie
F-4 Phantom II - Phantom-ul este unul dintre avioanele mele favorite si m-am bucurat sa il pot revedea la McChord in aer
La ora actuala F-4 sint folosite ca tinte pentru a testa diveresele rachete care sint dezvoltate de catre US Airforce. Acest aparat va disparea si el intr-o explozie imensa atunci cind ii va veni rindul. Pacat!
A-10 Thunderbolt II Demo
F-86, F-14, F16 si A-10 - 50 de ani de aviatie la un loc
F-4 Phantom ruling in fata noastra dupa aterizare
F-86 Saber - In fundal se poate observa Mt. Rainier
F-86 Saber - pilotul acestui aparat este veteranul pilotilor de F-14 Tomcat din US Navy. Am o vaga banuiala ca "Maverick" din Top Gun a fost creat dupa el. A fost cea mai spectaculoasa demonstratie pe care am vazut-o pina acum din punct de vedere al aptitudinilor pe care acest pilot le-a demonstrat
The Patriots - sint o formatie de acobatie privata care foloseste avioane L-39. Pilotii sint majoritatea ex-military cu un numar impresionant de ore de zbor iar evolutiile lor sint similare sau chiar mai spectaculoase decit mult mai cunoscutii Thunderbirds sau Bue Angels
Virusu Moderator
Numarul mesajelor : 2688 Varsta : 38 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 30/12/2007
Subiect: Re: Joint Base Lewis-McChord Airshow Mar 20 Iul 2010, 19:22
Superb! Superb!
Faine pozele! Cum suna MiG-urile impreuna?
Imi plac The Patriots, mai ales ca, avioanele pe care fac show dovedesc ca americanii nu au reusit sa faca un avion de scoala asa versatil precum Albatrosul
GAC Flight Level 400
Numarul mesajelor : 967 Varsta : 48 Localizare : Wuppertal Data de inscriere : 16/07/2010
Subiect: Re: Joint Base Lewis-McChord Airshow Mar 20 Iul 2010, 19:32
awesome pics! mai ales B-2 e impresionant! rar sa-l poti prinde! felicitari!
ALMI Flight Level 200
Numarul mesajelor : 279 Varsta : 51 Localizare : Vancouver, Canada Data de inscriere : 16/09/2008
Subiect: Re: Joint Base Lewis-McChord Airshow Mar 20 Iul 2010, 19:51
Ahh! Am vrut sa merg si eu, imi pare rau ca nu am facut-o. Maverick, ca de obicei, super poze si ma bucur ca ai reprezentat Vancouver-ul acolo!
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
Subiect: Re: Joint Base Lewis-McChord Airshow Mar 20 Iul 2010, 20:33
Extraordinare pozele Maverick. Multumim mult ca le-ai impartasit cu noi, m-am bucurat sa vad o gramada de raritati si o gramada de poze foarte bune.
vishzu Moderator
Numarul mesajelor : 1036 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 24/04/2008
Subiect: Re: Joint Base Lewis-McChord Airshow Mar 20 Iul 2010, 22:35
UAU!!! Extraordinarea pozele. Pacat ca nu ai prins vreme frumoasa...Oricum multumim pt uplodarea pozelor.
hayabusa Membru activ
Numarul mesajelor : 904 Varsta : 41 Localizare : Lost Haven - Oradea Data de inscriere : 30/03/2008
Subiect: Re: Joint Base Lewis-McChord Airshow Mar 20 Iul 2010, 23:10
Maverick a scris:
H MH-47G Chinook US Army https://2img.net/h/i251.photobucket.com/albums/gg305/spacejumper/mcchord071710/_D7C31443.jpg
Elicopterul e unul mai special de felul lui apartine 160th Special Operations Aviation Regiment (SOAR) "Night Stalkers" si e folosit in misiuni speciale de salvare si insertie de NSW, USSOF si operatori SOF din coalitie.
Foarte reusit multe fotografii, si merita postate si pe site-urile cu impresii !
lucian21 Flight Level 200
Numarul mesajelor : 296 Varsta : 51 Localizare : galati Data de inscriere : 19/04/2009
Subiect: Re: Joint Base Lewis-McChord Airshow Mar 20 Iul 2010, 23:46
sunt superbe pozele iar show-ul la fel. multumim pentru postare!