|
| Scanate | |
|
+5Vici xpino Virusu RoNIN_731 abrazivu 9 participanți | Autor | Mesaj |
---|
abrazivu Flight Level 100
Numarul mesajelor : 119 Varsta : 53 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 21/09/2009
| Subiect: Scanate Joi 01 Apr 2010, 20:56 | |
| Nestiind unde sa le postez, am ajuns aici. Daca nu este Ok, am rugamintea sa fie mutate. Asadar: Octombrie '98, MK, dubla de '29, cu trenul escamotat pe pista in rulaj pentru decolare. Echipaj, Vasile Ganea cu un pilot francez de Alpha Jet. fotografie facuta la Tuzla in iulie '99. Se vad "roadele" furtunii care a spulberat totul prin jur. cu dedicatie.... foto facuta la Timisoara 2000 Borcea '98 sus si jos una dintre favoritele mele. Era un frig turbat in toamna aia, si batea vantul sus pe hangar. Csaba era deja albastru la fata dupa 2 ore pe "coama". Ianca in iulie 2000, sus dubla, simpla si Nea Mielu "melone" la Borcea, august '98. Ianca 2000 Hong-uri la Borcea '98. Zici ca-i ucrainian cum s-a dus cercul rosu de la cocarda. Borcea '98, cateva clasice, si "papagalul" cum Ii spuneau ei celui "camuflat". Clasic si el dar vopsit (nu stiu istoria lui, poate ne ajuta cineva). Tuzla '99 "air ambulance" la ROIAS 2001 Ianca 2000 Borcea '98. Tot Hong-uri, n-am ce sa fac , imi place la nebunie acest avion. Solomon era indragostit de el. 8103, un RFMM de nota 10, dupa cum spunea si Kiru. pe undeva pe langa Lugoj, in drum spre Timisoara 2000, imediat dupa o furtuna cum n-am mai vazut. Am fost obligati sa oprim, siu dupa ce am plecat, am vazut copaci smulsi si aruncati pe strada. tot cu ocazia vizitei celor de la "sagetile rosii" Deocamdata atat, pana mai scanez.Stiu ca sunt multe de pe la Borcea, pentru mine insa, vreu cativa ani, a insemnat acasa, desi nu am lucrat acolo. Sunam doar, si plecam la ei, sa-i vizitez, sa-i vad, sa-i......... Si acum mai stau cu Csaba si ne intrebam daca anii aceia au fost cu adevarat sau ni se pare. De aceea o sa gasiti mai mult cu ei. Daca nu ne mai auzim, "Sarbatori Fericite" tuturor. | |
| | | RoNIN_731 Membru activ
Numarul mesajelor : 449 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 28/12/2007
| Subiect: Re: Scanate Joi 01 Apr 2010, 21:14 | |
| Ce vremuri... Cate avioane la start, cati piloti gata de decolare... Acum sunt o mana de oameni... Cu "inimi cat sa cuprinda cerul Patriei", ce-i drept. Asta-i unul dintre putinele lucruri ce nu s-au schimbat... Multam fain, om bun! "Sarbatori Fericite" si tie! | |
| | | Virusu Moderator
Numarul mesajelor : 2688 Varsta : 38 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 30/12/2007
| Subiect: Re: Scanate Vin 02 Apr 2010, 12:02 | |
| mariane m-ai lasat paf! multumim din suflet pentru pozele astea! ma bucur ca mai apuci sa scanezi printre timp la ele, si pune-le mai departe aici. sunt de o valoare incredibila! Sarbatori fericite! | |
| | | abrazivu Flight Level 100
Numarul mesajelor : 119 Varsta : 53 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 21/09/2009
| Subiect: tot scanate Sam 03 Apr 2010, 19:22 | |
| Mai am cateva. Daca agasez pe careva cu atata postat, ziceti, nu-i moarte de om. Asadar, incep cu cateva facute pe Otopeni in 20 iulie 1999: an-30 fain vopsit un IAR-109 Swift rachete, Cristi, sper sa-ti placa stie cineva ce inseamna "H 321"? de toate An-26, "809" impreuna cu un fost director de la noi, american, si cu "806" la Baneasa 1995, a fost si un cultivator de castraveti, iata-l mai jos La MK in 1998, zbor mixt. Aici este o adevarata poveste. De fapt eram la Borcea si asteptam sa inceapa zborul mixt, cand il cheama pe Luca la telefon si apare dupa cateva minute si zice, gata, i s-a oprit la unul la Bacau motorul in rulaj, si toate 21 sunt consemnate la sol, asa ca.... Si el zicea ca este airea, ca la cel de la Bacau era un "M" si ei aveau mai multe "MF", dar nu aveai ce sa faci. Noi am facut fetele lungi, dar vad ca se uita la noi si zice, auzi, pitigoi (asa ne spunea nou, initial mie, apoi la toti) MK zboara, megeti? Cum nu, zicem noi. Il suna la Ganea, care era CZ, Ni-l da pe ZOZO (care era in celula de alarma) zi pe cai. Cand ajungem la poarta unitatii, nici nu apuc sa opresc motorul sa cobor, ca apare cel care era de serviciu, si intreba , "domnii de la Cluj"?, noi confirmam, si ne deschide poarta. Acolo, fiind doar noi, a fost raiul pe pamant, credeti-ma. Era doar un 23 care mai zbura, si un singur pilot care a facut vreo 4 iesiri atunci. Am inteles ca doar el mai avea calificare de zbor de noapte, toti ceilalti erau pe 29. instructorie, in spate Muresan, cel care a facut solo in 2001, acum primar la MK. prima iesire afara cu LanceR, Ungaria 1998, cu "714". Era de la Bacau, piloti Burhala si Ristea, impreuna cu unul dintre directori, Ovidiu Buhai, parca. Oameni deosebiti. evident, Borcea. Sorry o parte de bord de Hong cel mai nastrusnic pilot pe care l-am cunoscut vreodata, Laurentiu "Dabu" Dabija, acum comandant de bord pe An-26 la Otopeni. acum o poza capcana, cine vede ceva neobisnuit, are un "Traminer Roz" de Jidvei de la mine. | |
| | | xpino Fotograf
Numarul mesajelor : 227 Varsta : 60 Localizare : Sibiu Data de inscriere : 25/01/2009
| Subiect: Re: Scanate Sam 03 Apr 2010, 19:39 | |
| O fi 408 sau 804? | |
| Subiect: corect Sam 03 Apr 2010, 21:09 | |
| Este 804, dar filmul a fost procesat invers, si uite ce a iesit. L-am prins zburand in ziua aceea, a facut cateva rasmoturi de zile mari. Viraje de lupta pe stanga , dupa trecerea la verticala, superb avion. Prin 80 si ceva, eram in gradina cu ai mei (langa Cluj), si am vazut unul trecand catre Campia, era dupa-masa. Pe atunci nu stiam ce este, peste cativa ani insa, vazand fotografii cu el, l-am recunoscut imediat. La-m intrebat pe Solomon, daca stie ceva despre zboruri prin zona Ardealului, in acei ani. Imi povestea ca au avut ani in care faceau traiecte de la est la vest si de la sud la nord, acopereau toata tara, intr-o misiune. Mai spunea despre misiuni comune cu cei de la Craiova si Caracal, demult, cand incercau sa-i intercepteze cu Mig-ul 15, si nu se lasau, cum era "invoiala". Sunau de la comandament si il suduiau pe Solomon, ca cei de la vanatoare o sa aiba calificative slabe din cauza lui, iar el facea pe prostul, ca nici macar nu-i vazuse, si altele. Cum ne vedem la un vin? | |
| | | Vici Airport Level
Numarul mesajelor : 92 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Scanate Sam 03 Apr 2010, 21:38 | |
| E 408, daca il dai in oglinda cu orice soft de prelucrare. Nici nu a existat Hong cu nr. 804. "IAR-109 Swift" e de fapt prototipul IAR-99 Soim, nr. 718 H321 de pe Socat e inmatricularea de airshow de la Le Bourget. Oricum, superbe imaginile, pacat ca nu le putem vedea la rezolutie mare (deh...regulamentul) Abrazivule, poti sa scoti chenaru ala alb excesiv? Daca tot e limita la 800x600 pixeli, macar exploateaz-o la maxim Sau mai bine pune-le pe ceva site gen flickr, photobucket si pune aici linku. Daca tot le imparti cu noi, e pacat sa avem numa niste timbre. Paste Fericit! | |
| | | xpino Fotograf
Numarul mesajelor : 227 Varsta : 60 Localizare : Sibiu Data de inscriere : 25/01/2009
| Subiect: Re: Scanate Sam 03 Apr 2010, 21:48 | |
| Multumesc Abrazivu! Deocamdata e mai greu cu vinu' ca sint mai mult plecat dar avind in vedere ca firma mama e la Cluj (EBS) nu se stie niciodata cum aterizez prin Cluj. Oricum abia astept sa vad urmatoarele scanari. Sint convins ca mai ai.
Pe curind, Dan | |
| | | Griff Moderator
Numarul mesajelor : 1400 Varsta : 41 Localizare : two steps from Hell Data de inscriere : 27/09/2008
| Subiect: Re: Scanate Dum 04 Apr 2010, 07:59 | |
| Nu te opri. Foarte tari pozele. Intre combinezoanele gri am copilarit. | |
| | | electric Membru activ
Numarul mesajelor : 1166 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 10/03/2008
| Subiect: Re: Scanate Dum 04 Apr 2010, 09:40 | |
| Marian abrazivu zis "comoara din cluj"
Continua cu pozele, m-ai lasat afis! | |
| Subiect: danke Dum 04 Apr 2010, 11:31 | |
| Vici, multam fain. initial, le pusesem doar pe flick, dar mi-am zis ca postez direct. O sa incarc si acolo, in format brut si o sa pun link-ul apoi. Da, mai am cateva de scanat, si apoi o sa pedalez sa-mi recuperez zecile de filme aflate acum in custodie la o anume redactie. Acolo se afla adevarata comoara. All the best tuturor. | |
| | | eugen Membru activ
Numarul mesajelor : 3386 Varsta : 50 Localizare : Arad, LRAR Data de inscriere : 30/04/2008
| Subiect: Re: Scanate Dum 04 Apr 2010, 11:46 | |
| - abrazivu a scris:
- Este 804
- Vici a scris:
- E 408, daca il dai in oglinda cu orice soft de prelucrare. Nici nu a existat Hong cu nr. 804.
Dar cel din poza de deasupra lui, ce numar este? | |
| | | Vici Airport Level
| Subiect: Re: Scanate Dum 04 Apr 2010, 19:41 | |
| | |
| Subiect: de pe flickr Dum 04 Apr 2010, 21:03 | |
| aici aveti cateva de pe flick. Cele doua cu rasmootul imi plac la nebunie. Api, il puteti cunoaste pe subsemnatul.
http://www.flickr.com/photos/43748311@N05/?saved=1 | |
| Subiect: intrebare Dum 04 Apr 2010, 21:04 | |
| am cateva filmulete care, sunt convins ca v-ar interesa, cum sa fac sa le split-uiesc? Au peste 300Mb, si nu le pot urca nicaieri. Danke. | |
| | | Vici Airport Level
| Subiect: Re: Scanate Lun 05 Apr 2010, 11:37 | |
| Incearca cu hj split. E gratis, foarte usor de folosit, il descarci de aici: http://www.freebyte.com/hjsplit/ | |
| | | RoNIN_731 Membru activ
Numarul mesajelor : 449 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 28/12/2007
| Subiect: Re: Scanate Lun 05 Apr 2010, 18:58 | |
| Sau ai putea sa le pui pe transfer.ro, Marian. Poti pune pana la 1 GB per sesiune. Am si eu niste filmari facute la MK si Borcea. Daca e cineva pe forum care se pricepe la editare video, il/o rog sa ma contacteze. Filmarile sunt pe caseta miniDV. A, si ar fi ideal daca persoana ar fi din Bucuresti, ca n-as trimite casetele prin posta! | |
| | | | abrazivu Flight Level 100
| Subiect: Re: Scanate Sam 29 Mai 2010, 11:08 | |
| | |
| Subiect: Re: Scanate Sam 29 Mai 2010, 11:13 | |
| Incep cu cateva alb nebgru, mai vechi, de prin '96-97 fotografie facuta la Tuzla in iulie '99. Se vad "roadele" furtunii care a spulberat totul prin jur. cu dedicatie.... foto facuta la Timisoara 2000 Borcea '98 sus si jos una dintre favoritele mele. Era un frig turbat in toamna aia, si batea vantul sus pe hangar. Csaba era deja albastru la fata dupa 2 ore pe "coama". Ianca in iulie 2000, sus dubla, simpla si Nea Mielu "melone" la Borcea, august '98. Ianca 2000 Hong-uri la Borcea '98. Zici ca-i ucrainian cum s-a dus cercul rosu de la cocarda. Borcea '98, cateva clasice, si "papagalul" cum Ii spuneau ei celui "camuflat". Clasic si el dar vopsit (nu stiu istoria lui, poate ne ajuta cineva). Tuzla '99 "air ambulance" la ROIAS 2001 Ianca 2000 Borcea '98. Tot Hong-uri, n-am ce sa fac , imi place la nebunie acest avion. Solomon era indragostit de el. 8103, un RFMM de nota 10, dupa cum spunea si Kiru. pe undeva pe langa Lugoj, in drum spre Timisoara 2000, imediat dupa o furtuna cum n-am mai vazut. Am fost obligati sa oprim, siu dupa ce am plecat, am vazut copaci smulsi si aruncati pe strada. tot cu ocazia vizitei celor de la "sagetile rosii" Deocamdata atat, pana mai scanez.Stiu ca sunt multe de pe la Borcea, pentru mine insa, vreu cativa ani, a insemnat acasa, desi nu am lucrat acolo. Sunam doar, si plecam la ei, sa-i vizitez, sa-i vad, sa-i......... Si acum mai stau cu Csaba si ne intrebam daca anii aceia au fost cu adevarat sau ni se pare. De aceea o sa gasiti mai mult cu ei. Daca nu ne mai auzim, "Sarbatori Fericite" tuturor. [/quote] | |
| | | mihaiatanasie Membru activ
Numarul mesajelor : 2388 Varsta : 67 Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov Data de inscriere : 27/06/2008
| Subiect: Re: Scanate Sam 29 Mai 2010, 14:22 | |
| Ce-ai facut, le-ai incurcat? | |
| Subiect: nu Sam 29 Mai 2010, 15:52 | |
| | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Scanate | |
| |
| | | | Scanate | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |