ROMANIAN SPOTTERS
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010

In jos 
+3
allex
Radu_is
silviubad
7 participanți
AutorMesaj
silviubad
Flight Level 100
Flight Level 100
silviubad

Numarul mesajelor : 145
Varsta : 29
Localizare : Iasi, Ivrea(Italia)
Data de inscriere : 18/08/2009

Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 Empty
MesajSubiect: Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010   Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 EmptyMier 06 Ian 2010, 14:37

Imi pare rau dar doar o poza am reusit sa fac inainte sa ma ia 2 "ofiteri" la intrebari. Credeau ca am pozat in unitatea militara si fix cand sa-i demonstrez ca nu era adevarat, nu se mai deschidea aparatu . In timp ce imi scria procesul verbal a mers aparatul de fotografiat si i-am aratat ca am pozat Saab-ul Carpatair care era parcat la aeroport si nu altceva.
Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 1001769

Radu_is nefiind in Iasi am indraznit sa ma duc singur sa pozez pentru prima data si va arat si de unde am incercat sa incadrez avioanele. Cred ca nu era locatia justa incat am fost observat de cei doi ofiteri:
Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 Locatiadeundeampozat

PS: Eram ca si retinut si ofiterul din cadrul armatei a spus ca ajung pe mana serviciului de informatii. Va rog sa ma credeti, eram asa de speriat ca nu mi s-a mai intamplat asa ceva niciodata.
Sus In jos
http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=1291
Radu_is
Fotograf
Radu_is

Numarul mesajelor : 389
Varsta : 37
Localizare : Cluj-Napoca
Data de inscriere : 06/09/2009

MesajSubiect: Re: Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010   Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 EmptyMier 06 Ian 2010, 16:18

silviubad a scris:

Radu_is nefiind in Iasi am indraznit sa ma duc singur sa pozez pentru prima data si va arat si de unde am incercat sa incadrez avioanele. Cred ca nu era locatia justa incat am fost observat de cei doi ofiteri.

Imi pare sincer rau pentru ce ai patit. Am avut si eu probleme de cateva ori dar s-a rezolvat (nu apucasem inca sa fac vreo poza, doar scosesem aparatul). Depinde peste cine dai, uneori sunt foarte de treaba cei de la unitate. Am folosit si eu locul de unde ai pozat tu, dar in general am utilizat intersectia dintre drumul din capatul de sud al pistei si soseaua care trece prin fata unitatatii militare. Ar mai fi cateva locuri la gard pe latura de est a pistei, dar banuiesc ca acum este noroi. Sper sa ne intalnim saptamana viitoare.
Sus In jos
allex
Membru activ
allex

Numarul mesajelor : 3096
Varsta : 51
Localizare : SATU MARE
Data de inscriere : 05/10/2008

MesajSubiect: Re: Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010   Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 EmptyMier 06 Ian 2010, 16:37

.... voi fi putin off topic dar eu totusi am o intrebare pentru toata lumea: de ce nu incercati sa mergeti direct la autoritati cand vreti sa pozati, sa va cunoasca sa faceti o relatie sa va anuntati in zona ???!!!.....ve-ti fi surprinsi sa constatati ca bunele voastre intentii vor fi agreate ba chiar o sa fiti ajutati sa ajungeti in locuri pe care le visati doar ....chiar daca trebe sa faceti anticamera la dir. de securitate al aeroportului sau chiar la coamandant ...ROMANIAN SPOTTERS ajunge un brand o cheie ce deschide multe usi.....DOMNILOR INTRATI PE USA DIN FATA CU CAPUL SUS SI FARA NICI UN TRAK....stiu eu ce vorbesc.............. Very Happy
Sus In jos
silviubad
Flight Level 100
Flight Level 100
silviubad

MesajSubiect: Re: Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010   Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 EmptyMier 06 Ian 2010, 17:08

Chiar in timp ce vorbeam cu cei doi ofiteri, atuncia s-a nimerit sa aterizeze/decoleze Tarom-ul si Austrian-ul. Ce ciuda aveam. Il rog pe Radu Is sa faca in Google Earth o poza unde sunt indicate locurile cele mai sigure si mai bune de pozat la Iasi in folosul comunitatii.
Sus In jos
Dylan
Moderator
Dylan

Numarul mesajelor : 4876
Varsta : 53
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 15/04/2008

MesajSubiect: Re: Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010   Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 EmptyMier 06 Ian 2010, 17:13

silviubad a scris:
Chiar in timp ce vorbeam cu cei doi ofiteri, atuncia s-a nimerit sa aterizeze/decoleze Tarom-ul si Austrian-ul. Ce ciuda aveam. Il rog pe Radu Is sa faca in Google Earth o poza unde sunt indicate locurile cele mai sigure si mai bune de pozat la Iasi in folosul comunitatii.
Eu zic sa lasati campurile si noroaiele si sa luati aminte la ce spunea Allex mai sus....
Sus In jos
silviubad
Flight Level 100
Flight Level 100
silviubad

MesajSubiect: Re: Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010   Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 EmptyMier 06 Ian 2010, 17:21

Ai dreptate Dylan, sunt curios cum au procedat cei de la Cluj. Eu si-asa vin o data pe an si nu prea am activitate la aeroport.
Sus In jos
Radu_is
Fotograf
Radu_is

MesajSubiect: Re: Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010   Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 EmptyMier 06 Ian 2010, 19:06

allex a scris:
....chiar daca trebe sa faceti anticamera la dir. de securitate al aeroportului sau chiar la coamandant ...ROMANIAN SPOTTERS ajunge un brand o cheie ce deschide multe usi.....DOMNILOR INTRATI PE USA DIN FATA CU CAPUL SUS SI FARA NICI UN TRAK....stiu eu ce vorbesc.............. Very Happy

dylan a scris:
Eu zic sa lasati campurile si noroaiele si sa luati aminte la ce spunea Allex mai sus....

Desigur aveti amandoi foarte mare dreptate si, personal, voi tine cont pe viitor de sfaturile voastre. Sper ca in acest fel sa fie evitate pentru viitor incidentele.
Atasez mai jos poze cu locurile de spotting pe care le-am folosit eu pana acum, cu mentiunea ca nu le consider sigure in lumina ultimelor evenimente.
Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 2hfnorb

Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 2je6zjr

Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 Fe2g4z
Sus In jos
Edi
Membru activ
Edi

Numarul mesajelor : 712
Varsta : 54
Localizare : Ilfov
Data de inscriere : 26/02/2008

MesajSubiect: Re: Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010   Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 EmptyMier 06 Ian 2010, 22:21

allex a scris:
chiar daca trebe sa faceti anticamera la dir. de securitate al aeroportului sau chiar la coamandant ...
Mă bag şi eu în schimbul de păreri... Din câte am înţeles, silviubad n-a avut neînţelegeri cu personalul de securitate al aeroportului, ci cu cel al MApN (sau cel puţin aşa am înţeles eu din formulările "Credeau ca am pozat in unitatea militara" şi "ofiterul din cadrul armatei a spus ca ajung pe mana serviciului de informatii"). Iar după locaţia indicată de el se vede clar că, deşi era pe un drum deschis public (probabil), era literalmente înconjurat de obiective militare: pe lângă unitatea militară propriu-zisă se vede şi poligonul de antrenament precum şi alte două obiective mai mici (depozit de muniţie poate?) situate la doar câţiva metri de poziţia lui silviubad. Probabil că se poate trata problema respectivă, dar cu angajaţi ai altui minister...

Edi
Sus In jos
mack
Fotograf
mack

Numarul mesajelor : 242
Localizare : Iasi - Romania
Data de inscriere : 10/06/2008

MesajSubiect: Re: Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010   Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 EmptyMier 06 Ian 2010, 22:24

Salutare,

Eu personal prefer capatul de nord al pistei ca si locatie de fotografiat. Are avantajul izolarii - nu stai in vazul unor capete tuguiate care se viseaza tortionari - si dezavantajul accesului dificil (via localitatea Aroneanu).

Cat despre disponibilitatea autoritatilor locale, am oarece rezerve. E adevarat, s-au schimbat multe de pe vremea cand incercam eu primele poze "cu avioane" in zona (jumatatea anilor '90), dar mai este drum lung de parcurs. Autoritatile aeroportului au fost surde la initiativele de apropiere (calendare, scrisori de intentie, CD-uri cu poze, etc).

Am avut tot sprijinul - si vreau sa le multumesc din suflet - oamenilor "din interior", ce au inteles sa sustina apucaturile noastre nebune.

Ganduri bune,
mack
Sus In jos
silviubad
Flight Level 100
Flight Level 100
silviubad

MesajSubiect: Re: Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010   Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 EmptyVin 08 Ian 2010, 21:07

Radu_is a scris:
Atasez mai jos poze cu locurile de spotting pe care le-am folosit eu pana acum, cu mentiunea ca nu le consider sigure in lumina ultimelor evenimente.
Cum ai reusit sa accesezi punctul situat la jumatatea pistei? Ca e ingradit acolo.

Ultima editare efectuata de catre dylan in Vin 08 Ian 2010, 21:29, editata de 1 ori (Motiv : scos foto din quote)
Sus In jos
Radu_is
Fotograf
Radu_is

MesajSubiect: Re: Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010   Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 EmptySam 09 Ian 2010, 00:53

silviubad a scris:
Cum ai reusit sa accesezi punctul situat la jumatatea pistei? Ca e ingradit acolo.

De fapt este in spatele gardului, in camp. Se poate ajunge acolo urmand traseul indicat, dar ideea este ca trebuie sa mergi prin aratura, deci este ceva mai dificil de ajuns acolo. La acel loc ma refeream aici:
Radu_is a scris:
Ar mai fi cateva locuri la gard pe latura de est a pistei, dar banuiesc ca acum este noroi.

Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 Ncd2k1
Sus In jos
silviubad
Flight Level 100
Flight Level 100
silviubad

MesajSubiect: Re: Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010   Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 EmptySam 09 Ian 2010, 23:51

Sa stii ca initial ma duceam pe acolo, inaintand spre drumul ala care duce spre niste case, ca sa ocolesc edificiliile alea nebangandul in seama pe ofiterul din cabina si dupa aia am vazut ca era zapada inalta si m-am intors inapoi unde am pozat ca apoi sa inceapa aventura.
Sus In jos
Dylan
Moderator
Dylan

Numarul mesajelor : 4876
Varsta : 53
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 15/04/2008

MesajSubiect: Re: Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010   Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 EmptyJoi 21 Ian 2010, 10:32

Doua doar de la Iasi de la corespondentul nostru acolo si cum ei is la doar 60 de mile de SCV nu puteau sa fie imagini cu flori si copaci inmuguriti! Razz
Moldavian Airlines/Fokker 100/ER-FZA/cn: 11395 Se vede la etambou lichid anti sau degivrant...
Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 Errza

Dalia Airline/Cessna 525A CitationJet 2/F-HAMG/cn: 525A-0193
Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 Fhamg
Sus In jos
fularU
Fotograf
fularU

Numarul mesajelor : 1725
Varsta : 57
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 22/04/2009

MesajSubiect: Re: Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010   Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 EmptyJoi 21 Ian 2010, 17:52

bounce Hai te rugam... pune-le si alea cu flori si ciresi infloriti !!!! bounce Very Happy
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010   Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010 Empty

Sus In jos

Aeroportul Iasi - Ianuarie 2010
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Aeroportul Iasi - Ianuarie 2015
» Aeroportul Iasi - Ianuarie 2016
» Aeroportul Iasi - Ianuarie 2014
» Aeroportul Iasi - Ianuarie 2019
» Aeroportul Iasi - Mai 2010

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: SPOTTING :: Aeroporturi din Romania - Romanian Airports :: Iasi (IAS / LRIA)-
Mergi direct la: