|
| Grătar în HydePark: de 1 mai cu EasyJet la Londra | |
| | Autor | Mesaj |
---|
mihairosioru Flight Level 200
Numarul mesajelor : 266 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/12/2007
| Subiect: Grătar în HydePark: de 1 mai cu EasyJet la Londra Sam 10 Mai 2008, 15:28 | |
| Prin 2004, cînd nu m-am putut duce la Londra din cauză că nu a mai fost timp să cer viză, mi-am jurat în barbă că de îndată ce se face 2007 voi intra în UK doar cu buletinul. Nu a fost să fie în 2007, dar un an nu mai contează la scara istorică. Biletul mi l-am luat pe 3 ianuarie si m-a costat 83 de euro dus-întors, cu tot cu taxa de bagaj. Se putea şi puţin mai bine, dar după cum am vazut pe site cam două săptămîni mai tîrziu, se putea şi mult mai rău. Joi, 1 mai Zbor 5364, Bucureşti Otopeni – London Gatwick Orar: 12:20 – 13:45 Real: 12:15 – 13:15 Durata zborului: 3h0min Număr de pasageri: aproape plin Loc: puţin în spatele aripii dreapta Avion: Airbus A319La Otopeni la check-in a fost dezastru pentru ca nu le-a mers baza de date. Am stat la coadă vreo patruzeci de minute pentru că în faţa mea erau vreo doua familii care călătoreau cu copiii iar aştia mici nu apăreau în baza de date. Aşa că s-a lăsat cu telefoane, discuţii, căutări febrile în calculator. Din cauza asta am ajuns la poarta destul de tîrziu şi am constat ca jucăria venise deja de la Londra: Nu am avut mult timp de aşteptat şi a început îmbarcarea: Puţin spotting în cinstea acestui exemplar Alitalia, într-un dispreţ total al reglementărilor securiste: Apoi boarding rapid în maşinărie: Power plant: Au venit şi bagajele, transportate şi încărcate cu grijă şi cu responsabilitate: Alături un Airbus cehesc: Care a fost şi realimentat: Am mai aşteptat niţel după vreo doi pasageri întîrziaţi la check-in şi apoi i-am dat drumul către pistă, trecînd prin faţa terminalului: Am aşteptat cateva minute un Lufthansa regional care ateriza: Şi apoi am luat viteza pe pista următoare (cine traduce ce scrie acolo?): Zborul a fost OK, nu a zgîlţîit decît puţin cînd am trecut prin nişte nori. Sus lumina şi nimic altceva, poze nu am făcut pentru că de nori nu se vedea nimic interesant jos. Aterizarea la LGW a fost rapidă, sentimentul a fost ca atunci cînd mergi cu bicicleta la vale fără să mai pedalezi. Taxi către burduf a durat destul de mult pentru că ne-am tot oprit şi am aşteptat alte avioane: Aeroportul: După două zile jumate intensive în Londra a urmat o noapte nedormită în LGW. Ce să-i faci, turismul cere sacrificii. Am ajuns în aeroport pe la 1 noaptea, cu un autobuz National Express din Victoria. Pustiu: Check-in-ul EasyJet a fost deschis toată noaptea: La 3 dimineaţa s-a deschis controlul de securitate şi am ajuns în zona sterilă a aeroportului care arăta mai degrabă a mall decît a aeroport. Plin de magazine. Am încercat să dorm niţel dar de la ora 4 a început să se umple de lume şi a devenit un loc foarte zgomotos. La cinci jumate am luat-o la picior către poartă: Duminică, 4 mai Zbor 5363, London Gatwick - Bucureşti Otopeni Orar: 06:30 – 11:45 Real: 06:30 – 11:15 Durata zborului: 2h45min Număr de pasageri: aproape plin Loc: puţin în spatele aripii dreapta Avion: Airbus A319La şase şi zece a început îmbarcarea, am coborît din terminal şi am mers pe jos pînă la avion: Unul din cele două aspiratoare: Către pistă şi un 747 gata de un zbor peste ocean. Am aşteptat să aterizeze un British Airways şi am intrat pe pistă deşi mai venea un avion la aterizare. Mie mi s-a părut cam aproape de noi, dar piloţii au dat gaz puternic de tot şi am eliberat pista in no time. Dupa un sfert de ora de zbor: Undeva deasupra Germaniei, o minunaţie de Airbus de la GermanWings a trecut pe sub noi (scuzaţi calitatea infiorătoare a pozei, dar stiţi cum e cu vitezele combinate, era cît pe-aici să-l scap): Ceva munţi prin Austria: Şi lacul Balaton: Începusem coborîrea la Otopeni, poză făcută chiar înainte de nişte goluri de aer: Ceva poze la Otopeni. Delta pregătit pentru zborul înapoi la New-York: Concurenţa: Debarcare: Baby-Airbus de la Tarom: Nimic de scris în concluzie. Două zboruri obişnuite. Păcat că EasyJet anulează această cursă de la 1 iunie.
Ultima editare efectuata de catre mihairosioru in Sam 10 Mai 2008, 17:29, editata de 1 ori | |
| | | metalactual Membru activ
Numarul mesajelor : 538 Varsta : 56 Localizare : Buc. Data de inscriere : 19/02/2008
| Subiect: Re: Grătar în HydePark: de 1 mai cu EasyJet la Londra Sam 10 Mai 2008, 17:24 | |
| - mihairosioru a scris:
- Nimic de scris în concluzie. Două zboruri obişnuite. Păcat că EasyJet anulează această cursă de la 1 iunie.
Bun TR "mihairosioru" ! Tu macar ti-ai facut damblaua, dar eu mor de ciuda ca nu mai zboara. Anul asta imi facusem un plan pentru Londra, dar a fost dat peste cap si uite asa a zburat....easyJet... . Probabil ca la anul o sa ma reorientez spre Wizz, dar tare mult as fi vrut sa zbor cu easyJet - nu am fost niciodata cu ei . Interesanta experienta, cu stat noaptea in aeroport - inca nu am incercat asa ceva . Poate imi vine si mie odata randul. Toate bune si la cat mai multe zboruri !!! | |
| | | mihairosioru Flight Level 200
Numarul mesajelor : 266 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/12/2007
| Subiect: Re: Grătar în HydePark: de 1 mai cu EasyJet la Londra Sam 10 Mai 2008, 17:37 | |
| - metalactual a scris:
Anul asta imi facusem un plan pentru Londra, dar a fost dat peste cap si uite asa a zburat....easyJet... . Probabil ca la anul o sa ma reorientez spre Wizz, dar tare mult as fi vrut sa zbor cu easyJet - nu am fost niciodata cu ei
Multumesc de aprecieri si urari! Nu putem decat sa speram ca vor redeschide cursa asta din toamna. Sau ca vine RyanAir cu o cursa inspre Londra, de oriunde ar fi, Craiova, Sibiu, Arad. In rest, eu zic sa stai cu ochii pe Wizz cand anunta noile orare sau cand au vreo oferta si sigur prinzi un pret decent! Cat despre EasyJet, daca vrei sa zbori musai cu ei, poti merge la Budapesta (au multe zboruri spre Londra de acolo) sau poti zbura de la OPT la Milano si Madrid. | |
| | | airbusA380 Flight Level 200
Numarul mesajelor : 215 Varsta : 34 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 16/03/2008
| Subiect: Re: Grătar în HydePark: de 1 mai cu EasyJet la Londra Sam 10 Mai 2008, 19:00 | |
| O traducere 08R - pista 08 dreapta, CAT II/III reprezinta ILS categoria 2/3, si A taxiway Alfa cred. Uite ce inseamna ILS CAT II/III, sursa wikipedia <LI>Category II - Category II operation: A precision instrument approach and landing with a decision height lower than 200 feet (61 m) above touchdown zone elevation but not lower than 100 feet (30 m), and a runway visual range not less than 1,150 feet (350 m). <LI>Category III is further subdivided
- Category III A - A precision instrument approach and landing with:
- a) a decision height lower than 100 feet (30 m) above touchdown zone elevation, or no decision height; and
- b) a runway visual range not less than 655 feet (200 m).
Category III B - A precision instrument approach and landing with: a) a decision height lower than 50 feet (15 m) above touchdown zone elevation, or no decision height; and b) a runway visual range less than 2,625 feet (800 m) but not less than 165 feet (50 m).
Category III C - A precision instrument approach and landing with no decision height and no runway visual range limitations. A Category III C system is capable of using an aircraft's autopilot to land the aircraft and can also provide guidance along the runway surface. </LI> | |
| | | Capt_Vio Fotograf
Numarul mesajelor : 1327 Varsta : 43 Localizare : Canada Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Grătar în HydePark: de 1 mai cu EasyJet la Londra Sam 10 Mai 2008, 20:23 | |
| Foarte frumos TR, si pozele sunt super. Inca n-am avut ocazia sa trec prin Gatwick, dar nu au intrat inca zilele in sac. Apropo, nashpa chestia cu dormitul in aeroport. Asa am fost noi (amicul meu si eu) in 1 Ianuarie cind direct de la chef am zburat in Canada, prin Heathrow. Este un website care ai ajuta pe cei care vor sa doarma prin aeroporturi (cele mai bune locatii) HAHAHA... Evident, cite-o data trebuie facuta si asta.... Eu de nenumarate ori ... http://www.sleepinginairports.net/airports.htm Mersi inca-o-data de poze si Report, Vio | |
| Subiect: Re: Grătar în HydePark: de 1 mai cu EasyJet la Londra Sam 10 Mai 2008, 22:28 | |
| - Capt_Vio a scris:
- Foarte frumos TR, si pozele sunt super. Inca n-am avut ocazia sa trec prin Gatwick, dar nu au intrat inca zilele in sac. Apropo, nashpa chestia cu dormitul in aeroport. Asa am fost noi (amicul meu si eu) in 1 Ianuarie cind direct de la chef am zburat in Canada, prin Heathrow. Este un website care ai ajuta pe cei care vor sa doarma prin aeroporturi (cele mai bune locatii) HAHAHA... Evident, cite-o data trebuie facuta si asta.... Eu de nenumarate ori ...
http://www.sleepinginairports.net/airports.htm
Mersi inca-o-data de poze si Report,
Vio Mda, chestia cu dormitul in aeroport este nasoala, am mai avut vreo trei experiente din astea pana acum. Si site-ul e interesant, stiam de el. | |
| Subiect: Re: Grătar în HydePark: de 1 mai cu EasyJet la Londra Sam 10 Mai 2008, 22:29 | |
| - airbusA380 a scris:
- O traducere 08R - pista 08 dreapta, CAT II/III reprezinta ILS categoria 2/3, si A taxiway Alfa cred.
Salut, merci de explicatii, stiu cum e cu ILS-ul, eu de fapt nu inteleg de ce pistei respective ii zice 08 cand OTP are numai doua. Si ce mai inseamna dreapta si stanga, de fapt dreapta si stanga fata de ce? | |
| | | Capt_Vio Fotograf
Numarul mesajelor : 1327 Varsta : 43 Localizare : Canada Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Grătar în HydePark: de 1 mai cu EasyJet la Londra Sam 10 Mai 2008, 23:03 | |
- airbusA380 a scris:
- O traducere 08R - pista 08 dreapta, CAT II/III reprezinta ILS categoria 2/3, si A taxiway Alfa cred.
Salut, merci de explicatii, stiu cum e cu ILS-ul, eu de fapt nu inteleg de ce pistei respective ii zice 08 cand OTP are numai doua. Si ce mai inseamna dreapta si stanga, de fapt dreapta si stanga fata de ce? Pistele pa aeroport nu sunt numerotate dupa numarul lor total (exemplu, una, doua, patru)... Numarul reprezinta directia pistei magnetice. Adica, daca te aliniezi pe pista 08, atunci esti la 080 grade (magnetic heading). Deci pista este defapt 08 - 26. Pentru ca la un capat al pistei esti cu fata la 080 grade, iar la 26 esti 260 grade (tot in magnetic heading). O8R = 08 Right, dreapta... deci daca sunt piste paralele, atunci cind esti aliniat cu aterizarea, ai ori pista din dreapta or din stinga (evident aici e 08R, deci dreapta)... pot exista 08R (Right) 08L (Left) si 08C (Center) | |
| | | eddyz Flight Level 100
Numarul mesajelor : 167 Varsta : 37 Localizare : Canada Data de inscriere : 06/04/2008
| Subiect: Re: Grătar în HydePark: de 1 mai cu EasyJet la Londra Dum 11 Mai 2008, 00:09 | |
| Super trip report. si pozele sunt reusite. Apropo, multumesc Capt_Vio ca m-ai lamurit si pe mine cum e cu numarul pistei. | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Grătar în HydePark: de 1 mai cu EasyJet la Londra Mar 13 Mai 2008, 19:27 | |
După două zile jumate intensive în Londra a urmat o noapte nedormită în LGW. Ce să-i faci, turismul cere sacrificii. Am ajuns în aeroport pe la 1 noaptea, cu un autobuz National Express din Victoria. Pustiu:
[Check-in-ul EasyJet a fost deschis toată noaptea:
Nimic de scris în concluzie. Două zboruri obişnuite. Păcat că EasyJet anulează această cursă de la 1 iunie. Mihai, abia acum am citit TR tau si am constatat cu uimire ca recunosc foarte multe din descrierea ta (ma refer la intoarcerea din 04 mai), inclusiv m-am recunoscut si intr-una din pozele pe care le-ai facut Asta-i chiar culmea coincidentei . Chiar pustiu nu era aeroportul, si noi am ajuns tot in jurul orei 1,35 noaptea, am facut imediat chek-inul si ne-am odihnit pe bancutele din dotare. Din cauza oboselii, nu am fost insa atat de pe faza ca tine, sa vedem si germanwings-ul care a zburat pe sub noi Oricum, e o alta companie foarte OK, am zburat cu ei tot de pe Otopeni. Si eu sper ca EZY sa nu ne paraseasca de tot, ca mai vreau in Londra! |
| Subiect: Re: Grătar în HydePark: de 1 mai cu EasyJet la Londra Mar 13 Mai 2008, 21:22 | |
| - lucyanar a scris:
Mihai, abia acum am citit TR tau si am constatat cu uimire ca recunosc foarte multe din descrierea ta (ma refer la intoarcerea din 04 mai), inclusiv m-am recunoscut si intr-una din pozele pe care le-ai facut Asta-i chiar culmea coincidentei . Chiar pustiu nu era aeroportul, si noi am ajuns tot in jurul orei 1,35 noaptea, am facut imediat chek-inul si ne-am odihnit pe bancutele din dotare. Din cauza oboselii, nu am fost insa atat de pe faza ca tine, sa vedem si germanwings-ul care a zburat pe sub noi Oricum, e o alta companie foarte OK, am zburat cu ei tot de pe Otopeni. Si eu sper ca EZY sa nu ne paraseasca de tot, ca mai vreau in Londra! Foarte tare! Ai fost si pe 1 mai tot in acelasi zbor cu mine?! Si eu eram obosit la intors, dar nu pot sa dorm in avion decat daca sunt chiar varza. Numai dupa o noapte nedormita nu era cazul | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Grătar în HydePark: de 1 mai cu EasyJet la Londra Mier 14 Mai 2008, 23:08 | |
- Foarte tare! Ai fost si pe 1 mai tot in acelasi zbor cu mine?!Si eu eram obosit la intors, dar nu pot sa dorm in avion decat daca sunt chiar varza. Numai dupa o noapte nedormita nu era cazul
Nu, noi am plecat pe 24 aprilie spre Londra. Da, foarte tare, din atatia pasageri sa se intample sa ne prinzi tocmai pe noi in poze......asta chiar ca e culmea coincidentei! Inseamna ca si tu ai fost in grupa A(de fapt sigur, daca ai ajuns ca si noi pe la 1,30 nopatea). Sper ca nu erai printre cei care de cum au ajuns la imbarcare s-au asezat la romaneasca si nelipsita coada (eu cred ca nu!) . Doamne, nu ne mai facem bine |
| | | | gizmo Airport Level
Numarul mesajelor : 19 Varsta : 38 Localizare : Cluj - Napoca Data de inscriere : 12/05/2008
| Subiect: Re: Grătar în HydePark: de 1 mai cu EasyJet la Londra Vin 16 Mai 2008, 00:44 | |
| | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Grătar în HydePark: de 1 mai cu EasyJet la Londra | |
| |
| | | | Grătar în HydePark: de 1 mai cu EasyJet la Londra | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |