| Pe 18 septembrie 2009, TAROM aniverseaza 55 de ani | |
|
+8Mengelaus Geo horia etravel C_man arianne eugen atr_42_500 12 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Pe 18 septembrie 2009, TAROM aniverseaza 55 de ani Joi 24 Sept 2009, 08:46 | |
| multumesc pentru sustinere baieti! mail-ul pe care l-am trimis e scris dupa cum va spuneam, in timp ce-mi savuram cafeaua si ceva tiutiun cu bulina rosie , deci eram foarte detasat... termenii folositi au fost de foarte mult bun-simt si le-am si urat inca o data LaMultiAni. le-am dat si un exemplu cu mail-ul pe care l-am primit de la Kiev de la firma Antonov in care ma rugau sa le trimit fotografia originala cu An-ul 2 si cu parasutistul si s-o foloseasca pentru reclamele lor.... mai mult decat atat ce sa le spun? astia totusi nu-s TVR-ul sau Antena 3 is tare curios cum reactioneaza si mai ales daca reactioneaza in vreun fel. - C_man a scris:
- Domnilor, cred ca mai corect ar fi sa fie gasita persoana care a conceput pdf-ul buclucas si trasa de urechi.
inteleg si ce spui tu, dar totusi acolo sunt oameni umblati prin lume, nu pasunisti....iar acel X-lulescu e angajat TAROM nu al chioscului de ziare din colt de la Baneasa... | |
|
| |
atr_42_500 Flight Level 400
Numarul mesajelor : 1059 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/03/2008
| Subiect: Re: Pe 18 septembrie 2009, TAROM aniverseaza 55 de ani Joi 24 Sept 2009, 10:25 | |
| - C_man a scris:
- "Rusine, TAROM" la "Rusine, X-ulescule care ai facut pdf-ul!". Hai sa nu trecem chiar atat de usor peste multele dati cand TAROM-ul a specificat sursa fotografiilor publicate...
Cu tot respectul pt munca lui Dylan sunt deacord. Este cel putin pueril sa pui sub semnul rusinii aniversarea a 55 de ani din acest motiv! Fara ca asta sa fie o scuza, in Romania nu exita inca "cultura" copyright-ului. Poate autorii lezati, luand atitudine, pot schimba incet aceasta stare de fapt. Pe de alta parte, oricat de flatant ar fi pt George si ROSpotters, nu este profi pentru TAROM sa mentioneze sursa unei poze in prezentarea flotei. Poza trebuia cumparata de la autor, punct. Ca sa nu mai zic ca selectia imaginilor este total nefericita, neavand nicio unitate. | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Pe 18 septembrie 2009, TAROM aniverseaza 55 de ani Joi 24 Sept 2009, 11:41 | |
| Daca cauti pe internet brosuri de prezentare ai sa vezi ca majoritatea pozelor prezinta autorul atat vreme cat nu este o poza facuta de catre un angajat . Nu cred ca un fotograf si-ar refuza dreptul de a fi prezent prin intermediul numelui intr-o brosura..... Daca te uiti si in reviste , in majoritatea, cele tiparite de calitate sub poza este si numele fotografului, se vinde doar dreptul de a folosi imaginea si nu dreptul de proprietate asupra imaginii..... |
|
| |
| Subiect: Re: Pe 18 septembrie 2009, TAROM aniverseaza 55 de ani Joi 24 Sept 2009, 12:02 | |
| - kkk a scris:
- Daca cauti pe internet brosuri de prezentare ai sa vezi ca majoritatea pozelor prezinta autorul atat vreme cat nu este o poza facuta de catre un angajat . Nu cred ca un fotograf si-ar refuza dreptul de a fi prezent prin intermediul numelui intr-o brosura..... Daca te uiti si in reviste , in majoritatea, cele tiparite de calitate sub poza este si numele fotografului, se vinde doar dreptul de a folosi imaginea si nu dreptul de proprietate asupra imaginii.....
Eu nu am vazut in prezentarea flotei nicunei companii sub poza avionului trecut numele fotografului... Dar nu pretind nici pe departe ca le-am vazut pe toate. Si chiar daca ar exista, nu mi s-ar parea OK. La reviste gen Airliners, da , stiu, dar asta e alta poveste. | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Pe 18 septembrie 2009, TAROM aniverseaza 55 de ani Joi 24 Sept 2009, 12:15 | |
| Ma crezi sau asta este realitatea si nu realitatea unui caz particular, realitatea in mod general dar si vanitatea unui fotograf. Normal ca imaginile care sunt proprietatea companiei nu vor avea scris un c si un nume sub imagine! |
|
| |
| Subiect: Re: Pe 18 septembrie 2009, TAROM aniverseaza 55 de ani Vin 25 Sept 2009, 09:34 | |
| Persoana care mi-a furnizat stirea si primele poze mi-a facut cateva precizari pe mail si si-a dat acordul sa fac o selectie pentru a posta aici. Sunt convins ca argumentele prezentate va vor convinge. Va sugereaza sa trimiteti mailurile si pe adresa presa at tarom.ro
[...] este un document intern al Companiei, destinat uzului intern al nostru. Pozele au fost alese (nefericit) sa ilustreze newsletterul. Nu au fost vandute, nu au fost folosite pentru a obtine beneficii de nici un fel. Sincer cei care au pus pozele acolo nici nu stiau cine sunt autorii sau ce implicatii au. A fost un gest inocent si nu s-a dorit lezarea sau deranjarea nimanui.
[...] noi colaboram cu Romanian Spotters de ceva timp si fara probleme, cu respect asa cum este normal. Newsletterul este generat de o alta parte a Companiei si este un document INTERN.
Ne pare sincer rau ca s-a ajuns la aceasta situatie si vom incerca sa nu repetam aceste erori.
[...] e vorba de poze de acum 30 / 40 de ani e greu sa identifici autorul, cine apare in poze etc. Mai ales ca problema poate fi pusa si altfel: in toate pozele apar aeronave TAROM, fara ca autorii sa ceara voie Companiei.... utilizand bunurile Companiei pentru interesul personal.
Regretam incidentul si vom incerca sa reducem posibilitatea unei recurente. Vrem sa ne cerem scuze si sa continuam colaborarea.
Cand a fost vorba sa utilizam poze pentru site sau revista - am cerut voie si am avut un comportament normal si ne dorim sa il continuam.
Va rog mult sa incetam aici scandalul si discutiile off topic la care din pacate m-am antrenat si eu. Inca odata La Multi Ani TAROM!
Ultima editare efectuata de catre atr_42_500 in Vin 25 Sept 2009, 09:57, editata de 1 ori | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Pe 18 septembrie 2009, TAROM aniverseaza 55 de ani Vin 25 Sept 2009, 09:55 | |
| NATO mi-a trimis o poza pe mail. O surpriza placuta. |
|
| |
| Subiect: Re: Pe 18 septembrie 2009, TAROM aniverseaza 55 de ani Vin 25 Sept 2009, 09:57 | |
| | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Pe 18 septembrie 2009, TAROM aniverseaza 55 de ani Vin 25 Sept 2009, 10:04 | |
| Foarte tare poza, imi place mult.
atr_42-500 decizia asta trebuie sa o ia Catalin nu noi. Pozele lui au fost folosite fara a se cere voie. Dar cel care ti-a dat mesajul pot sa spun ca are dreptate, mai ales cu faza in care spune ca a cerut aprobare pentru a pune poze in revista si pe site. Nu stiu daca au cerut acordul si separat dar prin mine au cerut de foarte multe ori. | |
|
| |
| Subiect: Re: Pe 18 septembrie 2009, TAROM aniverseaza 55 de ani Vin 25 Sept 2009, 10:08 | |
| I-am dat deja PM lui Dylan (banuiesc ca el e Catalin). | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Pe 18 septembrie 2009, TAROM aniverseaza 55 de ani Vin 25 Sept 2009, 10:11 | |
| O continuare a mesajului de mai sus....Tot Catalin trebuie sa primeasca mesaj de la Tarom, nu tu sau altcineva. Asta ar fi obligatoriu intr-o discutie de reconciliere....nu? | |
|
| |
Dylan Moderator
Numarul mesajelor : 4876 Varsta : 53 Localizare : Suceava Data de inscriere : 15/04/2008
| Subiect: Re: Pe 18 septembrie 2009, TAROM aniverseaza 55 de ani Vin 25 Sept 2009, 10:31 | |
| Am primit pm-ul de la atr (colegul nostru de forum) si ii multumesc si aici la vedere pentru implicare! Nu trebuie nicio conciliere...nu sunt absurd! Asta le-am scris si in mail, adica fac si eu, ca de altfel toti de aici de pe forum diferenta dintre o companie aeriana si posturi de televiziune gen TVR sau Antena3 sau tabloidele de scandal, care stiti ce probleme ne-au facut si sunt convins ca ne vor face si de acum inainte! Dar, oricum eu daca eram in locul celui care a dat mesajul din care vedem mai sus citatul, raspundeam e-mail-ului respectiv. In sfarsit! Eu am terminat discutia asta! Scopul a fost atins: au luat la cunostinta! Iar daca vor avea nevoie, din miile de fotografii pe care le-am facut de cand ma stiu cu aeronavele ROT si cele alb-negru pe care le am in colectie (din 1963 si pana in anii 1980) , oricand cu placere le pun la dispozitie, cu o singura conditie... sa scrie sursa ! | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Pe 18 septembrie 2009, TAROM aniverseaza 55 de ani | |
| |
|
| |
| Pe 18 septembrie 2009, TAROM aniverseaza 55 de ani | |
|