Vizitato Vizitator
| Subiect: "Nu ma uit inapoi cu manie" Sam 12 Sept 2009, 00:00 | |
| Pentru YR - DNY - Am f. multe foto aeriene din zona Baia Mare - poate voi reusi sa mai postez. Bobocii din 1958 la sc. de pilotaj Tg.Mures. Planor "Partizan" Langa tubul pitot o blonda (Satzi) in stanga ei EU.. Instructorul in uniforma e M.Malinatescu (cred ca s-a prapadit la aeroport Tuzla. Comandant in ecea vreme Alexandru Ioja (prapadit cu Wilga si cu un planor langa Reghin) - Instructori - St.Luci (senior) Sobester - Bardas Zosim. Poate stiti cat de "salbatica" a fost metoda de instruire pe acele vremuri - daca nu, va povestesc. Eu am inceput in 57 cu inca cca. 30 de alevi dintre care am ajuns la "C" cca. 10...! In acele vremuri am avut "cinstea" sa zbor cu PO2 care facea si remorcaje cu cablu de otel - simteai in creier... - am "pupat" Fiesler Storch" - am "mangaiat "Bucker Jungmaister" - ce vremuri "naspa" poate ziceti, dar credeti - ma in acele avioane a fost "poezie" - nu era nimic "virtual" - nu era blestematul de radio cu care azi ori cand poate sa te cheama jos....- transpondere - GPS - navigatia faceam strict dupa busola ceas viteza - si multe alte "secrete" invatate de la batranii nostrii. |
|
propellerdream Flight Level 400
Numarul mesajelor : 622 Varsta : 50 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 19/07/2008
| Subiect: Re: "Nu ma uit inapoi cu manie" Sam 12 Sept 2009, 00:21 | |
| Ne provocati sa va rugam sa ne povestiti mai mult. Este minunat ca aveti generozitatea sa ne scoateti la lumina amintirile astea. Asteptam detalii despre metoda de instruire la planor pe atunci | |
|
YR-DNY Membru activ
Numarul mesajelor : 669 Varsta : 42 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: "Nu ma uit inapoi cu manie" Sam 12 Sept 2009, 18:52 | |
| Multumesc frumos domnu' Iuliu! Respectele mele! Chiar va rog, daca puteti mai puneti fotografii si mai povesteti-ne, ca amintirile pilotilor sunt ceva minunat! Mi-am amintit si eu, cand faceam formarea la Baia Mare, cum ne povestea domnul comandat de atunci - Vasile Pop - despre "anii de glorie" ai planorismului. Ne povestea asa frumos ca noi stateam cu ochii cat cepele si ascultam fascinati, efectul pe plan indelungat fiind dragostea si mai profunda fata de aviatie. Sambata aviatoare merg la Baia Mare si trec si pe la aeroclub! Sper sa ne intalnim acolo sa mai povestim, ca noi oricum ne cunoastem! | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: "Nu ma uit inapoi cu manie" | |
| |
|