Salutari! am scotocit prin calculator, si am dat de niste poze de prin octombrie 2005 facute de mine la Maastricht in Olanda...
Un Aeropot regional, ce deserveste orasele Maastricht din Olanda si Aachen din Germania, aeroportul fiind situat in localitatea Beek chiar in granita cu Germania.
Blue Air avea curse catre ei, dar se pare ca au renuntat la ele, motivul nu il stiu...
E al doilea hub cargo din olanda, cu o miscare de 12.600 avioane numai cargo in 2007
dar destul cu datele despre el, si sa trecem la poze
in zbor spre olanda in B737 YR-BAB al Blue Air
Thomson Fly B757, care avea propriul lui hangar aici pe MST, o imagine super sa vezi namila cum intra in hangar
vedere inspre turn si cladire, de pe terasa superb amenajata pt spotting deasupra terminalulu, ca deh oameni civilizati...
un A319 Easyjet venit din Germania pe la 8:30
Acelasi A319 a plecat dupa o ora
si inca un A319 Tunisair venit din Tunisia
calitatea nu e tocmai buna, intrucat era un aparat veeeechi, dar au fost niste zile superbe...
din nefericire cand a aterizat un AN-12 al Aeroflot Cargo, am ramas fara acumulatori.... si la fel cu un A310 al Jordanian...
dar am mai prins cate ceva...
transavia... ca in reclama cu puiu
KRAS facea legatura cu Antalia... a plecat plin ochi! cred ca stateau si in picioare pasagerii
si mirificul B747 MASKargo pt care m-am trezit la 5:30 deoarece trebuia sa aterizeze la 6:20 si a venit la 12:20
close-up cu cabina lui YR-BAC Blue Air
Kras inainte de decolare... a plecat cu 5 minute inaintea noastra
la urcare...
si mirifica stewardesa ce nici nu a vrut sa auda de faptul ca sunt zburator si am si licenta si legitimatie la aeroclub si macar sa o arate la piloti sa imi dea acordul sa ma bag si eu in cabina... citez "domnule, dupa 11septembrie... proasta specie
)
under the wing
de mentionat ca, pt spotting e super faina terasa amenajata de cei de la aeroport, iar spotteri sunt destui...
am cunsocut cativa veniti din germania si cativa din belgia pe langa cei olandezi.
explicatia e simpla, orasul fiind in granita cu ambele tari.
cei de la aeroport sunt mai mult decat prietenosi cand vine vorba de spotteri, ca doavada, am aflat de acel 747 pe la ora 23 cu o seara inainte de la o tipa ce statea la biroul de informatii.
hotelul la care am stat eu, e lipit de aeroport, iar accesul pe terasa de pozat se face pe langa restaurantul plasat superb, cu vedere la pista.
spoterii de acolo mai au un loc de partea cealalta a pistei de unde se pot face poze faine...
exemplific aici cu 2 poze facute de unul dintre ei cu YR-BAB la aterizare cand am ajuns eu, si cu YR-BAC cand a aterizat inainte sa plec
asta e facuta de pe terasa cand am ajuns in olanda de catre tipul cu care m-am imptrietenit
aici e YR-BAC la sosire, eu eram la check in atunci
si un 747 venit la 20 minute dupa ce am plecat catre romania, pozat din locul celalalt al lor ca si YR-BAC mai sus
sper ca nu v-am plictisit si ca va plac pozele
lasa ca ma fac eu mare cu un aparat mai hotz si atunci o sa intoarcem foaia