|
| 3 zboruri cu Wizz Air si Ryanair catre Bergamo, Arad si Cluj | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Nic Administrator
Numarul mesajelor : 750 Varsta : 41 Localizare : München Data de inscriere : 24/12/2007
| Subiect: 3 zboruri cu Wizz Air si Ryanair catre Bergamo, Arad si Cluj Lun 14 Apr 2008, 22:47 | |
| 3 zboruri cu Wizz Air si Ryanair catre Bergamo, Arad si ClujLa fix o luna dupa un zbor spre Bergamo/Milano, a venit timpul pentru un nou zbor cu Wizz Air, urmat de o scurta vizita in Bergamo, pentru a zbura cu Ryanair catre Arad, la o saptamana dupa prima cursa oficiala catre Romania. Dupa cum am prins rasaritul, cu multe zboruri care au trecut peste Bucuresti, era clar o zi numai buna pentru zburat... Nu m-am mai grabit sa ajung la aeroport cu 2 ore inainte de ora zborului, ca acum o luna, ca sa stau in picioare cel putin o jumatate de ora la coada de la check-in. Astfel am ajuns doar cu o ora inainte si evident nu mai era nimeni la check-in. Dupa ce am trecut de securitate s-a anuntat ca aeronava Wizz Air de Londra a aterizat, adica aceeasi cu care vom zbura si noi spre Bergamo. BBU (Bucuresti Aurel Vlaicu / Baneasa) - BGY (Bergamo Orio al Serio)8 Apr 2008, Marti Wizz Air - W6 757Airbus 320-200 HA-LPJ (primul zbor: 13 Apr 2007) Orar: 13:55 - 15:15 Actual: 13:58 - 14:59 Durata zbor: 2hr 1min Loc: 27E Load factor: 60% A urmat aglomeratia de la imbarcare apoi alegerea locurilor. Am stat in spate, ca de obicei, pentru ca aveam mai multe optiuni decat in fata si, cum load factorul nu era prea mare, langa noi a ramas locul liber. Noile case construite chiar langa pista... Ne-am dus catre capatul pistei 25, pentru a decola spre vest. Imediat cum am intors am si accelerat pentru decolare. Asa se vede centrul comercial Baneasa... Deja incepuse sa se vada aeroportul Henri Coanda. Am facut multe poze cand treceam pe langa aeroport, pentru a ma asigura ca o sa prind clar macar o poza cu OTP. Am prins mai multe: La OTP era si Delta B767-300 si DHL, cel cu galben. Ne-am continuat urcarea trecand prin nori si probabil smogul cenusiu de zona Bucurestiului. Am trecut exact pe langa Targoviste. In poze se vede destul de bine Turnul Chindiei si ruinele cetatii domnesti. Muntii Bucegi Cred ca e Campulung Muscel Barajul lacului Vidraru Muntii Fagaras Valea Oltului Peste munti se vedea si Sibiu, cu tot cu aeroport. Apoi au urmat nori desi... Pana am ajuns exact peste Arad, unde era o mica bresa printre nori. Dar pozele tot nu au iesit prea clare. Urma sa ajung la Arad doar peste cateva ore... Poza din interior Undeva prin Ungaria Deja se zareau Muntii Alpi Dupa ce am inceput sa pierdem din altitudine, am patruns intre nori si nu s-a mai vazut nimic afara. Doar cu putin timp inainte de aterizare am trecut pe langa Lacul Iseo. Oraselul Sarnico Si aterizarea la Bergamo... Am “parcat” langa un Fokker 100 de la Belle Air, care urma sa plece la Tirana Am ajuns la terminal, unde era coada mare la controlul documentelor pentru ca tocmai aterizase o alta cursa inantea noastra. Dupa ce am trecut, am facut o poza cu acelasi afis pe care l-am pozat si acum o luna. Tinand cont ca mai erau cam 3 ore pana la zborul Ryanair catre Arad, am zis ca avem timp sa mergem prin Bergamo, ca tot nu mai fusesem acolo. Am luat autobuzul de oras si in 15 minute eram deja la gara din Bergamo. Ne-am plimbat putin prin “Citta Bassa”, adica orasul de jos. Nu am avut insa timp destul sa mergem si in “Citta Alta”, care era orasul vechi, aflat pe colina. Dupa ce am mancat niste pizza italieneasca, care evident nu era cine stie ce, ca mai peste tot in Italia... am luat autobuzul catre aeroport. | |
| | | Nic Administrator
Numarul mesajelor : 750 Varsta : 41 Localizare : München Data de inscriere : 24/12/2007
| Subiect: Re: 3 zboruri cu Wizz Air si Ryanair catre Bergamo, Arad si Cluj Lun 14 Apr 2008, 22:48 | |
| BGY (Bergamo Orio al Serio) - ARW (Arad)8 Apr 2008, Marti Ryanair - FR 4691Boeing 737-800 EI-DWA (primul zbor: 31 Aug 2007) Orar: 18:05 - 20:45 Actual: 17:57 - 20:14 Durata zbor: 1hr 17min Loc: 29B Load factor: 95% Imediat cum am trecut de securitate, s-a si facut anuntul ca se incepe imbarcarea pentru zborul catre Arad. Cum facusem check-in online, aveam “priority boarding”, astfel ca am intrat printre primii in autobuzul care urma sa ne duca la aeronava. Dar cum mai toti aveau check-in online facut, in autobuz erau deja 50 de pasageri. Am urcat prin spate si am ales tot unul dintre randurile din spate. A venit si celalalt autobuz, cu restul pasagerilor si pana la urma aeronava s-a umplut. Air Berlin / A320-200 / D-ABDG MyAir / CRJ-900 / EI-DUU Ne-am indreptat inspre pista 28, astfel ca urma sa decolam inaintea orei stabilite, lucru des intalnit la Ryanair Imediat dupa decolare am facut o intoarcere de 180 de grade foarte interesanta pentru ca a fost facuta la asa mica distanta de sol si atat de in scurt... Imaginea e sugestiva, nu e asa? Am trecut prin nori si se mai vedeau putin varfurile Alpilor Imagine din interior, unde galbenul domina Cam deranjant ca nu ai buzunar la scaunul din fata... Probabil ca e doar o masura tipica Ryanair de a reduce curatenia dupa fiecare zbor si deci a economisi timp, pentru a sustine eficient turn-around-ul de numai 25 de minute. Mi-am cumparat un nou model, care se adauga la colectia mea. Poze facute ulterior acasa Ce mult imi place winglet-ul... Am coborat deja sub nori si se afara se facea seara. Am trecut prin nordul orasului Arad apoi am facut o intoarcere de 180 de grade, pentru a ateriza pe pista 25, asa ca am trecut aproape peste centrul orasului. Acolo vrea sa fie aeroportul. Cam neclar, datorita inserarii. Poza e facuta de un coleg spotter din Arad, Voicu, cu care urma sa ne intalnim imediat dupa aterizare. Franarea Urmatoarele 3 poze sunt facute tot de el: Scara, inovatie a Ryanair pentru a economisi alti bani De aici incolo, pozele sunt facute de mine Cum am ramas printre ultimii pentru a face poze cu aeronava, am avut de asteptat mutl timp pentru a trece de frontiera... Si cum incaperile aeroportului Arad erau foarte mici pentru numarul mare de pasageri, mare parte din ei, printre care si eu, au ramas afara... unde incepuse se ploua marunt dar rar. Ma intreb oare cum ar sta situatia daca ar fi plouat torential? Ar fi ramas jumatate din pasageri in ploaie? Ne-am intalnit cu Voicu, care a fost tare amabil sa ne ofere o mica plimbare prin centrul Aradului. Apoi ne-am mai plimbat un pic pe jos prin centru... Sper miezul noptii ne-am indreaptat spre gara, de unde urma sa luam trenul pentru o calatorie lunga si obositoare catre Cluj. | |
| | | Nic Administrator
| Subiect: Re: 3 zboruri cu Wizz Air si Ryanair catre Bergamo, Arad si Cluj Lun 14 Apr 2008, 22:48 | |
| Ajunsi in Cluj, dupa ce ne-am revenit dupa calatorie, am luat la pas strazile orasului. Am hranit porumbeii, care erau cam tematori... nu ca cei intalniti de mine prin Atena, Milano, Venezia sau multe alte locuri, care ti se urcau si pe cap fara nicio teama. Si cum ne plimbam prin centru, peste oras au trecut cateva aeronave. Daca ai aparatura buna, poti face spotting chiar din oras, fara sa fii nevoit sa te ma duci la aeroport. Nouvelair / A320-200 ABC Air / Let L-410UVP-E Turbolet / HA-LAZ Lufthansa / CRJ-100LR / D-ACJH “Little Europe” TAROM / B737-700 / YR-BGH Ne-am intalnit cu Bogdan si Gabi,din nou dupa numai 10 zile, si am mers la aeroport pentru spotting. Carpatair / Saab 2000 / YR-SBL MALEV / B737-600 / HA-LOB Cum nu mai era mult pana la zborul spre Bucuresti, am ajuns la terminal pentru formalitati. Poze facute de Bogdan si Gabi, cu Wizz Air A320-200 pe final approach catre CLJ. Era tot HA-LPJ, cu care zburasem cu o zi inainte, si care acum venea de la Roma, cu o mica intarziere. CLJ (Cluj-Napoca) - BBU (Bucuresti Aurel Vlaicu / Baneasa)9 Apr 2008, Miercuri Wizz Air - W6 768Airbus 320-200 HA-LPJ (primul zbor: 13 Apr 2007) Orar: 17:50 - 18:40 Actual: 18:16 - 18:51 Durata zbor: 35 min Loc: 27B Load factor: 70% Ne-am imbarcat si am stat tot pe randul 27, ca si marti, numai ca de data acesta pe partea stanga. Am decolat de pe pista 26, trecand peste Cluj. Apoi ne-am indreaptat spre sud, lasand in urma aeroportul Cluj. Inainte de a trece peste nori s-a vazut si baza aeriana de la Campia Turzii, insa era foarte greu de prins ceva cu camera, de-abia se vedea cu ochiul liber. In scurt timp traversam Muntii Fagaras. Muntii Piatra Craiului Barajul de la Vidraru, din nou Muntii Bucegi Targoviste, ma clar decat in ziua precedenta Centru de antrenament pentru canotaj, din cate imi dau seama... Peste DN1... ... si franarea , la numai 35 de minute dupa decolarea de la Cluj. Hangarele “Romanian Flight Training” Hangarele Romaero si multe MD-uri din China United Airlines / Boeing 737-200 / N623AV Aeroportul Aurel Vlaicu / Baneasa GermanWings / A319-100 / D-AKNK - se pregatea de decolare spre Stuttgart Am coborat prin ultimii din aeronava pentru ca scara din spate a avut o problema asa ca a trebuit sa coboram prin fata. Insa cand am coborat din autobuz, am fost primii si ne-am imdreptat catre usa aflata chiar langa banda de bagaje, urmati de restul pasagerilor. Acolo era un ofiter de la politia de frontiera care, un pic nedumerit, ne-a intrabat de unde venim. Afland ca de la Cluj, ne-a lasat sa intram in terminal. Am iesit afara si ne-am indreptat spre casa, unde am ajuns dupa numai 45-50 de minute, un adevarat miracol in conditiile traficului din Bucuresti la acea ora. Concluzie: toate zborurile au fost foarte placute, in special cel cu Ryanair. Desi eram rupt de oboseala cand am ajuns acasa, nu mai conta la cat de tare a fost toata experienta! Ceva comentarii sau intrebari? | |
| | | RwO Membru activ
Numarul mesajelor : 767 Varsta : 41 Localizare : Constanta Data de inscriere : 11/03/2008
| Subiect: Re: 3 zboruri cu Wizz Air si Ryanair catre Bergamo, Arad si Cluj Lun 14 Apr 2008, 23:40 | |
| Ca, de obicei frumos report. 1.Nu inteleg de ce ati mers pe deasupra Ungariei la dus... Nu era mai normal ceva de genu LAMIT-VELIP-Valjevo-Sarajevo-Split, adica ruta clasica Bucuresti- Nordul Italiei, in aer? 2. 738-ul de la FR arata cam "ieftin" in interior. Avionul cat e? 10 euro? Si recomanda-mi un loc bun(am mai zburat cu 738 dar era KLM, si parca ceva mai aerisit), ca zbor cu ei la Pisa si retur la inceputu lui mai 3. Si off-topic, daca am tot ai pus poze cu Germanwings-ul ala, ce stii de ei? As vrea sa plec in vara cu ei la Stuttgart, vad ca pretul biletului e maricel (180 euro), si merg si cu mama, deci tre sa fie, seriosi (adica on-time cat de cat, si fara anulari de zboruri) | |
| | | Nic Administrator
| Subiect: Re: 3 zboruri cu Wizz Air si Ryanair catre Bergamo, Arad si Cluj Lun 14 Apr 2008, 23:55 | |
| - RwO a scris:
- 1.Nu inteleg de ce ati mers pe deasupra Ungariei la dus... Nu era mai normal ceva de genu LAMIT-VELIP-Valjevo-Sarajevo-Split, adica ruta clasica Bucuresti- Nordul Italiei, in aer?
Eu din cate stiu ruta obisnuita este exact cea pe care am zburat si eu... Adica Arad, sudul Ungariei, sudul Austriei, nordul Italiei. Am fost asa de 3 ori. Alta ruta ar mai fi prin Croatia, Bosnia si nordul Serbiei si intrare in tara pe la VELIP. Dar e mai rara. Am zburat asa doar o data cand m-am intors de la Milano. Pe la VELIP se intra de obicei dinspre centrul Italiei si Spania. Dar oricum Split e mult prea in sud, de acolo mai e o aruncatura de bat pana la Pescara, pe unde trece si ruta spre Roma. Deci n-are treaba cu nordul Italiei. - RwO a scris:
- 2. 738-ul de la FR arata cam "ieftin" in interior. Avionul cat e? 10 euro? Si recomanda-mi un loc mai bun, ca zbor cu ei la Pisa si retur la inceputu lui mai
Eu l-am prins la oferta, adica 0.01 euro. Iti recomand randul 29, geamul e aflat intr-o pozitie foarte buna fata de scaun si poti face poze fara sa te apleci prea in fata sau prea in spate. - RwO a scris:
3. Si off-topic, daca am tot ai pus poze cu Germanwings-ul ala, ce stii de ei? As vrea sa plec in vara cu ei la Stuttgart, vad ca pretul biletului e maricel (180 euro), si merg si cu mama, deci tre sa fie, seriosi (adica on-time cat de cat, si fara anulari de zboruri) Am zburat pe prima cursa GermanWings catre Romania, pe 25 martie 2007. Dar de-atunci n-am mai zburat cu ei. Din cate stiu, e o companie super OK, mai ales ca tine si de Lufthansa. Nu cred ca sa aiba motive sa anuleze vreo cursa, mai ales ca vara e trafic mult.
Ultima editare efectuata de catre Nic in Mar 15 Apr 2008, 00:03, editata de 2 ori | |
| | | RATus Administrator
Numarul mesajelor : 1497 Varsta : 40 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 29/12/2007
| Subiect: Re: 3 zboruri cu Wizz Air si Ryanair catre Bergamo, Arad si Cluj Mar 15 Apr 2008, 00:00 | |
| F tare report !!! ca de obicei ! | |
| | | RwO Membru activ
Numarul mesajelor : 767 Varsta : 41 Localizare : Constanta Data de inscriere : 11/03/2008
| Subiect: Re: 3 zboruri cu Wizz Air si Ryanair catre Bergamo, Arad si Cluj Mar 15 Apr 2008, 00:05 | |
| nic, eu am fost de 2 ori cu AZA la Milano, si am zburat cum ti-am zis, cu iesire VELIP-GOLIP-ORVAN....blabla bla Valejevo si apoi peste Bosnia si Croatia, si Vicenza in Italia, iar la intors, am venit doar de la FCO, dar cam aceasi ruta, doar ca a fost Ancona si apoi Split-Valjevo....VELIP. Si ma refeream la avionul de plastic de la Premier Planes, cat costa? Stiu ca de regula cam 10-12 euro, ca pe biletele FR si eu am dat 0.01, respectiv 3.99 | |
| | | Nic Administrator
| Subiect: Re: 3 zboruri cu Wizz Air si Ryanair catre Bergamo, Arad si Cluj Mar 15 Apr 2008, 00:12 | |
| - RwO a scris:
- Si ma refeream la avionul de plastic de la Premier Planes, cat costa? Stiu ca de regula cam 10-12 euro, ca pe biletele FR si eu am dat 0.01, respectiv 3.99
Am dat 12 euro. Oricum arata super bine! | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: 3 zboruri cu Wizz Air si Ryanair catre Bergamo, Arad si Cluj Mar 15 Apr 2008, 00:20 | |
| Bravo! Tare de tot report-ul, in special efortul considerabil si oboseala! Am si eu un B737-800 de la Ryanair (exact modelul din imagine)... Este intr-adevar superb. Este de o calitate... wow |
| | | metalactual Membru activ
Numarul mesajelor : 538 Varsta : 56 Localizare : Buc. Data de inscriere : 19/02/2008
| Subiect: Re: 3 zboruri cu Wizz Air si Ryanair catre Bergamo, Arad si Cluj Mar 22 Apr 2008, 22:58 | |
| Stilul lui Nic - imposibil pentru mine. Am mai zis: varsta !
Plus ca ar tremura chilotii pe mine sa am asa multe zboruri intr-un timp asa de scurt.
Bravo Domnule ! | |
| | | Capt_Vio Fotograf
Numarul mesajelor : 1327 Varsta : 43 Localizare : Canada Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: 3 zboruri cu Wizz Air si Ryanair catre Bergamo, Arad si Cluj Mar 22 Apr 2008, 23:21 | |
| Misto de tot reportul Nic. Poze beton! Am zburat si eu cu Ryanair in Decembrie, de la Dublin la Tampere. A fost destul de okay, dar nimic prea special. Ma rog, a fost ieftin. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 3 zboruri cu Wizz Air si Ryanair catre Bergamo, Arad si Cluj | |
| |
| | | | 3 zboruri cu Wizz Air si Ryanair catre Bergamo, Arad si Cluj | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |