| EasyJet (U2 / EZY) | |
|
+15CalinCLJ Miţă_KRP arianne Thomas CDA alinteanu roger kampfmaschine Mengelaus MrJack valavia k0b3 llobregat mario antonio mihairosioru 19 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
mario antonio Membru activ
Numarul mesajelor : 1297 Varsta : 45 Localizare : Torino, Italia (TRN) Data de inscriere : 07/08/2008
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Joi 16 Dec 2010, 13:31 | |
| - Mengelaus (Joi Dec 16, 2010 11:00 am) a scris:
- Asta e chiar o destinatie interesanta si de dorit. Mai ales ca se poate transforma intr-o excursie foarte ieftina cu ajutorul low costului
Ciao, De fapt acesta este primul rezultat al semnarii acordului de OpenSkies intre UE si Iordania. Pe viitor este de asteptat sa fie mult mai multe legaturi disponibile, in primul rand low cost. O iesire importanta se ofera astel si Air Arabia Jordan. | |
|
| |
roger Airport Level
Numarul mesajelor : 54 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti/Toulouse Data de inscriere : 31/08/2010
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Mar 18 Ian 2011, 15:22 | |
| | |
|
| |
kampfmaschine Moderator
Numarul mesajelor : 1927 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 09/01/2010
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Vin 21 Ian 2011, 17:14 | |
| easyJet ar vrea sa taxeze bagajele la cala in functie de distanta si nu doar la un pret unic.
Bine'nteles, avantaj pentru cei care au de facut curse scurte, dezavantaj pentru cei cu curse mai lungi.
Deocamdata nu s-a luat o decizie de implementare sau nu, sunt insa facute teste pentru a vedea reactia pasagerilor in Italia si Spania. Conform media britanice, reactia e deocamdata negativa.
sursa | |
|
| |
alinteanu Airport Level
Numarul mesajelor : 29 Varsta : 47 Localizare : Harghita Data de inscriere : 26/06/2010
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Mier 09 Feb 2011, 14:13 | |
| Am observad ca ieri si azi cursa MAD-OTP au fost anulate. Stie cineva care ar fi cauza? Am progrogramat o calatorie in spania prin aprilie si ma gandeam sa merg cu ei, dar cand vad ca au zboruri anulate ma cam pune pe ganduri. | |
|
| |
kampfmaschine Moderator
Numarul mesajelor : 1927 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 09/01/2010
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Dum 13 Feb 2011, 23:55 | |
| Am venit eu azi din MAD cu ei si cursa era plina, ca si la dus de altfel, deci nu cred ca au de ce sa renunte la ruta. | |
|
| |
CDA Flight Level 300
Numarul mesajelor : 387 Varsta : 49 Localizare : Copenhaga Data de inscriere : 22/03/2008
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Lun 14 Feb 2011, 09:05 | |
| - kampfmaschine a scris:
- Am venit eu azi din MAD cu ei si cursa era plina, ca si la dus de altfel, deci nu cred ca au de ce sa renunte la ruta.
Sa sti ca si cursa Bucuresti-Londra a fost plina si au renuntat la ea acum cativa ani. Explicatia a fost ca romanii nu cumpara aproape nimic in avion si Easyjet iese in pierdere. Pretul biletelor nu acoperea costurile de operare. Degeaba e avionul plin daca romanii: -au doar bagaj de mana ca sa nu plateasca pt. bagaj la cala -nu platesc pt. un anumit loc in avion -nu platesc pt. priority bording -nu fac plata prin internet, ca sa scape de taxa aplicata cardurilor -nu cumpara produse TAX-free in timpul zborului -cumpara biletul de avion dar nu fac si rezervare la hotel si nu inchiriaza masina. Cum spuneam si cursa Bucuresti- Londra a fost plina si au renuntat la ea. | |
|
| |
kampfmaschine Moderator
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Lun 14 Feb 2011, 14:20 | |
| Nu am gasit o statistica pe rute (desi ar fi interesanta) si se foarte poate sa ai dreptate (@CDA), totusi eu am vazut destul de multe bagaje la cala si cumparaturi in zbor (observatie personala, bazata pe doar cateva zboruri) + cel putin o rezervare de masina . Observatie corecta totusi in legatura cu Speedy Boarding : mai putine pe curesele din Bucuresti decat pe alte rute (la fel, impresia mea). Oricum, ca sa revenim la intrebarea initiala, nu se anunta o intrerupere a rutei Bucuresti-Madrid la easyJet. Personal, nu cunosc motivul anularilor despre care se vorbeste, dar tind sa cred ca a fost vorba de o problema punctuala. | |
|
| |
Thomas Membru activ
Numarul mesajelor : 913 Varsta : 59 Localizare : Göttingen Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Mar 12 Apr 2011, 19:48 | |
| Easyjet renunta complet la ruta MXP-OTP din sezonul de iarna. | |
|
| |
mihairosioru Flight Level 200
Numarul mesajelor : 266 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/12/2007
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Mar 12 Apr 2011, 21:00 | |
| Asta da veste proasta. Usor usor pleaca de tot din Romania. - Thomas a scris:
- Easyjet renunta complet la ruta MXP-OTP din sezonul de iarna.
| |
|
| |
arianne Moderator
Numarul mesajelor : 2730 Varsta : 32 Localizare : EBBR/LFBO/LROP Data de inscriere : 03/08/2008
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Mar 12 Apr 2011, 21:16 | |
| Ar fi interesant daca cei mai avizati ar putea explica mai pe larg de ce nu prind EasyJet si Ryanair in Romania. Se zgarcesc romanii la "ancillary revenues" - bagaje de cala, mancare la bord, etc.? WZZ functioneaza bine totusi.
| |
|
| |
kampfmaschine Moderator
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Mar 12 Apr 2011, 22:11 | |
| - Thomas a scris:
Pana cand se zboara ? Adica, cand e ultima cursa ? Pana pe 29 oct vad ca sunt curse. | |
|
| |
Miţă_KRP Flight Level 200
Numarul mesajelor : 222 Varsta : 29 Localizare : Timisoara - LRTR - TSR Data de inscriere : 12/02/2010
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Mar 12 Apr 2011, 22:18 | |
| - arianne a scris:
- Ar fi interesant daca cei mai avizati ar putea explica mai pe larg de ce nu prind EasyJet si Ryanair in Romania. Se zgarcesc romanii la "ancillary revenues" - bagaje de cala, mancare la bord, etc.? WZZ functioneaza bine totusi.
Nu prea sunt eu avizat, dar pot sa-mi dau cu parerea Problema poate fi faptul ca existenta Wizz si JOR pe piata este foarte bine ''inradacinata'' in mintea oamenilor si foarte multi care nu zboara frecvent nici nu stiu ca EZY opereaza de pe OTP. Sau poate pentru cernitele lor taxele practicate de aeroporturile romanesti sunt prea mari. | |
|
| |
CalinCLJ Membru activ
Numarul mesajelor : 1031 Varsta : 62 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 15/10/2008
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Mier 13 Apr 2011, 01:27 | |
| - arianne a scris:
- Ar fi interesant daca cei mai avizati ar putea explica mai pe larg de ce nu prind EasyJet si Ryanair in Romania. Se zgarcesc romanii la "ancillary revenues" - bagaje de cala, mancare la bord, etc.? WZZ functioneaza bine totusi.
Ceea ce spui tu ar fi un argument , dar nu singurul . Sigur ca asa-zisele "nonflight revenues" conteaza enorm in buisiness-plan-ul EZY sau FR , dar nu sunt singurele impedimente. Probabil ca o motivatie cel putin la fel de serioasa este durata zborurilor din Romania spre destinatii europene. Cel putin in cazut FR , de pe o baza din Franta / Italia , un zbor spre Romania dureaza 2-3 ore. In acelasi timp in care fac 2 rotatii spre Romania fac 3 rotatii in spatiul vest-european unde (si aici revin la primul impediment) au si nonflight revenues la alt nivel fata de cele de pe zborurile din Romania. Cred ca aici e impedimentul major. Pe de alta parte , dupa parerea mea , singurele aeroporturi care pot sustine ca potential zboruri FR/EZY sunt BUH , TSR si CLJ. Or aici exista o puternica acoperire JOR/WZZ - la BUH , WZZ/KRP - la TSR sau WZZ - la CLJ. In aceste conditii , la care se adauga o birocratie excesiva , celebrele "stipendii de promovare" (in fapt subventii mascate) pe care le doreste FR sunt greu de obtinut. | |
|
| |
Thomas Membru activ
Numarul mesajelor : 913 Varsta : 59 Localizare : Göttingen Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Mier 13 Apr 2011, 01:32 | |
| - kampfmaschine a scris:
- Thomas a scris:
Pana cand se zboara ? Adica, cand e ultima cursa ? Pana pe 29 oct vad ca sunt curse. Pai da, atunci se încheie sezonul de vara Si da, cred ca vânzarile auxiliare relativ mici pe rutele de România sunt cel putin un factor. | |
|
| |
Celestin Airport Level
Numarul mesajelor : 99 Varsta : 35 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 06/09/2009
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Dum 23 Oct 2011, 13:18 | |
| Din pacate se pare ca vor incheia operarea si cursei OTP-MAD pe 15 Ianuarie. Mare pacat.
Am utilizat serviciile lor pe ruta OTP - MXP - LTN si am fost pe deplin multumit. | |
|
| |
Numarul mesajelor : 1297 Varsta : 45 Localizare : Torino, Italia (TRN) Data de inscriere : 07/08/2008
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Vin 04 Noi 2011, 11:31 | |
| Ciao tuturor,
U2 a incheiat operarea de B737. Boeing 737 -73V 32425 1453 G-EZKD easyJet last svc 31oct11 AMS-LTN prior part-out & scrap at EGBP ex N1787B. Boeing 737 -73V 32425 1453 G-EZKD easyJet ferried 03nov11 LTN-EGBP for part-out & scrap ex N1787B. Boeing 737 -73V 32424 1450 G-EZKC easyJet last EZY 737 svc 01nov11 BFS-LTN prior part-out & scrap at EGBP.
O chestie interesanta, ultimele callsign-uri ale zborurilor operate cu 737:
EZY737B LTN-INV EZY737Y INV-LTN EZY737E LTN-BFS EZY737 BFS-LTN | |
|
| |
Numarul mesajelor : 266 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 26/12/2007
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Dum 15 Ian 2012, 11:24 | |
| Astazi EasyJet opereaza ultima rotatie MAD-OTP-MAD si isi incheie toate operatiunile in Romania. Cine stie cand, si daca, ii vom mai vedea pe la noi. | |
|
| |
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Joi 21 Iun 2012, 10:24 | |
| Ciao tuturor,
Din diferitele TR-uri si nu numai, am observat ca foarte multi dintre noi folosesc escala la Madrid si zborurile Easyjet de acolo pentru a ajunge in diferite zone mai ales ale Spaniei. Ei bine, incepand cu orarul de iarna Easyjet renunta la baza de la Madrid. Va continua sa opereze pe Madrid insa nu cu avioane bazate acolo. Deci foarte probabil si numarul de rute disponibile de la Madrid se va reduce. Motivul renuntarii e dat in special de cresterea taxelor pe aeroporturile spaniole.
| |
|
| |
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Sam 23 Mar 2013, 14:32 | |
| Am aruncat astazi un ochi pe pagina de internet a EasyJet, mai mult din curiozitate ca sa vad ce mai e nou. Am remarcat ca de la Sofia, pe langa Berlin si Manchester, EasyJet zboara atat la Londra Stansted cat si la Londra Gatwick. Sunt zboruri spre cele doua aeroporturi londoneze care chiar se suprapun ca orar. Are cineva idee cum se face ca piata bulgara ramane atractiva pentru EasyJet, in timp ce de la noi au plecat cu tot cu arme si bagaje? | |
|
| |
k0b3 Flight Level 200
Numarul mesajelor : 234 Varsta : 45 Localizare : LRIA Data de inscriere : 03/09/2009
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Dum 24 Mar 2013, 21:47 | |
| - mihairosioru a scris:
- Am aruncat astazi un ochi pe pagina de internet a EasyJet, mai mult din curiozitate ca sa vad ce mai e nou. Am remarcat ca de la Sofia, pe langa Berlin si Manchester, EasyJet zboara atat la Londra Stansted cat si la Londra Gatwick. Sunt zboruri spre cele doua aeroporturi londoneze care chiar se suprapun ca orar. Are cineva idee cum se face ca piata bulgara ramane atractiva pentru EasyJet, in timp ce de la noi au plecat cu tot cu arme si bagaje?
Explicaţia e simplă, chiar cei de la easyJet au spus că problema principală era dată de faptul că românul nu cumpără nimic în avion iar una din principalele lor surse de venit e comerţul on board... | |
|
| |
strainu Flight Level 300
Numarul mesajelor : 333 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Dum 24 Mar 2013, 22:41 | |
| Chiar asa mare sa fie diferenta culturala dintre noi si bulgari sau clientii lor sunt mai degraba turistii britanici (caz in care as zice ca pb principala ar fi alta...) | |
|
| |
gaudi Membru activ
Numarul mesajelor : 1152 Varsta : 46 Localizare : Ploiesti / Bucuresti Data de inscriere : 17/07/2008
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Joi 04 Iul 2013, 15:16 | |
| easyJet revine din 17 octombrie pe Otopeni cu ruta Londra Gatwick - București Henri Coandă. Frecventa de operare: L, J, V, D. Tarifele pleacă de la 44,25 euro/zbor (toate taxele incluse). Sursa | |
|
| |
kampfmaschine Moderator
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Joi 04 Iul 2013, 20:56 | |
| good news | |
|
| |
valavia Administrator
Numarul mesajelor : 2881 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 18/08/2008
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) Joi 04 Iul 2013, 21:52 | |
| Very good news....din LGW is ceva curse faine low cost | |
|
| |
roger Airport Level
Numarul mesajelor : 54 Varsta : 45 Localizare : Bucuresti/Toulouse Data de inscriere : 31/08/2010
| Subiect: Toulouse Sam 06 Iul 2013, 00:47 | |
| EasyJet renunta la zborurile Malpensa-Toulouse, incepand cu orarul de toamna-iarna. In schimb, pe ruta respectiva intra Twinjet, cu 3 frecvente zilnice. Preturile sunt insa incomparabilmai mari decat EasyJet. Pe mine ma afecteaza direct aceasta modificare, pentru ca puteam ajunge la Toulouse destul de rapid prin Milano ( si destul de ieftin ). Imi mai ramane combinatia Wizz -Easy prin Roma, sau clasicele Paris sau Barcelona. Pacat, insa trebuie sa recunosc ca erau zboruri in care eram si 50 in tot avionul, deci economic se justifica probabil renuntarea. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: EasyJet (U2 / EZY) | |
| |
|
| |
| EasyJet (U2 / EZY) | |
|