| Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj | |
|
+7Kruger dan guina Quebec CDA nrares RwO vasi 11 participanți |
Autor | Mesaj |
---|
vasi Flight Level 100
Numarul mesajelor : 116 Varsta : 43 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 08/05/2009
| Subiect: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Sam 27 Iun 2009, 12:56 | |
| Titlu: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Sursa: http://www.adevarul.ro/articole/cluj-exclusiv-un-arab-panicat-a-tinut-la-sol-40-de-minute-cursa-otopeni-cluj.html Autor: Robert Gal Pal Data: 27 iunie 2009 - Citat :
- Cursa Bucureşti-Cluj a companiei Tarom care urma să decoleze aseară la ora 21.25 din Bucureşti a fost întârziată de un pasager speriat de condiţiile meteo. Acesta a cerut căpitanului aeronavei să fie lăsat să coboare.
Condiţiile meteo din capitală erau extrem de nefavorabile aseară, la decolare, dar căpitanul aeronavei care urma să decoleze spre Cluj-Napoca, a dat asigurări că nu vor fi probleme.
După ce a parcurs la sol câteva tururi în plus din cauza furtunii, căpitanul aerovanei a decis că zborul poate fi efectuat fără probleme pentru cei aproape 120 de pasageri îmbarcaţi în avion.
În momentul când se pregătea să decoleze, unul dintre pasageri a început să urle în engleză: „Nu vreau să zbor, mi-e frică. Vreau să merg acasă, lăsaţi-mă să cobor". Una dintre stewardese i-a cerut asigurări că decizia sa este finală şi i-a transmis imediat căpitanului, care a decis întoarcerea aeronavei.
Pasagerul, care venea de la Istanbul, şi-a cerut scuze pentru gestul său, dar a stârnit rumoare în rândul celorlalţi. „Nici mie nu-mi place să zbor pe o asemenea vreme, dar nu fac circ. Prefer să am încredere în piloţi", a spus unul dintre pasageri.
Speriat, turistul şi-a luat bagajele şi a părăsit aeronava, spre nemulţumirea mai multor pasageri, care au fost nevoiţi să rămână la sol încă 40 de minute din cauza acestui incident. „Bagajele îmi sunt la Istanbul, dar mă descurc eu cumva. Nu pot să zbor pe o asemenea vreme", a mai spus turistul, înainte de a ieşi pe uşa avionului.
În cele din urmă, cursa a decolat la 22.05 şi a ajuns la Cluj-Napoca la ora 22.33, după ce pilotul a reuşit să reducă din durata zborului, care în mod normal este de 50 de minute.
Ultima editare efectuata de catre vasi in Sam 27 Iun 2009, 13:13, editata de 1 ori | |
|
| |
RwO Membru activ
Numarul mesajelor : 767 Varsta : 41 Localizare : Constanta Data de inscriere : 11/03/2008
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Sam 27 Iun 2009, 13:09 | |
| Durata normala de zbor Bucuresti-Cluj e de vreo 60 de minute cu ATR-ul si 50 cu A318, nicidecum 35, cum scrie acolo. Si nu cred ca a facut doar 28 de minute pana la Cluj, sunt 170 de mile, fara sa mai socotim ca se pleaca pe STAR si se mai pierde ceva timp. | |
|
| |
nrares Flight Level 100
Numarul mesajelor : 102 Varsta : 54 Localizare : Cluj-Napoca RO, Crema IT Data de inscriere : 11/08/2008
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Sam 27 Iun 2009, 13:18 | |
| Cea mai scurta durata a zborului Bucuresti-Cluj cu Tarom a fost 41 de minute de la decolare pana la aterizarea la Cluj. Asta pe vremea cand faceam naveta saptamanal cu Taromul. | |
|
| |
vasi Flight Level 100
Numarul mesajelor : 116 Varsta : 43 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 08/05/2009
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Sam 27 Iun 2009, 13:22 | |
| - RwO a scris:
- Durata normala de zbor Bucuresti-Cluj e de vreo 60 de minute cu ATR-ul si 50 cu A318
zborul de aseara a fost cu B737. conform orarului de pe tarom, dureaza 50... dar e mai scurt. poate ne lamureste cineva de la tarom sau de la OTP si CLJ care au fost exact orele de decolare si aterizare. | |
|
| |
CDA Flight Level 300
Numarul mesajelor : 387 Varsta : 49 Localizare : Copenhaga Data de inscriere : 22/03/2008
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Sam 27 Iun 2009, 14:25 | |
| Durata zborului cu B737 e de 50 min. (inclusiv rularea pe platforma din Bucuresti, pe calea de rulare, asteptarea semnalului de takeoff, rularea spre platforma la Cluj, etc).
Zborul efectiv din momentul desprinderii de pe pista de la OTP si momentul cand aeronava atinge pista la Cluj e de 35-40 min. | |
|
| |
Quebec Flight Level 200
Numarul mesajelor : 232 Varsta : 51 Localizare : LROP Data de inscriere : 11/02/2008
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Sam 27 Iun 2009, 14:44 | |
| ce oameni domle', eu de fiecare data imi doresc sa prind turbulente cand zbor si asta vrea sa coboare din avion pentru doi nori si un fulger | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Sam 27 Iun 2009, 20:59 | |
| - Quebec a scris:
- ce oameni domle', eu de fiecare data imi doresc sa prind turbulente cand zbor si asta vrea sa coboare din avion pentru doi nori si un fulger
Cat adevar ai graita tu aici , din pacate foarte multi sunt terorizati de informatiile de presa si atunci... se intampla ca in minunea de fata..... |
|
| |
dan guina Flight Level 100
Numarul mesajelor : 167 Localizare : ierusalim israel Data de inscriere : 03/05/2009
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Dum 28 Iun 2009, 00:12 | |
| "După ce a parcurs la sol câteva tururi în plus din cauza furtunii, căpitanul aerovanei a decis că zborul poate fi efectuat fără probleme pentru cei aproape 120 de pasageri îmbarcaţi în avion."
Adica cum ? A alergat pilotul cateva tururi de pista,sau s-a plimbat cu avionul in jurul aeroportului ? Nu intzeleg ! | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Dum 28 Iun 2009, 02:55 | |
| Aberatii de la presa, nu exista zbor LROP-LRCL sub 45 minute in orice circumstante, iar faza cu tururi pe pista mi se pare incredibila, presa romana ar trebui decapitata |
|
| |
Kruger Airport Level
Numarul mesajelor : 46 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 09/07/2008
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Dum 28 Iun 2009, 03:50 | |
| pasasgerii care fac probleme (nu numai de acest gen) ar trebui trecuti pe lista neagra, sa nu mai poata cumpara bilet niciodata... | |
|
| |
Mengelaus Fotograf
Numarul mesajelor : 4083 Varsta : 42 Localizare : Cluj Napoca Data de inscriere : 23/06/2008
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Dum 28 Iun 2009, 08:46 | |
| Depinde ce intelegeti voi prin timp de zbor.Daca va referiti la timpul dintre ridicarea rotilor de la sol si aterizare Boeing-ul face frecvent sub 40 de minute.Daca calculezi de la pozitia de pe rampa pana la parcare la aeroportul de destinatie bineinteles ca n-ai cum sa faci.De fapt face cu mult peste o ora. | |
|
| |
YR-DNY Membru activ
Numarul mesajelor : 669 Varsta : 42 Localizare : Cluj-Napoca Data de inscriere : 04/01/2008
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Dum 28 Iun 2009, 10:05 | |
| E usor de facut confuzie, cum zice si Mengelaus exista doua de perioade de timp ce se masoara pentru un zbor: Total Flight time - masurat din momentul cand eliberezi frana de parcare si se incheie la destinatie cand cuplezi din nou frana; Enroute time - masurat din momentul inceperii rulajului pentru decolare pana la momentul contactului cu pista de destinatie. Acuma legat de pasagerul buclucas, am mai zis io, daca nu ai incredere in echipaj ia naibii autobusul, nu tre sa sufere toata lumea pentru unu' sarac cu duhul! | |
|
| |
raduvisitor Flight Level 100
Numarul mesajelor : 167 Data de inscriere : 27/01/2009
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Dum 28 Iun 2009, 10:12 | |
| - YR-DNY a scris:
- ...
Acuma legat de pasagerul buclucas, am mai zis io, daca nu ai incredere in echipaj ia naibii autobusul, nu tre sa sufere toata lumea pentru unu' sarac cu duhul! Pai cu autobuzul trebuie sa ai mai multa incredere! | |
|
| |
Griff Moderator
Numarul mesajelor : 1400 Varsta : 41 Localizare : two steps from Hell Data de inscriere : 27/09/2008
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Dum 28 Iun 2009, 11:28 | |
| - YR-DNY a scris:
- E usor de facut confuzie, cum zice si Mengelaus exista doua de perioade de timp ce se masoara pentru un zbor: Total Flight time - masurat din momentul cand eliberezi frana de parcare si se incheie la destinatie cand cuplezi din nou frana; Enroute time - masurat din momentul inceperii rulajului pentru decolare pana la momentul contactului cu pista de destinatie.
Acuma legat de pasagerul buclucas, am mai zis io, daca nu ai incredere in echipaj ia naibii autobusul, nu tre sa sufere toata lumea pentru unu' sarac cu duhul! La "Total flight time" asa cum l-ai descris tu i se zice defapt "Block time" si e din momentul in care faci off block sau chocks off pana cand faci on block sau chocks on. Timpii nu au legatura cu frana ci cu momentul in care ai miscat. Block time = taxi time + flight time. Flight time este din momentul cand ai ridicat roata de pe pista pana cand rotile ating din nou pista, ai aterizat. Deobicei ora decolarii respectiv aterizarii este comunicata de turn in momentul in care decolezi respectiv aterizezi. BBU-CLJ cu 737 se face cam in 40-45 de minute flight time. | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Dum 28 Iun 2009, 19:20 | |
| - vasi a scris:
- Titlu: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj
Sursa: http://www.adevarul.ro/articole/cluj-exclusiv-un-arab-panicat-a-tinut-la-sol-40-de-minute-cursa-otopeni-cluj.html Autor: Robert Gal Pal Data: 27 iunie 2009
- Citat :
După ce a parcurs la sol câteva tururi în plus din cauza furtunii, căpitanul aerovanei a decis că zborul poate fi efectuat fără probleme pentru cei aproape 120 de pasageri îmbarcaţi în avion.
În momentul când se pregătea să decoleze, unul dintre pasageri a început să urle în engleză: „Nu vreau să zbor, mi-e frică. Vreau să merg acasă, lăsaţi-mă să cobor". Va redam franturi din discutia purtata in cockpit dintre pilot si copilot inainte de decolare in timp ce faceau tururi de pista . Aceasta poate explica decizia turistului care a dorit sa coboare: P: Auzi Dorele, cand intram in curba mai redu si motoru drept sa nu mai scartaie rotile. CP: De acord sefu, da parca in filmul ala de pe Youtube aia care concurau pe 747 faceau si intoarceri derapate si intoarceri cu frana de mana. Ce zici sefu bagam si noi una?! Macar asa de incercare? P:Ba Dorele, de acord, ca oricum ai ultimu zbor si tot vroiam eu sa trag niste loopinguri si decolare cu viraj de lupta si razmote pe deasupra la Water Park. Acum imi doresc si eu sa imi explice cineva notiunea de tur de pista la un zbor comercial, sau ma rog, macar jurnalistilor. Si legat de jurnalisti, o data un pilot din Iberia a zis:"cred ca ar fi bine sa impuste macar cate un jurnalist pe zi, pentru aberatiile pe care le scriu, si poate asa scapam de goana dupa fenomenal si aberatiile lor". Eu unul nu pot fi decat de acord. Se mai baga careva?! PS: Rod Admini si moderatori sa scuze comentariul dar nu am putut sa ma abtin. |
|
| |
vasi Flight Level 100
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Dum 28 Iun 2009, 19:45 | |
| - talonone a scris:
- "cred ca ar fi bine sa impuste macar cate un jurnalist pe zi, pentru aberatiile pe care le scriu, si poate asa scapam de goana dupa fenomenal si aberatiile lor".
Eu unul nu pot fi decat de acord. Se mai baga careva?! Hai ca ma bag eu... atat ca pasionat de avioane, cat si ca jurnalist. Problema multora e, intr-adevar, lipsa de documentare. Din nefericire, asta duce de foarte multe ori la gafe, care sunt prezentate drept fapte cititorilor/ascultatorilor/telespectatorilor. Evident, nu imi convine nici mie si sunt convins ca nimanui nu i-ar conveni sa transmita o informatie eronata. Dar, din pacate, din dorinta de a informa cat mai prompt despre un anume subiect apar si greseli. Impuscatul nu e solutie... dar asta stii si tu. Educarea, in schimb, este oricand. Eu unul chiar mi-as dori sa iau parte, candva, la un training organizat de vreo companie aeriana din RO pentru jurnalisti. Dar oare exista? Personal, nu am auzit. Dar m-ar bucura enorm. | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Vasi Dum 28 Iun 2009, 20:12 | |
| Cam la ce fel de training te-ai gandit tu Vasi?! Asa ceva este foarte greu de realizat pentru un , hai sa zic, neinitiat, terminologie, reguli de baza, principii si alte cate si mai cate. Mie mi-au trebuit cam 4 ani sa le deprind bine. Solutia este insa alta. O cerere de pozitie oficiala de la compania aeriana, iar daca acestia neaga sau dau informatii vagi, cred ca cel mai bine ar fi pt orice jurnal sa aiba un consultant de specialitate sau care macar sa aiba habar cu ce se mananca acest domeniu. - Citat :
- Cand faci aviatie nu este ca atunci cand faci matreata. Virusu
- iti suna cunoscut?! |
|
| |
vasi Flight Level 100
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Dum 28 Iun 2009, 20:37 | |
| - talonone a scris:
- Cam la ce fel de training te-ai gandit tu Vasi?! Asa ceva este foarte greu de realizat pentru un , hai sa zic, neinitiat, terminologie, reguli de baza, principii si alte cate si mai cate. Mie mi-au trebuit cam 4 ani sa le deprind bine. Solutia este insa alta. O cerere de pozitie oficiala de la compania aeriana, iar daca acestia neaga sau dau informatii vagi, cred ca cel mai bine ar fi pt orice jurnal sa aiba un consultant de specialitate sau care macar sa aiba habar cu ce se mananca acest domeniu.
- Citat :
- Cand faci aviatie nu este ca atunci cand faci matreata. Virusu
- iti suna cunoscut?! Cand vorbesc despre training ma refer la chestiuni de baza... lucruri simple, care ar trebui (zic eu) stiute de cei care scriu despre aviatie. Partea cu consultantul de specialitate ar fi ideala, clar. Dar din pacate nu stiu cati (din RO) isi permit sa plateasca un expert de acest gen. Eu zic sa ne oprim aici, ca ne-am cam indepartat de subiect. Putem discuta oricand pe privat, cu cea mai mare placere. Sau pe YM. | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj Dum 28 Iun 2009, 22:52 | |
| Din pacate subiectul a deviat mult prea tare!!!! |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj | |
| |
|
| |
| Un turist panicat a ţinut la sol 40 de minute cursa Otopeni-Cluj | |
|